Sibirya

Sibirya

Son dakika Sibirya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sibirya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sibirya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sibirya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sibirya gelişmeleri de dahil olmak üzere 845 sibirya haberi bulunmuştur. Tüm sibirya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kar rekoru kırıldı! Sibirya soğukların ardından şehir resmen kara gömüldü, 55 yıldır böylesi görülmedi
Kar rekoru kırıldı! Sibirya soğukların ardından şehir resmen kara gömüldü, 55 yıldır böylesi görülmedi Günlerdir kar yağışı için uyarı yapılıyordu. Uyarıların ardından öyle bir kar yağışı görüldü ki kent adeta kara gömüldü. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı Ardahan’da 55 yılın rekoru kırıldı. Otomobillerin kara gömüldüğü Ardahan'da Vali Hayrettin Çiçek, “Son 55 yılın en yüksek kar kalınlığına ulaştık.1968 yılındaki 133 santimetre kar kalınlığını geçme ihtimali var" dedi.
7.02.2024 Gündem
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları...
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları... Lapis lazuli taşı, Antik Mısır döneminden beri kullanılan değerli bir taştır ve rengi de genelde lacivert olur. Lapis lazuli taşı renginden dolayı lacivert taşı olarak da isimlendirilir. 
3.02.2024 Yaşam
Şanlıurfa’da 2 katlı ev çöktü! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Şanlıurfa’da 2 katlı ev çöktü! Çok sayıda ölü ve yaralı var Şanlıurfa’nın Bozova ilçe kırsalındaki 2 katlı bir evin çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi ise yaralandı.
1.02.2024 Gündem
Ardahan’da Sibirya soğukları: Eksi 34
Ardahan’da Sibirya soğukları: Eksi 34 Ardahan'da günlük yaşam felç oldu. Havaya serpilen sıcak su, yere buz taneciği olarak düştü.
1.02.2024 Gündem
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Zombi virüsü nedir, gerçek mi 2024? Yeni virüs mü çıktı 2024, Zombi virüsü Türkiye'de var mı, ne yapar?
Zombi virüsü nedir, gerçek mi 2024? Yeni virüs mü çıktı 2024, Zombi virüsü Türkiye'de var mı, ne yapar? Zombi virüsü gündem oldu. Küresel ısınmayla birlikte Dünya üzerindeki yaşamı etkileyebilecek yeni bir salgın tehdidi ortaya çıktı. Fransa'nın önde gelen kurumlarından Aix-Marseille Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, Sibirya'daki buzulların içerisine hapsolmuş antik virüslerin yeni bir salgın tehdidi yaratabileceğini duyurdu. Kuzey Kutbundaki donmuş toprakların erimesinin ardından 'antik zombi virüslerinin' serbest kalabileceğinden ve bunun felaket boyutunda bir küresel salgını tetikleyebileceğinden endişe ediyor. Peki, Zombi virüsü nedir? Yeni virüs mü çıktı 2024, zombi virüsü gerçek mi 2024?
23.01.2024 Sağlık
Ametist Taşı Özellikleri Nelerdir? Ametist Taşının En Bilinen Faydaları...
Ametist Taşı Özellikleri Nelerdir? Ametist Taşının En Bilinen Faydaları... Ametist, kuvars grubunda yer alan bir taştır. Etki olarak da en güçlü doğal taşlardan biri olan ametist taşının kullanım alanları genelde aksesuarlardır.
5.01.2024 Yaşam
Kar dalgası İstanbul'a geliyor!  Lapa lapa kar yağışına hazır olun, biri bitmeden biri başlayacak, Ocak için 3 tarih verildi
Kar dalgası İstanbul'a geliyor! Lapa lapa kar yağışına hazır olun, biri bitmeden biri başlayacak, Ocak için 3 tarih verildi Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yoğun kar yağışı geliyor. İstanbul dahil çok sayıda ilde kar alarmı verildi. Meteoroloji ve AKOM'dan art arda uyarılar geldi. İstanbul'da lapa lapa kar etkisini gösterecek. Kar yağışının kuvvetli olması bekleniyor. Uyarı üstüne uyarı yapılıyor. Meteoroloji İstanbul, İzmir, Ankara da dahil onlarca kenti uyarırken gün ve saat verildi. Hava sıcaklıklarının İstanbul'da 10 derece birden düşeceği ve Sibirya soğuklarının etkili olacağı duyuruldu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, megakentte ikinci ve üçüncü kar yağışı için de tarih verdi. İşte son dakika kar yağışı haberlerinin detayları...
5.01.2024 Gündem
Sis nedeniyle görüş mesafesi kısaldı! Sürücüler zor anlar yaşadı
Sis nedeniyle görüş mesafesi kısaldı! Sürücüler zor anlar yaşadı Mardin'de, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, sürücüler zor anlar yaşadı.
5.01.2024 Gündem
Yoğun kar yağışı İstanbul'a giriş yapıyor, lapa lapa yağacak! MGM ve AKOM art arda uyardı, Sibirya soğukları fena vuracak, o saatlere dikkat...
Yoğun kar yağışı İstanbul'a giriş yapıyor, lapa lapa yağacak! MGM ve AKOM art arda uyardı, Sibirya soğukları fena vuracak, o saatlere dikkat...  Kar radarda göründü. Meteoroloji ve AKOM'dan art arda uyarılar geliyor. İstanbul'da yoğun kar yağışı etkili olacak. Saat verilerek vatandaşlar yoğun kar yağışına karşı uyarıldı, ekipler beklemeye geçti. Sibirya'dan gelen yeni soğuk hava dalgası fena vuracak. Sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışının görüleceği tarihi açıkladı. Şen, konuşmasında "Bu sistem öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir." dedi.
4.01.2024 Gündem
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisi 2023 yılında bir önceki seneye kıyasla yüzde 13 artışla 35 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların rekoruna ulaştı.
4.01.2024 Gündem
Çiftçiye dev destek! Bakan  Yumaklı duyurdu
Çiftçiye dev destek! Bakan Yumaklı duyurdu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılında TARSİM kapsamında 9 milyar 200 milyon TL devlet desteği sağlandığını, afetlerden zarar gören üreticilere de 8 milyar TL hasar tazminatı ödendiğini duyurdu.
4.01.2024 Ekonomi
Meteoroloji, AKOM, İBB hepsi ayakta: Kış başlıyor! İstanbul kar yağışı göstere göstere geliyor!
Meteoroloji, AKOM, İBB hepsi ayakta: Kış başlıyor! İstanbul kar yağışı göstere göstere geliyor! Meteoroloji, AKOM, İBB... Tüm kurumlar İstanbul kar yağışı için harekete geçti. Sibirya üzerinden gelecek soğuk hava dalgası sıcaklıkları 8 derece birden düşürecek. Pazar günü başlayacak sağanak yağış 9 Ocak Salı gününden itibaren kendini kar şeklinde gösterecek. Kademeli olarak İstanbul, Ankara, Bursa dahil olmak üzere uzey, iç ve doğu kesimlerin tamamında kar yağışına teslim olacak. AKOM'un uyarısı sonrası İstanbul Valiliği'nin harekete geçmesi bekleniyor. Buna göre 9-10 Ocak okullarda tatil haberi gelebilir. İşte son dakika hava durumu tahminleri...
4.01.2024 Gündem
Antalya'da yeni yılın ilk gününde denize girdiler
Antalya'da yeni yılın ilk gününde denize girdiler Antalya'da yerli ve yabancılar, 2024 yılının ilk gününde denize girdi.
1.01.2024 Gündem
Tundra Nedir, Nerelerde Bulunur? Tundra Özellikleri Nelerdir?
Tundra Nedir, Nerelerde Bulunur? Tundra Özellikleri Nelerdir? Ağaçlanmanın ya da yeşermenin zorluk yaşandığı bölgeler tundra bölgeleri olarak öne çıkar. O yüzden bu bölgelerde canlı yaşamı da oldukça düşüktür. Sadece canlı yaşamının düşük olması değil aynı zamanda insanlık açısından yerleşim alanı olarak da tercih edilmeyen bölgeler olarak ön plana çıkar.
24.12.2023 Eğitim
Van Gölü kıyıları dondu
Van Gölü kıyıları dondu Bitlis ve ilçelerinde son günlerde etkili olmaya başlayan dondurucu soğuk, Tatvan – Ahlat arasında Van Gölü kıyılarının donmasına neden oldu.
21.12.2023 Gündem
Flora Nedir? Türkiye Flora Bölgeleri Özellikleri Nelerdir?
Flora Nedir? Türkiye Flora Bölgeleri Özellikleri Nelerdir? Özellikle biyoloji açısından ele alındığında Flora kelimesi ile çok sık karşı karşıya kalınır. Genelde ise Türkiye'nin ya da herhangi bir şehrin Flora alanı veya bölgesi gibi cümleler dile getirilir. Bu durum o bölgeye özgü olan farklı canlı çeşitlerini ele alan bir yapı olarak değerlendirilebilir. Özellikle de farklı familyalara ait bitkilerin ve o bölgeye özgü olarak alana yayılmış hali şeklinde anlatmak mümkün olur. Bu sebepten dolayı böylesi bölgelerim büyük bir kısmı koruma alanı olarak da ele alınır.
16.12.2023 Eğitim
Bakan Uraloğlu, Kazakistan’da: Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacağız
Bakan Uraloğlu, Kazakistan’da: Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kazakistan’da düzenlenen Uluslararası Ulaştırma ve Lojistik Forumu’na katıldı. Burada konuşma yapan Uraloğlu, “Ülkemiz, Orta Koridor güzergâhının kısa, orta ve uzun vadede geliştirilmesi ve iyileştirilmesinde kararlıdır. Bunun sağlanması için de büyük projeler üstlenerek hem Orta Doğu hem de Afrika kıtasıyla ortak projeler geliştirmeye odaklanmış durumdayız” dedi.
4.10.2023 Gündem
Kedi Sibirya kurduna saldırdı! Şaşırtan görüntüler
Kedi Sibirya kurduna saldırdı! Şaşırtan görüntüler Bağcılar'da esnafın sahiplendiği 'Duman' isimli kedi, sokakta karşılaştığı köpeklere saldırdı. Aynı gün içinde iki farklı köpeğe saldıran Duman'ı vatandaşlar güçlükle engelledi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
24.08.2023 Yaşam
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı Aşılı köpeği tarafından ısırılan Lütfü Seray, kuduzdan hayatını kaybetti. Seray’ın da kuduz aşısı yaptırmasına rağmen ölmesi, bazı soru işaretlerine neden oldu.
20.07.2023 Gündem
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kimdir, nereli, kaç yaşında? Sergey Şoygu kökeni Tuva Türkleri kimdir, Sergey Şoygu Türkçe konuşuyor mu? Şoygu ne demek, kimdir?
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kimdir, nereli, kaç yaşında? Sergey Şoygu kökeni Tuva Türkleri kimdir, Sergey Şoygu Türkçe konuşuyor mu? Şoygu ne demek, kimdir? Şoygu kimdir, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu nereli, kaç yaşında? Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak" ifadeleri sonrası Sergey Şoygu hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kimdir, nereli, kaç yaşında? Sergey Şoygu kökeni Tuva Türkleri kimdir?
24.06.2023 Gündem
Bahçeli: Milli iradenin ihtişamıyla tasfiye edilecekler
Bahçeli: Milli iradenin ihtişamıyla tasfiye edilecekler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP ile HDP'nin ertelenmiş buluşmasını Nevruz Günü gerçekleştirmesi hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birliği içinde olduğunun üzeri karalanmış çirkin resmidir. Baharımızı kışa dönüştürmek için yan yana gelenler, 14 Mayıs'ta milli iradenin ihtişamıyla tasfiye ve telin edileceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti'ni çekiçle örs arasına sıkıştırmaya çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacaklardır" dedi.
21.03.2023 Gündem
İstanbul kar yağışı ne zaman 2023, İstanbul'da kar saat kaçta başlayacak?
İstanbul kar yağışı ne zaman 2023, İstanbul'da kar saat kaçta başlayacak? İstanbul'da kar saat kaçta başlayacak, İstanbul kar yağışı ne zaman 2023? İstanbul’da hafta sonu başlaması beklenen yoğun kar yağışı merakla bekleniyor. Meteoroloji yaptığı uyarıda kar yağışının perşembe gününe kadar süreceğini aktardı. İşte 4 Şubat İstanbul’da kar ne zaman yağacak? sorusunun yanıtı…
4.02.2023 Gündem
İstanbul'a kar fırtınası geliyor! Meteoroloji son dakika uyardı, evinizden çıkmayın
İstanbul'a kar fırtınası geliyor! Meteoroloji son dakika uyardı, evinizden çıkmayın İstanbul için kar alarmı verildi. Meteoroloji, Valilik ve AKOM son dakika uyardı. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası önümüzdeki günlerde etkisini devam ettirecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunda yurt genelinde yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Sibirya kökenli soğuk havanın etkisine girecek İstanbul'da kar yağışı için net tarih verildi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen kar yağışının etkisini artıracağını belirterek İstanbullulara 'Evinizde oturun' çağrısı yaptı. Öte yandan Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndan 5 ve 6 Şubat tarihlerinde toplam 238 seferini iptal etti. İşte son dakika haberin detayları ve İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusunun cevabı...
4.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sibirya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sibirya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.