Safran

Safran

Son dakika safran haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan safran ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını safran haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Safran

haberleri sayfasında son dakika yaşanan safran gelişmeleri de dahil olmak üzere 245 safran haberi bulunmuştur. Tüm safran haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bir avucu altın kadar! 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı aynı
Bir avucu altın kadar! 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı aynı Dünyanın en değerli baharatlarından olan ve değeri nedeniyle gram ile satılan safranın kilogram fiyatı 600 bin liraya ulaştı. Bir avuç içerisine sığan 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı, aynı seviyeye geldi.
15.04.2024 Gündem
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Adet ağrısı, regl döneminde kadınların günlük yaşamını oldukça zorlayan bir durumdur. Özellikle ilaçların vücuda zarar vermesinden dolayı çoğu kadın ağrı için ne yapacağını bilmemektedir. Ancak bitkisel yöntemler ile kolayca adet ağrısı geçirilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Kilosu 250.000 TL'ye satılıyor! Binlerce kişi oraya koştu!
Kilosu 250.000 TL'ye satılıyor! Binlerce kişi oraya koştu! Dünyanın en pahalı baharatı safranın kilosu 250.000 TL'ye satılıyor. Vatandaşlar, fiyatı duyunca kulaklarına inanamadı. Bir günde 70 bin kişi orayı ziyaret etti.
5.12.2023 Gündem
Libidoyu yükseltiyor, afrodizyak etkisi yapıyor!  Kleopatra'nın sırrı bu besinde
Libidoyu yükseltiyor, afrodizyak etkisi yapıyor!  Kleopatra'nın sırrı bu besinde Sağlığa sağlık katan besinler arasında başı çekiyor. Ancak afrodizyak etkisi pek bilinmiyor. Libidoyu yükseltiyor, Geçmişi Kleopatra'ya kadar gidiyor. Hem kadın hem de erkekler etkisini görüyor. İşte sağlık için altın değerindeki o besin...
9.11.2023 Sağlık
Dünyanın en pahalı baharatı! Karabük'te hasat başladı, kilosu 100 bin TL
Dünyanın en pahalı baharatı! Karabük'te hasat başladı, kilosu 100 bin TL "Dünyanın en pahalı baharatı" safranın hasadı yapıldı. Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "Markalaşma Yolunda Safran Projesi Tanıtımı" çerçevesinde safran hasadı gerçekleştirildi.
4.11.2023 Yaşam
Kilosu 250 bin  liradan satılan safranda rekolte düşük bekleniyor
Kilosu 250 bin liradan satılan safranda rekolte düşük bekleniyor Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve kilosu 250 bin lirayı bulan safranda rekolte bu yıl mevsimin kurak geçmesi nedeniyle düşük olması bekleniyor.
3.11.2023 Ekonomi
Kilosu 250 bin liradan satılacak! Doktorluğu bırakıp bu işe başladı
Kilosu 250 bin liradan satılacak! Doktorluğu bırakıp bu işe başladı Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve kilosu 250 bin lirayı bulan safran bitkisi, yaklaşık 20 günlük gecikmenin ardından çiçek açmaya başladı.
19.10.2023 Ekonomi
Dünyanın en pahalı baharatında hasat başlıyor! Hedef rakam 1,5 milyon...
Dünyanın en pahalı baharatında hasat başlıyor! Hedef rakam 1,5 milyon... UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen ve "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan safranın hasadı "7. Safran Festivali" ile birlikte yapılacak.
11.10.2023 Yaşam
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun önerdiği şifa baharat! Unutkanlık problemi yaşayanlar, 1 kaşık bile yetiyor!
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun önerdiği şifa baharat! Unutkanlık problemi yaşayanlar, 1 kaşık bile yetiyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu özellikle beyin olmak üzere sağlık açısında çok faydalı üç baharatı açıkladı. Gündelik hayat sıkıntısı, iş stresi, düzensiz ve sağlıksız beslenme, az uyuma, uzun süre ekran başında çalışmak gibi etkenlerin beraberinde getirdiği unutkanlık sorununa bitkisel yollu çözüm Müftüoğlu’ndan geldi. Bu baharatlar, unutkanlık sorununa iyi geliyor.
15.09.2023 Sağlık
Gaziantep'te dünyaya örnek olacak 'mis kokulu' müze!
Gaziantep'te dünyaya örnek olacak 'mis kokulu' müze! Gaziantep'te, geçen yıl kurulan Rayiha Baharat Müzesi'nde, nesli tükenmiş olan 'Silfiyum' ve Osmanlı mutfağında sıkça kullanılan 'Safran' ile 'Darülfülfül'ün de yer aldığı 150 çeşit baharat sergileniyor. Baharatlarla ilgili akademik çalışmaların da yapıldığı müzeyi dolaşanlar, tarihini öğrendikleri baharatları görme, dokunma ve koklama olanağı buluyor.
7.06.2023 Kültür Sanat
'Bizimkiler' dizisinin yönetmeni Yalçın Yelence hayatını kaybetti
'Bizimkiler' dizisinin yönetmeni Yalçın Yelence hayatını kaybetti 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' dizilerinin yönetmeni Yalçın Yelence 69 yaşında hayatını kaybetti
20.01.2023 Magazin
Kozmetik, ilaç ve gıda sektörünün vazgeçilmezi, gramı 60 lira! 45 günde 4 milyon kazandırdı
Kozmetik, ilaç ve gıda sektörünün vazgeçilmezi, gramı 60 lira! 45 günde 4 milyon kazandırdı İki dönümden sadece 500 gram çıkıyor, gramı 60 TL'den alıcı buluyor. Adana’da yılın ilk safran hasadı gerçekleştirildi. Gramı 60 TL olan ve 2 dönümden 500 gram elde edilen safran çiçekleri tek tek toplanıyor, tel tel ayrıştırılarak gramla satılıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde ise boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan ve yılda ortalama 45 gün hasat yapılan safranda 40 kilo ürün elde edildi.
17.11.2022 Ekonomi
Kilosu 100 bin liradan satılıyor, 80 bin çiçekten yarım kilo üretiliyor
Kilosu 100 bin liradan satılıyor, 80 bin çiçekten yarım kilo üretiliyor Dünyanın en pahalı bitkileri arasında yer alan safranın kilogramı 100 bin liradan satılırken 80 bin çiçekten yarım kilogram üretiliyor. Isparta'nın Aksu ilçesinde ise safran yetiştiriciliği 3 dönümlük araziye yükseltildi.
15.11.2022 Ekonomi
150 bin çiçekten 1 kilo üretilebilen safranın kilosu 80 bin lira
150 bin çiçekten 1 kilo üretilebilen safranın kilosu 80 bin lira Dünyanın en değerli baharatlarından safranın kilosu, 80 bin liraya ulaştı. Yaklaşık 450 bin dalının ve 150 bin çiçeğinin 1 kilo ettiği değerli baharat, gram ile satılıyor. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, değeri nedeniyle safranda hileye başvurulabildiğini söyledi.
12.11.2022 Haber
Kilosu 80 bin liraya kadar çıktı! Türkiye'de yetişiyor, dünyanın en değerlisi...
Kilosu 80 bin liraya kadar çıktı! Türkiye'de yetişiyor, dünyanın en değerlisi... Dünyanın en değerli baharatlarından safranın kilosu, 80 bin liraya ulaştı. Yaklaşık 450 bin dalının ve 150 bin çiçeğinin 1 kilo ettiği değerli baharat, gram ile satılıyor. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, değeri nedeniyle safranda hileye başvurulabildiğini söyledi.
12.11.2022 Ekonomi
Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye geliyorlar! Kilosu 100 bin lira
Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye geliyorlar! Kilosu 100 bin lira UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisini görmek için dünyanın her yerinden turist geliyor. Gıda, ilaç, kozmetik gibi birçok alanda kullanılan "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan safran, birçok hastalık için de şifa kaynağı olarak biliniyor.
21.10.2022 Yaşam
Kilosu 100 bin liradan satılıyor! Büyük talep var
Kilosu 100 bin liradan satılıyor! Büyük talep var Bu işi yapan zengin oluyor. Büyük para kazandırıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisinin hasadı başladı. Safranın kilosu 100 bin liradan satılıyor.
11.10.2022 Ekonomi
Düşük faizli kredi fırsatı! Yüz binlere müjde, kritik tarih detayı
Düşük faizli kredi fırsatı! Yüz binlere müjde, kritik tarih detayı Düşük faizli kredi ile ilgili son dakika açıklaması. Düşük faizli kredi çekmek isteyen çiftçileri ilgilendiren güzel haber geldi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'nin tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulama esaslarında değişiklik yapıldı. Kredi kullandırma süresi 31/12/2022 yerine 31/12/2023 olarak düzenlendi.
15.09.2022 Ekonomi
Coğrafi işaretle tescillenen yerli 'maniye’nin hasadı başladı
Coğrafi işaretle tescillenen yerli 'maniye’nin hasadı başladı Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, kendine has koku ve tadıyla sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan coğrafi işaretli yerli domates ‘maniye’nin hasadı başladı.
23.08.2022 Ekonomi
Kadınlarda ve erkeklerde cinsel gücü artırıyor, kanserli tümörlerin yayılmasını engelliyor! Tam bir antioksidan deposu...
Kadınlarda ve erkeklerde cinsel gücü artırıyor, kanserli tümörlerin yayılmasını engelliyor! Tam bir antioksidan deposu... Erkeklerde ve kadınlarda cinsel hayatı güçlendiriyor, rahatlatıcı ve yatıştırıcı özelliği var. Antioksidan bakımından oldukça zengin, strese karşı hücreleri koruyor Yaşa bağlı olarak zihinsel bozukluklara iyi geliyor iltihapların tedavisinde de kullanılıyor. Hafızayı güçlendiriyor, astım gibi solunum yolu hastalıklarının tedavi sürecine destek oluyor. Antikanserojen özelliği mevcut, kanserli tümörlerin yayılmasını engelliyor, küçülmesine yardımcı oluyor. Sindirim bozukluklarının tedavisinde kullanılıyor, sindirim sistemine destek oluyor. İştah açıcı, bu yüzden kilo almak isteyen kişilere destek oluyor. Diş etini güçlendiriyor, cildin parlak ve canlı görünmesine yardımcı oluyor. İşte fiyatı dudak uçuklatan bu bitkinin saymakla bitmeyen faydaları...
14.06.2022 Sağlık
Mezarlık çiçekleri neler? Kabire çiçek dikilir mi? Mezarlıktaki ağaç, ot vb. bitkileri kesmek caiz midir?
Mezarlık çiçekleri neler? Kabire çiçek dikilir mi? Mezarlıktaki ağaç, ot vb. bitkileri kesmek caiz midir? Ramazan Bayramı için hazırlıklar devam ediyor. Tüm Türkiye bayram namazının ardından Ramazan Bayramı’nı ifa edecek. Namazın ardından şehitlik ve mezarlıklarda kabir ziyaretleri gerçekleştirlecek. Kabir ziyaretlerinin dini hükmü ve adabı ile ilgili araştırmalar yapılırken, mezarlar dikilen çiçekler de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Mezarlık çiçekleri neler? Kabire çiçek dikilir mi? Mezarlıktaki ağaç, ot vb. bitkileri kesmek caiz midir? Mezar üstüne çiçek dikmek günah mı? İşte detaylar…
29.04.2022 Ramazan
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde... Para ödenmiyor! İsteyen herkes yararlanabiliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Emekliler SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olarak çalışanlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. 5 gün detayı dikkat çekiyor. Birçok sağlık hizmetine para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bulunduğu kentte kaplıca bulunmayan kişilerin yol masraflarını da SGK ödüyor.
28.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan...
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Hem çalışanları hem de emekliyi kapsıyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan ya da çalışma hayatı sonucunda emekli olanlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olduğundan emlin olmak gerekiyor. İzni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masrafları SGK tarafından karşılanmıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor.
Bir dönümden en fazla 1 kilo çıkıyor, kilosu 90 bin lira...
Bir dönümden en fazla 1 kilo çıkıyor, kilosu 90 bin lira... Bir dönümden en fazla 1 kilo çıkıyor, ABD, Japonya, Çin ve Hollanda’dan yoğun talep var. Kilosunu 90 bin liradan satıyor, güneş ışığından uzakta karanlık bir ortamda saklanıyor. Osmanlı devletinin önemli kültür bitkisi olarak bilinen bu bitki Türkiye’nin ikinci üretim merkezi haline gelen Hatay’da da yetiştirilmeye başladı ve hem ilaç hem de kaliteli kozmetik sanayisinde kullanılıyor. Yayladağı ilçesinde üretim yapan Münevver Ezelsoy, çiçeğinin de reçel olarak yapıldığını belirterek, “Pazarımızı netleştirdiğimiz zaman üretmemiz için bir sebebi yok. Satışımızın yüzde 45’i ortalama bizim maliyetimiz oluyor” dedi.
21.01.2022 Ekonomi
Sinir sistemini altüst ediyor, migreni tetikliyor! Hafızayı da zayıflatıyor...
Sinir sistemini altüst ediyor, migreni tetikliyor! Hafızayı da zayıflatıyor... Migreni tetikliyor, sinir sistemini altüst ediyor. Hafıza sorunlarına yol açıyor, sentetik bir kimyasal olan poliklorlu bifenil içeriyor. Vücuttaki demir gibi minerallerinin parçalamakta zorlanmasına neden oluyor, beyine kan temini ve anemi gelişimi ile ilgili sorunlara yol açıyor. Damarları büyütüyor, sağlıklı olduğu kadar zarar da veriyor.
28.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Safran ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki safran haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.