Siber Savaş

Siber Savaş

Son dakika siber savaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan siber savaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını siber savaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Siber Savaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan siber savaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 324 siber savaş haberi bulunmuştur. Tüm siber savaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ukrayna - Rusya savaşının gidişatını değiştiren hata! Tankların devri sona mı eriyor?
Ukrayna - Rusya savaşının gidişatını değiştiren hata! Tankların devri sona mı eriyor? Ukrayna-Rusya savaşında Rus ordusunun hızı kesildi. Ukrayna birliklerinin Rusya'nın tanklarının yaklaşık yüzde 10'unu imha etmesi tankları bir kez daha tartışma konusu haline getirdi. Bazı uzmanlar tankların devrinin yavaş yavaş sona erdiğini belirtirken, bu durumun Rusya'nın kritik hatasından kaynaklandığını belirtenler de mevcut. İşte Rus ordusunun tankları tartışmaya açan kritik hatası...
23.03.2022 Dünya
Biden, Çin lideri Xi Jinping ile görüşecek
Biden, Çin lideri Xi Jinping ile görüşecek Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın Cuma günü Çin lideri Xi Jinping ile görüşeceğini açıkladı.
17.03.2022 Dünya
Putin Ukrayna'daki operasyon bölgesine gidecek mi? Açıklama geldi
Putin Ukrayna'daki operasyon bölgesine gidecek mi? Açıklama geldi Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’daki savaş bölgesine seyahat etme planının olmadığını söyledi.
17.03.2022 Dünya
Zelenskiy: Avrupa'da bir halk yok ediliyor
Zelenskiy: Avrupa'da bir halk yok ediliyor Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bugün Alman Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, “Avrupa'da bir halk yok ediliyor, yok edilmeye çalışılıyor” dedi.
17.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna arasında siber savaş! Zelenski'nin ‘teslim olun’ çağrısı ortalığı karıştırdı
Rusya-Ukrayna arasında siber savaş! Zelenski'nin ‘teslim olun’ çağrısı ortalığı karıştırdı Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde iki ülke arasındaki savaş giderek şiddetleniyor, can kayıpları katlanarak artıyor. Gerilim sahalara olduğu gibi internet ortamına da yansıdı. Zelenski'nin Ukrayna'da devlet televizyonunda ülkeye teslim olma çağrısı yapması şok etkisi yarattı. Ülkede kısa süreli paniğe neden olan video mesajın, bir siber saldırı olduğu ortaya çıktı.
17.03.2022 Dünya
Rus izleyiciler şaşkına döndü! Televizyon ekranları aniden karardı... 'Güle güle'
Rus izleyiciler şaşkına döndü! Televizyon ekranları aniden karardı... 'Güle güle' Rusya - Ukrayna savaşı 12'nci gününde devam ederken mücadele sadece cephede sürmüyor. Rusya'da televizyonlar bir anda karardı, haberler anında değişti. Ekran başındaki Ruslar ise gördükleri karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. Hacker topluluğu Anonymous'un, Ukrayna'daki savaşın görüntülerini göstermek için Rus devlet televizyonu yayınlarını hack'lediği ve Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin internet sitesini çökerttiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. BBC, iddiaları bağımsız olarak doğrulayamadı ancak saldırılar, Russia Today tarafından doğrulandı.
7.03.2022 Dünya
Bakan Soylu yüz tanıma projesini duyurdu: Geçebilen daha görmedim
Bakan Soylu yüz tanıma projesini duyurdu: Geçebilen daha görmedim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İkinci Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "En iyi ses analizini yapacaksınız dedik, muhteşem bir program ortaya koydular. 'Yüz tanımada sizi kimse geçmeyecek' dedik. Şu anda bizim yüz tanıma programımız var. Amerika da dahil olmak üzere kimsenin bunun yanından geçtiğini düşünmüyorum. Bize de yakın zamana kadar çok yüz tanıma programı getirdiler. Bizim arkadaşlarımızın yaptıklarını geçebilen daha yüz tanıma programı görmedim" dedi.
23.09.2021 Gündem
'Artan siber saldırılara karşı en büyük gücümüz milli teknoloji'
'Artan siber saldırılara karşı en büyük gücümüz milli teknoloji' Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, geçen yıl 1 dakikada 375 yeni siber saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, "Artan siber saldırılara karşı en büyük gücümüz milli teknoloji." dedi.
26.03.2021 Bilim ve Teknoloji
'Savunma Sanayii, Uzay Programı çalışmalarına katkı sunacaktır'
'Savunma Sanayii, Uzay Programı çalışmalarına katkı sunacaktır' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, "Savunma Sanayii sektörü, geçtiğimiz günlerde açıklanan ülkemizin Uzay Programı'nda Türkiye Uzay Ajansı koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara da en yüksek katkıyı sunacaktır." dedi.
9.03.2021 Bilim ve Teknoloji
'Siber güvenlik alanı savaş alanı değil'
'Siber güvenlik alanı savaş alanı değil' Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Yakın gelecekte her ülke siber güvenlik alanının bir savaş alanı değil bir işbirliği alanı olduğunu anlayacak" dedi.
20.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Ankara'da siber güvenlik konferansı!
Ankara'da siber güvenlik konferansı! Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından düzenlenen 4. Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı'na, 20-21 Kasım'da Congresium Ankara ev sahipliği yapacak.
9.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Hürmüz Boğazı'ndaki gemi krizi büyüyor! Rusya şüphesi...
Hürmüz Boğazı'ndaki gemi krizi büyüyor! Rusya şüphesi... İran'ın Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait petrol tankerine el koymasının ardından kriz büyüyor. İngiliz istihbaratı, İran ve İngiltere arasındaki tanker krizine Rusya’nın dahil olma ihtimalini değerlendiriyor. Öte yandan ABD, Basra Körfezi'nde gözetleme ve istihbarat çalışmalarına başlayacağını duyurdu.
23.07.2019 Dünya
Arnland ve Torrike’nin hibrit savaşı!
Arnland ve Torrike’nin hibrit savaşı! Efes tatbikatının seçkin gözlemci günü başarıyla tamamlandı. Genelkurmay Başkanı Akar, kuvvet komutanları ve konuk genelkurmay başkanlarının izlediği tatbikatta, Arnland ile Torrike adlı iki ülke arasında yapılan hibrit savaş senaryosu uygulandı
10.05.2018 Gündem
ABD'den flaş açıklama: Tehdit ve terörizm...
ABD'den flaş açıklama: Tehdit ve terörizm... ABD Savunma Bakanı James Mattis, "Tehdit ve terörizm ABD ulusal güvenliğinin ana odak noktası haline geldi" dedi.
19.01.2018 Dünya
Yıllık maaşı 120 bin lira! 30 bin kişiye ihtiyaç var
Yıllık maaşı 120 bin lira! 30 bin kişiye ihtiyaç var Dün Rusya Amerika’ya, İngiltere Çin’e, Amerika Türkiye’ye, Japonya ise Amerika’ya binlerce kez saldırdı. Dünya koca bir siber savaşın ortasında. Tahminlere göre önümüzdeki yıllarda dünyada 1.5 milyon siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olacak. Türkiye’deyse daha şimdiden 30 bin kişilik açık var. Peki yıllık maaşı 120 bin TL’yi bulan bir siber güvenlikçi nasıl olunur? .
10.12.2017 Bilim ve Teknoloji
Başbakan Yıldırım: 30 bin kişiye ihtiyaç var
Başbakan Yıldırım: 30 bin kişiye ihtiyaç var Başbakan Binali Yıldırım, siber güvenlik alanındaki ihtiyaca işaret ederek, "Bugünkü hesaplara göre 30 binden fazla siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var. Yetişmiş insan açığımız da ciddi bir boyutta. Gençlerimiz iş diyor, işte iş önünüzde. Demek ki 30 bin tane gencimize bu alanda ihtiyaç var. Gençlerimizin bu alana yönelmesini istiyoruz" dedi.
20.10.2017 Siyaset
Türk hackerlardan Myanmar hükümetine şok!
Türk hackerlardan Myanmar hükümetine şok! Myanmar Hükümeti Türk hackerların saldırısı sonrası büyük şok yaşadı.
29.09.2021 Gündem
İran'dan ABD yaptırımlarına 'füzeli' cevap!
İran'dan ABD yaptırımlarına 'füzeli' cevap! İran ve ABD arasındaki ipler iyice gerildi. ABD'den İran'a yönelik terör suçlamasına İran'dan 'füze'li cevap geldi.
17.06.2021 Dünya
Johnson'dan AB hükümetlerine 15 Temmuz çıkışı
Johnson'dan AB hükümetlerine 15 Temmuz çıkışı Johnson, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında düzenlenen oturumda milletvekillerinin dış politikaya ilişkin soruları yanıtladı.
17.06.2021 Dünya
Brexit'te Putin parmağı mı var?
Brexit'te Putin parmağı mı var? İngiltere'de İşçi Partisi milletvekili Ben Bradshaw, Rus hackerların Brexit referandumuna müdahale ettiğini iddia etti
17.06.2021 Dünya
Obama'nın Rusya karnesi
Obama'nın Rusya karnesi ABD Başkanı Barack Obama'nın 8 yıllık görev süresinde Rusya Kırım'ı işgal etti ve başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da etkinliğini artırdı.
17.06.2021 Dünya
Rusya Batı demokrasisini ‘hackleyecek’
Rusya Batı demokrasisini ‘hackleyecek’ Beyaz Saray’a göre Rus hackerlar, başkanlık seçimlerinin ardından Avrupa’da gelecek 2 yılda gerçekleşecek tüm büyük seçimlere siber saldırı düzenlemeyi planlıyor
17.06.2021 Dünya
İngiltere Rusya ile savaşa hazırlanıyor!
İngiltere Rusya ile savaşa hazırlanıyor! İngiltere, "Rusya ile siber savaş" için 50 elit beyinden oluşan "ordu" hazırlıyor
17.06.2021 Dünya
ABD'li generalden 3. Dünya Savaşı açıklaması!
ABD'li generalden 3. Dünya Savaşı açıklaması! ABD'li generaller, "Geleceğin Ordusu" panelinde olası bir 3. Dünya Savaşı senaryosu üzerinde durarak, olabilecekleri aktardı
17.06.2021 Dünya
ABD, DAEŞ'e karşı "siber savaş" başlattı
ABD, DAEŞ'e karşı "siber savaş" başlattı ABD Savunma Bakanı Carter: "DAEŞ'e karşı sanal alemde başlattığımız siber savaş, örgütün iletişim araçlarını kullanımını olumsuz etkileyecek" ABD Genelkurmay Başkanı Dunford: "DAEŞ'i hem fiziksel hem de sanal olarak izole etmeye ve örgütün iletişim kanallarını daraltmaya çalışıyoruz"
29.02.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Siber Savaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki siber savaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.