Öğrenci Yurtları

Öğrenci Yurtları

Son dakika öğrenci yurtları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğrenci yurtları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğrenci yurtları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğrenci Yurtları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğrenci yurtları gelişmeleri de dahil olmak üzere 303 öğrenci yurtları haberi bulunmuştur. Tüm öğrenci yurtları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Adana Bahçeşehir Mahallesi’ne gündüz bakımevi açıldı
Adana Bahçeşehir Mahallesi’ne gündüz bakımevi açıldı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bahçeşehir Gündüz Bakımevi açıldı.
14.03.2024 Adana
Otizm destek merkezi açıldı
Otizm destek merkezi açıldı Büyükşehir’den engelsiz Adana yolunda bir adım daha. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde Otizm Destek Merkezi açıldı.
29.01.2024 Adana
Yerel seçimlere ilişkin propaganda yasakları Resmi Gazete’de yayımlandı
Yerel seçimlere ilişkin propaganda yasakları Resmi Gazete’de yayımlandı Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin siyasi partiler ve bağımsız adaylarca gerçekleştirilecek seçim propagandasının usul ve esaslarını belirleyen genelge Resmi Gazete’de yayımlandı.
20.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
KYK yurt başvuruları başladı
KYK yurt başvuruları başladı  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurtları için yeni dönem başvurularının başladığını açıkladı.
29.08.2023 Gündem
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin Astronomik ev kiraları özel öğrenci yurtlarını da etkiledi. Penceresiz bir odanın kirası 4 bine çıkarken, havuzu, spor salonu olan lüks yurtlarda bu rakam 49 bin lirayı buluyor.
29.07.2023 Ekonomi
YÖK Üyesi Prof. Dr. Açıkgöz: Depremde 1605 öğrencimiz hayatını kaybetti
YÖK Üyesi Prof. Dr. Açıkgöz: Depremde 1605 öğrencimiz hayatını kaybetti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, "Depremde 1605 öğrencimiz vefat etmiştir. Bunlardan 121’i uluslararası öğrencidir. 135'i uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 1609 öğrencimizin de hastanelerde tedavisi devam etmektedir. 56 bin 987 öğrencimiz de bu süreçte bulundukları illerden farklı illere tahliye edilmiştir" dedi.
5.04.2023 Gündem
Haluk Levent, Ahbap Derneği'nin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu!
Haluk Levent, Ahbap Derneği'nin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu! Ahbap Derneği başkanı Haluk Levent, Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Levent, kurucusu olduğu Ahbap Derneği'nin denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurduğunu açıkladı.
23.02.2023 Magazin
Haluk Levent: Bazen küçücük mutluluklar her şeydir
Haluk Levent: Bazen küçücük mutluluklar her şeydir AHBAP Derneği'nin kurucusu olan ve deprem bölgesine yapılan yardımlarla adından söz ettiren Haluk Levent, Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Deprem bölgesindeki iki kız çocuğunun gülerken çekilen bir karesini yayınlayan ünlü isme, takipçilerinden yorum gecikmedi.
20.02.2023 Magazin
Haluk Levent enkazdan çıkarılan 10 günlük bebeğe isim verdi
Haluk Levent enkazdan çıkarılan 10 günlük bebeğe isim verdi Kurucusu ve başkanı olduğu Ahbap Derneği aracılığıyla deprem bölgesine yapılan yardımlarla adından söz ettiren Haluk Levent, enkazdan çıkarılan henüz 10 günlük bebek ile fotoğrafını paylaştı. Ünlü sanatçı, derneğe yapılan bağışlarla kurulan Ahbap Çadırkent'te kalan ve henüz adının verilmediğini öğrendiği bebeğin isim babası oldu. Levent ayrıca, 1999 yılında yaşanan Düzce depreminde ekibiyle birlikte kurtardığı Taha Bakıcı ile de tekrar bir araya geldi.
16.02.2023 Magazin
Malatya Valiliği'nden içme suyu uyarısı
Malatya Valiliği'nden içme suyu uyarısı Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan depremin büyük oranda etkilediği Malatya’da valilik tarafından yapılan açıklamada, ikinci bir açıklamaya kadar vatandaşların şebeke suyunu içmemeleri gerektiği bildirildi.
6.02.2023 Gündem
Otel, tatil köyü, butik otel ve pansiyonda kalacak herkesi kapsıyor! 1 Ocak'ta başlayacak
Otel, tatil köyü, butik otel ve pansiyonda kalacak herkesi kapsıyor! 1 Ocak'ta başlayacak Konaklama vergisi uygulaması başlıyor. 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınacak. Yüzde 2'lik verginin haricinde yüzde 8 oranında KDV ayrıca alınacak. İşte detaylar...
14.12.2022 Ekonomi
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek?
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek? Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! Konaklama Vergisi detayları belli oldu! Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Konaklama Vergisi’ne göre, otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden konaklama vergisi alınacak. Peki, Konaklama vergisi ne zaman yürürlüğe giriyor? Konaklama vergisini kim ödeyecek? Konaklama vergisi ne kadar? Çadır ve karavanda konaklayanlar vergi ödeyecek mi? İşte detaylar…
14.12.2022 Ekonomi
Spor Bakanı Kasapoğlu: Bir devrim yazdık ve o devrimle üniversite harçlarını tarihe gömdük
Spor Bakanı Kasapoğlu: Bir devrim yazdık ve o devrimle üniversite harçlarını tarihe gömdük Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, an itibariyle başvuru yapan gençlerin tamamının GSB yurtlarına yerleştiğini kaydederken, ‘’Devletimiz GSB Yurtları çatısı altına girmek isteyen hiçbir gencini dışarda bırakmadı’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, son 4 senede milli sporcuların sporcularımız, 19 bin 620 madalya elde ettiğini bildirdi.
7.12.2022 Diğer Sporlar
Öğrenci yurtları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kasapoğlu ‘bu bir rekor’ deyip duyurdu
Öğrenci yurtları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kasapoğlu ‘bu bir rekor’ deyip duyurdu Üniversite öğrencisi milyonları sevindiren haber! Geri sayım başladı, 105 yeni yurt binası açılıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “800 yurt, 825 bin yatak kapasitesi. Bu bir rekor. Bu rekoru hamdolsun hep birlikte başardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 22 yıldaki genç odaklı siyaseti meseledir. Bu yıl 415 bin başvurunun ilgili değerlendirmeler sonucunda analiz, planlama ve uygulama ilk fazında yüzde 80 yerleştirme yaptık” dedi.
13.09.2022 Siyaset
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Resmen değişti, zam sınırı geldi
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Resmen değişti, zam sınırı geldi Üniversiteye başlayacak milyonlarca genci ilgilendiren haber geldi. Ev kira artışlarının yüzde 25’le sınırlanmasının ardından yurt ücret artışlarıyla ilgili son dakika kararı verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması getirdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yurt ücretlerine yapılabilecek en yüksek zam oranı Yİ-ÜFE ve TÜFE toplamının yarısına eklenecek 5 puandan fazla olamayacak. Öte yanda, özel öğrenci yurtları şehit ve gazi çocuklarını, devlet koruması altındaki çocukları ve ücretsiz barındırabilecekler. İşte son dakika haberlerinin detayları...
9.09.2022 Ekonomi
İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İBB yurt kayıtları ne zaman?
İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İBB yurt kayıtları ne zaman? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) üniversiteliler için açtığı yurtlara başvurular tamamlandı. oplam 2 bin 800 kişi kapasiteli yurtlara 15 bin 547 öğrenci başvurdu. Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İşte İBB yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı!
31.08.2022 Eğitim
İBB yurt başvuruları ne zaman başlıyor? İBB yurt başvurusu nereden yapılır? İBB yurt ücretleri ne kadar?
İBB yurt başvuruları ne zaman başlıyor? İBB yurt başvurusu nereden yapılır? İBB yurt ücretleri ne kadar? İBB yurt başvuruları başlıyor! Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte İstanbul’da öğrenim görecek öğrenciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt başvurularını başlatıyor. 2022-2023 akademik yılında İBB 6’sı kız, 4’ü erkek 10 yükseköğrenim öğrenci yurdunda üniversiteli gençleri ağırlayacak. Peki, İBB yurt başvuruları ne zaman başlıyor? İBB yurt başvurusu nereden yapılır? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? İBB öğrenci yurtları nerede? İBB yurt ücretleri ne kadar? İşte detaylar…
21.08.2022 Eğitim
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurtlarına başvurular başladı! TDV yurt başvurusu nasıl yapılır?
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurtlarına başvurular başladı! TDV yurt başvurusu nasıl yapılır? Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurt başvuruları başladı. 35 ilde 48 yurt ile hizment veren TDV yurtları üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını gideriyor. 1,3,4,5,6 kişilik odaları ile hizmet veren TDV yurtları üniversite öğrencileri için başvuru sürecini başlattı. Peki, TDV yurt başvurusu nasıl yapılır? TDV yurtlarında hangi imkanlar bulunuyor? İşte TDV yurtları ile ilgili detaylar…
20.08.2022 Eğitim
İBB yurt ücreti ne kadar? 2022 İBB yurt ücreti ne kadar oldu?
İBB yurt ücreti ne kadar? 2022 İBB yurt ücreti ne kadar oldu? Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler kayıt tarihlerine çevrilirken öğrenciler de yurt bulma telaşına düştü. Büyük şehirlerde kira ve öğrenci yurtlarındaki fiyat artışları, pek çok kişiyi altertanif seçeneklere yönlendiriyor. Özellikle İstanbul’da yaşanan artışlar öğrencileri belediyelerin yurtlarına yönlendiriyor. İBB yurtları da başta gelen seçenekler arasında yer alıyor. Öğrenciler, İBB yurt ücretlerini araştırıyor. Peki, İBB yurt ücreti ne kadar? 2022 İBB yurt ücreti ne kadar oldu? 2022 İBB yurt ücretine zam geldi mi? İşte İBB yurt fiyatları…
20.08.2022 Eğitim
İBB yurt başvuruları başladı mı? İBB yurt başvuruları ne zaman? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurtları nerede var?
İBB yurt başvuruları başladı mı? İBB yurt başvuruları ne zaman? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurtları nerede var? Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul’u kazanan öğrenciler şimdiden yurt arayışına girdi. İstanbul’da artan kiralar ve yurt ücretleri nedeniyle öğrenciler devlet yurtları ve belediyelerin özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurtlarını araştırıyor. Peki, İBB yurt başvuruları başladı mı? İBB yurt başvuruları ne zaman? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurtları nerede var? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? Kimler İBB yurtlarında kalabilir? İBB yurt başvuru şartları ne? İşte tüm detayları ile İBB yurtları ile ilgili bilmeniz gerekenler…
16.08.2022 Eğitim
Bakan Yanık: Otel konforunda öğrenci yurtları, öğrenim destekleri gibi hizmetlerle gençlerimizi destekliyoruz
Bakan Yanık: Otel konforunda öğrenci yurtları, öğrenim destekleri gibi hizmetlerle gençlerimizi destekliyoruz AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ‘Yüz Yüze 100 Gün’ programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Beylikdüzü Yakuplu Kent Ormanı’nda gençlerle bir araya geldi. Bakan Yanık, “Öğrenim kredilerinde de ihtiyaç sahibi olup olmadığına bakmaksızın, gelir testine tabi tutmaksızın bütün kardeşlerimize bu krediyi veriyoruz. Bundan sonra faiz de almayacağız. Otel konforunda öğrenci yurtları, öğrenim destekleri gibi hizmetlerle gençlerimizi destekliyoruz” dedi.
12.08.2022 Siyaset
Kiralık daire fiyatları ve yurt ücretleri ile ilgili son dakika açıklaması, yüzde 65 zam! 'Eylülde bulunamayacak'
Kiralık daire fiyatları ve yurt ücretleri ile ilgili son dakika açıklaması, yüzde 65 zam! 'Eylülde bulunamayacak' Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Özellikle yaz sonunda üniversite öğrencilerinin de kiralık ve yurt arayışına girmesi ile fiyatların artması bekleniyor. Yurt ücretleri geçen yıla göre en az yüzde 65 arttı. İstanbul’da penceresiz, havalandırmasız odaların fiyatları bile bin 700 TL oldu. Eylülde öğrenci akınıyla birlikte kiralık daire bulmak ise daha zor hale gelecek...
2.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Öğrenci Yurtları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğrenci yurtları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.