Savunma Teknolojileri

Savunma Teknolojileri

Son dakika Savunma Teknolojileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Savunma Teknolojileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Savunma Teknolojileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savunma Teknolojileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savunma teknolojileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 839 savunma teknolojileri haberi bulunmuştur. Tüm savunma teknolojileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB açıkladı: ABD'den F-16 teklif mektubu geldi
MSB açıkladı: ABD'den F-16 teklif mektubu geldi Milli Savunma Bakanlığı, 40 yeni F-16 Blok-70 tedariki ve mevcut 79 F-16'nın modernize edilmesi için ABD tarafından gönderilen "Taslak Teklif ve Kabul Mektupları"nın Bakanlığa ulaştığını, ilgili birimlerin inceleme ve değerlendirmelere başladığını açıkladı.
29.02.2024 Gündem
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST coşkusu Ankara'da başladı! Gençler kıyasıya yarışacaklar
TEKNOFEST coşkusu Ankara'da başladı! Gençler kıyasıya yarışacaklar Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı.
30.08.2023 Ekonomi
TEKNOFEST Girişim Yarışması Başvurusu için Son 3 Gün
TEKNOFEST Girişim Yarışması Başvurusu için Son 3 Gün Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları kucaklayarak bir araya getiren TEKNOFEST’te, bu yıl ilk defa düzenlenen Girişim Yarışmasına başvurmak isteyenler için süre 31 Temmuz’da sona erecek. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar; Eğitim Teknolojileri, Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri, Turizm Teknolojileri, Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri ve Engelsiz Yaşam Teknolojileri alanlarında 10 farklı temada başvuru yapabilecek.
31.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Teröristlerin korkulu rüyası olacak! Sessizce yaklaşıyor, tam 12’den vuruyor
Teröristlerin korkulu rüyası olacak! Sessizce yaklaşıyor, tam 12’den vuruyor Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilen ve 2022 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren mühimmat bırakan insansız hava aracı Boyga, terörle mücadelede kritik görevlerde bulunuyor. Düşük sesli uçması ve havada bulunduğu irtifa nedeniyle görünürlüğü düşük olacak şekilde geliştirilen Boyga, üzerinde taşıdığı 81 mm havan mühimmatıyla hedefi nokta hassasiyetle vuruyor.
13.07.2023 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST projeleri girişime dönüşüyor
TEKNOFEST projeleri girişime dönüşüyor Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te heyecan tüm hızıyla sürüyor. İstanbul’da nisan ayında 2 milyon 547 bin ziyaretçisi ile rekorlara imza atarak bilim, teknoloji ve uzayla dolu unutulmaz izler bırakan TEKNOFEST, 2023 yılının ikinci ve üçüncü durağında yepyeni bir yarışma modeliyle 30 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında Başkent Ankara’da, 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihlerinde ise Ege’nin incisi İzmir’de gerçekleşecek. Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları kucaklayarak bir araya getiren TEKNOFEST’te, Girişim Yarışması modeli ile 10 farklı temada yarışma sonrası girişime dönüştürülmek istenen projelerin gelişimine tanıklık edilecek.
26.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var...
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var... Mavi Vatan’ın koruyucusu Türk donanması gücüne güç katıyor. Donanmanın sessiz ve derin gücü denizaltıların etkisini arttırmak için süren çabalara milli ve modern sistemlerin uygulanmasıyla devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
SDTTR halka arz ne zaman, fiyatı ne? SDT Uzay halka arz hangi bankalarda var?
SDTTR halka arz ne zaman, fiyatı ne? SDT Uzay halka arz hangi bankalarda var? SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri halka arz oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arzı onaylanan SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri talep toplayacak. Yatırımcı, SDT halka arz ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, SDTTR halka arz ne zaman, fiyatı ne? SDT Uzay halka arz hangi bankalarda var? İşte SDT Uzay hisse fiyatı ve talep toplama tarihleri!
28.12.2022 Ekonomi
Halka arz takvimi 2022-2023! Yeni halka arzlar hangileri? Hangi şirketler halka arz olacak? Yeni halka arz olacak hisseler, fiyatlar ve hisse kodları
Halka arz takvimi 2022-2023! Yeni halka arzlar hangileri? Hangi şirketler halka arz olacak? Yeni halka arz olacak hisseler, fiyatlar ve hisse kodları 2022 yılı halka arz süreci açısından yoğun bir yıl oldu. Yılın sonuna yaklaşılırken son haftada ve 2023 ocak ayının ilk haftasında yeni halka arz olacak şirketler belli oldu. Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuran şirketlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Başta enerji piyasası olmak üzere, gıda, sağlık, gayrimenkul ve savunma sanayi sektörleri halka arz takvimini açıkladı. Astor Enerji, Söke Değirmencilik, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri ve Oncosem Onkolojik Sistemler halka arz edilecek. Peki, Yeni halka arzlar hangileri? Hangi şirketler halka arz olacak? Yeni halka arz olacak hisseler, fiyatlar ve hisse kodları!
26.12.2022 Ekonomi
SDT Savunma (SDTTR) halka arz ne zaman, talep toplama tarihi ne? SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri halka arz fiyatı ne?  SDT Uzay hisse kodu ve fiyatı!
SDT Savunma (SDTTR) halka arz ne zaman, talep toplama tarihi ne? SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri halka arz fiyatı ne? SDT Uzay hisse kodu ve fiyatı! SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arzı onaylanan SDT UZAY ve Savunma Teknolojileri’nin talep toplayacağı tarihler belli oldu. Gözler halka arz tarihlerine çevrilirken yatırımcı, SDT Savunma (SDTTR) halka arz bilgilerini merak ediyor. Peki, SDT Savunma (SDTTR) halka arz ne zaman, talep toplama tarihi ne? SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri halka arz fiyatı ne? SDT Uzay hisse kodu ve fiyatı!
26.12.2022 Ekonomi
Söke halka arz ne zaman? Söke un halka arz hangi bankalar, tarih ne, eşit mi oransal mı, kaç lot veriyor? Hisse fiyatı ve kodu!
Söke halka arz ne zaman? Söke un halka arz hangi bankalar, tarih ne, eşit mi oransal mı, kaç lot veriyor? Hisse fiyatı ve kodu! Söke un halka arz ne zaman, eşit mi oransal mı? Yatırım yapacaklar halka arz takvimini yakından takip ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu, Söke halka arz başvurusunun onaylandığını açıklamasının ardından Söke un halka arz için araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Söke un halka arz hangi bankalar, kaç lot veriyor, hisse fiyatı ve kodu ne? İşte Söke un halka arz hakkında merak edilenler…
23.12.2022 Ekonomi
Yeni halka arz olacak hisseler! Hangi şirketler halka arz olacak? Halka arz başvurusu yapan şirketler ve başvuru detayları
Yeni halka arz olacak hisseler! Hangi şirketler halka arz olacak? Halka arz başvurusu yapan şirketler ve başvuru detayları Halka arz olacak şirketlerden duyurular gelmeye devam ediyor. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere yenileri eklenecek. Bazı şirketler Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) halka arz onayı alırken bazı şirketlerin başvuruları değerlendiriliyor. Peki, Hangi şirketler halka arz olacak? İşte yeni halka arz olacak hisseler!
12.10.2022 Ekonomi
TOGAN ne demek? Milli gözcü İHA sistemi TOGAN'ın özellikleri neler?
TOGAN ne demek? Milli gözcü İHA sistemi TOGAN'ın özellikleri neler? Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) tarafından milli imkanlarla geliştirilen, mini gözcü İHA sistemi TOGAN'ın ilk teslimatları yapıldı. Türkiye'nin yeni nesil yerli ve milli silahları merak edilirken TOGAN’ın özellikleri de merak ediliyor. Peki, TOGAN ne demek? Milli gözcü İHA sistemi TOGAN'ın özellikleri neler? İşte detaylar…
7.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Milli gözcü İHA STM TOGAN’ın ilk teslimatları yapıldı! SSB Başkanı Demir duyurdu
Milli gözcü İHA STM TOGAN’ın ilk teslimatları yapıldı! SSB Başkanı Demir duyurdu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, STM tarafından milli imkanlarla geliştirilen mini gözcü İHA sistemi TOGAN’ın ilk teslimatının yapıldığını açıkladı. STM TOGAN, keşif, gözetleme ve istihbarat faaliyetlerinde kullanılacak.
7.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da...
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Yunanistan ziyareti Avrupa'da geniş yankı buldu. Dört yıllık tecritin ardından ilk kez bir AB üyesine ayak basan Muhammed bin Selman, atılan imzaları 'tarihi bir fırsat' olarak niteleyip tüm bölgede oyunun kurallarını değiştirmekten söz etti. Yunan medyası 'Suudi Prens'in büyük planı', 'Yunanistan enerji merkezi' gibi başlıklar atarken, Alman gazetesi Atina'nın adımlarını Türkiye'nin belirlediğini yazdı.
27.07.2022 Dünya
Havan mühimmatı bırakan 'BOYGA'nın teslimatı yapıldı
Havan mühimmatı bırakan 'BOYGA'nın teslimatı yapıldı Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. (STM) tarafından geliştirilen, havan mühimmatı taşıyan, döner kanatlı insansız hava aracı 'BOYGA'nın, kabul testleri tamamlanarak teslimatı yapıldı.
23.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar'
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin (STM) kadın mühendisleri, Türk savunma sanayisinin milli projelerinde etkin görev alıyor.
23.06.2022 Ekonomi
SSB Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi!
SSB Demir açıkladı! KARGU, TSK'ya teslim edildi! Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, yerli insansız hava muhabere aracı KARGU’nun yeni teslimatlarının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) gerçekleştirildiğini söyledi.
10.04.2022 Gündem
Dünyayı titretecek! Selçuk Bayraktar KIZILELMA'yı anlattı
Dünyayı titretecek! Selçuk Bayraktar KIZILELMA'yı anlattı İnsansız hava araçlarında yeni bir döneme giriliyor. Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı için de çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Bu hafta yeni bir gelişme oldu. İlk prototip modele kanat takıldı. Selçuk Bayraktar, üretim hattındaki KIZILELMA'yı anlattı.
2.04.2022 Gündem
TEKNOFEST Drone Şampiyonaları için son başvuru tarihi belli oldu
TEKNOFEST Drone Şampiyonaları için son başvuru tarihi belli oldu TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası ve World Drone Cup için başvurular devam ediyor. Drone yarışçılarının kıyasıya mücadele ettiği bu iki şampiyonada sizde yerinizi almak için acele edin.
18.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz
Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugün hizmete sunacağımız ülkemizin ilk istihbarat gemisi Ufuk, milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirildi. İnşallah yeni hayırlı haberler de alacağız. Dikey atım sistemini bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz" dedi.
14.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan kur açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan kur açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, 'Kur dalgalanmaları Türkiye’nin kaderi olamaz, olmayacaktır.' dedi.
14.12.2021 Siyaset
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek!
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek! STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Test ve Eğitim Gemisi ile Lojistik Destek Gemisi'nin ilkini bu ay içeresinde teslim etmeyi hedefliyor.
15.11.2021 Gündem
Deniz kirliliğini önceden ölçen yerli ve milli sistem devrede
Deniz kirliliğini önceden ölçen yerli ve milli sistem devrede Muğla'nın dünyaca ünlü Fethiye Körfezi'nde, bir bilgi ve savunma teknolojileri firması tarafından geliştirilen yerli ve milli akıllı şamandıra ürünü Smartium Blue Deniz Suyu Kalitesi Ölçüm Sistemi, faaliyete geçti.
5.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Savunma Teknolojileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savunma teknolojileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.