Sinagog

Sinagog

Son dakika Sinagog haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sinagog ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sinagog haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sinagog

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sinagog gelişmeleri de dahil olmak üzere 252 sinagog haberi bulunmuştur. Tüm sinagog haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kilise saldırısıyla bağlantılı DEAŞ'lı 17 şüpheli yakalandı
Kilise saldırısıyla bağlantılı DEAŞ'lı 17 şüpheli yakalandı Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyla bağlantılı olan terör örgütü DEAŞ üyesi 17 şüpheli, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla yakalandı.
3.02.2024 Gündem
Ünlü yazar Mario Levi son yolculuğuna uğurlandı
Ünlü yazar Mario Levi son yolculuğuna uğurlandı İstanbul aşığı olarak tanınan ve 66 yaşında hayatını kaybeden ünlü yazar Mario Levi Kadıköy'de Acıbadem Musevi Mezarlığında bulunan Sinagog'da yapılan cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törene Mario Levi'nin eşi Ece Erdoğuş Levi ile ailesi ve yakınları katıldı.
1.02.2024 Gündem
İğneli fıçı geleneği nedir? Kan donduran iğneli fıçı ritüeli nereden geliyor?
İğneli fıçı geleneği nedir? Kan donduran iğneli fıçı ritüeli nereden geliyor? ABD'deki sinagog altında keşfedilen gizli tüneller tüm dünyada ses getirdi. Beton dökülerek yok edilmek istenen tünelde bebek yatakları ve kan izleri sonrası ortaya atılan iddialardan biri de "iğneli fıçı" geleneği oldu. Peki, iğneli fıçı nedir? Yahudilerin iğneli fıçı geleneği nereden geliyor, nasıl yapılıyor?
16.01.2024 Dünya
NYC Bina Dairesi, kaçak tünel bulunan sinagogla ilgili rapor yayınladı
NYC Bina Dairesi, kaçak tünel bulunan sinagogla ilgili rapor yayınladı New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı. Polis, tünelin kapatılmasına engel olan kişileri gözaltına aldı, Hasidik Yahudi topluluğu Chabad ise polise teşekkür ederek olay çıkartan topluluk üyelerini kınadı.
11.01.2024 Dünya
Ortodoks Yahudiler'den New York'un altına tünel ağı! Polis müdahale etti: Korkunç ve utanç verici
Ortodoks Yahudiler'den New York'un altına tünel ağı! Polis müdahale etti: Korkunç ve utanç verici Yahudilerin New York'un altına yaptıkları tüneller dünya gündemine oturdu. Çok sayıda girişi olduğu belirlenen tünellerden kaçan Yahudilerden bazıları ise bölgedeki kişilerin kamerasına yansıdı.
9.01.2024 Dünya
Saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı teröristler yakalandı
Saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı teröristler yakalandı MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla Türkiye'deki sinagog ve kiliselerle Irak Büyükelçiliğine saldırı hazırlığındaki 3'ü terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlusu 32 şüpheli yakalandı
29.12.2023 Gündem
Hatay'daki 2 bin yıllık tarihi yapılar, depremde hasar görmedi
Hatay'daki 2 bin yıllık tarihi yapılar, depremde hasar görmedi Hatay'ın Samandağ ilçesinde, tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve 'dünyanın elle yapılan en büyük tüneli' olarak bilinen Titus Tüneli ile Beşikli Mağara, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar görmedi.  
16.02.2023 Gündem
200 yıllık genelev sokağı kılık değiştiriyor
200 yıllık genelev sokağı kılık değiştiriyor İstanbul Beyoğlu’nda pandemi nedeniyle kapatılan genelevlerin bulunduğu Zürafa Sokak’ta bulunan 31 bina yıkılırken ortaya çıkan tarihi hamamın restore edilip sosyal ve kültürel tesis yapılması planlanıyor. Beyoğlu Belediyesi’nin Etüt Proje Müdürü Yusuf Soyuer, “Modern yapılar yıkıldıkça etrafındaki tarihi binalar, binaların cepheleri ortaya çıktı. Bulunduğumuz alanın park olması planlanıyor ama çalıştaylar yapılıp son karar verilecek” dedi.
2.02.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tek parti faşizminden başlayarak 27 Mayıs’tan 28 Şubat’ta kadar toplum hafızamızda derin yaralar açan acıları iyileştirmenin çabasında olduk. Eski Türkiye’nin inkarcı, dışlayıcı, kısıtlayıcı o nobran yaklaşımını tüm izleriyle ortadan kaldırmak için çalıştık” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen helalleşmeye gideceksen önce gel Diyarbakır anneleriyle helalleş." dedi ve "Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak” şeklinde konuştu.
18.12.2022 Gündem
ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları kana bulandı! Saldırgan müzisyen çıktı...
ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları kana bulandı! Saldırgan müzisyen çıktı... 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında ABD büyük şok yaşadı. Kutlamaları kana bulayan Crimo'nun sosyal medya paylaşımları, şok etkisi yarattı.
5.07.2022 Dünya
'Aramızdaki Deniz' sanatseverlerle buluştu
'Aramızdaki Deniz' sanatseverlerle buluştu Kuzey Kafkasya halklarının bir buçuk asırı deviren sürgününün yıldönümünde geçmişten şimdiye taşınıyor.
7.05.2022 Kültür Sanat
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı Beyoğlu Belediyesi tarafından kültür-sanat merkezine dönüştürme projesi kapsamında yıkılan Karaköy’deki genelevin hafriyat çalışmaları sırasında Osmanlı hamamı ve sinagog kalıntıları bulundu.
14.04.2022 Yaşam
Mor Yuhanna Kilisesi satılıyor! Yüzde 50 indirim yaptı: Üç milyon dediler vermedim
Mor Yuhanna Kilisesi satılıyor! Yüzde 50 indirim yaptı: Üç milyon dediler vermedim Mardin'de satılığa çıkarılan 1700 yıllık Mor Yuhanna Kilisesi’ne biçilen fiyatta mülk sahibi tarafından yüzde 50 indirim yapıldı. Mor Yuhanna Kilisesi içinde güneşe tapanlar, Keldaniler, Ermeniler ve Yahudilerin ibadet ettiğini söyleyen mülk sahibi Murat Tekcan, “Birkaç gün önce 3 milyon veren oldu vermedim. Buranın satışını engellemek isteyenler var. Avrupa'dan onlara telefon açılıyor” dedi.
9.03.2022 Gündem
Edirne'nin neyi meşhur? Edirne'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Edirne'nin neyi meşhur? Edirne'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Bir zamanlar Osmanlı devletine başkentlik yapmış ve önemli Osmanlı tarihi eserlerinin yer aldığı şehirlerden biri Edirne olmaktadır. Edirne lezzetli yemekleri, tarihi eserleri, sıcak kanlı insanları ve konumu itibariyle Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olmaktadır. Büyükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Edirne'de et ağırlıklı yemeklere yer verilmektedir.
1.02.2022 Yaşam
İstanbul zirvede yer alıyor! Bakan Ersoy böyle duyurdu
İstanbul zirvede yer alıyor! Bakan Ersoy böyle duyurdu Ünlü seyahat dergisi Conde Nast Traveler'ın dünyanın dört bir yanındaki okurlarının katılımıyla gerçekleştirdiği ankette İstanbul, Avrupa'nın zirvesinde yer aldı. Ankette, dünyanın en büyük ve en eski çarşılarından biri olan Kapalıçarşı'dan da büyük övgüyle bahsedildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, haberi, sosyal medya hesabından, "Şimdi, İstanbul’u ziyaret etmenin tam zamanı" diye duyurdu. İstanbul, geçtiğimiz günlerde Travel&Leisure dergisi tarafından açıklanan 'Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler Listesi'ne de girmişti.
9.10.2021 Yaşam
FETÖ'cülerle kol kola girdi! Berlin'de skandal
FETÖ'cülerle kol kola girdi! Berlin'de skandal Berlin’de kilise, sinagog ve caminin tek çatı altında yer almasını öngören, FETÖ’nün de desteklediği ‘Bir Ev’ projesinin temeli atıldı. Almanya Meclis Başkanı’nın da katıldığı törene Dışişleri’nden tepki geldi.
28.05.2021 Gündem
Kudüs Günü nedir? Kudüs Günü (Yom Yeruşalayim) ne zaman? İşte İsrail Kudüs Günü ve Dünya Kudüs Günü…
Kudüs Günü nedir? Kudüs Günü (Yom Yeruşalayim) ne zaman? İşte İsrail Kudüs Günü ve Dünya Kudüs Günü… İsrail’in Filistine topraklarına yaptığı saldırı sonrası Kudüs Günü (Yom Yeruşalayim) gündeme geldi. Kudüs'te Ramazan ayında başlayan gerilim, yaklaşan "Kudüs Günü" ile daha da ateşlendi. Peki, Kudüs Günü nedir? Kudüs günü (Yom Yeruşalayim) ne zaman? İşte Kudüs Günü'nün tarihi...
11.05.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına artık 'dur' denilmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına artık 'dur' denilmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Holokost, Bosna, Ruanda, Kamboçya gibi trajedilerin tekerrür etmemesi için uluslararası toplum harekete geçmelidir. Bilhassa dijital platformların ve basın-yayın organlarının da etkisiyle artan İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına artık 'dur' denilmelidir" dedi.
27.01.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğu Akdeniz'i bir rekabet alanı olmaktan çıkartıp uzun vadeli çıkarlarımıza hizmet edecek bir iş birliği havzası haline getirmeliyiz. Hiçbir geçerliliği olmayan maksimalist haritalar üzerinden ülkemizin sahillerine hapsedilme girişimlerine itiraz ediyoruz. Doğu Akdeniz'de hakkımız olmayan bir şeyi talep etmiyoruz. Yunanistan'ı gerginliği tırmandırmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz." dedi.
12.01.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alçak karikatüre sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alçak karikatüre sert tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Fransız Charlie Hebdo dergisinin çirkin karikatürüne de "Maalesef islam ve müslüman düşmanlığının, Efendimizle ilgili saldırıların edep ve ahlaktan yoksun karikatürlerin şimdi de şahsımı hedef aldığını duydum. Ben karikatüre bakmadım." diye konuştu.
28.10.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına uyarı: Konuştuklarımız aramızda kalsın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına uyarı: Konuştuklarımız aramızda kalsın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MYK ve MKYK toplantılarında kurmaylarını uyardı: “Herkes düşüncelerini kendine saklasın. Konuştuklarımız aile içinde kalsın. Enerjimizi kendi içimizde değil, muhalefet ve dış mihraklar için harcamalıyız.” Erdoğan corona virüsle ilgili ise “Sağlık Bakanlığımız gereken çalışmaları yapıyor. Gerekli tedbirleri alacak” diye konuştu.
19.08.2020 Siyaset
İsrail'de ikinci dalga şoku! Vaka sayısı 40 bini aştı
İsrail'de ikinci dalga şoku! Vaka sayısı 40 bini aştı İsrail'de yeni tip corona virüs (covid-19) tespit edilen kişi sayısı 40 bin 632'ye ulaşırken, can kaybı 365'e çıktı.
13.07.2020 Gündem
İletişim Başkanı Altun'dan, 'Ayasofya' açıklaması
İletişim Başkanı Altun'dan, 'Ayasofya' açıklaması İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılması, dini özgürlükler açısından bir zaferdir. Ayasofya'nın kapıları dünyadaki herkese açık kalmaya devam edecek" dedi.
11.07.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ayasofya'da ilk namaz tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ayasofya'da ilk namaz tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 1934’teki Bakanlar Kurulu’nun camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etmesinin ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya'nın ibadete açılacağını tarihini açıklayarak, "Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazıyla birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz" dedi.
10.07.2020 Siyaset
İsrail'de Kovid-19 vaka sayısı 29 bini aştı
İsrail'de Kovid-19 vaka sayısı 29 bini aştı İsrail'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı 29 bin 32'ye, can kaybı 330'a çıktı.
5.07.2020 Corona Virüsü

Benzer Haber Etiketleri

Sinagog ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sinagog haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.