Steroid

Steroid

Son dakika steroid haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan steroid ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını steroid haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Steroid

haberleri sayfasında son dakika yaşanan steroid gelişmeleri de dahil olmak üzere 215 steroid haberi bulunmuştur. Tüm steroid haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Egzama, deriyi kurutan, kaşındıran ve kabaran bir deri rahatsızlığıdır. Birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Aynı zamanda da el, yüz veya saç gibi bölgelerde oluşabilir. Egzama hem ilaçlarla hem de bitkisel yöntemlerle geçirilebilecek bir rahatsızlıktır.
1.01.2024 Sağlık
Susurluk'ta zincirleme kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Susurluk'ta zincirleme kaza: 1 ölü, 5 yaralı Balıkesir’in Susurluk ilçesinde İstanbul-İzmir otoyolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
7.11.2023 Yaşam
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor Tıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023 Yaşam
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları Tansiyon düşürücüler, kolesterol hapları, ağrı kesiciler, kan sulandırıcılar… Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Vahide Aslıhan Durak, yaşlılarda çok sayıda ilaç kullanımı nedeniyle aşırı düşük tansiyon, kanama, hatta bilinç kaybı ile acil başvurularının sık yaşandığını söyledi. Doç. Dr. Durak, sarı kantaron ve gingko biloba gibi takviyelerin de tehlikeyi katladığını kaydederek bazen ölümcül bile olabilen bu tehlikeyi önlemenin yolunun ise literatüre de giren "İlaç torbanı bana göster" ilkesinden geçtiğini vurguladı. Doç. Dr. Durak, "Eczanelerin verdiği ilaç çantalarını çok sever bu hasta grubumuz. İçinde bir dolu ilaç ve şeker ölçüm çubuklarıyla günlere giderler hatta. Bu hastalarımızın 6 ayda bir, onları düzenli takip eden aile hekimlerine bu torbalarını açıp göstermeleri gerekiyor" dedi.
11.06.2023 Sağlık
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat Ayak Sağlığı ve Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Zafer Atbaşı, topuk dikeninin ayak tabanında ağrıya neden olan ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olduğunu belirterek, “Sert zeminde yalın ayak yürümek, topuğa yapılan basıncın artmasına yol açarak o bölgenin zedelenmesine ve ödem oluşmasına sebep olur. Ayrıca, havuz kenarında çıplak ayakla dolaşılması da topuk dikenine neden olabilir. Havuz veya tatil sonrası topuk ağrısı varsa bunun nedeni topuk dikeni olabilir” dedi.
17.09.2022 Sağlık
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı Tiroid hastalıkları içinde çok fazla bilinmeyen ‘subakut tiroidit’, özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte adından daha sık bahsedilen bir sorun oldu. Bu kapsamda her boğaz ağrısının enfeksiyon kaynaklı olmadığını belirten Doç. Dr. Özlem Haliloğlu, Covid-19 ya da başka bir viral üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş, boynun ön tarafında belirgin olmak üzere kulağa vuran ve yutkunmakla artan boğaz ağrısı, ateş-eklem ağrıları gibi gribal semptomları olan hastaların araştırılması gerektiğini söyledi.
15.08.2022 Sağlık
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
Alerjen madde ve stres egzamayı tetikliyor! Farklı belirtilerle ortaya çıkıyor
Alerjen madde ve stres egzamayı tetikliyor! Farklı belirtilerle ortaya çıkıyor Alerjen madde ve stres faktörünün egzamayı tetiklediğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Alpay, hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.  
4.08.2022 Sağlık
Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi!
Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi! Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir videoda Ramsey Hunt sendromu sebebiyle kısmi yüz felci geçirdiğini ve iyileşmek için uğraştığını, ancak konserlerini ertelemesi gerektiğini paylaşmıştı. Sağlık durumuyla ilgili yeni bir paylaşım yapan Bieber, bu 'korkunç fırtına'yı atlatmak için 'inancına' güvendiğini söyledi.
14.06.2022 Magazin
İstanbul'da sahte ilaç operasyonu
İstanbul'da sahte ilaç operasyonu Gaziosmanpaşa'da vücut geliştirmek için kullanılan hormon ilaçları üretip, sattığı tespit edilen bir şüphelinin ev ve iş yerine yapılan baskında, 14 milyon TL değerinde çok sayıda hormon ilacı ele geçirildi. Şüpheli, tutuklandı.
6.06.2022 Yaşam
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz!
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz! Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın 80’inci gününe girildi. İşgalin ilk gününden beri verdiği kararlar ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu kez de sağlığıyla ilgili olarak manşetlere taşındı. Basının eline geçen ses kayıtlarında söylenenler adeta duyanı şaşkına çevirdi…
14.05.2022 Dünya
Astım hastaları için önemli uyarılar
Astım hastaları için önemli uyarılar Çoğu anne-babanın astım hastası çocuklarının spor yapması ya da açık havada oyunlar oynamasından tedirgin olduğunu belirten Erişkin Alerji İmmünoloji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, “Uzmanlar tersine çocuğun kontrollü şekilde spor yapmasını öneriyor. Astımı kontrol altında olan çocukların aktif olması ve spor faaliyetlerine katılmaları, solunum kaslarını güçlendirmelerine yardımcı olur” dedi.
6.05.2022 Sağlık
Putin'in son görüntüsü dünya gündemine bomba gibi düştü! Söylentilerin kanıtı gibi...
Putin'in son görüntüsü dünya gündemine bomba gibi düştü! Söylentilerin kanıtı gibi... Ukrayna-Rusya savaşında kritik gelişmeler yaşanıyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun açıklamalarından sonra gözler Mariupol şehrinde. Şehirdeki önemli endüstriyel tesislerin ve sivillerin durumu endişe yaratırken Savunma Bakanını başarısından dolayı kutlayan Putin’in fotoğrafı da tartışma yarattı. Fotoğraftaki detayları inceleyen uzmanlar kritik gerçeği işaret etti…
22.04.2022 Dünya
Steroid nedir? Survivor’da gündeme gelen steroid ve doping nedir, ne işe yarar, steroid doping mi?
Steroid nedir? Survivor’da gündeme gelen steroid ve doping nedir, ne işe yarar, steroid doping mi? Survivor'ın 70. bölüm fragmanı ile steroid ve doping hakkında yapılan aramalar arttı. Nisa, streroid göndermesinde bulunarak Nagihan'ın doping kullandığını iddia etti. Söz konusu gelişmenin ardından doping ve steroid nedir, ne işe yarıyor? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, doping nedir, steroid ne anlama geliyor? Steroid doping mi?
5.04.2022 Gündem
Nagihan Karadere doping kullandı mı, doping mi yaptı? Nisa’da steroid çıkısı sonrası gözler Türkiye Atletizm Federasyonu’na çevrildi!
Nagihan Karadere doping kullandı mı, doping mi yaptı? Nisa’da steroid çıkısı sonrası gözler Türkiye Atletizm Federasyonu’na çevrildi! Survivor 2022 All Star yarışmasının 70. bölüm fragmanına Nisa ve Nagihan arasında doping tartışması güne damgasını vurdu. Karadere, Nisa'nın "senin bu steroidlerin beynini yakmış" diyerek dobing suçlamasına "Rekorum 11 yıllık, hala oradadır. Allahım sana şükürler olsun, 11 yıllık rekorum hala orada bekliyor." sözleriyle yanıt verdi. Görüntüler ardından Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan açıklama geldi. Nagihan Karadere doping kullandı mı, Nagihan Karadere doping ile mi yakalandı?
5.04.2022 Gündem
Sinsi hastalık görme kaybına neden oluyor
Sinsi hastalık görme kaybına neden oluyor Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aktaş, halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokoma karşı uyardı.
12.03.2022 Sağlık
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor Alkol, sigara tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalarla beslenme, keyif verici madde kullanımı, uyku düzensizlikleri, stres, obezite, yüksek ısı altında çalışma ve sauna gibi sıcak ortamlarda uzun süreler bulunma, aşırı egzersiz yapmak, dar pantolon giymek de sperm sayısını bozan etkenler olarak sıralanıyor.
10.03.2022 Sağlık
Erken teşhisle rahim ağzı kanserinin tedavisi mümkün!
Erken teşhisle rahim ağzı kanserinin tedavisi mümkün! Bilinen vakaların neredeyse tamamına yakını HPV virüsüne bağlı olarak ortaya çıkan rahim ağzı kanseri, çoğu kanser türünde olduğu gibi erken teşhis edilirse başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Peki, Rahim ağzı kanseri belirtileri ne? Rahim ağzı kanserinin tedavisi nasıl yapılıyor? HPV virüsü nedir, nasıl bulaşır? HPV aşısı ne zaman yapılmalı? Doç. Dr. Derman Başaran, rahim ağzı kanserini anlattı.
7.03.2022 Sağlık
Kontrolsüz kan sulandırıcı ilaç kanama riskini arttırıyor!
Kontrolsüz kan sulandırıcı ilaç kanama riskini arttırıyor! 60 yaş ve üzeri hastalarda, kardiyovasküler hastalıklar ve inmeden birincil korumada asetilsalisilik asit etken maddeli ilaçların artık önerilmediğine dikkat çeken Doç. Dr. Sinem Özbay Özyılmaz, “Kişide herhangi bir kalp hastalığı veya tıkayıcı beyin damar hastalığı öyküsü yoksa kardiyovasküler bir olayın yaşanmasını önlemek için yapılan birincil korumada asetilsalisilik asit etken madde içeren ilacı günlük kullanmaya başlamanın doğru olup olmadığına hekim ile ortak karar vermek gerekir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
“Kemik erimesi sakatlık ve deformitelere neden oluyor”
“Kemik erimesi sakatlık ve deformitelere neden oluyor” Yaşlılık ile ortaya çıkan problemlerin başında gelen osteoporoz ya da halk arasındaki adıyla kemik erimesinin ileri yaş grubunda ciddi komplikasyonlara yol açtığının altını çizen Fizik Tedavi Uzmanı Uzm. Dr. Gül Erden Hocaoğlu, ‘’Kemik erimesine bağlı kırıklardan, sakatlıklardan, deformitelerden korunmak mümkün” dedi.
9.11.2021 Sağlık
Molnupiravir nedir, fiyatı nedir? Onaylanan Covid hapı Molnupiravir hangi ülkenin, Türkiye’de var mı?
Molnupiravir nedir, fiyatı nedir? Onaylanan Covid hapı Molnupiravir hangi ülkenin, Türkiye’de var mı? ABD merkezli ilaç şirketi Merck & Co tarafından geliştirilen ve ağızdan alınan Molnupiravir hapının corona virüsüne yakalananlarda ölüm veya hastaneye yatış riskini yaklaşık yüzde 50 oranında azalttığı belirtilmişti. İngiltere, Covid hapına kullanım onayı veren ilk ülke oldu. Peki, Molnupiravir nedir, fiyatı ne kadar? Onaylanan Covid hapı Molnupiravir hangi ülkenin, Türkiye’de var mı?
4.11.2021 Gündem
Kalça protezi nedir?
Kalça protezi nedir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ata Can, kalça protezi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
26.10.2021 Sağlık
Cilt yaşlanmasını önlemek için 8 öneri
Cilt yaşlanmasını önlemek için 8 öneri Ciltte yaşlılık belirtileri oluştuğunda kontrol altına almak mümkün. Henüz ortaya çıkmamış belirtileri önlemek için de çeşitli yöntemler uygulanıyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar cilt yaşlanmasını önlemenin yollarını anlattı.
5.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Steroid ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki steroid haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.