Nesne

Nesne

Son dakika nesne haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nesne ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nesne haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nesne

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nesne gelişmeleri de dahil olmak üzere 786 nesne haberi bulunmuştur. Tüm nesne haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihte para yerine geçen 10 nesne: İnsan sağlığına iyi geliyordu, geçmişte her şeyi satın alıyordu!
Tarihte para yerine geçen 10 nesne: İnsan sağlığına iyi geliyordu, geçmişte her şeyi satın alıyordu! Kültürlerin birbirleriyle etkileşimi sonucu ticaret de gelişti. Satılan ürünlerin mali değerini ölçmek için de günümüze kadar gelen para kullanıldı. Ancak tarihte para yerine geçen çok nesne yer alıyordu. İşte duyunca şaşıracağınız para yerine geçen 10 nesne!
14.05.2024 Yaşam
İtme Momentum Formülleri Nelerdir? İtme Nasıl Hesaplanır?
İtme Momentum Formülleri Nelerdir? İtme Nasıl Hesaplanır? Duran bir kutuya kuvvet uyguladığınızı düşünerek kutuyu itmeniz gerekir. Fizikteki itme kavramı ise, genellikle bu ilişkiyi anlatır. İtmenin formülünün (matematiksel modeli ya da tanımı) kuvvet ile kuvvetin uygulanma süresinin çarpımına denir. İtme ise, vektörel bir büyüklüktür. Çünkü kuvvet de vektöreldir. İtmenin yönü ise, her zaman kuvvet vektörünün yönü ile aynıdır. 
22.04.2024 Gündem
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur?
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur? Fiilimsiler, fiillere gelir ve fiilleri isim yaparlar. Fiilden türetilen bu sözcüklerin cümle içinde zarf, sıfat ya da isim olması mümkündür.
22.04.2024 Gündem
Sıralı Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sıralı Cümle Örnekleri...
Sıralı Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sıralı Cümle Örnekleri... Bir ünlemi, ifadeyi, soruyu veya emiri dile getirmeye yarayan anlamlı kelimeler dizisine cümle veya tümce denilmektedir. Genellikle özne, nesne, tümleç, yüklem gibi öğelerden oluşan cümlelerin anlamları yan cümleciklerle pekiştirilebilir. Bir diğer ifadeyle cümleler kullanılarak çeşitli duygu ve düşünceler ifade edilir. Bir cümlenin doğru şekilde kurulabilmesi için yüklem büyük önem taşır.
4.02.2024 Gündem
Sıfat Tamlaması Nedir, Nasıl Bulunur? Sıfat Tamlamalarının Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Sıfat Tamlaması Nedir, Nasıl Bulunur? Sıfat Tamlamalarının Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir? İsim soylu kelimelerin nicelik ve nitelik bakımından tanımlandıkları, en az iki kelimeden oluşan söz gruplarına tamlama denir. Tamlamalar isim ve sıfat tamlaması olarak ikiye ayrılır. İsim tamlamalarında sadece isim soylu kelimeler yer alırken, sıfat tamlamalarında sayı, soru, işaret ve niteleme sıfatları yer alabilir. 
4.02.2024 Gündem
İsim Tamlaması Nedir,türleri Nelerdir? İsim Tamlaması Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
İsim Tamlaması Nedir,türleri Nelerdir? İsim Tamlaması Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir? Türkiye'deki en önemli dilbilgisi kuralları içerisinde isim tamlaması gelir. Bu kural hem günlük yaşamda yaygın kullanılır hem de öğrenciler açısından büyük öneme sahiptir. En az iki ismin bir araya gelmesi suretiyle kavramı ve nesneyi ortaya çıkarması, bunları vurgulaması isim tamlaması olarak bilinir.
30.01.2024 Gündem
Fiillerde Çatı Nedir, Nasıl Yapılır? Fiilde Çatı Ekleri Nelerdir?
Fiillerde Çatı Nedir, Nasıl Yapılır? Fiilde Çatı Ekleri Nelerdir? Fiilde çatı, genelde öğrencilerin çok karışık bulduğu ve Türkçe dilbilgisi sorularında çok fazla yanlış yaptığı konuların en başında gelmektedir. Öğrenciler için çok karışık ya da zor gelse de fiil çatısı konusu, öğrenilmek için üzerine gidildiği zaman çok basit bir konu olduğu görülecektir. 
28.01.2024 Gündem
Dolaylı Tümleç Nedir, Nasıl Bulunur? Dolaylı Tümleç Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Dolaylı Tümleç Nedir, Nasıl Bulunur? Dolaylı Tümleç Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir? Dolaylı tümleç, Türkçe’ de tamamlayıcı unsur olarak kullanılan bir ifade şeklidir. Yer tamamlayan öğe de denilebilir. Yüklem, özne, zarf tümleci ve nesne gibi dolaylı olarak fiili uzaklaştırma –yakınlaştırma etkisi oluşturan tamlayıcı olarak da tanımlanabilmektedir. Tamlayıcı öğeyi bulabilmenin en kolay yöntemi ise soru sormaktır.
27.01.2024 Gündem
Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor
Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor. CEZERİ, ASELSAN ve TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen yarışmada, tüm ulaşım biçimlerini daha güvenli ve akıllı hale getiren yapay zekâ teknolojileri ile geleceğe daha hızlı ilerleyen yeni nesil akıllı ulaşım sistemleri geliştiriliyor.
25.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir?
Cümlenin Öğeleri Nelerdir? Cümlenin Öğeleri Nasıl Bulunur, Örnekleri Nelerdir? Cümlenin öğeleri konusu birçok kişinin aşina olduğu konular içerisinde yer almaktadır. Zaten okul hayatı boyunca bu bunu ile haşır neşir olunduğu bilinir. Özellikle KPSS ve daha birçok sınavda cümlenin öğeleri konusundan soru gelmektedir. Durum böyle olunca konunun detaylarını doğru bir şekilde bilmekte yarar vardır.
24.01.2024 Eğitim
Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir?
Cins İsim Nedir, Nasıl Bulunur? Cins İsimlerin Özellikleri Nelerdir? Aynı çeşitten olan canlı ve cansız bütün kavramların ortak isimleri cins isim olarak bilinmektedir. Belli bir yapı üzerinden genel anlamı olarak da anlatmak mümkün. Böylece tek bir kelime ele alınmak suretiyle belli bir alan genel çerçevede kolaylıkla anlaşılabilir.
24.01.2024 Eğitim
Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri... Hem biyolojik olarak hem de fizyolojik açıdan canlıların birçok farklı ortak özellikleri bulunur. Bu özellikler bütün canlıların dünya üzerinde yaşaması ve bu koşullarda hayatını sürdürmesi sebebiyle ortaya çıkar. Elbette pek çok açıdan farklılıklar olsa bile önemli ölçüde ortak özellikler yer almaktadır. Canlı fizyonomisinin en küçük yapı taşından en büyük yapı taşına kadar pek çok benzerlik bu konuda önemli yer taşır. Örneğin hücresel yapı, metabolizma ya da beslenme ve solunum gibi ortak özellikler büyük öneme sahiptir. Yaşanan evrimleşme ile birlikte bu canlılarda birçok değişiklik ortaya çıksa bile, önemli ölçüde ortak özellikler kaldı.
23.01.2024 Eğitim
Adlaşmış Sıfat Nedir, Özellikleri Nelerdir? Adlaşmış Sıfat Örnekleri Nelerdir?
Adlaşmış Sıfat Nedir, Özellikleri Nelerdir? Adlaşmış Sıfat Örnekleri Nelerdir? Varlıkları ve kavramları betimlemek ve onlar hakkında bilgi vermek amacıyla isim soylu sözcüklerin başına getirilen kelimelere sıfat ya da ön ad denir. Örneğin "mavi elbise" tamlamasında elbisenin rengi hakkında bilgi veren "mavi" sözcüğü niteleme sıfatıdır.
21.01.2024 Eğitim
Çembersel Hareket Formülleri Nelerdir? Çembersel Hareketler Nasıl Hesaplanır?
Çembersel Hareket Formülleri Nelerdir? Çembersel Hareketler Nasıl Hesaplanır? Çembersel hareket, eski adı ile dairesel hareket mekanik fizikteki en önemli konular arasındadır. Çembersel hareketler konusuna hakim olarak harmonik hareketi de anlayabilirsiniz. 
18.01.2024 Gündem
Mıknatıs Kullanım Alanları Nelerdir? Mıknatısın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Mıknatıs Kullanım Alanları Nelerdir? Mıknatısın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Sahip olduğu özellik nedeniyle birçok maddeyi kendisine çekme özelliğine sahip olan mıknatıs, hayatın birçok alanında kullanılabilmektedir. Mıknatıs; demir, nikel ve kobalt gibi maddeleri kendisine çekme işlemini gerçekleştirmektedir.
4.01.2024 Yaşam
Rusya: Belgorod’a saldırı engellendi, 12 roket imha edildi
Rusya: Belgorod’a saldırı engellendi, 12 roket imha edildi Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Belgorod bölgesine yönelik saldırısının engellendiğini, 12 roketin havada imha edildiğini duyurdu. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, bölgede yaşayanlara yaptığı uyarıda, “Patlamamış mühimmat parçaları ve diğer tehlikeli nesneler bölgenin tamamına düşebilir. Şüpheli bir nesne bulduysanız, ona dokunmayın, hareket ettirmeyin, yaklaşmayın” dedi.
3.01.2024 Dünya
5N1K Tekniği Nedir, Neden Önemlidir? 5N1K Örnekleri...
5N1K Tekniği Nedir, Neden Önemlidir? 5N1K Örnekleri... 5N1K tekniği en fazla kullanılmakta olan teknikler arasında yer almaktadır. Özellikle bir konu hakkında bilgi toplamak için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. En popüler gazetecilik tekniklerinden birisi olan 5n1k, bilgi toplamak için kullanılmakta olan bir soru tekniğini ifade etmektedir. 5n1k sorularından oluşan bir inceleme yöntemi olarak da ifade edilebilir. 5n1k yöntemleri dünyanın her yerinde geçerliliği olan ve kullanılmakta olan evrensel bir yöntemdir.
3.01.2024 Gündem
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bit kan emen parazit bir böcektir ve bulaşıcı olduğundan insandan insana bulaşabilir. Genellikle saç ve kafa bölgesinde olan bit kaşıntıya neden olur. 
28.12.2023 Sağlık
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cümlenin ögeleri, cümleyi oluşturan her bir unsurun genel adıdır. Cümle içinde ögeleri bulmak soru sorularak gerçekleşir. 8. sınıf Türkçe dersinin temel dil bilgisi konularından olan cümlenin ögeleri aynı zamanda lise geçiş sınavında en çok soru gelen konuların başında gelir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 7. sınıf aynalar konusu önemlidir ve ayrıntılarıyla açıklanması gerekmektedir. Bu konuda öncelikle ayna nedir? Bilinmesi gerekmektedir. Ayna sözlük anlamı olarak, ışığı yansıtan, nesnelerine görüntüsünü veren arkası sırlı ve cilalı cam ayna olarak ifade edilmektedir. Ayrıca Denizcilikte, küreğin ucunda bulunan yassı bölüm de ayna olarak tanımlanmaktadır. 7. Sınıf aynalar konusu Fen bilimleri ders konusudur. Gözgü olarak da tanımlanan aynaların birden çok çeşidi bulunmaktadır. Aynalar, Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatında Fen Bilimleri konusu kapsamında bulunmaktadır.
26.12.2023 Eğitim
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncay Dilci, dijitanaliz tekniği ile 2 bin 300 çocuk üzerinde yapılan araştırmada, çocukların yüzde 28'inin 'içeri çekilme, hapsedilmiş olma' anlamına gelen ve Japonca bir terim olan 'hikikomori' sendromuna maruz kaldığını söyledi. Prof. Dr. Dilci, "Çocuklar genelde videolu oyunlar oynayarak, odalarında vakit geçiriyor. Dış dünyadan zevk alamama gibi davranışlara yöneliyorlar. Bu olayın yaşam boyu devam etme riski var" dedi.
26.12.2023 Sağlık
6. Sınıf Kümeler: Matematik Kümeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
6. Sınıf Kümeler: Matematik Kümeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Küme Teorisi, kümeleri ve özelliklerini öğrendiğimiz matematiksel mantığın bir dalıdır. Küme, nesnelerin veya nesne gruplarının bir koleksiyonudur. Bu nesnelere genellikle bir kümenin elemanları veya üyeleri denir. Örneğin bir futbol takımındaki oyunculardan oluşan bir grup bir kümedir.
26.12.2023 Eğitim
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 8. sınıf ortaokulun son dönemi olmakla birlikte öğrencilerin liseye geçişe hazırlık içinde olduğu sınıftır. 8. sınıf sonunda öğrenciler sınava girerek lise yerleştirmeleri kazanırlar. 8. sınıfta işlenen konular, çoğunlukla sınavda çıkmasından dolayı daha önemlidir. Türkçe, 8. sınıfın ana derslerinden olup 2023 ve 2024 müfredatında önemli konular işlenmektedir.
14.12.2023 Eğitim
Lastikçilerde kış mesaisi başladı
Lastikçilerde kış mesaisi başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri çerçevesinde 1 Aralık-1 Nisan döneminde tüm ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu başlarken, lastik bakım ve onarım bayilerinde yoğunluk arttı.
25.11.2023 Gündem
Meyveş Nine kimdir? Meyveş Ninenin mezarı gizemini koruyor:  Trabzon’da uUzaylı olduğu iddia edilen Meyveş Morçöl’ün sırrı ne?
Meyveş Nine kimdir? Meyveş Ninenin mezarı gizemini koruyor: Trabzon’da uUzaylı olduğu iddia edilen Meyveş Morçöl’ün sırrı ne? Trabzon'un Sürmene ilçesinde 58 yıl önce hayatını kaybeden Meyveş Morçol'un uzaylı olduğuna inanılıyor. Olay NASA'da görev torunu Prof. Dr. Alaattin Yıldız'ın hikayesini ABD'li UFO bilimcisine anlatmasıyla başladı. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) uzaylı olduğuna inanılan Meyveş nine gizemini koruyor. Peki, Meyveş Nine kimdir, uzaylı Meyveş olayı nedir?
22.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nesne ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nesne haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.