Sağlık Sektörü

Sağlık Sektörü

Son dakika Sağlık sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sağlık sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sağlık sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlık Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlık sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.064 sağlık sektörü haberi bulunmuştur. Tüm sağlık sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri...
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri... 2023'ün en ilginç şikayetleri belirlendi. 2023'ün ilk yarısında iletilen şikayetler derlenip hazırlanan raporun detaylarını paylaşıldı. Buna göre, 6 ayda gelen 247 bin 946 şikayetten öne çıkanlar şöyle: "Bilinen bir zincir mağazadan tuzlu çekirdek aldım. İçinden yılan kafası çıktı ve yedik afiyetle birazını. Yazıklar olsun." "1 adet fön makinesi sipariş verdim ve gelen kargoyu ben olmadığım için arkadaş teslim aldı ve gelen kargodan fön makinesi yerine kalas odun çıktı." "Hamam böcekleri ölsün ve benim rüyama girmesin lütfen. Çok şikayetçiyim bu durumdan ama elimden bir şey gelmiyor. Kim bu hamam böcekleri ve dev saman balyalarını hazırlayıp rüyama gönderiyorsa Allah onun belasını versin.”
9.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN TÜRK ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Asgari ücrette ara zam konusuna değinerek "Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
15.06.2023 Ekonomi
Çalıştığı para transfer merkezinde tırnakçılık yöntemiyle 11 milyon vurgun yaptı
Çalıştığı para transfer merkezinde tırnakçılık yöntemiyle 11 milyon vurgun yaptı Küçükçekmece’de uluslararası para transfer merkezinde çalışan kadın yaklaşık 1 yıl boyunca tırnakçılık yöntemiyle 11 milyonluk vurgun yaptı. 1 yıl boyunca kasanın açık vermesi üzerine güvenlik kameralarından durumu fark eden iş yeri sahibi şikayetçi oldu. Yakalanan kadın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
26.01.2023 Yaşam
Endüsriyel inovasyonun kalbi bu laboratuvarda atıyor
Endüsriyel inovasyonun kalbi bu laboratuvarda atıyor Fransız yazılım şirketi Dassault Systèmes, 40 yılı aşkın süredir pek çok büyük teknolojik başarıya, endüstriyel inovasyonlarla katkıda bulunmaya devam ediyor.
24.12.2022 Ekonomi
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87...
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87... Sağlık sektöründe çalışan yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren gelişme! Sağlık sigortası hizmeti veren şirketlere kötü haber! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor. TTB-HUV katsayı listesi ve işyeri hekimliği asgari sözleşme ücretleri, sigorta sektörünün gündemine oturdu. Türk Tabipler Birliği’nin açıkladığı yeni tarife sağlık sigortası sektörüne ciddi yükler getirecek. Sektör, artan maliyetleri her ne kadar yeni poliçelere yansıtacak olsa da, geçmiş dönem poliçe yüklerini taşımak zorunda kalacak. Yeni fiyatların öngörülmeyen bir ek maliyet yaratacağını dile getiren sektör temsilcileri, şirketlerin sermaye anlamında zorlanabileceğini vurguluyor. Sigortada ikinci trafik vakası yaşatacak gelişmenin detayları...
29.06.2022 Ekonomi
Turizmci umudunu sağlık turizmine bağladı
Turizmci umudunu sağlık turizmine bağladı Denizli’nin şifalı kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt Mahallesi’ndeki turizmciler ve esnaf geçen 2 yılda pandemi nedeniyle turizmden istediğini alamadı. Bu yıl için umutlanan turizmciler umutları Ukrayna ile Rusya savaşı nedeniyle iyice azaldı. Bölgedeki turizmcilerin isteği sağlık turizminden daha çok pay alabilmek için yapımı büyük ölçüde tamamlanan Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin bir an önce açılmasını bekliyor.
18.04.2022 Ekonomi
Kiralara fahiş zam! 15 bin TL'ye çıktı, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Kocaeli ve....
Kiralara fahiş zam! 15 bin TL'ye çıktı, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Kocaeli ve.... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri hem kiracılar hem de ev sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Kiralara yapılan fahiş zamlar maaşlı olarak çalışan orta gelir ya da alt gelir grubunu mağdur ediyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kiralar ortalama maaş miktarlarının çok üzerine çıktı. Peki kira fiyatları her geçen gün neden artıyor? Kira artışının en temel nedeni arzın talebi karşılayamaması. Pandemi sürecinde durmak noktasına gelen konut sektörü, enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle toparlanma sürecine giremedi. Maliyetlerdeki artış nedeni ile yeni bina inşaatları durdu. TUİK verilerine göre 2017 yılında İstanbul'da 270 bin bina için yapı ruhsatı başvurusu yapıldı. 2021 yılında ise bu rakam 65 binlere kadar geriledi. Alınan yapı ruhsatının konuta dönüşebilmesi ise ortalama 2 yılı buluyor. Bu nedenle büyük şehirlerde göçün de etkisiyle kiralık ev bulmak imkansız hale geliyor. Ancak kira fiyatlarındaki fahiş artışın tek nedeni arz yetersizliği değil, bu durumu fırsata çevirmek isteyen mülk sahipleri de kira bedeli için astronomik rakamlar istiyor. Örneğin İstanbul'da en düşük kira fiyatları dahi asgari ücretin üzerine çıkmış durumda. Sadece kira fiyatları değil aynı zamanda ev sahiplerinin istekleri de değişti. Bir yıllık kira bedelini isteyen de memur şartı arayan da bulunuyor. Kiraların vatandaşların ödeme güçlüğü çekebileceği boyuta gelmesi nedeniyle ev sahipleri yabancı kiracı tercih ediyor. Bazı ilçelerde Türklere ev verilmediği iddiası bulunurken, internetteki bazı ilanda Türkçe açıklamalara da yer verilmiyor.
15.04.2022 Ekonomi
Kiralık evlerde skandal olay! 'Türkler aramasın yabancıya kiralık'
Kiralık evlerde skandal olay! 'Türkler aramasın yabancıya kiralık' Başta İstanbul olmak üzere 3 büyük ilde merkezi lokasyonlarda kiralık ev bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Arz sınırlı talep çok olunca fiyatlar da hızla yükseldi. Emlak sitelerinde ‘Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık’ gibi ilanların sayısının artmaya başladığını belirten emlakçılar, "Bu durum gerçekçi olmayan bir piyasa oluşmasına da neden oluyor." dedi.
14.04.2022 Ekonomi
14 Mart Tıp Bayramı mesajları! Resimli kısa uzun 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili güzel kutlama mesajları, sözleri 2022
14 Mart Tıp Bayramı mesajları! Resimli kısa uzun 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili güzel kutlama mesajları, sözleri 2022 Sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Bayramı ile onurlandırılırken, sağlıkçı yakınları onların Tıp Bayramını kutlamak için 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili sözleri ve mesajları araştırıyor.  II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edildiğinden bugün tarihe tıp bayramı olacak geçti. Biz de bugüne özel Resimli kısa uzun 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili mesajlar, kutlama sözleri derledik. İşte 14 Mart Tıp Bayramı mesajları…
14.03.2022 Sağlık
Huawei Türkiye AR-GE Merkezi ilk 3'te
Huawei Türkiye AR-GE Merkezi ilk 3'te Huawei Kıdemli Kurumsal İletişim Müdürü Bora, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin Huawei Ar-Ge merkezleri arasında, bu kategoride görev alan ilk 3 ekipten biri olarak konumlandığını söyledi.
3.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Aylar sonra ortaya çıktı: İşte dünyadaki en tehlikeli eşya...
Aylar sonra ortaya çıktı: İşte dünyadaki en tehlikeli eşya... Koronavirüs salgını hayatımıza gireli neredeyse iki yıl oldu. Bu süre zarfında hayatımızın değişmez bir parçası haline gelen koruyucu maskeler ve tıbbi kullanım için üretilen eldivenler birer atık haline geldiğinde büyük tehlike saçıyor. Ancak madalyonun öteki yüzündeki sahtecilik çok daha büyük bir sorunu işaret ediyor.
24.10.2021 Dünya
Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 daha düşük...
Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 daha düşük... Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 50 daha düşük fiyata sunuluyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay duyurdu. Küresel enerji piyasalarındaki anormal yükselişlerin vatandaşlara yansıtılmadığını belirten Oktay, doğal gazı alım maliyetinin yaklaşık yüzde 43'ü, elektriği ise üretim maliyetinin yaklaşık yüzde 50'si daha düşük fiyata sunulduğunu bildirdi.
20.10.2021 Ekonomi
Sanal kalp tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor
Sanal kalp tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor Tedavi ya da operasyonların ilk seferinde doğru şekilde uygulanabilmesi için üzerinde sanal deneylerin yapılabileceği sanal bir kalp oluşturulduğu bildirildi.
29.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de akut Hepatit B görülme sıklığı 100 binde 1'in altına düştü
Türkiye'de akut Hepatit B görülme sıklığı 100 binde 1'in altına düştü Türkiye'de genel nüfus içerisinde Hepatit B görülme sıklığı, 2020'de 725 akut Hepatit B vakası ile 100 binde 0,9'a geriledi.
28.07.2021 Sağlık
Pandemi baba-çocuk ilişkisindeki dinamikleri değiştirdi!
Pandemi baba-çocuk ilişkisindeki dinamikleri değiştirdi! Pandemi süreciyle birlikte baba ve çocuk ilişkisindeki dinamiklerin de değişime uğradığını belirten uzmanlar, çocukla beraber geçirilecek zamanın nitelikli olması gerektiğine dikkat çekiyor. Çocuklarla zaman geçirmede anne ve babanın yardımlaşmasının da önemine işaret eden uzmanlar, çocukların yapısına ve karakterine uygun oyunlar seçilmesi gerektiğini belirtiyor.
17.06.2021 Sağlık
Koronavirüsle birlikte doktor ziyaretinde 'online' dönem
Koronavirüsle birlikte doktor ziyaretinde 'online' dönem Koronavirüs salgını tam kapanma, karantina, evden çalışma, sosyal mesafe gibi pek çok kavramı beraberinde getirdi. Bunlardan biri de 'online doktor ziyareti'. Uzmanlara göre dijitalleşmeyle birlikte hastane randevuları da online gerçekleşebilecek.
12.05.2021 Sağlık
Gözlükçüler tam kapanmada açık mı?
Gözlükçüler tam kapanmada açık mı? Tam kapanmada gözlükçülerin faaliyetlerine geçici olarak ara verildi. İstanbul Gözlükçüler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Ayaz, " Süre çok uzun, görmek insanın en temel ihtiyaçlarından bir tanesi. Vatandaşlar, görmekle ilgili bir sıkıntı yaşadığında, 17 gün beklenebilecek bir süre değil" dedi.
4.05.2021 Gündem
Vücut, ruh ve akıl sağlığımıza yatırım yapmalıyız
Vücut, ruh ve akıl sağlığımıza yatırım yapmalıyız Kısıtlamaların daha iyi atlatılması için önerilerde bulunan İlkgün Demir, “Vücut, ruh ve akıl sağlığımıza yatırım yapmalıyız. Sağlıklı beslenmeyi sadece bu dönem değil her dönem için alışkanlık haline getirebilirsek kalıcı bir iyilik yaratır ve negatif bir süreci pozitife çevirebiliriz” dedi.
9.04.2021 Sağlık
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı!
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı! Ticaret Bakanlığı'nca piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında denetlenen ürün sayısı, 2020'de bir önceki yıla göre 4,5 katına çıkarak 10,96 milyona ulaşırken Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca 495 firmaya 15 milyon 500 bin lira ceza uygulandı.
15.03.2021 Ekonomi
Kovid-19 krizinin ardından yılın umut veren 17 teknoloji trendi
Kovid-19 krizinin ardından yılın umut veren 17 teknoloji trendi Yeni tip koronavirüs salgınının sağlık ve ekonomideki etkileri yıkıcı olurken, salgının teknolojide ilerlemeyi hızlandırdığı ve dijital araçların kabulünü artırdığı belirtiliyor.
23.01.2021 Bilim ve Teknoloji
'WhatsApp zaman kazanmak istedi'
'WhatsApp zaman kazanmak istedi' Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (CBDDO) Başkanı Dr. Ali Taha Koç, WhatsApp'ın gizlilik ilkeleri güncellemesi için 8 Şubat olan son tarihi 15 Mayıs'a ertelediğini hatırlatarak, "Ancak kararda, kişisel verilerin Facebook'la paylaşılmasına yönelik herhangi bir içerik değişikliği yer almıyor. Kanaatimizce WhatsApp, gizlilik politikasını daha iyi anlatabilmek için zaman kazanmak istedi" dedi.
22.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Koca: Vaka artışı pandeminin hiçbir döneminde kontrolümüz dışına çıkmadı
Bakan Koca: Vaka artışı pandeminin hiçbir döneminde kontrolümüz dışına çıkmadı Türk Konseyi Bilim Kurulu Toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katılımıyla İstanbul'da başladı. Toplantıya katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açılış konuşmasında,"Zaman zaman, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısında artışlar görüldü. Ama bu artış, pandeminin hiçbir döneminde kontrolümüz dışına çıkmadı"dedi.
30.10.2020 Gündem
2021 Bütçe Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu! Bakanlıklara ayrılan bütçeler...
2021 Bütçe Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu! Bakanlıklara ayrılan bütçeler... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte 2021 bütçesine ait merak edilenler...
18.10.2020 Siyaset
Büyük tehlike! Yanlış tanı koyuyor ve...
Büyük tehlike! Yanlış tanı koyuyor ve... Corona virüsün salgın haline gelmesi ile birlikte test kiti üreten firmalar da çoğaldı. Yurt dışından kaçak olarak getirilen testler ise büyük tehlike saçıyor. Test yaptırmadan mutlaka iyi araştırma yapmak gerekiyor
14.10.2020 Sağlık
Türk üreticiler ABD'ye 110 milyon dolarlık ekipman sağladı
Türk üreticiler ABD'ye 110 milyon dolarlık ekipman sağladı ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türk üreticilerin ABD'deki hükümet kurumları ile sağlık sektörü distribütörlerine değeri 110 milyon doları aşan kişisel koruyucu ekipman (KKE) sağladığını bildirdi.
8.10.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sağlık Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlık sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.