Rektör

Rektör

Son dakika rektör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rektör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rektör haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rektör

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rektör gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.824 rektör haberi bulunmuştur. Tüm rektör haberleri aşağıda listelenmiştir.
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) AI Danışmanı Neil Sahota, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından BAU Future Kampüs'te düzenlenen Future AI Summit 24 Yapay Zeka Zirvesi'nde konuştu. Sahota,"Yapay zekanın olmazsa olmazı veridir, veri yeni petroldür" dedi.
16.04.2024 Gündem
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyor
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyor Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü'ne bağlı öğrencileri günde 12 bin yuvarlak ekmek üretiyorlar ve kampüsde 15 TL'den satıldığını belirtiler.
14.03.2024 Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 1773 İTÜ Teknopark'ı ziyaret etti
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 1773 İTÜ Teknopark'ı ziyaret etti AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi'ni ziyaret etti.
8.03.2024 Gündem
Kıvanç tekstil karşılayacak: ÇÜ'den öğrencilere iftar yemeği desteği
Kıvanç tekstil karşılayacak: ÇÜ'den öğrencilere iftar yemeği desteği Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Kıvanç Tekstil ve Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında “2024 Yılı Ramazan Ayı Döneminde Öğrencilere Yemek İkramı Protokolü” imzalandı.
7.03.2024 Adana
ÇÜ Konservatuvarı başarıya doymuyor: Üniversiteli dansçılar birinci oldu
ÇÜ Konservatuvarı başarıya doymuyor: Üniversiteli dansçılar birinci oldu Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim elemanları dünya genelinde birçok yarışma ve festivale damga vurmaya devam ediyor.
4.03.2024 Adana
Minik yüreklerden Türkiye’nin Çocuk İyilik Merkezi’ne destek
Minik yüreklerden Türkiye’nin Çocuk İyilik Merkezi’ne destek Özel bir okulun öğrencileri; düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri, 6 Şubat depremlerinde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz protez ve sağlık desteği sunan Çocuk İyilik Merkezi’ne bağışladı.
16.02.2024 Adana
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.
12.02.2024 Adana
Kızılay’ın yeni projesinde pilot il Adana oldu
Kızılay’ın yeni projesinde pilot il Adana oldu Türkiye’nin iyilik eli olarak bugüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirip, gönüllere dokunan Kızılay, talasemi hastaları için sadık bağışçı havuzu oluşturmak amacıyla BİS (Biz İyilik Severiz) Projesini hayata geçirdi. Adana projede pilot il oldu.
28.01.2024 Adana
Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi!
Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi! İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı. Peki, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında, nereli? Selman Öğüt’ün babası kimdir?
1.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi Bartın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Anadolu’nun en büyük teknoloji festivali olarak bilinen Arge Proje Pazarı’nın ödül törenine katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türk mühendislerinin başarısındaki sırrı açıklayarak, milli muharip uçağı Kaan’ın yıl sonuna kadar ilk uçuşunu gerçekleştireceğini duyurdu.
4.11.2023 Gündem
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden...
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden... Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibinin geçen yıl Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alandan alınan kaya ve toprak numunelerinin ilk sonuçları çıktı. Sonuçlara göre, bölgede milattan önce 5500 ve 3000 yılları arasındaki dönemden itibaren insan faaliyetlerinin olduğu belirlendi. Prof. Dr. Faruk Kaya, "Tarihlendirmeyle birlikte geminin burada olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun ortaya çıkabilmesi için uzun süreli çalışmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde İTÜ, Andrew Üniversitesi AİÇÜ öncülüğünde ortak çalışma yapma konusunda mutabakata vardık. İleriki süreçte 3 üniversite bu alanda çalışmalarını sürdürecek" dedi.
26.10.2023 Gündem
TÖDEB ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile bir ilk
TÖDEB ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile bir ilk TÖDEB (Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği) Fintek Çırağı Açılış Programı, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
24.10.2023 Gündem
59 yaşında üniversiteli oldu, ilk dersi en ön sıradan takip etti
59 yaşında üniversiteli oldu, ilk dersi en ön sıradan takip etti Yozgat'ta ortaokul ve liseyi açıktan bitirdikten sonra üniversiteyi kazanan Ayşe Kayhan (59), Yozgat Bozok Üniversitesi'nde ilk derse katıldı.
2.10.2023 Yaşam
YÖK'ten  'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz
YÖK'ten 'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde dönem tekrarı yapan veya normal eğitim süresini uzatan öğrencilerden alınan ücretin, tekrar gerektiren ders veya dönem başına hesaplanması gerektiğini açıkladı.
19.09.2023 Eğitim
Öğrencilerin iş ve staj imkanlarının artırılması için yeni protokol
Öğrencilerin iş ve staj imkanlarının artırılması için yeni protokol Yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin iş hayatına dahil olmada yaşadıkları zorlukların önüne geçmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Anadolu Üniversitesi ile Eleman.net arasında imzalanan protokol çerçevesinde öğrenci ve mezunların iş ve staj imkanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.
17.08.2023 Eğitim
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu?
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu? İstanbul Üniversitesi'ne Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı. Peki, Osman Bülent Zülfikar kimdir? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar nereli, kaç yaşında?
1.08.2023 Gündem
Yozgat Bozok Üniversitesi yeni rektörü Evren Yaşar kimdir? Nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, branşı ne?
Yozgat Bozok Üniversitesi yeni rektörü Evren Yaşar kimdir? Nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, branşı ne? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne tıp dünyasının ünlü ismi Prof. Dr. Evren Yaşar atandı. Peki, Yozgat Bozok Üniversitesi yeni rektörü Evren Yaşar kimdir? Nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, branşı ne?
1.08.2023 Gündem
Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü Mehmet Naci Bostancı kimdir? Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı kaç yaşında, nereli? Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü kim oldu?
Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü Mehmet Naci Bostancı kimdir? Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı kaç yaşında, nereli? Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü kim oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi atanan isim ise Mehmet Naci Bostancı oldu. Peki, Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı kimdir, kaç yaşında, nereli? Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’nın biyografisi…
1.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı.
1.08.2023 Gündem
Eski rektör Hoşcoşkun FETÖ'den tutuklandı
Eski rektör Hoşcoşkun FETÖ'den tutuklandı İzmir'de, 2017 yılından bu yana hakkında FETÖ'den yakalama kararı olan ve geçen günlerde tedavi amaçlı geldiği hastanede yakalanan Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, tutuklandı.
18.07.2023 Gündem
CHP'de yeni muhalif hareketten ilk bildiri
CHP'de yeni muhalif hareketten ilk bildiri Seçim sonrası suların durulmadığı adres CHP'de yeni bir muhalif hareket var. İsmi CHP İlke ve Demokrasi Hareketi. Bir dijital ağ ortamında imzaya açılan ilk bildirisini yayınlayan hareket ne istiyor? O harekette kimler var? İşte detaylar...
26.06.2023 Gündem
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor Mantar zehirlenmesinin sinsi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Hemen belirti vermeyen 16 saat sonra şiddetli ishal, kusma, mide ağrısı belirtileri gösteren mantar öldürüyor. Doğadan topladığınız mantarları tüketmeyin, pişirince zehri gider diye düşünmeyin, çünkü gitmez. Mantar çok tüketilirse zehirlenme sonrası tedavi zorlaşıyor. Hatta bazen karaciğer nakline kadar götürüyor. Ayrıca, karaciğer ve kalp hastalarının sağlıklı kişilere göre bu zehirlenmeden kurtulması daha zordur” dedi.
21.06.2023 Sağlık
Kazdağı'nda 2 türü bulunuyor! Bu bitkiyi koparmanın cezası 244 bin lira
Kazdağı'nda 2 türü bulunuyor! Bu bitkiyi koparmanın cezası 244 bin lira Kazdağı Milli Parkı'nda, koruma altında olan ve çiçeği açtıktan 2 hafta gibi kısa bir süre sonra kuruyan şakayıkları koparana 244 bin lira ceza uygulanıyor.
12.06.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Rektör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rektör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.