Ritüel

Ritüel

Son dakika ritüel haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ritüel ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ritüel haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ritüel

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ritüel gelişmeleri de dahil olmak üzere 163 ritüel haberi bulunmuştur. Tüm ritüel haberleri aşağıda listelenmiştir.
Reality Shifting Nedir, Nasıl Yapılır? Shifting Metodları Nelerdir?
Reality Shifting Nedir, Nasıl Yapılır? Shifting Metodları Nelerdir? Son dönemlerde sosyal medya hesaplarında öne çıkan popüler akımlar içerisinde reality shifting gelmektedir. Özellikle z kuşağına etkisi altına alan bu popüler akım, meditasyon ya da hipnoz yoluyla astral seyahat gerçekleştirme ritüel olarak anlatılabilir.
1.02.2024 Gündem
Akuamarin Taşı Özellikleri Nelerdir? Akuamarin Taşının En Bilinen Faydaları...
Akuamarin Taşı Özellikleri Nelerdir? Akuamarin Taşının En Bilinen Faydaları... Akuamarin, kelime anlamı ile deniz suyu ve soluk mavi sözcüklerine atıfta bulunan ağua marinus kelimesinden gelir. Denizcilerin kendilerine şans getirmesi için kullanıldığı akuamarin taşı mutluluğun ve genç bir ruhun temsilcisidir.
5.01.2024 Yaşam
Yılbaşı gecesini kahkahalara boğan ritüel: Dilek Çemberi! Yeni yıl için dilek çemberi nasıl hazırlanır?
Yılbaşı gecesini kahkahalara boğan ritüel: Dilek Çemberi! Yeni yıl için dilek çemberi nasıl hazırlanır? 2024 yılına günler kaldı. 31 Aralık yılbaşı gecesi dostlar, arkadaşlar bir araya gelip eğlenceli vakit geçirme planları yapılıyor. Yılbaşı gecesini eğlenceli hale getiren oyunlar arasında dilek çemberi de yer alıyor. Özel günlerde de hazırlanan bu ritüel yılbaşı gecesinde eğlenceli vakit geçirmenizi sağlıyor.
28.12.2023 Gündem
Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Nardugan Bayramında nar ne zaman kırılır, Nardugan Bayramında nar kırma ritüeli nasıl yapılır?
Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Nardugan Bayramında nar ne zaman kırılır, Nardugan Bayramında nar kırma ritüeli nasıl yapılır? "Nardugan" veya "Doğan Güneş," Türk kültürlerinde her yıl sonunda kutlanan bir bayramdır ve bazı kaynaklarda "Doğuş Bayramı" olarak adlandırılır. Bu bayram, kışın en soğuk günlerinde, 21 Aralık’ta gerçekleşen güneş dönümüne denk gelir. Nardugan aynı zamanda "yeniden doğuş" bayramı olarak bilinir. Nardugan'ın özel bir ritüel de "nar kırma"dır.
21.12.2023 Gündem
Nevruz gecesi bir parça tuz yiyip uykuya dalın!
Nevruz gecesi bir parça tuz yiyip uykuya dalın! 21 Mart Nevruz gecesinde yapılacak ritüeller merak ediliyor. Baharın habercisi olan Nevruz'da birçok gelenek ve ritüel bulunuyor, bunlardan en bileneni ise tuz yiyip uykuya dalmak. Bu gece binlerce kişi tuz yiyip yatarken, ritüel hakkında bilgisi olamayanlar ise arama motorlarına yöneldi. Peki, Peki, Nevruz gecesi tuz yemek ne işe yarar? Eğer Nevruz gecesi tuz yiyip uyursanız onu göreceksiniz…
21.03.2023 Gündem
Nükhet Duru'dan Armağan Çağlayan'a gönderme!
Nükhet Duru'dan Armağan Çağlayan'a gönderme! Nükhet Duru, Hülya Koçyiğit'in TRT2'de yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programına konuk oldu. Geçtiğimiz kasım ayında kansere yakalandığını duyuran sunucu Armağan Çağlayan, hastalığı süresince kendisini aramayan Duru'ya sitem etmişti. Hakkında 'vefasızlık' yorumu yapılan usta sanatçı, Çağlayan'a gönderme niteliğinde bir açıklamaya imza attı.
5.02.2023 Magazin
Türkler ile Vikingler arasında ortak özellikler ortaya çıktı! İşte ilginç tarihi detaylar...
Türkler ile Vikingler arasında ortak özellikler ortaya çıktı! İşte ilginç tarihi detaylar... Vikingler ile Türkler arasındaki ortak özellikler ortaya çıktı. Şimdiye kadar bulunan en görkemli Viking mezarlarının iki kadına ait olması, Vikingler hakkında bilinenleri altüst etti. Vikinglerin cenaze, gömü ve toplum yapısının bazı noktalarda eski Türk kültürüyle oldukça benzerlik gösterdiğini söyleyen Doç. Dr. Özkan, ilginç detayları da paylaştı.
1.08.2022 Dünya
1000 yıllık efsane gerçek mi? Profesör 'İnsan Yiyen Köyü' araştırdı...
1000 yıllık efsane gerçek mi? Profesör 'İnsan Yiyen Köyü' araştırdı... Anadolu'da 1000 yıllık 'yamyam köy' gerçek mi efsane mi? Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan Polat öğrencisinden duyduklarından sonra 'İnsan Yiyen Köyü' araştırdı. Yamyamlık denilince akıllara genellikle seri katiller ve bazı Afrika kabileleri gelse de Anadolu'da da yüzlerce yıl önce yamyamlık izlerine rastlandığı iddia edildi. Bugün Van sınırları içinde yer alan, eski adıyla Mirovharan köyü ile ilgili anlatılan ve yaklaşık 1000 yıl öncesine dayanan yamyamlık hikayeleri, şaşkınlık yaratacak cinsten. Konuyla ilgili araştırmalar yapan Doç. Dr. İrfan Polat çarpıcı detaylar paylaştı.
30.07.2022 Gündem
Hıdırellez ne zaman, hangi gün? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez ritüelleri nelerdir?
Hıdırellez ne zaman, hangi gün? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez ritüelleri nelerdir? Hıdırellez, baharın gelişinin karşılanması amacıyla Türklerin hakim olduğu coğraflarda kutlanan bahar bayramıdır. Kıştan bahara geçisin simgesel olarak kutlandığı Hıdırellez bir takım geleneklerin de yaşatıldığı mevsimsel bayramlardan biridir. Hıdırellez’de dilekler dilenir ve bir dizi ritüel gerçekleştirilir. Bereket ile ilişkilendirilen bu ritüeller genellikle kötülükler ve hastalıklardan korunma amaçlı da yapılabilmektedir. Pek çok kişi Hıdırellez’ın yaklaştığı şu günlerde tarihini ve ritüellerini araştırıyor. Peki, Hıdırellez ne zaman, hangi gün? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez ritüelleri nelerdir? Hıdırellez duası var mı? Hıdırellez nasıl kutlanır? Hıdırellez Ahırkapı Şenlikleri 2022 olacak mı? İşte detaylar…
3.05.2022 Gündem
Megan Fox'tan ilginç açıklama: Birbirimizin kanını içiyoruz!
Megan Fox'tan ilginç açıklama: Birbirimizin kanını içiyoruz! Nişanlısı Machine Gun Kelly ile evlilik hazırlığı yapan Megan Fox, birbirlerinin kanını içtiklerini dile getirdi. Konuyla alakalı konuşan Fox, bunu bir ritüel olarak gerçekleştirdiklerini belirtti
27.04.2022 Magazin
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez’in hikayesi nedir?
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez’in hikayesi nedir? Halk takviminde yer alan mevsimlik bayramlardan olan Hıdırellez, mayıs ayına yaklaştığımız şu günlerde pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kutlanan Hıdırellez’de bazı ritüeller de hala yaşatılıyor. Bazı yerlerde şenliklerle kutlanan bu özel gün, dileklerin dilendiği, bolluk ve bereketin simgesel olarak somutlaştırıldığı en özel günler arasında yer alıyor. Peki, Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez’in hikayesi nedir? 6 Mayıs Hıdırellez günü neler yapılır? Hıdırellez gül ağacı ritüeli nedir? Hıdırellez kimler kutlar? İşte Hıdırellez ile ilgili merak edilenler…
25.04.2022 Gündem
Ormanın köşesine çekildiler! Ne yaptıkları merak konusu oldu...
Ormanın köşesine çekildiler! Ne yaptıkları merak konusu oldu... Mendes, önceki gün yoga eğitmeni Hitomi Mochizuki ile birlikte gerçekleştirdiği bir ritüel sırasında görüntülendi. O görüntüler de hayranları arasında merak konusu oldu ve çeşitli iddiaların ortaya atılmasına yol açtı.
8.02.2022 Magazin
Muay Thai nedir? Muay Thai nasıl yapılır, kuralları nelerdir, Tay Boksu ne kadar sürede öğrenilir?
Muay Thai nedir? Muay Thai nasıl yapılır, kuralları nelerdir, Tay Boksu ne kadar sürede öğrenilir? Muay Thai Tayland olmak üzere Myanmar, Kamboçya, Laos gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanır. Peki, Muay Thai nedir? Muay Thai nasıl yapılır, kuralları nelerdir, ne kadar sürede öğrenilir?
26.01.2022 Gündem
Kadın figürlü pişmiş toprak kap, 8 bin 200 yaşında
Kadın figürlü pişmiş toprak kap, 8 bin 200 yaşında İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden Ulucak Höyüğü'nde bulunan, 8 bin 200 yıllık kadın figürlü pişmiş toprak kap, İzmir Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Depolardaki daha önce sergilenmemiş 10 eserle sergilenen, oturarak kollarını göğsüne götüren kadın figürlü kap, büyük ilgi görüyor.
14.01.2022 Kültür Sanat
Vision Art Platform 'Bir Yok Oluş Repertuarı' ismini taşıyan yeni sergisiyle ziyaretçilerini bekliyor
Vision Art Platform 'Bir Yok Oluş Repertuarı' ismini taşıyan yeni sergisiyle ziyaretçilerini bekliyor “Bir Yok Oluş Repertuarı”, geleneksel adıyla deseni yani çizimi hem bir medyum hem de anlatısal bir araç olarak kullanan ve aynı çağın tanıklığını taşıyan Bedia Ekiz, Hacer Kıroğlu, Parya Pahlevani, N.Pınar Özen, Tuğçe Diri ve Umut Bahçeci’nin işlerini bir araya getiriyor. Sergi, 6 Şubat’a kadar Vision Art Platform Akaretler No:35’te hafta içi 11.00-18.00, hafta sonu 12.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
6.01.2022 Kültür Sanat
Danilo Zanna'dan şaşırtan yılbaşı ritüeli!
Danilo Zanna'dan şaşırtan yılbaşı ritüeli! Masterchef Türkiye'nin şefleri Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna samimi açıklamalar yaptı. Şeflerden Danilo Zanna "Gözlüklü adam seksi olamaz ya" diyerek seksi olmadığını söylerken yılbaşı için iç çamaşırı ritüelini bilmediğini söyledi.
26.12.2021 Magazin
Ritüel nedir, günah mıdır? Ritüeller nasıl yapılır?
Ritüel nedir, günah mıdır? Ritüeller nasıl yapılır? Günümüzde ruh çağırma ritüeli, su ritüeli, şifa ritüeli gibi ritüeller popüler hale gelse de bu gibi ritüeller zamanın her döneminde zuhur etmiştir. İnsanların efsunlu, mistik ve gizemli şeylere her zaman ilgisi olmuştur. Bu da insanların geleceği öğrenmek, dine ait şeylerin gerçekten var olup olmadığını bilme isteğinden kaynaklanmaktadır. İslam dinine göre bilgisizlik ve gerçeğe olan inançsızlık bazen insanları bu gibi olgulara götürmektedir.
16.02.2022 Gündem
Temizlik takıntısının kökeni geçmiş travmalara dayanıyor
Temizlik takıntısının kökeni geçmiş travmalara dayanıyor Saatlerce temizlik yapan, ellerini, saçlarını yıkayan, hayatını temiz olmak üzerine kuran kişiler, bu takıntı yüzünden çok zor bir hayat yaşıyor. Ancak bu takıntıdan kurtulmak sanıldığından daha kolay. Temizlik hastalığının tedavisinde çoğu kez psikoterapinin yeterli olduğunu söyleyen Psikolog Didem Çengel temizlik takıntısına ilişkin merak edilenleri anlatıyor.
13.09.2021 Sağlık
Kurban kesimini çocuklar görmeli mi?
Kurban kesimini çocuklar görmeli mi? Kurban Bayramı’na sayılı günler kala o sorunun yanıtı merak ediliyor: Kurban kesimi çocuklara izletilmeli mi? 7 yaşına kadar olan çocuklarda istemeyen çocuğa kesimin gösterilmemesi gerektiğini belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Çocuk izlemek isterse de mutlaka bayramın ibadet yönü ve manevi yönü anlatılmalıdır.” önerisinde bulunuyor.
17.07.2021 Sağlık
Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta? Sirius yıldızı ne zaman görülecek?
Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta? Sirius yıldızı ne zaman görülecek? Yılda 1 kere gerçekleşen ve Kur'an-ı Kerim'de adı geçen Sirius ile güneş kavuşumu gerçekleşiyor. Sirius Güneş kavuşumu kadim medeniyetlerde yılın en şanslı günü kabul ediliyor. Pek çok kişi nadir görülen bu doğa olayını merak ediyor. Peki, Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta? Sirius yıldızı ne zaman görülür? Sirius ne demek? Sirius yıldızı Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu? Sirius yıldızı Necm suresi'nde geçiyor mu? İşte Sirius Güneş kavuşumu ile ilgili merak edilenler...
6.07.2021 Gündem
Ahmet Nur Çebi'den Adem Ljajic'e gönderme!
Ahmet Nur Çebi'den Adem Ljajic'e gönderme! Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi yüksek maaş alan oyuncuları hakkında Ljajic'İ kastederek "Ya gideceksin ya da başka yerde alamıyorsan bizimle aile olarak devam edeceksin" ifadelerini kullandı.
6.06.2021 Beşiktaş
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez gelenekleri neler? İşte 2021 Hıdırellez tarihi!
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez gelenekleri neler? İşte 2021 Hıdırellez tarihi! Doğanın canlanması, toprağın bereketlenmesi, Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşmasını simgeleyen Hıdırellez bu yıl da koronavirüsün gölgesinde kutlanacak. Halk takviminin önemli günlerinden olan Hıdırellez dertlerden kurtulmak, şifa bulmak ve kısmetine kavuşmak isteyenlerin beklediği önemli günlerden biri. Hıdırellez günü, Türkiye'nin değişik bölgelerinde farklı gelenek ve inanışlarla kutlanıyor. Peki, Hıdırellez nedir? Hıdırellez ne demek? Hıdırellez ne zaman 2021? Hıdırellez gelenekleri neler? Hıdırellez'in hikayesi ne? İşte 2021 Hıdırellez tarihi ve Hıdırellez gelenekleri...
3.04.2021 Gündem
21 Mart ekinoksu nedir? 21 Mart İlkbahar ekinoksunda ne olur? 21 Mart ekinoksu ritüelleri!
21 Mart ekinoksu nedir? 21 Mart İlkbahar ekinoksunda ne olur? 21 Mart ekinoksu ritüelleri! 20-21 Mart’a denk gelen, Kuzey yarımkürede gün ve gecenin eşitlendiği, artık günlerin giderek uzamaya başlayacağı bahar ekinoksu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, 21 Mart ekinoks nedir? 21 Mart İlkbahar ekinoksunda ne olur? 21 Mart gece gündüz eşit mi? 21 Mart en uzun gündüz mü? 21 Mart İlkbahar ekinoksunda neler oluyor? İşte 21 Mart ekinoksu ritüelleri!
21.03.2021 Gündem
En güzel Nevruz mesajları! Nevruz'da ne yapılır? Nevruz ritüelleri neler?
En güzel Nevruz mesajları! Nevruz'da ne yapılır? Nevruz ritüelleri neler? Türk devlet ve toplumlarında sevinç, mutluluk, neşe ve coşkuyla kutlanan bayramların başında, Nevruz Bayramı gelir. Nevruz’u, bazı Türk toplumları 21 Mart’ta bir gün kutlarken, bazı Türk Cumhuriyetleri bir haftaya yakın bir sürede, çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Peki, Nevruz'da ne yapılır? Nevruz Ritüelleri neler? En güzel, anlamlı Nevruz mesajları ve Nevruz'un önemi hakkında merak edilenler...
21.03.2021 Gündem
2021 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez'in hikayesi ne? Hıdırellez'de ne yapılır?
2021 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez'in hikayesi ne? Hıdırellez'de ne yapılır? 2021 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez yaklaşıyor. Binlerce kişi Hıdırellez'ı kutlamaya hazırlanıyor. Tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini, Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşmasını simgeleyen, dertlerden kurtulmak, şifa bulmak ve kısmetine kavuşmak isteyenlerin beklediği Hıdırellez günü bu yıl da farklı gelenek ve inanışlarla kutlanacak. Hıdırellez ateşten atlama ve gül ağacına dilek dileme gibi ritüelleri ile öne çıkan Türk halk takviminin en önemli günlerinden biri. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yılda da toplu olarak birarada etkinlikler yapılamayabilir. Ancak Hıdırellez pek çok kişinin önemsediği önemli günlerden biri olduğu için sembolik olarak kutlamalar evlerde yapılabilir. Hıdırellez yaklaşırken binlerce kişi Hıdırellez günü yapılan gelenekleri, ritüelleri ve dilekleri merak ediyor. Peki, 2021 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez günü ritüelleri nelerdir? Hıdırellez'in dinde yeri var mı? Hıdırellez nasıl kutlanır? Hıdırellez'de ne yapılır? İşte Hıdırellez ile ilgili merak edilenler ve Hıdırellez hikayesi...
23.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ritüel ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ritüel haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.