Muhalif Gruplar

Muhalif Gruplar

Son dakika muhalif gruplar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan muhalif gruplar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını muhalif gruplar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Muhalif Gruplar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan muhalif gruplar gelişmeleri de dahil olmak üzere 627 muhalif gruplar haberi bulunmuştur. Tüm muhalif gruplar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
Türkiye'den Suriye müjdesi: Gözaltındakiler artık serbest
Türkiye'den Suriye müjdesi: Gözaltındakiler artık serbest Dışişleri Bakanlığı, Astana süreci kapsamında Suriye’de gözaltında tutulanların karşılıklı olarak serbest bırakıldığını açıkladı.
13.06.2022 Gündem
FARC lideri Gentil Duarte Venezuela’da öldürüldü
FARC lideri Gentil Duarte Venezuela’da öldürüldü Kolombiya hükümeti, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) lideri Gentil Duarte’nin Venezuela topraklarında çıkan bir çatışmada öldürüldüğünü açıkladı.
25.05.2022 Dünya
Tayland'da kraliyeti eleştiren kadına 43 yıl hapis cezası
Tayland'da kraliyeti eleştiren kadına 43 yıl hapis cezası Dünyanın tartışmalı lideri olarak bilinen Tayland Kral Maha Vajralongkorn’un yaşantısını eleştiren Anchan adlı kişi 43 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ülkedeki en uzun hapis cezası olduğu ifade edildi.
19.01.2021 Dünya
Kırgızistan'da OHAL ilan edildi!
Kırgızistan'da OHAL ilan edildi! Kırgızistan'da yaşanan siyasi kriz giderek büyüyor. Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov başkent Bişkek'te OHAL ilan etti. Cumhurbaşkanı Ceenbekov başkent Bişkek'e ordu birliklerinin konuşlanmasını emretti. Dakikalar sonra ise başkent sokaklarından silah sesleri duyuldu.
9.10.2020 Gündem
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'yi ziyaret edecek
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'yi ziyaret edecek ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Temsilcisi James Jeffrey, 22-28 Ağustos'ta Türkiye ve İsviçre'yi ziyaret ederek Suriye ve bölgedeki son gelişmeleri ele alacak.
21.08.2020 Dünya
Türkiye: Mali Cumhurbaşkanı derhal serbest bırakılsın
Türkiye: Mali Cumhurbaşkanı derhal serbest bırakılsın Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, cumhurbaşkanı ve diğer siyasetçilerin istifaya zorlanmasından derin endişe duyulduğu belirtildi: "Anayasal düzene bir an önce geri dönülmesi yönündeki güçlü beklentimizi vurguluyoruz. BM, Afrika Birliği ve ECOWAS’ın bu amaçla yürüttüğü çabaları destekliyoruz."
19.08.2020 Gündem
Mali'de Meclis Başkanı ve iki bakan alıkonuldu!
Mali'de Meclis Başkanı ve iki bakan alıkonuldu! Askeri hareketliliğin yaşandığı Mali'de Meclis Başkanı ile Ekonomi ve Finans Bakanı alıkonuldu.
18.08.2020 Dünya
CHP kurultayında liste yarışı! Parti içi muhalefet harekete geçti
CHP kurultayında liste yarışı! Parti içi muhalefet harekete geçti CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’na, Parti Meclisi (PM) seçimleri damga vuracak. Kendisine yakın bazı isimlerin PM seçimlerinin “blok liste” ile yapılması taleplerine kapıyı kapatan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “çarşaf” listeden vazgeçmeyecek. Muharrem İnce’nin de aday olmayacağının netleşmesinin ardından PM seçimlerine kilitlenen kurultay hesapları, parti içi muhalefet ile Kılıçdaroğlu yönetiminin “liste” yarışına sahne olacak.
6.07.2020 Siyaset
Esed rejimi, Dera'da 6 sivili öldürdü
Esed rejimi, Dera'da 6 sivili öldürdü Esed rejimi, kontrol etmekte zorlandığı Dera'da eski askeri muhaliflerle çatıştı, bölgede gerginlik sürüyor. Çatışmada 8 unsurunu kaybeden rejim güçleri, Dera'nın batısındaki Celin beldesine topçu saldırısı düzenledi.
19.03.2020 Dünya
İşte rejimin alçak planı! Sivil yerleşimleri bombalayıp...
İşte rejimin alçak planı! Sivil yerleşimleri bombalayıp... Suriye'de Beşşar Esed rejimi unsurlarının, Halep kent merkezindeki bazı yerleşimlere saldırı düzenleyerek Türkiye'yi "sivilleri hedef almak"la suçlamaya hazırlandığı öğrenildi.
20.02.2020 Dünya
İran destekli milisler rejim güçlerine destek verip gözlem noktalarını saldırdı! TSK'dan sert yanıt...!
İran destekli milisler rejim güçlerine destek verip gözlem noktalarını saldırdı! TSK'dan sert yanıt...! Cilvegözü’ne açılan Bab el Hava Sınır Kapısı’nı ele geçirmeyi hedefleyen Suriye rejimi, Halep-Zehra yolunu açmak için bölgeyi bombalıyor. Bu arada Halep’in batı kırsalından, muhalif güçler ile TSK’nın konuşlandığı noktalara saldıran rejim güçlerine, Nubl ve Zehra kasabalarından da İran milis güçleri tarafından destek verilmesine sert yanıt verildi. Rejim noktalarına TSK destekli muhalif gruplar tarafından yoğun top ve tank atışları yapılırken, Nubl ve Zehra kasabaları çevresindeki İran milisleri de vuruldu.
17.02.2020 Gündem
İdlib'de şiddetli çatışma! TSK destek veriyor!
İdlib'de şiddetli çatışma! TSK destek veriyor! Suriye’nin İdlib kentinin Mizanez ve Maarat al Naasan bölgelerinde muhalif gruplar ve rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Sivillerin boşalttığı köylerdeki çatışmalara Türk Silahlı Kuvvetleri de zaman zaman ateş desteği veriyor.
16.02.2020 Gündem
Türkiye'den flaş Rusya kararı! Süresiz iptal edildi
Türkiye'den flaş Rusya kararı! Süresiz iptal edildi İdlib'de Rusya destekli Esed rejiminin Mehmetçiği hedef alması sonrası Türkiye harekete geçti. Dün Fırat’ın doğusunda yapılması planlanan Türkiye-Rusya ortak devriyesi de iptal edildi. Devriyelerin sadece dün için değil ikinci bir emre kadar süresiz iptal edildiği iddia edildi.
4.02.2020 Gündem
İdlib'de muhalifler rejim uçağını düşürdü
İdlib'de muhalifler rejim uçağını düşürdü Suriye'nin İdlib'de ki muhalifler ile rejim karşıtı silahlı gruplar, İdlib ilinin güney kırsalında Beşşar Esad rejimine ait bir savaş uçağını düşürdü.
14.08.2019 Dünya
Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de alıkonulanların serbest bırakıldığını duyurdu
Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de alıkonulanların serbest bırakıldığını duyurdu Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de muhalif gruplar ve rejim tarafından gözaltında tutulan bazı kişilerin, muhaliflerin kontrolündeki Bab'ın güneyindeki Ebu Zindin mıntıkasında karşılıklı ve eş zamanlı olarak serbest bırakıldığını bildirdi.
31.07.2019 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye konulu Astana toplantısıyla ilgili açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye konulu Astana toplantısıyla ilgili açıklama Dışişleri Bakanlığı, Suriye konulu yüksek düzeyli Astana toplantısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Toplantıda ağırlıklı olarak sahada yaşanan gelişmeler ve Suriye ihtilafına siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabalar ele alınmıştır" ifadelerine yer verdi.
26.04.2019 Dünya
Sudan'da devrik lider Beşir hapishaneye nakledildi
Sudan'da devrik lider Beşir hapishaneye nakledildi Sudan'da devrik lider Ömer el-Beşir'in başkent Hartum'daki Kuber Merkezi Hapishanesine nakledildiği bildirildi.
17.04.2019 Dünya
Sudan'da ordu göstericileri dağıtmaya başladı
Sudan'da ordu göstericileri dağıtmaya başladı Hızlı Destek Kuvvetleri ile orduya ait buldozerler Genelkurmay karargahı önündeki göstericilere ait barikat ve çadırları sökmeye kalkıştı. Ancak muhalif gruplar uygulamaya karşı çıkarak askerleri geri adım atmaya zorladı.
15.04.2019 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması Dışişleri Bakanlığı, Astana süreci kapsamında Türkiye, Rusya ve İran'ın yanı sıra Birleşmiş Milletler'in katılımıyla kurulan Çalışma Grubu'nun faaliyetlerini gelecek dönemde de sürdüreceğini bildirdi.
12.02.2019 Gündem
Sudan'da Beşir yanlıları ilk kez meydanlara indi
Sudan'da Beşir yanlıları ilk kez meydanlara indi Sudan'da üç haftadır süren gösterilerin gölgesinde Devlet Başkanı Ömer el-Beşir yanlıları ilk kez meydanlara indi.
9.01.2019 Dünya
Dışişleri Bakanlığından Astana açıklaması
Dışişleri Bakanlığından Astana açıklaması Dışişleri Bakanlığı, "Suriye'nin egemenliği ile toprak bütünlüğüne kasteden ve komşu ülkelerin milli güvenlikleri için tehdit oluşturan ayrılıkçı gündemlere karşı tutum teyit edilmiştir. Anayasa Komitesi ile ilgili istişarelerin yoğunlaştırılması ve Komitenin en kısa zamanda kurulması hususundaki ortak kararlılık ifade edilmiştir" ifadesini kullandı.
29.11.2018 Dünya
Dışişleri'nden flaş İdlip açıklaması! Ateşkesin kalıcı kılınması...
Dışişleri'nden flaş İdlip açıklaması! Ateşkesin kalıcı kılınması... Dışişleri: Suriye konulu yüksek düzeyli on birinci toplantısında, 'İdlip gerginliği azaltma bölgesindeki durumun istikrarlaştırılmasına ilişkin muhtıra'nın uygulanmasına dair irade teyid edilerek; İdlip'te ateşkesin kalıcı kılınmasının önemi vurgulandı.
29.11.2018 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Karşılıklı olarak serbest bırakıldılar
Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Karşılıklı olarak serbest bırakıldılar Türkiye, Astana süreci kapsamında Suriye'deki muhalif gruplar ve rejim tarafından gözaltında tutulan bazı kişilerin karşılıklı serbest bırakılmasının, "Suriye'de çatışan taraflar arasında güven artırılması bağlamında önemli bir ilk adım teşkil ettiğini" ve bu uygulamanın "yeni inisiyatiflerle sürdürülmesinin hedeflendiğini" bildirdi.
24.11.2018 Gündem
Münbiç’den sıcak görüntü! 500 metre mesafede…
Münbiç’den sıcak görüntü! 500 metre mesafede… Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Münbiç’te PYD’li teröristlerin kontrol noktasına, 500 metre mesafede devriye görevine başladı.
15.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Muhalif Gruplar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki muhalif gruplar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.