Somon Balığı

Somon Balığı

Son dakika somon balığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan somon balığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını somon balığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Somon Balığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan somon balığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 295 somon balığı haberi bulunmuştur. Tüm somon balığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Bcaa Nasıl Kullanılır? Bcaa Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Bcaa Nasıl Kullanılır? Bcaa Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bcaa besin takviyesi olarak kullanılır. Gerçekleştirilen araştırmalarda bu besin maddesinin kreatin, whey proteini ve balık yağından daha önemli olduğu görülmüştür. Bu takviye son derece önemlidir.
24.06.2023 Sağlık
Uzman Diyetisyen Gündüz: D vitamini seviyesini besinlerle yükseltmek pek mümkün değil
Uzman Diyetisyen Gündüz: D vitamini seviyesini besinlerle yükseltmek pek mümkün değil Ülkemizde D vitamini eksikliğinin yaygın görüldüğüne dikkat çeken Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, “D vitamini seviyesini besinler ile yükseltmek pek mümkün değildir. Eğer D vitamini eksikliği yaşıyorsanız, halsizlik ve yorgunluktan yakınıyorsanız mutlaka hekiminize danışınız” dedi.
2.06.2023 Sağlık
Olumsuz hava balıkçıları vurdu, fiyatlar yükseldi
Olumsuz hava balıkçıları vurdu, fiyatlar yükseldi Karadeniz açıklarında etkili olan hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar ağ atmakta güçlük çekti. Balıkçılar az miktarda balık avlarken, fiyatlar ise yükselişe geçti.
19.01.2022 Ekonomi
Almus'ta yılda 6 bin 660 ton alabalık ve somon üretimi
Almus'ta yılda 6 bin 660 ton alabalık ve somon üretimi Tokat'ın Almus ilçesinde yer alan Almus Barajı'ndaki 30 çiftlikte, alabalık ve somon balığı üretiliyor. Baraj gölü üzerindeki tesislerde yılda 6 bin 660 ton alabalık ve somon yetiştirilerek, ihraç da ediliyor.
23.11.2021 Yaşam
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor!
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor! Sinir sistemi üzerinde önemli bir rol oynayan magnezyum, kişiyi sakinleştiren mekanizmaları harekete geçirmeye, ayrıca uykuyu engelleyebilecek kaygı ve depresyonun hafifletilmesine yardımcı oluyor. Magnezyumun sinir sistemini sakinleştirmeye destek olarak vücudu ve zihni uykuya hazırlamaya yardımcı olduğuna dikkat çeken Dr. Diyetisyen Çağatay Demir, “Birçok lezzetli yiyecek ihtiyaçduyduğunuztüm magnezyumu sağlayabilir” diyor.
10.11.2021 Sağlık
Mutluluk hormonlarını artırıyor, ruh sağlığını koruyor!
Mutluluk hormonlarını artırıyor, ruh sağlığını koruyor! Doğru ve sağlıklı beslenmenin hayatımızdaki yeri, bedenimiz kadar ruhumuzu da önemli ölçüde etkiliyor. Kilo vermeye veya kilo almaya yönelik beslenme prensiplerinin yanı sıra, hastalıklarda beslenme yaklaşımları da önemli bir faktör. Doğru zamanlarda doğru gıdalarla beslenmek kişinin ruhsal olarak dengede olmasını ve mutluluk duygusunu pekiştirirken, yaşam kalitesini de arttırıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyma Türköner mutluluk veren ve beyin sağlığını koruyan besinleri anlattı.
1.10.2021 Sağlık
Hem vücudu hem beyni etkiliyor
Hem vücudu hem beyni etkiliyor Genel popülasyona göre Türk kadınlarının daha erken menopoza girdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz, “Menopozun hem fiziksel hem psikolojik etkileri vardır. Ateş basması, gece terlemesi, uyku bozukluğu, saç ve deride değişiklikler, sindirim sistemi problemleri, gerginlik, depresif ruh hali görülebilir. Östrojen düzeyinde azalmayla bilişsel gerileme başlayabilir ve menopozun az bilinen semptomlarından biri olan beyin sisi veya bilinç bulanıklığı meydana gelebilir” dedi.
16.09.2021 Sağlık
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat!
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat! Yaz aylarında tetiklenen ve yüzde kızarıklıklarla kendini belli eden rozase yani gül hastalığını kontrol altına almanın mümkün olduğunu dile getiren Dermatolog Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ rozase konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
10.08.2021 Sağlık
Yaşlanma önleyici enjeksiyon uygulamaları nelerdir?
Yaşlanma önleyici enjeksiyon uygulamaları nelerdir? Yaş ilerlemeye başladıkça cildimize özen gösterme isteğimiz artıyor. Peki yaşlanma belirtilerini nasıl durdurabiliriz? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, yaşlanmayı önleyici enjeksiyon uygulamalarını sizler için derledi.
29.06.2021 Sağlık
LGS’den önce ne yenmeli? İşte hafızayı güçlendiren besinler
LGS’den önce ne yenmeli? İşte hafızayı güçlendiren besinler 1 milyon öğrencinin katılacağı LGS sınavına sayılı günler kaldı. LGS için heyecanlı bekleyiş sürerken LGS öncesi ve sınav sabahında dikkat edilmesi gerekenler yüz binlerce aday ve aileleri de merak ediyor. Uzmanlar, sınav günü adayların doğru gıdaları tüketmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sınav öncesinde beslenme neden önemli? LGS’den önce ne yenmeli? LGS sabahı yapılması gerekenler neler? Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde beslenmeye ilişkin önerilerde bulundu.
3.06.2021 Sağlık
Kışın göz sağlığını koruyacak 10 besin
Kışın göz sağlığını koruyacak 10 besin Yoğun yaşam temposunun yanı sıra kış mevsiminin gelişi ile beslenme ve egzersiz alışkanlıklarımızda değişiklikler yaşanabiliyor. Özellikle sağlıklı beslenme ile ilgili kış mevsiminin zenginliklerinden yararlanmak, genel sağlık açısından oldukça faydalı. Sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak, beden sağlığının yanı sıra göz sağlığını destekleyici etkisi olduğu biliniyor. İçeriğindeki vitamin ve mineraller ile göz sağlığınızı koruyacak 10 besini Op. Dr. Aylin Koç Akbay anlattı.
2.02.2021 Sağlık
"Balığa uygulanan işlem alerji şiddetini artırır"
"Balığa uygulanan işlem alerji şiddetini artırır" Deniz ürünleri içinde balıkların yüksek kaliteli protein içerikleri nedeniyle insan beslenmesinde önemine dikkat çeken Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, alerji riskine karşı uyardı: "Alerjiye en sık neden olan balıklar sardalye, hamsi, deniz turnası, barlam balığı ve sarıkuyruktur. Tuzlama, kurutma, soslama, ısıtma gibi işlemler balığın alerjenik özelliğini artırır."
28.10.2020 Sağlık
'En çok alerjiye neden olan balık hamsi'
'En çok alerjiye neden olan balık hamsi' Balık alerjisi toplumda her geçen gün görülme sıklığı artan alerjilerden bir tanesi. Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu hamsi balığının alerjiye en sık neden olan balıklardan biri olduğunu belirterek, “Deniz ürünleri içerisinde özellikle balıklar yüksek kaliteli protein içerikleri nedeniyle insan beslenmesinde önemli. Fakat bunlar aynı zamanda gıda alerjilerinin en önemli nedenleri arasında gösterilir. Alerjiye en sık neden olan balıklar sardalye, hamsi, deniz turnası, barlam balığı ve sarıkuyruktur. Tuzlama, kurutma, soslama, ısıtma gibi işlemler balığın alerjenik özelliğini artırır” dedi.
2.09.2020 Sağlık
Pekin’de "ikinci dalga" korkusu!
Pekin’de "ikinci dalga" korkusu! Çin’in başkenti Pekin’de, bir toptan tarım ürünleri pazarında çıkan ve son günlerde hızla yükselen yeni tip corona virüs (Kovid-19) vaka sayısı kentte çok yoğun önlemler alınmasıyla sonuçlanırken halkta ise "ikinci dalga" endişelerini artırdı.
18.06.2020 Corona Virüsü
Somon balığı yok satıyor
Somon balığı yok satıyor Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından balık tüketiminin artırılması amacıyla başlatılan kampanyanın devamında zincir marketlerde somon balığının kilosu üç gün boyunca 39,90 liradan satılırken Ordu’nun Fatsa ilçesinde balıkçılarda kilosu 30 TL’den satılıyor.
16.04.2020 Ekonomi
Uzmanından evde kalanlara 'duygusal yeme' uyarısı
Uzmanından evde kalanlara 'duygusal yeme' uyarısı Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk, corona virüsün yayılmasına karşı alınan önlemler kapsamında evden çıkmayan bazı kişilerin aç değilken bile bir şeyler yemeyi alışkanlık haline getirdiğine dikkat çekip, 'duygusal yeme' alışkanlığına karşı uyardı.
5.04.2020 Sağlık
Çayın yanında tatlandırıcı olarak çikolata kullanın
Çayın yanında tatlandırıcı olarak çikolata kullanın Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan çay beyin felci geçirme riskini azaltıyor. Çayı çikolata ile birlikte içerseniz de ömrünüz 1 yıl uzuyor.
13.01.2020 Sağlık
Sağlıklı bir gebelik ve bebek gelişimi için tüyolar
Sağlıklı bir gebelik ve bebek gelişimi için tüyolar Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şişli, sağlıklı bir gebelik ve bebek gelişimi için anne adaylarının kaç kilo alması gerektiğini, nasıl besleneceğini ve yapacağı egzersizleri anlattı.
17.12.2019 Sağlık
Uzmanından onkoloji hastaları için beslenme önerileri
Uzmanından onkoloji hastaları için beslenme önerileri Yaşadığımız çevre, stres, genetik yapı ve beslenme faktörü kanserin oluşum nedenleri arasında yer alıyor. Beslenmenin kanser oluşumundaki önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, onkoloji hastaları için beslenme önerilerinde bulundu.
19.09.2019 Sağlık
Vücudun gizli kahramanı: Magnezyum
Vücudun gizli kahramanı: Magnezyum Magnezyum minerali, insan vücudu üzerinde birçok olumlu etki sağlıyor. Vücutta gerçekleşen kimyasal aktivitelerin olmazsa olmazı sayılan magnezyumun eksikliğinde ise böbrek taşı, kramp ağrıları, hatta depresyon gibi sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Peki, vücudun magnezyum ihtiyacının nasıl karşılanması gerekiyor? Kas ve sinir sistemi sağlığı için büyük önem taşıyan magnezyumu içeren besinler nelerdir? Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Ali Kemal Özkan, magnezyum mineralini beslenmenize eklemenizi sağlayacak gıdalar konusunda tüyolar verdi.
19.06.2019 Sağlık
“Çocuğumun boyu uzamıyor!” diyorsanız...
“Çocuğumun boyu uzamıyor!” diyorsanız... Çocukların uzun boylu olmasında şüphesiz genetik ve çevresel faktörler kilit rol oynuyor. Ancak beslenme alışkanlıklarının da bir o kadar etkili olduğunu biliyor muydunuz?Dr. Gülsen Meral o besinleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
31.12.2018 Sağlık
Saçlarınıza öyle faydaları var ki…
Saçlarınıza öyle faydaları var ki… Işıl ışıl parlayan, hacimli ve gür saçlar… Sağlıklı saçlar denildiğinde aklımıza genellikle kozmetik ürünler ve düzenli uygulanan bakımlar geliyor. Ancak bu faktörler etkili olsalar da, sağlıklı ve gür saçların sırrı aslında beslenme alışkanlıklarımızda gizli! Çünkü besinlerin içerisinde bulunan vitamin, mineral ve proteinler kan yoluyla saç köklerine ulaşıyor ve saç yapısını koruyup ve güçlendiriyor. Dolayısıyla vitamin, mineral ve proteinden zengin olan besinleri yeterince tüketmiyorsanız, bu alışkanlığınız saçlarınızın kuru, kırılgan ve mat olmasına, daha da kötüsü dökülmelerine yol açabiliyor.
26.11.2018 Sağlık
Çocuklara özel 9 doğal besin
Çocuklara özel 9 doğal besin avaların soğuması, okulların açılması, kalabalık ortamlarda daha çok zaman geçirilmesi beraberinde kolayca yaygınlaşan ve kişiden kişiye kolayca bulaşan bakteri ve virüslerin artmasına neden oluyor. İşte bu noktada bağışıklık sisteminin güçlü olması çok büyük önem taşıyor.
17.10.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Somon Balığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki somon balığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.