Önerge

Önerge

Son dakika önerge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan önerge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını önerge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Önerge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan önerge gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.488 önerge haberi bulunmuştur. Tüm önerge haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleştirildi
TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleştirildi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Genel Kurul’da Meclis’in açılışının 104. yılı dolayısıyla “TBMM 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu” gerçekleştirildi. Çocuk özel oturumunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan yönetti.
22.04.2024 Gündem
Almanya'dan Ukrayna'ya soğuk duş! Meclis Taurus füzesi sevkiyatını reddetti
Almanya'dan Ukrayna'ya soğuk duş! Meclis Taurus füzesi sevkiyatını reddetti Almanya Federal Meclisi’nde (Bundestag) bugün oylanan Ukrayna'ya Alman yapımı Taurus seyir füzeleri sevkiyatı önergesi, 690 milletvekilinden 495’inin aleyhte oyuyla reddedildi.
14.03.2024 Dünya
Bakan Koca merak edilen soruyu yanıtladı: Bakılan hastaya göre verilen ücretin eksilme durumu söz konusu değil
Bakan Koca merak edilen soruyu yanıtladı: Bakılan hastaya göre verilen ücretin eksilme durumu söz konusu değil Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Teşvik veya performans adını verdiğimiz bakılan hastaya göre verilen ücretin eksilme durumu söz konusu değil. Motivasyon ve ödüllendirme amaçlı verilen taban ödemenin bir disiplin durumu olmama durumuna bağlandı. Bu zaten vardı yönetmelikte. Kanunla bu düzenleme yapılmış oluyor" dedi.
15.02.2024 Gündem
Erzincan'daki madenle ilgili Araştırma Komisyonu kuruldu
Erzincan'daki madenle ilgili Araştırma Komisyonu kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında yaşanan toprak kaymasının ardından Araştırma Komisyonu kuruldu.
14.02.2024 Gündem
Emekliye ek zam! Yüzde 49,25 zam kararı TBMM'de kabul edildi
Emekliye ek zam! Yüzde 49,25 zam kararı TBMM'de kabul edildi TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren çalışma hayatına dair kanun teklifinin, işçi emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25'e çıkarılmasını düzenleyen maddesi kabul edildi.
25.01.2024 Ekonomi
Emekliye ek zamda son dakika gelişmesi! Kabul edildi
Emekliye ek zamda son dakika gelişmesi! Kabul edildi Emekliye ek zam düzenlemesinin de dahil edileceği işsizlik sigortası kanun teklifinin görüşmeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
18.01.2024 Ekonomi
İzmir'de suya yüzde 15 zam
İzmir'de suya yüzde 15 zam İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 7'nci birleşiminde 1 Aralık 2024’ten itibaren suya yüzde 15 zam yapılması kararı alındı.
27.11.2023 Ekonomi
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok!
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok! Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkan New Jersey Senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ile ilgili rüşvet skandalı ortaya çıktı. Eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlananınca istifa eden Menendez'in skandal listesinde ise yok yok.
24.09.2023 Dünya
EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023? Emekli zammı EYT’lileri kapsıyor mu, emekli zammı EYT’ye nasıl yansıyacak, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?
EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023? Emekli zammı EYT’lileri kapsıyor mu, emekli zammı EYT’ye nasıl yansıyacak, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı? Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen memur maaşında zam artışı ilgili vergi düzenlemelerini kapsayan kanun teklifine önerge ile yeni bir madde ihdas edildi. Maddeye göre, işçi, memur ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı yüzde 25’e çıkarıldı. Yüzde 25’lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler faydalanabilecek. Emekli zamlarının belli olmasının ardından EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı.
8.07.2023 Emekli
Emekli zammı ne kadar oldu? Emekli maaşlarına ne kadar zam geldi, emekli maaş zammı açıklandı mı? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli zammı 2023 Temmuz!
Emekli zammı ne kadar oldu? Emekli maaşlarına ne kadar zam geldi, emekli maaş zammı açıklandı mı? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli zammı 2023 Temmuz! Emekli Sandığı, Bağkur ve SSK emekli maaşlarına yılın ikinci altı ayı uygulanacak zam oranı açıklandı. Emekli zammına ilişkin hazırlanan önerge TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Torba yasaya emekli maaş zammı da dahil edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmada kanun teklifinin detayları böylece belli oldu. 6 aylık enflasyon farkına göre refah payı hariç yüzde 19,77 olması beklenen emekli maaş zammında oran da netlik kazandı. Geçtiğimiz ara zamda en düşük emekli aylığı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmişti. Peki, Emekli zammı ne kadar oldu? Emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak, emekli maaş zammı açıklandı mı? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?
8.07.2023 Emekli
Kolon kesmeye karşı 'asansör modeli' kontrol önerisi
Kolon kesmeye karşı 'asansör modeli' kontrol önerisi Adana'da zemin ya da bodrum katı iş yeri olan bazı binalarda kolonların kesildiği iddialarına ilişkin 2 yıl önce "İhbar hattı kurulsun" önerisinde bulunan, Seyhan Belediyesi Meclisi Üyesi Mustafa Fidan Vursavuş, bu kez 'asansör modeli' kontrol önerdi. Vursavuş, "Önergede, kolonların yılda 1 kere aynı asansör bakımı gibi düzenli olarak kontrol edilmesini gündeme getirdim" dedi.
7.03.2023 Gündem
Meclis'te kabul edildi! Deprem araştırma komisyonu kuruluyor
Meclis'te kabul edildi! Deprem araştırma komisyonu kuruluyor TBMM'de 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin nedenlerini araştırmak amacıyla komisyon kuruldu.
2.03.2023 Gündem
OHAL kararı TBMM'de oylanacak
OHAL kararı TBMM'de oylanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı OHAL kararı TBMM'de oylanacak.
7.02.2023 Gündem
Başörtüsüne ilişkin hüküm Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi
Başörtüsüne ilişkin hüküm Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi Başörtüsüne anayasal güvence getiren Anayasa değişikliği teklifi TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi.
24.01.2023 Gündem
Milletvekili Maaşları 2023: En yüksek, en düşük milletvekili maaşı ne kadar? Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor?
Milletvekili Maaşları 2023: En yüksek, en düşük milletvekili maaşı ne kadar? Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor? Milletvekili ve emekli milletvekillerine 2023 yılında ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. 2023 yılında memur ve memur emeklilerine yapılacak zam ile birlikte TBMM’deki milletvekillerinin maaşlarına yapılacak zam oranı da belli olacak. Aktif milletvekillerinin maaşları memur zamlarına göre belirlenirken, emekli milletvekilleri ise memur zammı alıyor ancak enflasyon farklarından yararlanamıyor. Peki, En yüksek, en düşük milletvekili maaşı ne kadar? Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor? Milletvekili ve emekli milletvekilleri maaşları ile ilgili detaylar…
9.12.2022 Çalışma Hayatı
AK Partili Atabek'ten HDP'ye tepki: Dağa kaldırılan kız çocukları için de önerge verseydiniz keşke
AK Partili Atabek'ten HDP'ye tepki: Dağa kaldırılan kız çocukları için de önerge verseydiniz keşke AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, TBMM Genel Kurulu’nda HDP'nin kadına yönelik şiddetle ilgili önergesi üzerine söz alarak, "Dağa kaldırılan kız çocuklarının, çocuklukları, gençlikleri, hayalleri ellerinden alınırken de önerge verseydiniz keşke. O kızlara tacizler, tecavüzler, şiddetin en alası yapılırken vicdanınız neredeydi" dedi.
23.11.2022 Siyaset
Ahmet Eşref Fakıbaba’nın milletvekilliği düştü
Ahmet Eşref Fakıbaba’nın milletvekilliği düştü TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamayla Ahmet Eşref Fakıbaba’nın milletvekilliğinin düşmesi kabul edildi.
26.10.2022 Siyaset
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek Cemevlerinin elektrik ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesini de içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
24.10.2022 Gündem
Mansur Yavaş’tan ‘suda indirim’ kararıyla ilgili açıklama
Mansur Yavaş’tan ‘suda indirim’ kararıyla ilgili açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ’nin suyu maliyetinin yarısına ücretlendirdiğini, tarifelerde yüzde 50 indirim kararı alınmasının yanlış olduğunu ifade ederek, “Tamamen yasa dışı olan bu kararın mutlaka mahkemeden döneceğine inanıyorum. Çünkü Büyükşehir Belediye Meclisinin böyle basit bir önergeyle fiyatları indirme yetkisi yoktur” dedi.
18.10.2022 Ekonomi
Ankara'nın başkent oluşu mesajları 2022, kısa ve uzun sözler! Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ile ilgili güzel kutlama sözleri! 13 Ekim Ankara'nın başkent oluşu
Ankara'nın başkent oluşu mesajları 2022, kısa ve uzun sözler! Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ile ilgili güzel kutlama sözleri! 13 Ekim Ankara'nın başkent oluşu Ankara'nın başkent oluşu ile ilgili sözler ve mesajları sorgulaması başladı. 1919’dan beridir Türk Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği şehir Ankara, önce Temsil Heyeti’nin geçici merkezi, ardından yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla 13 Ekim 1923 yılında Ankara Türkiye’nin ilan edildi. Bugün Ankara’nın başkent ilan edilmesinin üzerinden 99 yıl geçti. Biz de Ankara'nın başkent oluşu mesajları ve sözleri için derleme haber hazırladık.
13.10.2022 Gündem
Ankara'nın başkent oluşu ne zaman, hangi yıl? Ankara nasıl başkent oldu, Ankara'nın başkent olması ne zaman anayasaya girdi?
Ankara'nın başkent oluşu ne zaman, hangi yıl? Ankara nasıl başkent oldu, Ankara'nın başkent olması ne zaman anayasaya girdi? 13 Ekim Ankara’nın başkent oluşu hakkında yapılan aramalar arttı. Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasından sonra Ankara Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti oldu. Peki, Ankara'nın başkent oluşu ne zaman, hangi yıl? Ankara nasıl başkent oldu, Ankara'nın başkent olması ne zaman anayasaya girdi?
13.10.2022 Gündem
Yeni şehir hatları vapurları! İstanbul yeni deniz hatları nereye gidecek?
Yeni şehir hatları vapurları! İstanbul yeni deniz hatları nereye gidecek? İstanbul yeni vapur seferleri için verilen teklif oy birliği ile kabul edildi. UKOME toplantısında 7 deniz hattı belirlendi. İşte yeni şehir hatları vapurları…
22.09.2022 Yaşam
CHP'li Öztrak: Sabit gelirli için ev almak artık hayal ötesi
CHP'li Öztrak: Sabit gelirli için ev almak artık hayal ötesi  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Sabit gelirli için birkaç milyonu aşan fiyatlarla ev almak artık hayal ötesi. Kiralar almış başını gitmiş" dedi.
8.08.2022 Siyaset
Amber Heard-Johnny Depp davasında flaş gelişme!
Amber Heard-Johnny Depp davasında flaş gelişme! 'Karayip Korsanları' sersinin yıldızı Johnny Depp ile 2015-2017 yılları arasında evli kaldığı eski eşi Amber Heard'ün birbirini iftirayla suçladığı milyonlarca dolarlık dava geçen ayın başında sona erdi; ancak Heard'ün ve ekibi, Depp lehine çıkan kararın düşürülmesi için mahkemeye başvurdu. 43 sayfalık muhtırada bir jüri üyesiyle ilgili dikkat çeken ifadeler yer alırken; Yargıç Penney Azcarate'nin, Heard'ün ekibinin itirazlarıyla ilgili kararı ortaya çıktı. İşte detaylar...
14.07.2022 Magazin
İngiltere'de başbakanlık yarışı! İşte ilk sıradaki aday
İngiltere'de başbakanlık yarışı! İşte ilk sıradaki aday İngiltere Başkanı Boris Johnson'ın istifasının ardından Muhafazakar Parti lideri ve ülkenin yeni başbakanını belirlemek üzere bugün yapılan oylamada aday sayısı 8’den 6'ya düştü. Oylamada eski Maliye Bakanı Rishi Sunak 88 oy ile birinci sırada yer aldı. İngiltere’de hükümet 18 Temmuz’da kendi içinde güven oylaması yapacak.
13.07.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Önerge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki önerge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.