Mitiga Havalimanı

Mitiga Havalimanı

Son dakika mitiga havalimanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mitiga havalimanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mitiga havalimanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mitiga Havalimanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mitiga havalimanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 28 mitiga havalimanı haberi bulunmuştur. Tüm mitiga havalimanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hulusi Akar'dan flaş Libya açıklaması!
Hulusi Akar'dan flaş Libya açıklaması! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye, 500 yıllık tarihi kardeşlik bağı bulunan Libyalı kardeşlerinin yanında olmaya devam edecek. Türkiye Libya'da yabancı güç değildir. Türkiye, Libya'nın kendi kendine yetebilecek bir seviyede olması için gayret ediyor" açıklamasında bulundu.
12.06.2021 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar, Libya'ya gitti
Milli Savunma Bakanı Akar, Libya'ya gitti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Libya'nın başkenti Trablus'a gitti.
3.05.2021 Siyaset
Türkiye'den flaş Libya hamlesi!
Türkiye'den flaş Libya hamlesi! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş, önce baş başa görüştü ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.
26.12.2020 Siyaset
Libya'da kritik gelişme! Vatiyye Askeri Üssü ele geçirildi...
Libya'da kritik gelişme! Vatiyye Askeri Üssü ele geçirildi... Son dakika haberine göre, Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Vatiyye Askeri Üssü'nde kontrolü sağladıklarını duyurdu.
18.05.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Operasyon başladı
Libya'da sıcak gelişme! Operasyon başladı Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'e bağlı milislere düzenlediği topçu atışlarında 10'dan fazla milisi etkisiz hale getirdi.
10.05.2020 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş Libya açıklaması!
Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş Libya açıklaması! Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Libya'daki çıkarlarımızın hedef alınması halinde Hafter unsurlarını meşru hedef olarak telakki edeceğimizi tekrar vurguluyoruz." ifadeleri kullanıldı.
10.05.2020 Gündem
Libya'da Hafter milislerinin başkente roketli saldırısında ölü sayısı  6'ya yükseldi
Libya'da Hafter milislerinin başkente roketli saldırısında ölü sayısı 6'ya yükseldi Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin, Mitiga Havalimanı ve başkentin diğer bölgelerine 80'den fazla roketle düzenlediği saldırıda ölü sayısı 6'ya çıktı.
9.05.2020 Dünya
AB, Trablus’un farklı bölgelerine düzenlenen roketli saldırıyı  şiddetle kınadı
AB, Trablus’un farklı bölgelerine düzenlenen roketli saldırıyı şiddetle kınadı Avrupa Birliği (AB), başkent Trablus’un farklı bölgelerine düzenlenen roketli saldırıyı sert şekilde kınadı.
8.05.2020 Dünya
Mitiga Havalimanı'nda uçuşlar yeniden başladı
Mitiga Havalimanı'nda uçuşlar yeniden başladı Libya'nın başkenti Trablus'un dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Mitiga Havalimanı'nda uçuşlar yeniden başladı.
3.03.2020 Dünya
Hafter milislerinin saldırıları nedeniyle Mitiga Havalimanı'nda yangın çıktı
Hafter milislerinin saldırıları nedeniyle Mitiga Havalimanı'nda yangın çıktı Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin Trablus Mitiga Havalimanı'na saldırıları sonucu hangarlardan birinde yangın çıktı.
28.02.2020 Dünya
Trablus Mitiga Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu
Trablus Mitiga Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu Libya’nın başkenti Trablus’un tek sivil havalimanı Mitiga'daki uçuşlar, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin roket saldırıları nedeniyle durduruldu.
13.02.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Yalnız bırakmayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Yalnız bırakmayacağız! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Hafter'in Berlin'de mutabakata varılan 55 maddeyi kabul ettiğine inanmadım, inanmayacağım" dedi. Sarrac'a destek vereceğini söyleyen Erdoğan; "Sarrac'ı yalnız bırakmayacağız, kendilerine elimizden gelen desteği vermekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.
24.01.2020 Siyaset
Hafter tehdit etmişti! Yeniden açılıyor
Hafter tehdit etmişti! Yeniden açılıyor Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı milislerin lideri Halife Hafter'in başkent Trablus'a yönelik uçuşa yasak bölge uygulama girişimi ve sivil uçakları düşürme tehdidine rağmen başkentin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Mitiga Havalimanı yeniden açılıyor.
23.01.2020 Dünya
Hafter'den 'Uçaklarınızı düşürürüz' tehdidi
Hafter'den 'Uçaklarınızı düşürürüz' tehdidi Libya'daki Hafter güçleri, Berlin Konferansı'nda yapılan ateşkes çağrısına rağmen Trablus ve çevresine girecek sivil uçakları düşürmekle tehdit etti.
22.01.2020 Dünya
Milisler hedef almıştı... Ve ilk uçak indi
Milisler hedef almıştı... Ve ilk uçak indi Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafer’e bağlı milislerin, bugün altı grad füzesiyle hedef aldığı Trablus’un dünyaya açılan tek kapısı Mitiga Havalimanı’na ilk uçak indi.
22.01.2020 Dünya
Hafter, Mitiga Havalimanı’nı füzeyle vurdu
Hafter, Mitiga Havalimanı’nı füzeyle vurdu Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin Trablus'un dünyaya açılan kapısı Mitiga Havalimanı’nı grad füzeleriyle vurduğunu açıkladı.
22.01.2020 Dünya
Son dakika: Libya'da sivil havalimanına roketli saldırı!
Son dakika: Libya'da sivil havalimanına roketli saldırı! Libya’nın başkenti Trablus'taki tek sivil havalimanına düzenlenen roket saldırıları nedeniyle uçuşlar durduruldu.
3.01.2020 Dünya
BM'den Libya'daki taraflara savaş suçu uyarısı
BM'den Libya'daki taraflara savaş suçu uyarısı Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Libya'da sivil ve sivil altyapıya yönelik saldırıların savaş suçu oluşturabileceği uyarısında bulundu.
9.04.2019 Dünya
Libya'daki çatışmalarda ölü sayısı 106'ya yükseldi
Libya'daki çatışmalarda ölü sayısı 106'ya yükseldi Başkent Trablus'ta milis gruplar arasındaki çatışmalarda şu ana kadar 106 kişi öldü, 365 kişi yaralandı.
22.09.2018 Dünya
Libya'daki çatışmaların bir aylık bilançosu: 96 ölü
Libya'daki çatışmaların bir aylık bilançosu: 96 ölü Başkent Trablus'ta milis gruplar arasındaki çatışmalarda dün hayatını kaybeden 11 kişiyle birlikte son bir ayda ölü sayısı 96'ya yükseldi.
21.09.2018 Dünya
Libya'nın başkentinde çatışmalar bitmiyor
Libya'nın başkentinde çatışmalar bitmiyor Trablus'ta sağlanan ateşkesin bozulmasının ardından başkentte bir kez daha ağır silahlar ateşlendi, çatışmalar sabaha kadar sürdü.
20.09.2018 Dünya
Gerilim artıyor! Yaşanan çatışmalar halkı karanlığa boğdu
Gerilim artıyor! Yaşanan çatışmalar halkı karanlığa boğdu Libya'nın başkenti Trablus'ta rakip taraflar arasında gece boyunca süren çatışmalar, elektrik ana dağıtım merkezlerinde büyük hasara yol açtı. Ülkenin güney ve batısında elektrikler kesildi.
18.09.2018 Dünya
BM'den Libya açıklaması
BM'den Libya açıklaması Birleşmiş Milletler (BM), Libya'nın başkenti Trablus ve banliyölerinde 26 Ağustos'dan bu yana devam eden çatışmalarda en az 21 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.
4.09.2018 Dünya
Libya'da havalimanında çatışma! Çok sayıda ölü ve yaralı!
Libya'da havalimanında çatışma! Çok sayıda ölü ve yaralı! Başkent Trablus'ta bulunan Uluslararası Mitiga Havaalanı'nda devam eden çatışmalar nedeniyle hava trafiği durduruldu. Çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilidiriliyor.
15.01.2018 Dünya
Libya Dışişleri Sözcüsü Kablavi: Türk İHA ve SİHA’ları sahada çok başarılı
Libya Dışişleri Sözcüsü Kablavi: Türk İHA ve SİHA’ları sahada çok başarılı Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Kablavi Libya’daki yaşanan son duruma ilişkin Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) sorularını yanıtladı. Kablavi, "Hafter'in saldırıları sürdüğü müzakere masası yok. Birçok ülkeden sonra NATO’da meşru hükümetin kim olduğunu anladı. Türkiye ile yoğun bir diyalog içerisinde çalışıyoruz. Türk İHA ve SİHA’ları sahada çok başarılı özellikle son aydalar Hafter’e vurduğumuz ağır darbede bunu bir kez daha gördük” dedi.
17.05.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mitiga Havalimanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mitiga havalimanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.