Sahte Bal

Sahte Bal

Son dakika sahte bal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahte bal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahte bal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahte Bal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahte bal gelişmeleri de dahil olmak üzere 125 sahte bal haberi bulunmuştur. Tüm sahte bal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı Ballar artık piyasada üretimi yaygınlaşan sahtecilik olaylarından dolayı çoğu tüketiciye güven vermiyor. Katkı maddeleri ile üretilen bal, hem sağlığı tehdit ediyor, hem de paranın çöpe gitmesine neden oluyor. TÜKONFED Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Komite Başkanı Nurten Sırma, fırsatçıların yeni yöntemini anlatarak, sahte balın nasıl anlaşılabileceğine ilişkin bilgilendirici açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Ekonomi
Edirne'de kuvvetli yağmur! Evleri su bastı, araçlar yolda kaldı
Edirne'de kuvvetli yağmur! Evleri su bastı, araçlar yolda kaldı Edirne'de öğle saatlerinden sonra başlayan yağmur etkisini artırınca suyla kaplanan cadde ve sokaklarda bazı araçlar mahsur kaldı, evleri su bastı. Caddede suya gömülen aracında mahsur kalan bir kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı.
17.05.2023 Yaşam
Sahte bal uyarısı, kilosu en az 1000 lira! ‘Gerçek bal diye ucuza veriyorlar’
Sahte bal uyarısı, kilosu en az 1000 lira! ‘Gerçek bal diye ucuza veriyorlar’ Türkiye’de Ege ve Akdeniz bölgelerini kışlak olarak kullanan arıcılar, havaların mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla birlikte bal arılarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yüksek ve serin yaylalara doğru yola çıkarmaya başladı. Üreticilerden ise sahte bal uyarısı geldi.
17.05.2023 Ekonomi
6 haneli numaraya dikkat! Bal satışında yeni dönem başladı
6 haneli numaraya dikkat! Bal satışında yeni dönem başladı Tarım ve Orman Bakanlığı, son dönemde artan sahte bal üretimi girişimlerinin önüne geçebilmek için üretim ve ambalaj işletmelerine denetimleri arttırdı.
9.12.2022 Ekonomi
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu...
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu... Bal fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Arıcılar, yaz sezonu için göç etmeye başlarken, yeni hasada hazırlanıyor. Bu kapsamda son dönemde artan girdi maliyetleri, iklimsel sorunlar gibi zorlu koşullara dikkat çekilirken; şeker ve mazot için sürdürülebilir destek talep ediyorlar. Mevcut balların geçen yılın mahsulü olduğunu anlatan Şahin, geçen yıl arıcıların 26 kilo tenekeyi 800 liraya verdiğini kaydetti. Şahin, “Bu yıl bir teneke maliyeti 1500 lirayı aşıyor. Taze bal piyasaya girince 90-100 liranın altındaki bal, bal olmaz. Bu gidiş, merdiven altı üretimi artırır: balı nişasta bazlı karışım, pancar şekeriyle besleme ya da enzimle çoğaltma yapılır. Bunlara bal dersek, arıya hakaret etmiş oluruz. Madem satılacak ve çözüm bulunamıyor, bunlara tatlandırıcı diyelim” diye konuştu.
4.06.2022 Ekonomi
Kentte bal tüketimi pandemide iki kat arttı
Kentte bal tüketimi pandemide iki kat arttı Korona salgını sonrası bağışıklık sistemini güçlendirdiği düşünülen birçok ürüne talep arttı. Bu ürünlerden balda pandemiyle birlikte satışların neredeyse yüzde 100 oranında arttığını kaydeden arıcı Gökmen Sarıtaş (44), "Biz üreticiler insanlara iyi bal yedirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tabi tüketicinin bal alırken dikkat etmesi gereken önemli hususlar var" dedi.
2.03.2021 Yaşam
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli canlı yayında açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli canlı yayında açıkladı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu. Bakan Pakdemirli, "Çiftçilerimize verilen destek ödemelerinde önemli artışlar gerçekleştirdik. 2020'de çiftçiye 22 milyar lira destek vereceğiz" dedi.
23.11.2019 Gündem
TBMM’den ’sahte bal’ açıklaması
TBMM’den ’sahte bal’ açıklaması TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un düzenlediği basın toplantısı sonrasında, S.S. Çalışanlar Tüketim Kooperatifi tarafından basın toplantısında gündeme getirilen ballar raflardan toplatılmış ve satıştan çekilmiştir" denildi.
22.11.2019 Gündem
Saç dökülmesini yüzde 99 durduruyor
Saç dökülmesini yüzde 99 durduruyor Aile mesleği olarak bal ürünlerini vatandaşla buluşturan Nevzat Balcı, saç dökülmesi için geliştirdikleri sabun hakkında konuşarak, "Propolis sabunu insanlara yararlı olarak yüzde 99 saç dökülmesini durdurur." ifadelerini kullandı.
9.11.2019 Sağlık
Kilosu 940 liraya satılan Anzer balına 5 ton sipariş geldi
Kilosu 940 liraya satılan Anzer balına 5 ton sipariş geldi Rize’nin İkizdere Anzer yaylasında üretilen dünyaca ünlü Anzer balı, kilosu 940 liradan satışa çıktı. Bu yıl 1,5 ton üretimi yapılan Anzer balı için yurt içi ve yurt dışından 5 tona yakın sipariş alındı.
17.09.2018 Ekonomi
Bozdağ'dan kritik uyarı
Bozdağ'dan kritik uyarı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Sahte bal satıyorlar, arasında din anlatıyorlar. Sahte bazı maddeler satıyorlar, arasında başka şeyler anlatıyorlar. Cinsel bazı objeler satıyorlar, arkasından önünden din anlatan insanlar. Buralara çıkıp televizyonlarda din anlatanlara da buradan sesleniyorum, kendinizi bu tüccarlara kullandırmayın."
14.03.2018 Gündem
İslahiye'de 250 kilo sahte bal ve zeytin yağı ele geçti
İslahiye'de 250 kilo sahte bal ve zeytin yağı ele geçti Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, Suriyelilere ait 3 adrese zabıta tarafından polis eşliğinde düzenlenen operasyonda, bitkisel ve katkı maddelerle elde edilen 75 kilo sahte bal, 175 kilo zeytinyağı ele geçirildi.
23.03.2017 Yaşam
Tüketiciyi yanıltmanın cezaları yükseldi
Tüketiciyi yanıltmanın cezaları yükseldi 2017 yılında Tüketici Kanunu’na aykırı hareket edenlere uygulanacak idari para ceza tutarları belli oldu. Sahte bal veya telefon gibi ürünlerle ilgili reklam yapan kanallara 12 bin 70 TL, Tüketici kredisi ve konut finansmanı sözleşmelerinden ücret ve masraf talep eden kredi veren kuruluşlara 1.206 TL, 36 ay içinde teslim edilmeyen konutlar için 24 bin 140 TL ceza kesilecek
16.12.2016 Ekonomi
"Türkiye, din konusunda bir yol ayrımında"
"Türkiye, din konusunda bir yol ayrımında" Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Türkiye, din konusunda bir yol ayrımında. Mehdici, Mesihci, deccalci, insanları kolayca tekfir edebilen kerameti kendinde menkul gizemli bir din anlatımıyla zihinleri bulandıran din yolundan mı yürüyeceğiz yoksa Diyanet İşleri Başkanlığının bugüne kadar koruduğu, Kur'an'a, sünnete ve sahih bilgiye bağlı bir din yolundan mı yürüyeceğiz?" dedi.
29.09.2021 Gündem
Bardakoğlu: O da bizim kusurumuzdur
Bardakoğlu: O da bizim kusurumuzdur Darbe Komisyonu eski Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nu dinledi. Bardakoğlu: Dini cemaatlerin din konusunda yazıp ettikleri dikkatimizi çekiyordu. İlahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak merdiven altı bilgilere karşı iyi mücadele verilmediğini söyleyebilirim. O da bizim kusurumuzdur
29.09.2021 Gündem
İslahiye'de sahte bal ve zeytinyağı operasyonu
İslahiye'de sahte bal ve zeytinyağı operasyonu GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde, zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde, bitkisel karışımlar ile elde edilen 200 kavanoz sahte bal ile 120 kilo zeytinyağı ele geçirildi. Zeytindostu Derneği Genel Başkanı Abidin Tatlı, sahte zeytinyağlarının, başka bitkilerden elde edildiğini söyledi.
2.03.2016 Yaşam
Gerçek bal nasıl anlaşılır?
Gerçek bal nasıl anlaşılır? Sahte bal ile gerçek bal nasıl ayırt edilir? Sakarya Arı Yetiştiricileri Yönetim Kurulu Başkanı yanıtladı...
24.03.2015 Sağlık
Bakanlık uyardı! Reklamlarda satılanların tamamı sahte
Bakanlık uyardı! Reklamlarda satılanların tamamı sahte Türkiye Arıcılar Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin televizyon reklamları aracılığıyla satılan balların sahte çıktığı açıklamasına ilişkin, "Bakanlığın açıklaması çok güzel, daha inandırıcı ve güvenilir oluyor...
23.03.2015 Ekonomi
Flash TV'ye rekor ceza!
Flash TV'ye rekor ceza! Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, "sahte bal" tanıtımı yapan "Tuana" ve "Tat tat" markalı iki bal şirketine toplam 20 bin TL idari para cezası verdi...
29.09.2021 Gündem
Zehirli ayakkabıdan sonra Çin balı
Zehirli ayakkabıdan sonra Çin balı Zehirli ayakkabı skandalından sonra şimdi de 'Çin balı' krizi çıktı
29.09.2021 Gündem
Baldız baldan tatlı!
Baldız baldan tatlı! Kanal D’nin beğenilen dizisi ‘Ulan İstanbul’un yeni bölümünde çete sahte bal işine giriyor...
7.08.2014 Magazin
Bu balın değeri tam 15 bin lira!
Bu balın değeri tam 15 bin lira! Artvin’deki Sarıçayır Yaylası’nda bir mağaradan çıkarılan ‘Peri Balı’, kilogramı 5 bin avro yani 15 bin liradan satılıyor. Bin 800 metrelik mağaradan çıkarılan toplam 18 kilogram balın 6 kilogramı satıldı.
3.01.2014 Yaşam
Bakanlık uyardı!
Bakanlık uyardı! İndirim sözüne kanmayın...
7.07.2013 Ekonomi
'Kullananlar hayatından olacak'
'Kullananlar hayatından olacak' Bakan Eker'den korkutan uyarı
29.09.2021 Gündem
Tatlıses o işe gidiyor!
Tatlıses o işe gidiyor! "Adam gibi" satış yapacağını söyledi...
14.12.2012 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Sahte Bal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahte bal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.