Bilim Kurulu

Bilim Kurulu

Son dakika Bilim Kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim Kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim Kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.604 bilim kurulu haberi bulunmuştur. Tüm bilim kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor"
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor" Daha önce sadece bahçelerde görünen ‘Kahverengi Kokarca Böceği’ artık evlerde de görülmeye başlanırken, Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, böceklerin çeşitli mikropların taşıyıcı olduğunu bu nedenle önlem alınması gerektiğini söyledi.
25.04.2024 Adana
Ayasoya'da tarihi restorasyon! Söküm işlemi başladı
Ayasoya'da tarihi restorasyon! Söküm işlemi başladı Ayasofya-i Kebir Cami restorasyonunda daha önce çatlak tespit edilen II.Bayezid Minaresi'nde söküm işlemleri başladı.
26.03.2024 Gündem
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nejla Günay Adana’da verdiği konferansta, “1919-1922 yılları arasında yaşanan Çukurova ve Çevresinde Türklerin Fransız-Ermeni İşgaline Karşı Mücadelesi”ni anlattı.
25.02.2024 Adana
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL?
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL? Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Sabah saatlerinden itibaren yabancı turistler bilet gişeleri önünde yoğunluk oluştururken, düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını ise kapsamayacak. Söz konusu düzenlemenin ardından Ayasofya müze mi oldu, sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.01.2024 Gündem
Tarihi yapılar için çalışma başlatıldı! Bakan Ersoy detayları anlattı
Tarihi yapılar için çalışma başlatıldı! Bakan Ersoy detayları anlattı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerde zarar gören tarihi yapılar için çalışma başlatıldığını açıkladı.
3.08.2023 Gündem
Kızılay'ın Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu
Kızılay'ın Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu Kızılay’ın olağanüstü genel kurulu, Ankara’da Kızılay’a ait Etimesgut yerleşkesinde gerçekleştirildi. Yurdun dört bir yanından gelen Kızılay delegelerinin oy kullandığı olağanüstü genel kurulda geçerli oyların tamamını alan Fatma Meriç Yılmaz genel başkan oldu. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı olarak da tarihe geçti.
9.07.2023 Gündem
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Artık bu bayrama korkusuzca giriyoruz
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Artık bu bayrama korkusuzca giriyoruz Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19 salgınının artık tamamen geride kaldığını belirterek, “Artık genel olarak bu bayrama korkusuzca giriyoruz. Çok şükür eşimizle dostumuzla sevdiklerimizle hasret giderebiliriz” dedi.
26.06.2023 Sağlık
Tanju Özcan: Genel başkanlık görevinden kaçınmam
Tanju Özcan: Genel başkanlık görevinden kaçınmam Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanlığı'nın en çok İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakışacağını belirterek, “Bu cesareti kimse gösteremezse eğer, üzerimize vazife düşerse, böyle bir siyasi hareketten ben şahsım adına kaçmam. Hiçbiri, ‘biz yokuz’ derse, siyasi tarih, 'bu görevi sana yüklüyorum’ derse ben kaçınmam" dedi.
12.06.2023 Gündem
SMA ve Diş hekimliği uygulaması! Bakan Koca: Yakında uygulamaya geçecek
SMA ve Diş hekimliği uygulaması! Bakan Koca: Yakında uygulamaya geçecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu’nun gen terapisini kimlere uygulanabileceğini belirlediğini ifade ederek, “Hangi hasta grubunda kullanılabileceğini tespit etti. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek” dedi. Bakan Koca ayrıca, İstanbul’da nadir hastalıkların tedavisi için yeni bir hastanenin kurulduğunu da açıkladı.
7.06.2023 Gündem
Prof. Dr. Zafer Toprak hayatını kaybetti
Prof. Dr. Zafer Toprak hayatını kaybetti Tarihçi yazar ve akademisyen Prof. Dr. Zafer Toprak 77 yaşında hayatını kaybetti.
3.06.2023 Gündem
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları sona erdi. Bu akşam 21.00'de gerçekleştirilecek ışık ve lazer gösterilerinin ardından tarihi yapı, yarından itibaren halkın ziyaretine açılacak. Kız Kulesi'ni basın mensuplarıyla birlikte ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İki yıllık bir restorasyon sürecinden sonra bu akşam Kız Kulesi'ni nihayet tekrar vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Binanın son 20 yıldır, 30 yıldır gözlemlediğimiz görüntüsü, yanlış görüntüsüydü. Aslına özgün haline, bu çalışmayla binamız getirildi. Bu akşam saat 9'dan itibaren ışık ve lazer şovu ile birlikte binamız açılıyor. Vatandaşlarımızın rahat ulaşabilmesi seyredebilmesi için Mayıs sonuna kadar ücretsiz yaptık, motor da ücretsiz olacak" dedi.
11.05.2023 Gündem
İstanbul surları 'tehlike' altında! Derin çatlaklar görülüyor
İstanbul surları 'tehlike' altında! Derin çatlaklar görülüyor İstanbul surları çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Fatih'te bir bölümün yıkılmasının ardından surlardaki derin çatlaklar dikkat çekiyor. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, çökme tehlikesi olan duvarlara yaklaşan bölgelerin kapatılacağını söyledi. İBB Bilim Kurulu üyesi İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Feridun Çılı ise restorasyon çalışmalarının 3 noktada devam ettiğini belirtti. Çöken ve bir kişinin ölümüne neden olan bölümle ilgili de bilgi veren Çılı, "1987 senesinde, surlarda çok yüzeysel bir restorasyon yapıldı ancak restorasyon bile denilemez, göçen kısım da oradaymış" dedi.
14.04.2023 Gündem
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın üçüncüsü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla 7 Nisan Cuma günü saat 15.00’de İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin direncini afetlere karşı artırma hedefiyle 360 derecelik bütüncül bir yöntemle kurgulanan Modelle ilgili uygulamaya konacak kararlar da toplantının sonunda açıklanacak. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum, mesajında, “Yükselen Anadolu’muz için tüm dünyaya örnek olabilecek bir çalışmayla Ulusal Risk Kalkanı Modeli çatısında bilim insanlarımızla her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz. Kurul üyelerimiz deprem bölgesinde saha incelemesi yaptı. Yarın yapacağımız toplantıyla izlenimlerini, yapacaklarımızı konuşacağız” dedi.
6.04.2023 Ekonomi
Ayasofya Camii'nde aşınma önlemleri: '50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün'
Ayasofya Camii'nde aşınma önlemleri: '50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün' - AYASOFYA Camii'nin 'İmparator kapısı' olarak bilinen ahşap kapının cam bölme ile koruma altına alınmasıyla ilgili konuşan İstanbul Kültür Tescil ve Müzeler Şube Müdürü Osman Nak, " İmparator kapısındaki cam bölme yaklaşık iki ay önce yapıldı. Günde ortalama 50 bin ziyaretçinin girdiği bir Ayasofya'ya 50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün. Bu gerçekten yüksek bir rakam. Yürüdüğümüz mermerler bile aşınıyor. Dolayısıyla bu eserin de aşınmaması mümkün değil. Özellikle kapı, ahşap olan elemanlar daha çok aşınıyor" diye konuştu.
4.04.2023 Gündem
Kız Kulesi Mayıs'ın ilk haftası ziyarete açılıyor
Kız Kulesi Mayıs'ın ilk haftası ziyarete açılıyor İstanbul Boğazı’nın simge yapılarından Kız Kulesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Kız Kulesi Mayısın ilk haftası ziyaretçileriyle buluşacak. Kız Kulesi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin birkaç hafta içinde açılışa hazır hale geleceğini belirterek "Bu çalışmayla yapının sadece üstünün değil alt tarafında, platformun altında, deniz tarafındaki eksiklikleri de fark edildi. Bununla ilgili sağlamlaştırma, güçlendirme çalışmaları tamamlanıyor. Platformun etrafında bir kazıklama çalışmamız var. Aslında şu anda sürecin iki ay gecikmesindeki ana sebep de bu depreme karşı alınması gereken ekstra önlemler." dedi.
4.04.2023 Kültür Sanat
Kalkınma Öncelikli Kentleşme Çalışmaları toplantısının ilki gerçekleşti! Bakan Kurum: 11 ilimizde kendi kimliğine özgü çalışma yapıyoruz
Kalkınma Öncelikli Kentleşme Çalışmaları toplantısının ilki gerçekleşti! Bakan Kurum: 11 ilimizde kendi kimliğine özgü çalışma yapıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında yürütülen Kalkınma Öncelikli Kentleşme (KÖK) Çalışmaları toplantısının ilki Gaziantep Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.
2.04.2023 Gündem
Kapalıçarşı'da depreme karşı hazırlık! Büyük bir kısmı sona erdi
Kapalıçarşı'da depreme karşı hazırlık! Büyük bir kısmı sona erdi Kapalıçarşı'da yaklaşık üç yıldır devam eden restorasyon ve deprem riskine karşı güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı sona erdi. Kapalıçarşı Restorasyon Programı Bilim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar İhsan Sarı, "Elimizdeki bilgiler doğrultusunda Kapalıçarşı'nın İstanbul depremini karşılayacağını değerlendiriyoruz. O yönde müdahaleler yapıldı. Zeminde sıvılaşma vardı, müdahale edildi. Bu senenin sonunu bulmadan restorasyonun tamamının biteceğini değerlendiriyoruz" dedi.
2.04.2023 Gündem
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023 Sağlık
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “13 farklı bilim kurulu oluşturduk, Her bir kurulumuzu oluştururken; kendi meslek dallarına ilişkin daha etkin oldukları ve yeterlilikleriyle öne çıktıkları alanlarda belirledik. Kurullarımızın görev alanlarını risk alanları, afet öncesi yapılması gerekenler, afet uyarı sistemleri, afet sonrası yapılacaklar, yeni teknolojiler gibi birçok alanda belirlemiş olduk ve her bir kurulumuzda ilgili bakanlıklardan, kurumlarımızdan arkadaşlarımız da sürece katkı sağlıyor. Bu deprem değil bundan sonra ülkede oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız” dedi.
11.03.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 13 farklı bilim kurulu oluşturduk
Bakan Kurum: 13 farklı bilim kurulu oluşturduk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "13 farklı bilim kurulu oluşturduk. Her bir kurulu oluşturulurken, afet yönetim sürecini bir bütün olarak ele almaya gayret ettik. Bu kurullarımızda jeolojiden jeofiziğe, şehir bölge planlamadan inşaat mühendisliğine, mimarlıktan tarihe, hukuktan sosyolojiye, iktisattan afet yönetimine kadar birçok alanda bilim insanlarımız yer alıyor" dedi.
10.03.2023 Ekonomi
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararına göre Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. Peki, Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi... 
23.02.2023 Gündem
Deprem sonrası ‘enfeksiyon’ uyarısı!
Deprem sonrası ‘enfeksiyon’ uyarısı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, deprem sonrası oluşan koşulların pek çok enfeksiyon hastalığının yayılması için elverişli olduğunu belirtip, “Deprem sırasında pek çok kişi bir şekilde yaralandı. Bazıları depremden kaçarken ya da depreme müdahale ederken de elini veya herhangi bir yüzeyini çizdirebiliyor, yaralanabiliyor. Tetanos aşısı yaptırılmalı” dedi.
17.02.2023 Sağlık
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
3.02.2023 Gündem
Koronavirüs ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! 'Tedavisi yok'
Koronavirüs ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! 'Tedavisi yok' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde dünyada ve Türkiye’de tırmanışa geçen sendromik hastalık olan 'Post Covid' ya da 'Long Covid' için halihazırda bulunan bir tedavi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Şener, 'Post Covid' ya da 'Long Covid'in uzun süre insan vücudundan kalabilen sendromik bir hastalık olduğuna da dikkat çekti.
2.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saatine kadar dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan SMA Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca SMA hastaları ve aileleri için gerçekçi beklentilere dayalı sağlık hizmeti ve bakımını, standart bakım kurallarına uyarak en üst düzeyde sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, 'umudun suistimaline şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz' dedi. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bilim Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.