Oyun Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı

Son dakika oyun bağımlılığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan oyun bağımlılığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını oyun bağımlılığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oyun Bağımlılığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oyun bağımlılığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 156 oyun bağımlılığı haberi bulunmuştur. Tüm oyun bağımlılığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: Ülkemizde sosyal medya kullanım süresi yaklaşık 3 saat
Bakan Uraloğlu: Ülkemizde sosyal medya kullanım süresi yaklaşık 3 saat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, "Sosyal medya kullanım süresi dünyada 2 saat 23 dakika iken; ülkemizde 2 saat 44 dakika, yaklaşık 3 saati buluyor. Dolayısıyla bu alan asla boş bırakılmaması ve son derece ciddiyetle ele alınması gereken bir konu" dedi.
13.02.2024 Gündem
Oyun bağımlısı kocaya boşanma davası
Oyun bağımlısı kocaya boşanma davası Oyun bağımlılığı bir ailenin dağılmasına yol açtı. İki çocuk babası H.F.'nin boş zamanın büyük kısmını ekran başında geçirmesi ve ailesine yeterince vakit ayırmaması aile birliğinin bozulmasına sebep oldu. H.F.'nin giderek artan bağımlılığı öyle bir noktaya geldi ki; H.F. banyo yapamaz duruma geldi. İşte ilginç boşanma davasının detayları...
17.11.2022 Yaşam
Çocuklarda oyun bağımlılığı olmaması için 4 önemli kural
Çocuklarda oyun bağımlılığı olmaması için 4 önemli kural Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek Karataş, çocuklarda oyun bağımlılığının nedenlerini ve bağımlılığın oluşmaması için neler yapılabileceğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
27.07.2022 Sağlık
Enes Kara'nın annesi ilk kez konuştu: Akıl ve izanın kabul etmeyeceği iftiralarla karşılaştık
Enes Kara'nın annesi ilk kez konuştu: Akıl ve izanın kabul etmeyeceği iftiralarla karşılaştık Elazığ’da intihar ederek yaşamına son veren üniversite öğrencisi Enes Kara’nın annesi Hatice Kara ilk kez konuştu. ‘Hiç ummadığımız ve çocuğumdan beklemediğimiz o sona engel olamadık’ diyen Hatice Kara “Evladını kaybetmiş acılı bir aile nazarı ile muamele görmemiz icap ederken, siyasi malzeme konusu edildik. Akıl ve izanın kabul etmeyeceği iftiralarla karşılaştık” ifadelerini kullandı.
14.01.2022 Gündem
Beyin riskli ortamlarda nasıl karar veriyor?
Beyin riskli ortamlarda nasıl karar veriyor? Son günlerde dünya çapında ilgi gören ve en çok izlenen diziler arasında yer alan Squid Game isimli dizide beynin karar alma süreçlerine ilişkin önemli detaylar dikkat çekiyor. Kumar bağımlılığı gibi bağımlılıklarda riskli davranışların hem neden hem sonuç olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gül Eryılmaz, “Beyindeki risk analizi yapan bölgenin farklı çalışması, beynin karar verme bölgesinin etkilenmesi kumara neden olabilir. Riskli davranışlar da aynı zamanda beyinde kimyasal değişimler yapar.” dedi. Prof. Dr. Gül Eryılmaz, risk altındayken beynin rasyonel olmayan duygusal kararlar verdiğine dikkat çekerek “Beyin kararlarını mantıkla değil, duygular aracılığı ile almaktadır.” diye konuştu.
31.10.2021 Sağlık
İnternet, oyun ve kumar bağımlığı tedavi edilebilir mi?
İnternet, oyun ve kumar bağımlığı tedavi edilebilir mi? Pandemide normalleşme sürecine girilmesine rağmen özellikle psikiyatrik alanlardaki etkileri konuşuluyor. İnternetten kontrolsüz alışveriş, internette aşırı sohbet etme ya da sosyal medyada fazla gezinme gibi birçok davranışsal bağımlılığın pandemi sürecinde tetiklendiğini belirten uzmanlar, bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu hatırlatarak tedavinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor.
23.07.2021 Sağlık
Çocuklar eve kapandı 'hikikomori' görülme oranı arttı
Çocuklar eve kapandı 'hikikomori' görülme oranı arttı Çocukların evde daha fazla vakit geçirmesi sonrası ekran ya da oyun bağımlılığı görülme oranının arttığını belirten Psikolog Yağmur Bedir, "Ekran bağımlılığını 'hikikomori' diye adlandırıyoruz. Çocukların aile ve arkadaş ortamından kendilerini çekip yemek dahil olmak üzere, daha çok odada vakit geçirmesi olarak adlandırılıyor" dedi.
28.06.2021 Sağlık
Sosyal temas bağımlılığın en büyük ilacı!
Sosyal temas bağımlılığın en büyük ilacı! Madde bağımlılığından dijital bağımlılığa kadar her türlü bağımlılıkta beynin ödül ve kontrol sisteminin bozulduğunu kaydeden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bağımlılığa yol açan en önemli etkenlerin zayıf aile, yanlış arkadaş, mutsuzluk ve yalnızlık olduğunu söyledi. Sosyallik, sosyal beceriler ve sosyal temasın bağımlılığın en büyük ilacı olduğunu belirten Tarhan, “Bağımlıların çoğu yalnız. Sosyal izolasyon ve yalnızlık gençlerdeki bağımlılığın en büyük sebeplerinden birisi.” uyarısında bulundu.
26.06.2021 Sağlık
Temizlik bağımlılığı ergenlik döneminde başlıyor
Temizlik bağımlılığı ergenlik döneminde başlıyor Kişinin temizlik yapmadan duramaması, temizlik yapmadığında iç sıkıntısı, keyifsizlik, hiçbir şeyden haz alamama gibi yakınmalarının olması temizlik bağımlılığının işareti olabilir. Kişinin sadece temizlik yaptığında kendini iyi hissettiğini ve bu durumun sigara ya da alkol bağımlılığında olduğu gibi bir döngü haline geldiğini belirten uzmanlar, temizlik bağımlılığının genç yaşlarda özellikle ergenlik döneminde ortaya çıktığını kaydediyor. Uzmanlara göre aileler, çocuk ve gençlerin temizlik takıntılarını ciddiye almalı.
26.04.2021 Sağlık
SİBERAY, 23 Nisan'da farkındalık etkinlikleri yapacak
SİBERAY, 23 Nisan'da farkındalık etkinlikleri yapacak Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının güvenli internet kullanımı için vatandaşlara rehberlik amacıyla başlattığı SİBERAY, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler yapacak.
15.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Gençlerde oyun bağımlılığına karşı 13 öneri!
Gençlerde oyun bağımlılığına karşı 13 öneri! Pandemi nedeniyle evde daha fazla vakit geçirilmesiyle oyun bağımlılığındaki artışa dikkat çeken pPsikolojik Danışman Tolga Uçar, bilgisayarın yatak odasından çıkarılması, yeni hobilerin edinilmesi, uyumak için saatin belirlenip, son 1 saat hiçbir şekilde oyun oynanmaması, ailelerin bu konuda kısıtlayıcı davranması gibi 13 öneri sıraladı.
15.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Çocukların kelimeleri oyuncakları: 2-12 yaş arası...
Çocukların kelimeleri oyuncakları: 2-12 yaş arası... Klinik Psikolog Nilay Gürtaş, 2-12 yaş arası çocuklarda uygulanan ve problem çözme becerisini geliştiren, empati kurmayı ve dürtüleri kontrol etmeyi öğreten ‘oyun terapisi’ ile mümkün olduğunu söyledi.
26.09.2020 Sağlık
Oyun oynama bozukluğu gençleri tehdit ediyor
Oyun oynama bozukluğu gençleri tehdit ediyor Uzman Klinik Psikolog Fulda Koyun, Türkiye’de daha çok 16 ila 24 yaşları arasındaki gençleri tehdit eden oyun bağımlılığının fiziksel etkilerinin yanı sıra birtakım önemli psikolojik etkilerinin de olduğunu belirterek, bu durumun doğru şekilde ele alınmadığı takdirde uzun vadeli ve ciddi yan etkileri olabileceğini bildirdi.
24.01.2020 Sağlık
Ailelere kritik uyarı: 20 dakikayı aşmasın!
Ailelere kritik uyarı: 20 dakikayı aşmasın! Yeşilay, madde, alkol, sigara bağımlılığının yanı sıra dijital teknoloji ve oyun bağımlılığına karşı ücretsiz destek hizmetleri veriyor. Yeşilay Başkanı Prof. Öztürk ebeveynleri uyararak 3-4 yaş diliminde ekran maruziyetinin 20 dakikayı geçmemesi gerektiğini belirtti
7.12.2019 Gündem
Uzmanlardan sanal oyunda 'klan ve chat' uyarısı
Uzmanlardan sanal oyunda 'klan ve chat' uyarısı Çevrim içi oyunların gençleri pedagojik açıdan olumsuz etkilediğini ifade eden uzmanlar oyunlardaki chat grupları ve klan sistemiyle suistimale açık ve savunmasız bir ortam oluşması nedeniyle ebeveynlere uyarılarda bulundu.
22.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Oyun bağımlısı olduğunuzu gösteren "3 işaret"
Oyun bağımlısı olduğunuzu gösteren "3 işaret" Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak, oyunun insanın bir ihtiyacı olduğunu fakat bazı durumlarda bunun hastalık ve bağımlılığa dönüştüğünü belirterek, "Burada, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 3 tanı kriteri önem kazanıyor. Kontrol kaybı, hayatta öncelikli hale gelmesi ve olumsuz sonuçlarına rağmen oynamayı bırakamama. Bu 3'ünü son bir yıl içerisinde gözlemliyorsak, 'oyun bağımlısı' diyoruz." dedi.
7.06.2019 Sağlık
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Mavi Balina' ve 'Momo' önlemi
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Mavi Balina' ve 'Momo' önlemi Milli Eğitim Bakanlığı, dünya çapında pek çok genci intihara sürükleyen 'Mavi Balina', 'Momo' oyunları ve dijital platformlardaki kötü niyetli kişi ve yazılımlara karşı bilinçlendirmek amacıyla 'Eğitim Bilişim Ağı' çatısı altında yeni bir portal hazırladı.
17.04.2019 Eğitim
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 31 Mart öncesinde olduğu gibi 31 Mart sonrasında da...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 31 Mart öncesinde olduğu gibi 31 Mart sonrasında da... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sağladığı hız ve dinamizmin tüm avantajlarını kullanarak yerel seçimlerden sonraki dönemi, güçlü icraat dönemi olarak en iyi şekilde değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 31 Mart öncesinde olduğu gibi 31 Mart sonrasında da yerel yönetimlerimiz ile birlikte ülkemizi çok daha ilerilere taşıyacağız." dedi.
9.03.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan Karamollaoğlu'na sert yanıt
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan Karamollaoğlu'na sert yanıt Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği sözlere yanıt verdi. Oktay, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hiç kimse 'Önceden gördün mü, ders aldın mı?' deme durumunda değildir. Ders almak kadar nasıl ders alındığı da önemlidir. Bugün durdukları yer nasıl ders aldıklarının göstergesidir" dedi.
16.02.2019 Siyaset
“Bilgisayar ve telefonu ödül olarak vermeyin”
“Bilgisayar ve telefonu ödül olarak vermeyin” Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Fulya Erdem, “Maalesef bilgisayar ve dijital cihazlar çocuklara ödül olarak verilmeye başlandı. Anne babalar bir an önce bu yanlışa son vermelidir” dedi.
5.02.2019 Sağlık
Erken yaşta evlilikte mücadele çalışmaları artıyor
Erken yaşta evlilikte mücadele çalışmaları artıyor Cumhurbaşkanlığı'nın 2019'a yönelik yıllık programında, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadelenin artırılmasına, şiddet gören kadınlara yönelik hizmet veren birimlerin geliştirilmesine, çocuğa yönelik ihmal ve istismarın önlenmesi için ailelere eğitim verilmesine, engellilere yönelik ev tipi kuruluş sayısının artırılmasına yönelik hedeflere yer verildi.
28.10.2018 Gündem
Sosyal medya ve video oyunları akıl hastalığına davetiye çıkarıyor
Sosyal medya ve video oyunları akıl hastalığına davetiye çıkarıyor Dünyada gençlerin yüzde 10’u, Türkiye’de yüzde 25’i internet ve oyun bağımlısı. Bu oranlar uyuşturucu madde bağımlılığından yüksek. Uzmanlar aileleri dikkatli olmaları ve mutlaka tedavi yoluna gitmeleri konusunda uyarıyor.
30.06.2018 Arşiv
Oyun bağımlılığı resmen ‘akıl hastalığı’
Oyun bağımlılığı resmen ‘akıl hastalığı’ Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bilgisayar oyunu bağımlılığını resmen akıl hastalığı olarak tanımladı. Uzmanlar, oyun oynamak ile oyun bağımlısı olmak arasındaki 3 büyük farkı da açıkladı
19.06.2018 Sağlık
Bülent Ersoy çıldırdı: Aile yalnız bırakmış!
Bülent Ersoy çıldırdı: Aile yalnız bırakmış! Serap Paköz'ün sunumuyla hafta içi her gün TV8'de ekranlara gelen 'Gerçeğin Peşinde' programına, bilgisayar başında ölü bulunan 13 yaşındaki Hakan Ekinci'nin ölümü ile ilgili aile bireylerinin canlı yayında birbirlerini suçlamaları damgasını vurdu.
10.08.2017 Televizyon
Uzman uyarısı: Stres çarkları...
Uzman uyarısı: Stres çarkları... Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Uzman Doktor Psikiyatristi Kuzeymen Balıkçı, son günlerde özellikle çocuklar arasında yaygın kullanılan stres çarkının, çocuklarda sosyalleşmek, iletişim kurmak ve arkadaşlarıyla oynama yerine kendi iç dünyasına yönelterek, daha izole daha otistik insanlar yaratılmasına neden olacağını söyledi.
13.06.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Oyun Bağımlılığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oyun bağımlılığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.