Psikiyatri

Psikiyatri

Son dakika psikiyatri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan psikiyatri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını psikiyatri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Psikiyatri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan psikiyatri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.446 psikiyatri haberi bulunmuştur. Tüm psikiyatri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer? Dudaklarda karıncalanma ve uyuşma oldukça nadir durumlarda görülen belirtilerdendir. Sık sık yaşanılması halinde endişeye neden olan dudak uyuşması çoğu zaman felç riski ile ilişkilendirilir. Stres, soğuğa maruz kalma veya alerjik durumlarda da ortaya çıkabilen dudak uyuşması sık yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor. Peki, Dudaklarda karıncalanma neden olur? Dudak uyuşması neden olur? Üst dudak uyuşması neden oluyor, nedenleri ne? İşte dudak uyuşmasının nedenleri...
22.04.2024 Sağlık
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca; "Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiğiniz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kılınıyor ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yataklıydı toplam 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne kavuşmuş olacağız. Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi" dedi.
23.03.2024 Gündem
Sevgilisinden ayrıldı metronun üzerine çıktı, seferler durdu
Sevgilisinden ayrıldı metronun üzerine çıktı, seferler durdu Ankara'nın Sincan ilçesinde sevgilisinden ayrıldığı için metronun üzerine çıkan 17 yaşındaki genç, seferlerin aksamasına neden oldu. Yolcular tepki gösterirken, indirilen genç gözaltına alındı.
19.03.2024 Gündem
Depremden sonra başvurular yüzde 400 civarında arttı!
Depremden sonra başvurular yüzde 400 civarında arttı! 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerden olan Kayseri'de vatandaşlarda deprem anksiyetesi başladığını söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Muhammed Emin Dağüstü, "Depremden sonraki başvuran hastalardaki deprem temaları yüzde 400 civarında arttı" dedi.
7.03.2024 Gündem
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı Tayland Ulusal Ekonomik ve Sosyal Gelişim Konseyi (NESDC), Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusunun 71.6 milyon olduğu biliniyor. Hava kirliliğİ'nden kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu belirtildi.
6.03.2024 Gündem
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı Tayland’da hava kirliliği kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu açıklandı. Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusu 71.6 milyon.
6.03.2024 Dünya
Taş Kağıt Makas dizisiyle gündeme geldi: Alzheimer olan biri hapse girer mi?
Taş Kağıt Makas dizisiyle gündeme geldi: Alzheimer olan biri hapse girer mi? “Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” dizisinin ilk bölümünde Alzheimer hastası Rıza’nın, yakın arkadaşının 22 yaşındaki kızını öldürmekle suçlanıp, olaya dair hiçbir şeyi hatırlamaması üzerine cezaevine konulması, “Alzheimer hastalığının cezai ehliyeti var mıdır?” sorusunu gündeme getirdi.
4.03.2024 Magazin
Otobüste yer isteyen kadına yumruk atan saldırgan için karar verildi
Otobüste yer isteyen kadına yumruk atan saldırgan için karar verildi Kadıköy’de otobüste yer isteyen kadına yumruk atan Muharrem B.'ye çıkarıldığı mahkemece ev hapsi verildi. Muharrem B.'nin hakimlikteki sorgusunda, “Yer talep etmesi üzerine kendisine durumu izah etmeme rağmen alaycı sözler ile tahrik etmiş ve ısrarcı olmuştur. Ayrıca bana bağırarak tekrar çocuğumu almamı istemiştir. Bahsettiğim nedenler ile bir anlık öfke ile olay gerçekleşmiştir" dediği öğrenildi
21.02.2024 Gündem
Kocaeli'nde boşanma aşamasındaki eşi ile kayınpederine kurşun yağdırdı! Sanık için istenen ceza belli oldu
Kocaeli'nde boşanma aşamasındaki eşi ile kayınpederine kurşun yağdırdı! Sanık için istenen ceza belli oldu Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Beyza Sorguç (23) ile kayınpederi Şahin Kılıç'ı (56) öldüren Ömer Sorguç (31), 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
7.02.2024 Gündem
Erkelerde 30'lu veya 40'lı yaşlarda başlıyor, ömür boyu devam ediyor! Libidoda azalma ve enerji düşüklüğü varsa dikkat!
Erkelerde 30'lu veya 40'lı yaşlarda başlıyor, ömür boyu devam ediyor! Libidoda azalma ve enerji düşüklüğü varsa dikkat! Erkeklerde testosteron seviyelerindeki düşüşü tanımlayan andropoz, ‘’erkek menopozu“ olarak açıklanmaya çalışılsa da hala yeterince anlaşılmayan ve tanınmayan bir süreçtir. Andropozun etkileri bireyden bireye değişiklik gösterip, yaşam tarzı, genetik faktörler ve çevresel etmenlere de bağlıdır. Hormonal temelli olsa da kişiyi fiziksel ve psikolojik olarak da etkiler. Psikiyatri uzmanı Dr. Tuba Erdoğan andropozun erkeklerde hangi psikolojik değişikliklere yol açtığını sıralarken, andropozun yaşlanma sürecinin doğal bir parçası olduğunu kadınlardaki menopoz gibi evrensel ve patalojik bir durum olmadığının da altınız çizdi.
4.02.2024 Yaşam
Mutlu olmaya çalışmak mutsuz ediyor! Huzursuzluk ve tatminsizlik hissi yaşıyorsanız mutsuzluğa izin vermiyor olabilirsiniz
Mutlu olmaya çalışmak mutsuz ediyor! Huzursuzluk ve tatminsizlik hissi yaşıyorsanız mutsuzluğa izin vermiyor olabilirsiniz Sürekli ve zoraki bir şekilde mutlu olma çabası, paradoksal bir sonuç yaratarak aslında mutsuzluk sebebi olabiliyor. Gerçekçi olmayan beklentiler, sürekli mutluluk arayışında olmak bireyi olumsuz etkiliyor. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik de “Zorluğu, stresi ve olumsuzlukları hayatın doğal bir parçası olarak kabul etmek, duygusal sağlığı güçlendirir.” diyerek negatif duyguların bastırılmasının uzun vadede duygusal sorunlara yol açabileceğine dikkat çekiyor ve mutluluğu zorlamak yerine kabullenmek gerektiğini belirtiyor.
3.02.2024 Yaşam
Enkazdan 3 gün sonra çıkarılan Büşra, avukat olup depremzedelerin hakkını savunmak istiyor
Enkazdan 3 gün sonra çıkarılan Büşra, avukat olup depremzedelerin hakkını savunmak istiyor Kahramanmaraş'ta yakalandığı büyük depremlerde sıkıştığı enkazdan 3'üncü günde çıkarılıp, kolu ampute edildikten sonra Adana'da tedavisi süren Büşra Sarıgüzel (18), üniversite sınavına hazırlanıyor. Sarıgüzel, "Hukuk fakültesini kazanıp, avukat olacağım. Bu güvensiz yapıları inşa edenlere büyük bir ders vermek için mücadele edeceğim. Depremden etkilenen ve mağdur olan insanlara destek vereceğim" dedi.
1.02.2024 Adana
Mental Sağlık Ne Demek? Mental Sağlık İle İlgili Motive Edici Sözler...
Mental Sağlık Ne Demek? Mental Sağlık İle İlgili Motive Edici Sözler... Mental sağlık aynı zamanda ruh sağlığı olarak ifade edilir. Özellikle hayatı pozitif şekilde yaşamak, fiziksel açıdan herhangi bir hastalık yaşamamak için Mental sağlık çok önemlidir. Bireyin psikolojik açıdan ve zihinsel olarak iyi olduğu, herhangi bir zihinsel bozukluk yaşamadığı durum olarak anlatmak mümkündür. Tabii bunun gerçekleşebilmesi için kişinin stresten uzak bir yaşam sürmesi gerekmektedir.
31.01.2024 Sağlık
Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor
Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında Can Sağlığı Vakfı yürütücülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor.
17.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Bodrum’da otomobille çarpışan cip, takla attı: 3 yaralı
Bodrum’da otomobille çarpışan cip, takla attı: 3 yaralı Muğla’nın Bodrum ilçesinde, tali yoldan çıkan otomobille çarpışan cip, savrularak takla attı. Kazada 1’i çocuk 3 kişi hafif şekilde yaralandı.
11.01.2024 Gündem
Psikiyatri hastası kaldığı odayı ateşe verdi, 20 hasta tahliye edildi
Psikiyatri hastası kaldığı odayı ateşe verdi, 20 hasta tahliye edildi Batman'da özel bir hastanede tedavi gören psikiyatri hastası M.C.Ç. (27), kaldığı odayı ateşe verdi. 20 hasta yakındaki bir özel hastaneye sevk edilirken, itfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü, M.C.Ç. gözaltına alındı.
11.01.2024 Gündem
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Her detayı kan dondurdu! Eşinin boğazına makas sapladı, babasını seccade ile boğmaya kalktı
Her detayı kan dondurdu! Eşinin boğazına makas sapladı, babasını seccade ile boğmaya kalktı Sakarya’nın Taraklı ilçesinde psikolojik sorunları olduğu öğrenilen kadın, daha öncesinde ‘seni öldüreceğim’ diye tehdit ettiği kocasının boğazına makas sapladı; sonrasında ise kendi babasını seccade ile boğmaya kalkıştı. Talihsiz koca olay yerinde hayatını kaybederken, eşini öldüren kadın ise psikiyatri servisine kaldırıldı.
17.11.2023 Gündem
Dolandırıcılar 'Reşit olmayan kıza cinsel içerikli mesaj attın' yalanıyla hayatını kabusa çevirdi
Dolandırıcılar 'Reşit olmayan kıza cinsel içerikli mesaj attın' yalanıyla hayatını kabusa çevirdi Antalya’da dolandırıcılar, reşit olmayan kıza cinsel içerikli mesaj gönderdiğine dair WhatsApp’ına ekran görüntülü sahte dava belgeleri göndererek Ramazan Ersan Hayıt’a kabus dolu bir gece yaşattı.
10.11.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Psikiyatri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki psikiyatri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.