Bilim kurulu üyesinden Delta varyantı uyarısı! Temmuz ve ağustosta...
Bilim kurulu üyesinden Delta varyantı uyarısı! Temmuz ve ağustosta... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Delta varyantına karşı, “Rusya’da bu varyanta bağlı yeni bir pik yaşanıyor. Ülkemizde nüfusun yüzde 70’inde iki doz aşılar tamamlanmadan toplumda bu kadar rahatlama olmasını riskli buluyorum. Ekim ayında rahat etmek istiyorsak Temmuz ve Ağustos'u çok temkinli geçirmemiz gerekiyor” diyerek, uyardı.
22.06.2021 Gündem
Kafe ve restoranlarla ilgili flaş uyarı! Maskesiz...
Kafe ve restoranlarla ilgili flaş uyarı! Maskesiz... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, açılmalar sonrası İstanbul’un durumu ve geçtiğimiz hafta Türkiye ara sonuçları açıklanan ve 10 bin 30 kişinin dahil edildiği CoronaVac Faz 3 çalışmasının sonuçlarını değerlendirdi.
8.03.2021 Sağlık
Maskeler hayatımızdan ne zaman çıkacak? Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi merak edilen soruya yanıt verdi!
Maskeler hayatımızdan ne zaman çıkacak? Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi merak edilen soruya yanıt verdi! Maskeler ne zaman çıkacak? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "Mevcut önlemleri gevşetmemeyi öneriyoruz, herkes aşılanmadığı müddetçe maskenizi çıkartma şansınız yok" açıklamasını yaptı.
8.02.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesinden kritik uyarı: Temas ettiğiniz kişileri saklamayın
Bilim Kurulu üyesinden kritik uyarı: Temas ettiğiniz kişileri saklamayın Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, pozitif çıkan vakaların temas ettiği kişileri filyasyon ekiplerinden saklamasının pandemiyi uzattığını söyledi.
15.11.2020 Gündem