Ruh Sağlığı

Ruh Sağlığı

Son dakika ruh sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ruh sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ruh sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ruh Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ruh sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.526 ruh sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm ruh sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Coğrafya öğretmeni, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı!
Coğrafya öğretmeni, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı! Konya'da bir lisede öğrenim gören 9’uncu sınıf öğrencisini ocak ayından itibaren kendisine 'WhatsApp' ve sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdiğini, özellikle son bir aydır da mesajların cinsel içerikli olduğu öne sürülen coğrafya öğretmeni M.K. (55), cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.
25.04.2024 Gündem
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
Cesedi derin dondurucudan bulunan çocuğun davasında gelişme!
Cesedi derin dondurucudan bulunan çocuğun davasında gelişme! Gaziantep'de Lina Nazlı Erbay, darp edilerek öldürüldükten sonra cesedinin derin dondurucuda saklandığı olaya ilişkin davada mahkeme heyeti karar verdi. Tutuklu sanıklardan Muhabbet Toz'u ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl, sevgilisi Mehmet Aksu'yu 27 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir Kimi zaman stres, kaygı veya diğer duygusal zorluklarla başa çıkmak için insanlar farklı yollar arar. Deri yolma bozukluğu olarak da adlandırılan dermatillomani de bu zorluklarla başa çıkma eylemi olarak başvurulan yollardan biri. Uzmanlara göre, bu bozukluğun altında yatan nedenler tam olarak anlaşılamamış olsa da, genetik, psikolojik ve çevresel faktörlerin etkisi aşikar. Anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi diğer ruh sağlığı sorunlarıyla birlikte görülen cilt yolma bozukluğundan uygun tedavi yöntemleriyle kurtulmak ise mümkün. Klinik Psikolog Selin Erekli cilt yolma bozukluğuna dair bilgi verirken, uygulanan tedavilere yönelik de açıklamalarda bulundu.
31.03.2024 Yaşam
İzmir'de taksici Oğuz Erge cinayetinde gerekçeli karar açıklandı; Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer
İzmir'de taksici Oğuz Erge cinayetinde gerekçeli karar açıklandı; Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer İzmir'de soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi (44) öldürüp, cep telefonuyla kulaklığını gasbeden Delil Aysal (19) için verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl 8 ay indirimsiz hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda sanığın üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancanın şarjörüne 3 mermi koymak ve maktulün sırt kısmına gelecek şekilde yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak için 'öldürmek' kastıyla ateş ettiği ayrıca amacın 'yağma' olduğuna vurgu yapıldı. 'Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer' cümlesinden yola çıkarak dosyadaki delillerle hüküm kurulduğu vurgulandı.
20.03.2024 Gündem
Eşinin yeğenlerine 8 yıl boyunca kabusu yaşattı, Yargıtay'ın kararı aileyi isyan ettirdi
Eşinin yeğenlerine 8 yıl boyunca kabusu yaşattı, Yargıtay'ın kararı aileyi isyan ettirdi Adana’da eşinin yeğenleri olan üç kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 26 yıl ceza alan H.İ. (48), Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından yeniden yapılan yargılamada beraat etti. Ailenin avukatı karara itiraz ederken, kardeşlerden Tuğçe Y. (23), yaklaşık 2 yıldır Yargıtay’dan gelecek yeni kararı beklediklerini belirterek, “Her an karşıma çıkacakmış gibi hissediyorum. 'Çocuğun beyanı esastır denildi' ama bizim beyanımız esas alınmadı. Kendim, kardeşlerim ve dışarıdaki tüm çocuklar için tedirginim. Bu yüzden gereken cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.
13.03.2024 Adana
Depremden sonra başvurular yüzde 400 civarında arttı!
Depremden sonra başvurular yüzde 400 civarında arttı! 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerden olan Kayseri'de vatandaşlarda deprem anksiyetesi başladığını söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Muhammed Emin Dağüstü, "Depremden sonraki başvuran hastalardaki deprem temaları yüzde 400 civarında arttı" dedi.
7.03.2024 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. Kent uzlaşması dedikleri ülkemize karşı beşinci kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır" dedi.
29.02.2024 Gündem
Taksici cinayeti ilgili flaş gelişme! Sanığının akıl sağlığı yerinde çıktı
Taksici cinayeti ilgili flaş gelişme! Sanığının akıl sağlığı yerinde çıktı İzmir'de, soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi (44) tabancayla öldürüp, cep telefonuyla kulaklığını gasbettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Delil Aysal'ın (19) akıl sağlığı yerinde çıktı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde hazırlanan rapor, mahkemeye ulaştı.
28.02.2024 Gündem
Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Taksici Oğuz Erge cinayetinde yeni gelişme
Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Taksici Oğuz Erge cinayetinde yeni gelişme İzmir'de, taksici Oğuz Erge’yi 3 kurşunla öldüren Delil Aysal'ın Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince hazırlanan raporunda cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi.
28.02.2024 Gündem
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkaran hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor" diye konuştu.
27.02.2024 Gündem
Mental Sağlık Ne Demek? Mental Sağlık İle İlgili Motive Edici Sözler...
Mental Sağlık Ne Demek? Mental Sağlık İle İlgili Motive Edici Sözler... Mental sağlık aynı zamanda ruh sağlığı olarak ifade edilir. Özellikle hayatı pozitif şekilde yaşamak, fiziksel açıdan herhangi bir hastalık yaşamamak için Mental sağlık çok önemlidir. Bireyin psikolojik açıdan ve zihinsel olarak iyi olduğu, herhangi bir zihinsel bozukluk yaşamadığı durum olarak anlatmak mümkündür. Tabii bunun gerçekleşebilmesi için kişinin stresten uzak bir yaşam sürmesi gerekmektedir.
31.01.2024 Sağlık
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Uzmanlardan velilere kritik uyarı! Gençler ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya
Uzmanlardan velilere kritik uyarı! Gençler ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya Uzmanlar gençler arasında yaygınlaşan tehlikeye karşı aileleri uyardı. Son zamanlarda yaygınlaşan yasadışı bahis sitelerindeki kumar oyunları, gençleri ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Uzmanlara göre, özellikle lise çağında çocuğu olan ebeveynlerin bu yeni tehlikeye karşı tetikte olmaları gerekiyor.
17.01.2024 Gündem
Akıl hastanesine kaldırılmıştı! Dilan Polat için felç açıklaması geldi
Akıl hastanesine kaldırılmıştı! Dilan Polat için felç açıklaması geldi Kara para aklama soruşturmasında tutuklanan Dilan ve Engin Polat çifti ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Dilan Polat'ın 4 yıldır antidepresan kullandığı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise avukatı Dilan Polat'ın sağlık durumu ile ilgili felç riski ihtimaliden bahsetti.
1.01.2024 Gündem
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde cezaevinden çıktıktan 4 gün sonra yaşlı adamı demir çubukla vurarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Olay tarihinde tinerin etkisinde olduğunu söyleyen sanık, maktulün kendisine henüz 13 yaşındayken tecavüz ettiğini, olay günü de karşılaştıklarında kendisine aynı şeyleri yapacağı korkusuyla olayı gerçekleştirdiğini iddia etti.
21.12.2023 Gündem
Euro 2032 Türkiye’den alınabilir mi? Euro 2032 nedir? TFF Başkanı açıkladı
Euro 2032 Türkiye’den alınabilir mi? Euro 2032 nedir? TFF Başkanı açıkladı 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye ev sahipliğinden çıkarılacağı iddiaları yoğun bir şekilde gündemde yer etti. Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'in, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğramasının ardından Euro 2032 Türkiye’den alınabilir mi orta atıldı. İddialara TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yanıt verdi. Peki Euro 2032 Türkiye'den alındı mı? İşte detaylar...
12.12.2023 Şampiy10
Bir dönemin gözde mankeniydi, pozlarını satıyor!
Bir dönemin gözde mankeniydi, pozlarını satıyor! Döneminin en ünlü mankeni Carol Alt, 62 yaşından sonra bir internet sitesinde erotik pozlarını satışa çıkarmaya karar verdiğini açıkladı. 80'li yılların ünlü süpermodeli, yetişkinlere yönelik içerikle bilinen abonelik tabanlı sosyal medya platformuna katıldığını söyledi.
14.11.2023 Magazin
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Okullarda 'itiraf sayfası' tehlikesi! Gizli çekilen görüntüler de paylaşılıyor
Okullarda 'itiraf sayfası' tehlikesi! Gizli çekilen görüntüler de paylaşılıyor İlkokuldan liseye neredeyse her okulun sosyal medyada bir itiraf sayfası var. Çocukların korkulu rüyası olan bu sayfalarda kimi arkadaşının gizlice çekilen görüntülerini paylaşıyor, kimi sırlarını ifşa ediyor, kimi de iftira atıyor.
24.10.2023 Yaşam
Tartıştığı karısını saçından sürükleyerek boş arazide katletti! Katil kocandan şok eden sözler
Tartıştığı karısını saçından sürükleyerek boş arazide katletti! Katil kocandan şok eden sözler Yaşı küçük olduğu için ailesinin izniyle Ahmet Emre Irmak ile evlenen 18 yaşındaki karısı Elif Irmak kocası tarafından katledildi. Denizli'de yaşanan olayda, karısı Elif Irmak'ı 'gaipten sesler duyduğu için öldürdüğünü' iddia eden ve hakkında müebbet hapis cezası talep edilen katil kocanın, akıl ve ruh sağlığı yönünden incelenmesine karar verildi.
29.09.2023 Gündem
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor!
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor! Güneşli ve sıcak havalar geride kaldı. Sonbahar ile birlikte bulutlu, soğuk havalar mevsimsel depresyonu da beraberinde getirdi. Havaların kapanmasıyla görülen bu depresyon tipi, uyku bozukluğu, iştah artışı veya azalması, yorgunluk hissi, cinsel isteğin azalması olarak kendini gösteriyor. Sonbahar ve kış döneminde günlerin kısalması ve güneşin yerini daha karanlık günlere bırakması kişilerin kapalı ortamlarda daha uzun süre vakit geçirmesi ise mevsimsel depresyonu tetikleyen en büyük nedenler olarak görülüyor. Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız mevsimsel depresyonun kadınları daha çok etkilediğine dikkat çekerek, mevsimsel depresyona yönelik bilinmeyenleri gazetevatan.com için yanıtladı.
23.09.2023 Sağlık
Hande Baladın'a 'asitli tehdit' davasında flaş gelişme: Sporcumuz için endişe duyuyoruz
Hande Baladın'a 'asitli tehdit' davasında flaş gelişme: Sporcumuz için endişe duyuyoruz Sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'a "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapsi istenen ve ilk duruşmada tahliyesine karar verilen Mustafa Neşeli'nin davasına Ezcacıbaşı Spor Kulübü de dahil oldu. Savcılık konuyla ilgili yeniden soruşturma başlattı.
14.09.2023 Voleybol
Milli voleybolcu Hande Baladın'ı tehdit eden sanık ile ilgili flaş karar! Tahliye edildi
Milli voleybolcu Hande Baladın'ı tehdit eden sanık ile ilgili flaş karar! Tahliye edildi Sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'a "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapsi istenen Mustafa Neşeli'nin ilk duruşmada tahliyesine karar verildi. Mahkeme, sanığın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde akıl sağlığının tespiti için gözlem altına alınmak üzere ikinci bir yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, suç vasfı nedeniyle dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesine de hükmetti.
7.09.2023 Yaşam
Zendaya'dan Angus Cloud'a duygu yüklü veda!
Zendaya'dan Angus Cloud'a duygu yüklü veda! 'Euphoria' dizisinde canlandırdığı 'Fezco' rolüyle geniş kitlelerce tanınan, geçtiğimiz hafta babasını kaybeden oyuncu Angus Cloud (25), önceki gün evinde ölü bulundu. Zendaya, rol arkadaşına sosyal medya hesabından yaptığı duygu yüklü paylaşımla veda etti.
2.08.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Ruh Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ruh sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.