Sars

Sars

Son dakika SARS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SARS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SARS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sars

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sars gelişmeleri de dahil olmak üzere 519 sars haberi bulunmuştur. Tüm sars haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor Missouri Üniversitesi'nden araştırmacılar, New York şehrini istila eden farelerin, COVID-19'a neden olan virüs SARS-CoV-2'nin birden fazla varyantını taşıyor olabileceğini açıkladı.
10.03.2023 Dünya
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi Son günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? İşte tüm detaylar...
6.01.2023 Gündem
Çin’de yeni virüs alarmı! BtSY2 virüsü nedir, belirtileri ne? Yeni çıkan virüs BtSY2 bulaşıcı mı?
Çin’de yeni virüs alarmı! BtSY2 virüsü nedir, belirtileri ne? Yeni çıkan virüs BtSY2 bulaşıcı mı? Çin'in Yunnan eyalatinde virüs alarmı! Bilim insanları, yarasalarda ve insanlarda hastalığa neden olabilecek yeni bir virüs türü buldu. BtSY2 adlı virüsün Covid-19'a neden olan SARS-CoV-2 ile aynı aileden olduğu belirtiliyor. Araştırmacılar, yeni çıkan vürüs için yeni bir pandemi olasılığına dikkat çekiyor. Peki, Yeni virüs mü çıktı? Yeni çıkan virüs nedir? BtSY2 virüsü nedir, belirtileri ne? Yeni çıkan virüs BtSY2 bulaşıcı mı? Yeni çıkan virüs belirtileri ne? Pandemi yeniden başlar mı? İşte detaylar…
28.11.2022 Sağlık
Yine Çin yine pandemi tehlikesi! Hayvanlardan insanlara bulaşabilen BtSY2 virüsü tespit edildi
Yine Çin yine pandemi tehlikesi! Hayvanlardan insanlara bulaşabilen BtSY2 virüsü tespit edildi Dünyayı iki yıl boyunca kasıp kavuran koronavirüs salgınından sonra Çin'de hayvanlardan insanlara bulaşabilen yeni bir virüs türü tespit edildi. Bilim insanları, Çin'in güneyindeki yarasalarda gizlendiği keşfedilen bir virüsün, insanlara bulaşma potansiyeli olan beş tehlikeli virüsten biri olduğunu söyledi. Araştırmacılar, BtSY2 adlı virüsün Covid-19'a neden olan SARS-CoV-2 ile aynı aileden olduğu belirtilerek, yeni bir pandemi olasılığına karşı uyarıda bulundu.
28.11.2022 Dünya
Atatürk'ün İzmir sözleri ve 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu mesajları! Anlamlı, en güzel, İzmir'in Kurtuluşu 100. Yıl İzmir’in Kurtuluşu sözleri, mesajları, görselleri!
Atatürk'ün İzmir sözleri ve 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu mesajları! Anlamlı, en güzel, İzmir'in Kurtuluşu 100. Yıl İzmir’in Kurtuluşu sözleri, mesajları, görselleri! İzmir'in Kurtuluşu mesajları ve sözleri İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılında arama motorları aracılığıyla sorgulanıyor. 9 Eylül 1922 yılında İzmir'in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin tüm illerinde coşkuyla kutlanacak. Biz de Türkiye tarihine geçen İzmir'in Kurtuluşu ile ilgili anlamlı, en güzel resimli mesajları bir araya getirdik. İşte, Anlamlı, en güzel, İzmir'in Kurtuluşu 100. Yıl mesajları, sözleri ve görselleri…
9.09.2022 Gündem
Araştırma: Midkin protein seviyesi koronavirüsün yeni belirtisi olabilir
Araştırma: Midkin protein seviyesi koronavirüsün yeni belirtisi olabilir  Atlas Üniversitesi akademisyenleri, COVID-19 teşhisinde yeni bir belirteç sayılabilecek Midkin protein seviyesi analizi üzerinde çalışma gerçekleştirdi. Araştırma ekibi tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun bakım süresince belirli aralıklarla yapılan ölçümlerde midkinin artışı daha belirgindi. COVID-19 hastalarında ilerleyen evrelerde midkin seviyelerinin plazmada daha fazla salınarak zirveye ulaştığı görüldü.” ifadelerine yer verildi.
2.08.2022 Sağlık
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri...
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri... Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadir Demir ve Doç. Dr. Hakan Alıcı ile Karabük Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Tahtacı'nın birlikte yürüttükleri araştırmada, zerdeçal türevlerinin koronavirüs ilacı yapımında kullanılabileceği ortaya çıktı. Akademisyenlerin bilgisayar üzerinde yaptıkları simülasyonda, zerdeçal türevlerinin koronavirüs enzimlerini baskılayarak virüsün çoğalmasını engelleyebildiği belirlendi.
3.04.2022 Sağlık
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmada ortaya çıkan yeni detay şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre, koronavirüs deyim yerindeyse vücudumuzda saklambaç oynuyor.
10.03.2022 Gündem
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir?
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir? İçişleri Bakanlığı yeni genelgeyi yayımladı. Maskenin nerede takılıp nerede takılmayacağı, HES kodunun kaldırılmasına ilişkin detaylar, PCR testinin hangi durumlarda kaldırıldığına yönelik merak edilenler genelgeyle birlikte netleşti. İşte İçişleri Bakanlığı genelgesi…
4.03.2022 Gündem
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek?
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 65 yaş üzeri için uyarılarda bulundu. Bakan Koca, Molnupiravir ilacının kullanımının önemli olduğunu dikkat çekerek, “65 yaşınızı geçtiyseniz veya herhangi bir bağışıklık sistemi sorununuz varsa ihtimalleri hafife almayın. Önemsiz gibi görünen şikâyetleri nezle, soğuk algınlığı ile karıştırmayın. Test yaptırın. Molnupiravir etken maddeli ilaçla başlayan yeni dönemde erken tanı riski azaltıyor.” dedi. Peki, Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Molnupiravir ne için kullanılır? İşte detaylar…
18.02.2022 Sağlık
Koronavirüs ölümden sonra bile peşini bırakmadı! Sonuçlar doktorları şaşırttı: Ölümünden sonraki altı hafta içinde...
Koronavirüs ölümden sonra bile peşini bırakmadı! Sonuçlar doktorları şaşırttı: Ölümünden sonraki altı hafta içinde... Dünya bu vakayı konuşuyor. İtalya'da boğularak ölen Ukraynalı bir adamın cansız bedenini inceleyen bilim adamları, ölümünden sonraki altı hafta içinde 28 kez Kovid-19 pozitif sonucuna ulaştı.
15.02.2022 Dünya
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Tekrarlayan aşılamalar gerekebilir
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Tekrarlayan aşılamalar gerekebilir Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Omicron varyantının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, "O yüzden aşılama süreci 'evet oldum ve bitti' diyebileceğiniz bir süreç değil. Çünkü virüs değişiyor. Sizin bağışıklık sisteminiz gün geçtikçe azalıyor antikor açısından. O yüzden tekrarlayan aşılamalar gerekebilir" dedi.
14.02.2022 Gündem
Hamsterlardan insanlara Kovid-19 virüsü bulaştı!
Hamsterlardan insanlara Kovid-19 virüsü bulaştı! Hong Kong Üniversitesi’nden araştırmacılar, ülkede baş gösteren Kovidli Hamster vakalarından sonra hayvandan insana Kovid-19 bulaşmasını konu alan bir vaka incelemesi yaptı. Çalışma sonucunda Hamsterların Delta varyantını insanlara bulaştırdığı sonucuna varıldı. Bu çalışmadan önce sadece bir çiftlik vizonundan insana virüsün geçtiği tespit edilmişti.
9.02.2022 Dünya
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Yeni salgın alarmı! Dünya Sağlık Örgütü duyurdu! NeoCov...
Yeni salgın alarmı! Dünya Sağlık Örgütü duyurdu! NeoCov... Dünya diken üstünde. Yeni salgın alarmı verildi. Güney Afrika'daki yarasalar arasında yayılan bir tür koronavirüs olan NeoCov ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) beklenen açıklama geldi. 2 yıldır koronavirüsün pençesindeki dünya Güney Afrika'dan gelen haberi konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Çin Bilimler Akademisi ve Wuhan Üniversitesi'nden araştırmacılar, NeoCov'nin yarasalardan insanlara bulaşması durumunda sorunlara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Çinli araştırmacılar konu ile ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer vermişti; 'SARS-CoV-2 varyantlarının, özellikle ağır mutasyona uğramış Omicron varyantının RBD bölgelerindeki kapsamlı mutasyonlar göz önüne alındığında, bu virüsler, daha fazla adaptasyon yoluyla insanları enfekte etmek için gizli bir potansiyele sahip olabilir.' RBD (reseptör bağlayıcı alan) bir virüsün, hücrelere girmek ve enfeksiyona yol açmak için vücut reseptörlerine tutunmasına izin veren önemli bir parçasıdır.
30.01.2022 Gündem
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde...
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde... İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen koronavirüsün bildiğimiz son varyantı omicron tüm dünyada vaka sayılarında bir sıçrayışa yol açtı. Omicron varyantında vakalar yükselişe geçse de aynı oran hastanelere yansımıyor. Hızlı bulaşması nedeniyle tüm dünyayı tedirgin eden virüsün baş düşmanı yine aşı. Konuyla ilgili Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Çok hızlı yayıldığı için salgını da bitirebilir. Çünkü bir süre sonra artık virüsün enfekte edeceği kimse kalmayacak. Benim tahminim birkaç ay içerisinde pik noktasına ulaşacak birçok ülkede ve ondan sonra hızlı bir bir şekilde azalmaya başlayacak. Ama bu sürede de çok fazla insan enfekte olacak." dedi.
15.01.2022 Gündem
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Resmen değişti, 10 gün karantina şartı geldi
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Resmen değişti, 10 gün karantina şartı geldi Sağlık Bakanlığı son dakika açıkladı. Resmen değişti. Sağlık Bakanlığı, güncel karantina ve izolasyon uygulamalarına ilişkin rehber yayımladı. Rehberde karantinaya ilişkin merak edilen tüm detaylar yer aldı. Güncel rehbere göre yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları gibi yüksek riskli kişilere bakım verilen alanlarda kalan veya hizmet verenlerden hatırlatma dozu olmamış, son 3 ay içinde hastalığı geçirmemiş veya aşısız Kovid-19 yakın temaslı kişilere 10 gün karantina uygulanacak.
14.01.2022 Gündem
Bilim insanları duyurdu! Havadaki Kovid-19 virüsü...
Bilim insanları duyurdu! Havadaki Kovid-19 virüsü... İngiltere’de bulunan Bristol Üniversitesi bilim insanları, yaptıkları bilimsel çalışma sonucunda, Kovid virüsünün solunan havada hayatta kalarak ne kadar bulaşıcı olduğunu ölçtü. Bir ilk olduğu belirtilen çalışmanın sonucunda, havadaki virüs, 20 dakika içinde bulaşma yeteneğinin yüzde 90'ını kaybettiği ve bu kaybın çoğunun ilk beş dakika içinde gerçekleştiği açıklandı. 
12.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Bu kez dalga değil tsunami geliyor
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Bu kez dalga değil tsunami geliyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, tüm dünyada panik yaratan ve kapanmaları yeniden gündeme getiren Omicron varyantının bu kez yeni bir dalga değil, tsunamiye yol açacağını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, özellikle yılbaşı nedeniyle kalabalık ortamlara girmekten kesinlikle uzak durulmasını, imkanı olan sektörlerde uzaktan çalışmaya yeniden dönülmesi gerektiğini, aşılamaların da halen hayati önem taşıdığını vurguladı.
22.12.2021 Sağlık
Harvard: Aşının uygulanma saati, antikor seviyesini etkiliyor
Harvard: Aşının uygulanma saati, antikor seviyesini etkiliyor ABD’de Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ve Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarının, 2 bin 190 sağlık çalışanının aşılanmasına ilişkin yaptığı araştırmada öğleden sonra yapılan aşıların, sabah yapılanlara göre daha fazla antikor ürettiğini ifade etti.
13.12.2021 Bilim ve Teknoloji
En iyi ve en kötü performanslı antikor test kitleri belirlendi
En iyi ve en kötü performanslı antikor test kitleri belirlendi ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından acil kullanım izni verilen 48 farklı antikor testinin performansları Yakın Doğu Üniversitesi araştırmacıları tarafından değerlendirildi. En iyi ve en kötü performanslı antikor test kitlerinin belirlendiği çalışma, Avrupa Biyoteknoloji Kongresi’nden en iyi sözlü bildiri ödülü aldı.
9.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Covid-19 aşılarının antikor sonuçları karşılaştırıldı! Flaş 4'üncü doz açıklaması
Covid-19 aşılarının antikor sonuçları karşılaştırıldı! Flaş 4'üncü doz açıklaması Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülen “Covid-19 Aşı İzlem Çalışması Ara Sonuçları” konusundaki bilimsel çalışma tamamlandı. Bilimsel çalışmanın sonucunda, "3 doz Sinovac uygulanmış bireylerde mutlaka 4'üncü doz hatırlatma dozuna gereksinim vardır. 4'üncü doz olarak yüksek antikor yanıtına yol açan Biontech tercih edilmesi önerilir" denildi.
8.12.2021 Gündem
Sotrovimab nedir? Covid-19’a karşı geliştirilen sotrovimab ilacına kullanım izni verildi mi?
Sotrovimab nedir? Covid-19’a karşı geliştirilen sotrovimab ilacına kullanım izni verildi mi? İngiltere merkezli ilaç şirketi GlaxoSmithKline, Covid-19’a karşı geliştirdikleri sotrovimab isimli ilacın Omicron varyantına karşı da etkili olduğunu açıkladı. Peki, Sotrovimab nedir? Covid-19’a karşı geliştirilen sotrovimab ilacına kullanım izni verildi mi?
3.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sars ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sars haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.