Orta Kulak İltihabı

Orta Kulak İltihabı

Son dakika Orta kulak iltihabı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Orta kulak iltihabı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Orta kulak iltihabı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orta Kulak İltihabı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orta kulak iltihabı gelişmeleri de dahil olmak üzere 145 orta kulak iltihabı haberi bulunmuştur. Tüm orta kulak iltihabı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir!
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir! Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz suyuyla temas sonrası daha sık görülen kulak çınlaması kişinin hayatını olumsuz etkiler. Eğer kısa süre içinde tedavi edilmezse baş dönmesi, baş ağrısı, kalıcı işitme kaybı görülebilir. Bu durumlarda zaman kaybetmeden Kulak Burun Boğaz uzmanına görünmek gerekir.
14.08.2023 Sağlık
Uzmandan uyarı geldi! Havuz ve deniz keyfini kabusa çeviriyor
Uzmandan uyarı geldi! Havuz ve deniz keyfini kabusa çeviriyor Yazın sık görülen kulak ve burun hastalıklarına dikkat çeken Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, hastaların özellikle şiddetli kulak ağrısı, kulakta şişlik ve akıntı, kulak çınlaması, işitme kaybı, baş dönmesi gibi şikayetlerle doktora müracaat ettiğini söyleyerek, “Havuz ve denizlerden alınan mikroplu su, dış kulak yolunda hızla yayılmakta ve zarı da etkileyerek şiddetli ağrı, tıkanıklık ve işitme kaybına yol açmaktadır." dedi.
5.07.2023 Sağlık
Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık görülüyor
Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık görülüyor Baharın gelmesiyle birlikte alerjik hastalıkların daha fazla görüldüğünü belirten Göğüs Hastalıkları ve Alerjik Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık bulunmaktadır. Toplumun yaklaşık yüzde 20 ila 40’ı alerjik nezleye sahiptir. Saman nezlesi olan kişilerin yüzde 30 ila 50’sinde astım hastalığı görülmektedir. Alerjik nezle düzenli tedavi edilmezse, kronik astıma dönebilir. Sık olarak orta kulak iltihabı ile kronik sinüzit yapabilir” dedi.
17.04.2023 Sağlık
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
Okul çağı çocuklarındaki enfeksiyonlara dikkat
Okul çağı çocuklarındaki enfeksiyonlara dikkat Okul döneminin başlaması ve beraberinde havaların soğumasıyla çocuklarda kulak, burun boğaz hastalıklarında da artış gözleniyor. Çocukların hem fiziksel gelişimlerinin hızlı olduğu hem de akademik başarılarının temellerinin atıldığı bir dönemin enfeksiyonlar açısından da önem taşıdığını söyleyen Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Op. Dr. Ziya Bozkurt, çocuklarda yaşanabilecek gelişimsel gecikmelerin ve bozuklukların ileriki hayatında kalıcı izler bırakabileceğine işaret etti.
1.11.2022 Sağlık
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi?
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Seçil Erçin, anne sütünün önemi ve bebeklere yazın su verilmesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı Batman’da yaz sıcaklıklarına karşı serinlemek amacıyla ev klima kullanan birçok vatandaş boğaz ağrısı, ateş, baş ağrısı, eklem ağrıları, karın ağrıları gibi rahatsızlıklarla hastanelerde ve eczanelerde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.
11.08.2022 Sağlık
Çocuklarda kışın görülen hastalıklara dikkat!
Çocuklarda kışın görülen hastalıklara dikkat! Kış ayları ile birlikte artış gösteren solunum yolu enfeksiyonları çoğu zaman benzer belirtiler nedeniyle tanının konulmasını zorlaştırıyor. Oysa doğru tanı ve doğru tedavi, hem iyileşme süresinin uzamasını, hem de tedavi maliyetlerinin artmasını önlüyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Nisa Eda Çullas İlarslan, çocuklarda solunum yolu hastalıkları, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.02.2022 Sağlık
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Anne sütü alan bebeklerin kalpleri daha sağlıklı!
Anne sütü alan bebeklerin kalpleri daha sağlıklı! ABD'de yapılan yeni bir araştırmada anne sütü ile beslenen emen bebeklerin ileri yaşlarda kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve felç riskinin anne sütü almayan bebeklere oranla daha az olduğu tespit edildi. Anne sütünün faydalarının saymakla bitmeyeceğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, özellikle doğumdan hemen sonra salgılanmaya başlayan ve dört - beş gün süren “kolostrum” adı verilen anne sütünün çok faydalı, her anlamda zengin ve koruyucu mucizevi bir besin kaynağı olduğunu söyledi.
8.11.2021 Sağlık
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz Alerjinin, alerjen maddelere duyarlı kişilerde görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Alerjik nezlesi olan kişilerin göz ve burun kaşıntısı nedeniyle ellerini göz ve burunlarına götürme ihtiyaçları artar, buna bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir, hastalığı daha ağır geçirebilirler" dedi.
8.11.2021 Sağlık
Maskeler ile ilgili flaş açıklama! Kışın...
Maskeler ile ilgili flaş açıklama! Kışın... KBB Uzmanı Dr. Cüneyt Altunay, koronavirüsten korunmak için hayatımıza soktuğumuz 'mesafe- maske- hijyen' üçlüsünün kış mevsimiyle birlikte sık görülen viral solunum yolları enfeksiyonlarına karşı da kalkan oluşturacağını söyledi.
17.10.2021 Sağlık
Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün
Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan, grip riskini ve ciddi komplikasyonlarını azaltmanın en iyi yolunun her yıl aşı yaptırmak olduğunu belirterek, "6 aydan daha büyük tüm bireyler, ideal olarak ekim ayı sonuna kadar yıllık grip aşısı olmalıdır." ifadesini kullandı.
7.10.2021 Sağlık
Çocuklarda orta kulak iltihabına dikkat!
Çocuklarda orta kulak iltihabına dikkat! Havaların yağışlı olması ile birlikte çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonları, gribal enfeksiyonlar artmaktadır. Bu dönemde çocuklarımızda orta kulak iltihaplarını çok sıklıkla görmeye başlarız. Orta kulak iltihapları, genel olarak hem erişkinlerde hem çocuklarda görülebilen, kulak zarının ve orta kulağın iltihaplarıdır. Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen Çocuklarda orta kulak iltihabı ile ilgili tüm merak edilenleri yanıtladı.
14.06.2021 Sağlık
Paranox nedir, ne için kullanılır? Paranox neden toplatılıyor?
Paranox nedir, ne için kullanılır? Paranox neden toplatılıyor? Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye'de en fazla kullanılan ağrı kesici-ateş düşürücülerden birisi olan Paranox isimli ilacın piyasadan toplatılmasına karar verdi. Peki, Paranox nedir? Paranox neden toplatılıyor? Paranox tehlikeli mi? İşte detaylar...
12.06.2021 Sağlık
Bu enfeksiyonlara dikkat! Çocuklarda işitme kaybına neden oluyor!
Bu enfeksiyonlara dikkat! Çocuklarda işitme kaybına neden oluyor! Türkiye’de her 1000 doğumda ortalama 1-3 arasında işitme kaybı gözlemlendiğini dikkat çeken Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve KBB Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen, çocuklarda işitme kaybının en sık görülen nedeni olarak bilinen orta kulak enfeksiyonları hakkında bilgi verdi.
14.05.2021 Sağlık
Orta kulak iltihabı çocuklarda daha sık görülüyor!
Orta kulak iltihabı çocuklarda daha sık görülüyor! Çocukların yüzde 80’inde orta kulak iltihabı görülüyor. Kulak ağrısının bir çok nedeninin olacağını söyleyen Op. Dr. Özgül Gergin Tinay, "En sık karşımıza çıkan sebep enfeksiyonlardır. Yetişkinlerde bu daha çok kendini dış kulak yolu enfeksiyonu şeklinde belirtirken çocuklarda orta kulak enfeksiyonları daha sık görülür" dedi.
15.02.2021 Sağlık
Kulak çınlamasında önemli olan oluşmasını önlemek
Kulak çınlamasında önemli olan oluşmasını önlemek Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan, "Ani başlayan çınlama, işitme kaybı, baş dönmesi şikayetlerinde acilen bir kulak burun boğaz doktoruna başvurulmalıdır." dedi.
26.01.2021 Sağlık
Çocuklarda geniz eti ameliyatı
Çocuklarda geniz eti ameliyatı Tıp dilinde adenoid hipertrofisi olarak adlandırılan geniz eti hastalığının çocukluk çağı rahatsızlıklarından biri olduğunu söyleyen Yalçınozan, geniz eti dokusunun, genzin arka-üst duvarında yerleşmiş bir lenfoid doku kitlesi olduğunu ve bu dokunun bağışıklık sistemi hafızasının gelişmesinde önemli bir rolü bulunduğunu belirtti.
11.01.2021 Sağlık
Grip aşısı geldi mi? Grip aşısı ne kadar? Grip aşısı kimlere yapılacak?
Grip aşısı geldi mi? Grip aşısı ne kadar? Grip aşısı kimlere yapılacak? Corona virüs salgınının devam etmesi ve yaklaşan kış mevsimi ile birlikte grip aşısı da gündemden düşmüyor. Kış öncesinde grip aşısı arayan insanlar ezcanelere akın etmeye başladı. Haftalar öncesinde eczanelerde liste oluşturan vatandaşlara da uyarı Sağlık Bakanı'ndan geldi. Kronik hastalığı olanlara öncelik verilmesi gerektiğini belirten Bakan Fahrettin Koca, "Grip aşısı ile ilgili yanlış bir algı oluşturuluyor" dedi. Peki, Grip aşısı geldi mi? Grip aşısı ne kadar? Grip aşısı kimlere yapılacak? Grip aşısı nerede yapılır? İşte Grip aşısı ile ilgili son gelişmeler...
16.10.2020 Sağlık
İşitme kaybına neden olan faktörlerden yarısı önlenebilir
İşitme kaybına neden olan faktörlerden yarısı önlenebilir Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Yunus Karadavut, işitme kaybına yol açan faktörlerin yüzde 50'sinin önlenebilir olduğunu söyledi.
25.09.2020 Sağlık
Grip aşısı vücutta koruyuculuk sağlar mı?
Grip aşısı vücutta koruyuculuk sağlar mı? Grip influenza virüsünün neden olduğu, bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız, “Hastalık semptomları virüsün vücuda girmesinden 1-3 gün sonra başlar. Aşı vücutta antikor oluşumunu sağlayarak yüzde 80 koruyuculuk sağlamaktadır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yapılabilir. Aşı, yapıldığı grip sezonu için etkili olmaktadır” dedi.
24.09.2020 Sağlık
Yaz aylarında orta kulak iltihabına dikkat
Yaz aylarında orta kulak iltihabına dikkat Op. Dr. Bülent Kamil Aykal, yaz aylarında insanların denize ve havuza girmesinden kaynaklanan ve kulağa su kaçması sonucu oluşan hastalıklar hakkında konuştu. Aykal, vatandaşların en küçük belirtide doktora başvurmaları gerektiğini söyledi.
2.09.2020 Sağlık
Bademcik ameliyatında 'thermal welding'in  avantajları
Bademcik ameliyatında 'thermal welding'in avantajları Bademcik ve geniz eti ameliyatları KBB kliniklerinde sık uygulanmaktadır. İlaç tedavisinden fayda görülmediğinde cerrahi olarak bunların çıkartılmasına başvurulmaktadır. Bu ameliyata karar vermek için kullanılan iki kriter vardır. Kesin ve göreceli olarak ameliyatın gerekliliği belirlenir.
20.08.2020 Sağlık
"Kaç kere suratımı tokatladım!"
"Kaç kere suratımı tokatladım!" Sosyal medya fenomeni Pelin Akil sivsirineklerden dert yandı.
20.08.2020 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Orta Kulak İltihabı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orta kulak iltihabı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.