Sakin Şehir

Sakin Şehir

Son dakika sakin şehir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sakin şehir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sakin şehir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sakin Şehir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sakin şehir gelişmeleri de dahil olmak üzere 503 sakin şehir haberi bulunmuştur. Tüm sakin şehir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Artvin’in Cittaslow ünvanlı ilçesi Şavşat'ın yeni gözdesi 'Balık Gölü'
Artvin’in Cittaslow ünvanlı ilçesi Şavşat'ın yeni gözdesi 'Balık Gölü' Artvin’in 'Sakin Şehir' (Cittaslow) unvanlı Şavşat ilçesinde bulunan ve havadan balığı andıran görüntüsü nedeniyle 'Balık Gölü' ismi verilen göl, doğa tutkunlarının yeni adresi haline geldi. Bölge, yaz aylarında pek çok yerli-yabancı turiste ve doğa fotoğrafçısına ev sahipliği yapıyor.
17.07.2023 Yaşam
Nüfusu 20 kat arttı, trafik felç! Herkes oraya akın etti
Nüfusu 20 kat arttı, trafik felç! Herkes oraya akın etti Muğla'nın Ula ilçesinin 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'nde bayram tatili yoğunluğu sürüyor. Trafiğin felç olduğu Akyaka'nın 4 bin olan nüfusu, bayramda 20 kat artarak 80 bine ulaştı.
23.07.2021 Gündem
NASA paylaşmıştı! Süresiz olarak girişlere kapatıldı
NASA paylaşmıştı! Süresiz olarak girişlere kapatıldı Muğla'nın Ula ilçesinin 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'ndeki 'Kadın Azmağı', kuraklığa bağlı su seviyesindeki azalma gerekçesiyle süresiz olarak insan girişine kapatıldı. Halat çekilerek kapatılan bölgeye, uyarı levhaları yerleştirildi.
30.06.2021 Gündem
NASA'dan Türkiye paylaşımı: Vay be. Güzelliğini yaşayın
NASA'dan Türkiye paylaşımı: Vay be. Güzelliğini yaşayın Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) Instagram hesabında, Muğla'nın Ula ilçesinin dünyaca ünlü 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'ndeki 'Kadın Azmağı'nın videosunu '22 Nisan Dünya Günü'nde paylaşarak 'Vay be. Güzelliğini yaşayın' ifadelerini kullandı.
23.04.2021 Dünya
Tunç Soyer: İzmir'in doğal afetlere karşı dirençli bir şehir olmasını sağlayacağız
Tunç Soyer: İzmir'in doğal afetlere karşı dirençli bir şehir olmasını sağlayacağız İzmir'de iklim krizinde kenti daha dirençli bir örnek şehir haline getirmek amacıyla oluşturulan Yeşil Şehir Eylem Planı ve Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı'nın tanıtımı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı toplantıyla yapıldı. Soyer, İzmir'de Cittaslow (Sakin şehir) felsefesinin uygulanmasını planladıklarını da aktararak, ayrıntılarını nisan ayı sonunda tüm Türkiye'yle paylaşacaklarını söyledi.
19.03.2021 Gündem
Başardılar! O ilçede vaka sayısı neredeyse sıfıra indi
Başardılar! O ilçede vaka sayısı neredeyse sıfıra indi Artvin'in 'sakin şehir' ünvanlı Şavşat ilçesinde, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması ile vaka sayıları 2'ye kadar düştü. Yetiştirdikleri doğal ve organik ürünlerle beslenen ilçe halkı, sosyal izolasyona önem veriyor, kurallara uymayı sürdürüyor.
17.10.2020 Gündem
Şato evleri yapan firma, tekrar konkordato başvurusunda bulundu
Şato evleri yapan firma, tekrar konkordato başvurusunda bulundu Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, yalnızca Arap müşterilere satışı yapılan ve şatoları andıran mimari yapısıyla gündeme gelen 'Burj Al Babas' projesinin sahibi şirket, yeniden konkordato başvurusunda bulundu. Mudurnu’da yaşayanlar, 9 yıldır tamamlanamayan projenin bir an önce bitirilmesini istiyor.
14.10.2020 Ekonomi
Dünyaca ünlü 'Sakin Şehir' sakinlikten çıktı
Dünyaca ünlü 'Sakin Şehir' sakinlikten çıktı Muğla'nın Ula ilçesinin 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'nde bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor. Turistik mahalleye giriş ve çıkışlar tıkanırken, sahiller tıklım tıklım doldu, sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı.
2.08.2020 Yaşam
Muğla'da tatilciler güneşli havanın keyfini çıkardı
Muğla'da tatilciler güneşli havanın keyfini çıkardı Muğla'nın Ula ilçesinin dünyaca ünlü 'Sakin Şehir' unvanlı turistlik Akyaka Mahallesi'nde tatilciler, güneşli havanın keyfini denize girerek ve güneşlenerek çıkardı.
27.06.2020 Yaşam
'Sakin Şehir'deki çadırlarda sosyal mesafeli tatil
'Sakin Şehir'deki çadırlarda sosyal mesafeli tatil Muğla'nın Ula ilçesinin dünyaca ünlü 'Sakin Şehir' unvanlı turistlik mahallesi Akyaka, çam ormanları arasında kurulan çadır kamplarıyla bu yıl da tatilcilerin adresi haline geldi. Yerli turistlerin, çadırlar arasında 2 metre sosyal mesafe kuralına uyarak tatil yaptıkları gözlendi.
20.06.2020 Yaşam
'Sakin Şehir' Akyaka'ya yaban domuzları indi
'Sakin Şehir' Akyaka'ya yaban domuzları indi MUĞLA'nın Ula ilçesinin dünyaca ünlü 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'ne inen ve yiyecek arayan 4 yaban domuzu, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
20.04.2020 Yaşam
Taflan hayatlarını değiştirdi! 400 bin lira gelir...
Taflan hayatlarını değiştirdi! 400 bin lira gelir... Halk arasında laz kirazı ve karayemiş olarak bilinen taflan, Ordu’nun Perşembe ilçesinde devlet-sivil toplum işbirliğiyle açılan kurutma tesisi sayesinde 50 kadının hayatını değiştirdi. Kivi ve elma da kurutulacak tesisin ilk yıl hedefi 400 ton meyve işleyip 400 bin lira gelir elde etmek.
24.11.2019 Ekonomi
Mudurnu'da şatoyu andıran villalarla ilgili iflas kararı kaldırıldı!
Mudurnu'da şatoyu andıran villalarla ilgili iflas kararı kaldırıldı! Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yalnızca Arap müşterilere satışı yapılan ve şatoları andıran mimari yapısıyla gündeme gelen Burj Al Babas projesini yapan firma hakkında 2018 yılında verilen iflas kararı mahkeme tarafından kaldırıldı. Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mezher Yerdelen mahkeme süresince borçlarının yüzde 50'lik kısmını ödediklerini, projeyi 2021 yılında bitireceklerini söyledi.
14.11.2019 Gündem
İlginç olay... Görenler gözlerine inanamadı
İlginç olay... Görenler gözlerine inanamadı MUĞLA'nın Ula ilçesinin dünyaca ünlü turistlik mahallesi Akyaka'nın Çınar Plajında yerli ve yabancı turistlerin arasında denize inen bir uçak şaşkınlık yarattı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise uçağın su almak için denize indiği açıklandı.
27.09.2019 Yaşam
Devlet Bahçeli: Sıra Fırat’ın doğusuna gelmiştir
Devlet Bahçeli: Sıra Fırat’ın doğusuna gelmiştir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Sıra Fırat’ın doğusuna gelmiştir. Türk milleti zilleti muhakkak alt edecektir. Bunun başka çaresi yoktur"dedi.
14.09.2019 Siyaset
Tunç Soyer kimdir? CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı
Tunç Soyer kimdir? CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Millet İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Tunç Soyer oldu.Mustafa Tunç Soyer CHP'den seçime girecek.
29.03.2019 Siyaset
Köyceğiz “sakin şehir” oldu
Köyceğiz “sakin şehir” oldu Muğla’nın Köyceğiz ilçesi, İtalya’da yapılan Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı'nda üyeliğe kabul edildi.
19.03.2019 Yaşam
CHP'nin İzmir adayı belli oldu
CHP'nin İzmir adayı belli oldu CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Tunç Soyer oldu.
27.01.2019 Siyaset
Tatilciler kirletti gönüllüler temizledi
Tatilciler kirletti gönüllüler temizledi 9 günlük Kurban Bayramı tatili bitti, geriye tatilcilerin çöpleri kaldı. Muğla ve Kuşadası’nda tonlarca çöp gönüllüler tarafından toplandı.
28.08.2018 Yaşam
24 saatte üç intihar girişimi; 2 ölü, 1 yaralı
24 saatte üç intihar girişimi; 2 ölü, 1 yaralı Aydın’ın sakin şehir unvanlı ilçesi Yenipazar’da son yirmidört saatte üç intihar olayı yaşandı. İlçede ölmek için üzerine benzin döken şahıs yaralı olarak kurtarılırken, diğer iki kişi ise hayatını kaybetti.
11.01.2018 Yaşam
‘Sakin şehir’ üyeliği tehlikede
‘Sakin şehir’ üyeliği tehlikede Cıttaslow Birliği Genel Başkanı Stefano Pisani, maden ocağı yapılması durumunda Gökçeada’nın ‘sakin şehir’ üyeliğinin iptal edileceğini açıkladı
29.09.2021 Gündem
‘Gökçeada’ya maden izni adanın yıkımı demektir’
‘Gökçeada’ya maden izni adanın yıkımı demektir’ Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada’da madencilik faaliyeti için ÇED sürecinin başlatılması büyük tepki topladı. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin: Maden izni ekonomik cinayettir
12.12.2017 Yaşam
Türkiye’nin en sakin 14 şehri!
Türkiye’nin en sakin 14 şehri! İtalya’da 1999 yılında kurulan ‘sakin’ felsefesine sahip kentlerin bir araya geldiği Cittaslow Birliği’ne Türkiye’den üye sayısı 14’e çıktı.
29.09.2021 Gündem
Göynük’te  200 yıllık tarihi  ev müzeye döndü
Göynük’te 200 yıllık tarihi ev müzeye döndü Tarihi Kentler Birliği’nden “Sakin Şehir Göynük”e anlamlı bir ödül geldi.
19.05.2017 Arşiv
Türkiye'nin ilki bu ilde hayat bulacak!
Türkiye'nin ilki bu ilde hayat bulacak! Şanlıurfa yüzen otelle tanışacak. Fırat Nehri'nde devlet imanlarıyla kurulacak tesisle yabancı turistler hedeflenecek
5.04.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sakin Şehir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sakin şehir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.