Prostat

Prostat

Son dakika prostat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prostat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prostat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prostat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prostat gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.203 prostat haberi bulunmuştur. Tüm prostat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de eşi benzeri yok sadece Adana'da üretiliyor! Kanser dahil birçok hastalıktan koruyor
Türkiye'de eşi benzeri yok sadece Adana'da üretiliyor! Kanser dahil birçok hastalıktan koruyor Adana’nın Kozan ilçesinde coğrafi işaretli Kuytucak Narı Eylül ayında hasat edilmesinin ardından kurutularak 4 mevsim tüketiliyor. Öte yandan yapılan araştırmalar sonucunda nar suyunun prostat kanserini önlediği ortaya çıktı. Çeşitli meyve suyu üzerinde yapılan araştırmalarda nar suyunun prostat kanserinde en etkili içecek olduğu görüldü.
9.04.2024 Adana
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yılda 2000’e yakın hastaya radyoterapi hizmeti vererek, kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunuyor.
3.04.2024 Adana
Yaşlı adam Türkiye'de 3. kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu
Yaşlı adam Türkiye'de 3. kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu Adana’da karın damarında balonlaşma şikayetiyle hastaneye başvuran yaşlı adam, Türkiye’de üçüncü kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
16.02.2024 Adana
İngiltere Kralı Charles ne kanseri? İngiltere Kralı 3. Charles kaç yaşında, Kral Charles’ın hastalığı nedir, Kral Charles kanser mi?
İngiltere Kralı Charles ne kanseri? İngiltere Kralı 3. Charles kaç yaşında, Kral Charles’ın hastalığı nedir, Kral Charles kanser mi? Kral Charles kanser mi, İngiltere Kralı Charles ne kanseri? İngiliz haber ajansı Reuters, SKY News'e dayandırdığı haberinde, İngiltere Kralı 3. Charles'ın kansere yakalandığını duyurdu. Buckingham Sarayı'ndan da açıklama geldi. Peki, İngiltere Kralı 3. Charles kaç yaşında, Kral Charles’ın hastalığı nedir, Kralı Charles ne kanseri?
6.02.2024 Dünya
İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konuldu
İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konuldu Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konduğunu duyurdu.
5.02.2024 Dünya
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nar, eylül ayından ocak ayına kadar taze olarak bulunabilen ve tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. 1 adet yarım nar toplamda 66 kaloriye denk gelmektedir. 
4.12.2023 Sağlık
Prostat kanseri riskini azaltan gıdalar ve vitaminler! Uzman isimden hastalığa karşı kritik tavsiyeler
Prostat kanseri riskini azaltan gıdalar ve vitaminler! Uzman isimden hastalığa karşı kritik tavsiyeler Prostat kanserinin erkekleri ilgilendiren başlıca sağlık problemlerinden olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özkan Onuk, “Yüksek oranda hayvansal gıdalarla beslenmek, prostat kanseri riskini artırmaktadır. Bu yüzden hayvansal gıdalardan kaçınmak ve bol lifli gıdalarla beslenmek, prostat kanserinden korunmada fayda sağlayabilir. Ayrıca yeteri kadar güneş ışınına maruz kalmak da vücuttaki D vitamini seviyesini artırarak, prostat kanserine yakalanma riskini azaltabilir” dedi.
14.09.2023 Yaşam
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu İngiltere’de bir kanser hastası üzerinde denenen mRNA aşısı umut verdi. Baş ve boyun kanseri teşhisi konulan ve birkaç aylık ömür biçilen Adrian Taylor, kendisine özel hazırlanan mRNA aşısı sayesinde hayata tutundu.
6.09.2023 Sağlık
Evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamadı: Cesedi enerji içeceği sayesinde bulundu
Evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamadı: Cesedi enerji içeceği sayesinde bulundu İskoçya'da evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan adamın gömüldüğü yer, bir enerji içeceği kutusu sayesinde bulundu.
3.08.2023 Dünya
Prostata iyi gelen su! Herkes bu çeşmeye akın ediyor
Prostata iyi gelen su! Herkes bu çeşmeye akın ediyor Bursa’da prostata iyi geldiği iddia edilen su Türkiye’nin her yerinden ilgi görüyor.
19.07.2023 Yaşam
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir?
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir? Hayıt otu kadın sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir. Sağlık alanında ilaç kadar bilinen ve tercih edilen bir bitkidir. Birçok soruna çözüm getiren hayıt otu, anne sütü arttırmada da çok etkilidir. 
13.07.2023 Sağlık
Deve Çökerten Otu Nedir? Deve Çökerten Otu Faydaları Nelerdir?
Deve Çökerten Otu Nedir? Deve Çökerten Otu Faydaları Nelerdir? Deve çökerten otu dünya genelinde yaygın olarak görülen kış aylarını seven bir ottur. Sonbahar aylarında filizlenmeye başlayan deve çökerten otu sadece birkaç bitkinin hayatta kalabileceği kuru iklim bölgelerinde gelişebilmektedir.
8.07.2023 Sağlık
Yakı Otu Nedir? Yakı Otu Faydaları Nelerdir?
Yakı Otu Nedir? Yakı Otu Faydaları Nelerdir? Yakı otu ülkemiz dışında pek çok coğrafyada yetişir. Küpe çiçeğigiller ailesine ait otlardan bir tanesidir. Yakı otu görünümü ile dikkat çekmeyi başaran bir ottur.
18.06.2023 Sağlık
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
50 yaş üstü erkekleri etkiliyor! 'Doğru tedavi ile kurtulmak mümkün'
50 yaş üstü erkekleri etkiliyor! 'Doğru tedavi ile kurtulmak mümkün' Her 40 erkekten birinin prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Prof. Dr. Rahim Horuz, “Özellikle prostat kanseri riski yaş ilerledikçe artar ve genel olarak 50 yaş üzerindeki erkekleri etkiler. Ailesinde prostat kanseri olanlarda risk daha erken, 40’lı yaşlardan itibaren söz konusu olur. Sinsi seyreden prostat kanseri belirli bir aşamadan sonra bel, sırt, kasık bölgesi ve yumurtalık arkalarında ağrı, idrar yapmada zorlanma, bacaklarda ve kasıklarda şişliğe neden olabilir. Prostat kanseri erken evrede saptandığında doğru tedavi ile kurtulmak mümkündür” dedi.
11.05.2023 Sağlık
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası Kolesterolü çok hızlı bir şekilde düşürüyor, protein, lif ve vitamin ile mineraller bakımından çok zengin. Kolon, meme, prostat, pankreas ve mide kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Bu sebzeler sağlığa yararlı etkileri ile biliniyor, demir ve potasyum gibi birçok besin içeriyor. İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası...
27.04.2023 Sağlık
Eski İtalya Başbakanı Berlusconi yoğun bakımda
Eski İtalya Başbakanı Berlusconi yoğun bakımda Eski İtalya Başbakanı ve iktidar ortağı Forza Italia Partisi'nin lideri Silvio Berlusconi, hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.
6.04.2023 Dünya
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim 1-7 Nisan Kanser Farkındalığı Haftası vesilesiyle "Korkmuyorum, Farkındayım" etkinliğini düzenledi. Her yaştan insanı kanser konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinliğe, kızı meme kanseri kendisi ise akciğer kanseriyle mücadele eden Türk sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit de katıldı.
4.04.2023 Magazin
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır Radyasyon Onkolojisi Bölümü Uzmanı Dr. Ayşen Aydın, sebepsiz yere iştahta azalma, kilo kaybı, çok çabuk yorulma, gece terlemeleri varsa kanserden şüphelenilebileceğini söyleyerek, kanserin hangi organdaysa ona göre belirtileri olduğunu kaydetti.
16.03.2023 Sağlık
Kan şekerini düzenliyor, diyabet ve kansere karşı savaşçı! Kilo fiyatı altınla yarışıyor
Kan şekerini düzenliyor, diyabet ve kansere karşı savaşçı! Kilo fiyatı altınla yarışıyor Kilo fiyatı altında yarışıyor, kan şekerini dengede tutuyor. Diyabet riskini azaltıyor, diyet yapmak isteyenler için bir numaralı besin! Prostat kanserine karşı koruyor, göz hastalıkları tedavisinde kullanılıyor. B2 vitamini eksikliği tedavisinde kullanılıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Güçlü bir protein kaynağı, vücut direncini arttırıyor. İşte tatil cennetinde yetişen besinin bilinmeyen faydaları...
14.03.2023 Sağlık
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Prostat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prostat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.