Mide Kanseri

Mide Kanseri

Son dakika mide kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mide kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mide kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mide Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mide kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 608 mide kanseri haberi bulunmuştur. Tüm mide kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı!
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı! Avustralyalı bilim insanları hareketsiz bir yaşamın kanser riskini artırdığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar sonucu egzersiz yapmayan bireylerin egzersiz yapan bireylere nazaran daha fazla kanser riski taşıdığı öğrenildi.
28.07.2023 Sağlık
CZN Burak'ın annesine 2 yıl 7 ay hapis cezası!
CZN Burak'ın annesine 2 yıl 7 ay hapis cezası! CZN Burak'ın annesi Didem Bozbura'nın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde rüşvet aldıkları iddiasıyla yargılanan sanık Prof. Dr. Mehmet Alp Bozbura 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına, eşi Didem Bozbura ve yanında çalışan Yasin Şimşek ise 2 yıl 7 ay 7'şer gün hapis cezasına çarptırıldılar.
15.06.2023 Magazin
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası Kolesterolü çok hızlı bir şekilde düşürüyor, protein, lif ve vitamin ile mineraller bakımından çok zengin. Kolon, meme, prostat, pankreas ve mide kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Bu sebzeler sağlığa yararlı etkileri ile biliniyor, demir ve potasyum gibi birçok besin içeriyor. İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası...
27.04.2023 Sağlık
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim 1-7 Nisan Kanser Farkındalığı Haftası vesilesiyle "Korkmuyorum, Farkındayım" etkinliğini düzenledi. Her yaştan insanı kanser konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinliğe, kızı meme kanseri kendisi ise akciğer kanseriyle mücadele eden Türk sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit de katıldı.
4.04.2023 Magazin
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar Marmara Üniversitesi (MÜ) Genetik ve Metabolik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi (GEMHAM) tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir çalışmayla, kanser teşhisi alan hastadaki tümörün tedaviye nasıl yanıt vereceği, tedaviye başlanmadan önce laboratuvarda belirleniyor. 
2.04.2023 Sağlık
Radyoembolizasyon nedir?
Radyoembolizasyon nedir? Girişimsel Radyoloji ve Girişimsel Onkoloji alanında çalışmaları olan Prof. Dr. Murat Cantaşdemir, karaciğer kanseri tedavisinde kullanılan radyoembolizasyon hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı: Radyoembolizasyon, radyoaktif madde (Y90) içeren milimetreden küçük mikron boyutlarındaki radyoaktif mikroküreler ile yapılır. Bu mikroküreler direkt olarak kanser dokusu içine, kanseri besleyen damarlar yoluyla enjekte edilir. Kanser dokusu içine yerleşen mikroküreler radyasyon yayarak kanser hücrelerinin ölmesini sağlar. TARE, SIRT ve mikroküre tedavisi olarak da anılır.
17.08.2022 Sağlık
Mide kanseriyle savaşıyor, kolesterol ve kan şekerini düşürüyor! Alzheimer tedavisinde de çok etkili...
Mide kanseriyle savaşıyor, kolesterol ve kan şekerini düşürüyor! Alzheimer tedavisinde de çok etkili... Mide kanseriyle savaşıyor, kan şekerini düşürüyor. Zengin bir mineral, vitamin ve aminoasit kaynağı, yaprağı A,C,E vitaminleri içeriyor. Potasyum, kalsiyum ve protein açısından oldukça zengin, konsantrasyon ve göz sağlığını korumada oldukça yararlı. Sindirim sisteminin çalışmasını düzenliyor, metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahip. Antioksidan özelliği ile karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı oluyor, cilt maskesi biçiminde de kullanılıyor. Kolesterol düzeyini düşürdüğü için kalp hastalıklarına ve damar sertliğine karşı iyi bir koruma sağlıyor, bağırsakları zararlı maddelerden kurtarıyor. İşte fazla kimsenin bilmediği besinin saymakla bitmeyen faydaları...
28.07.2022 Sağlık
Kötü kolestrolü düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor, akciğer ve mide kanseri için koruyucu, bir tutamı yetiyor
Kötü kolestrolü düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor, akciğer ve mide kanseri için koruyucu, bir tutamı yetiyor Adeta sağlığa sağlık katıyor. Antioksidan özelliği ile dikkat çekiyor. Kanseli hücrelerle mücadele ediyor. Tam bir C vitamini deposu. Düzenli olarak kullananlar öksürükten kurtuluyor. Böbrek taşı oluşumunu önlediği gibi Konsantrasyonu da güçlendiriyor. Mineral ve vitamin zengini hibiskusun faydaları saymakla bitmiyor. Ebegümeciler ailesinden geldiği tahmin edilen hibiskusun yaklaşık 300 çeşidi bulunuyor. Salata, yemek ve keklerin içerisine katılan hibiskus demlenerek çay olarak da tüketilebiliyor. Aktarlarda ‘Medine gülü’, ‘Narçiçeği’ gibi adlarla satılıyor. C vitamini kaynağı olan hibiskus çayı grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçiyor. Şeker hastalığına iyi gelen hibiskusun kanser hücrelerini yavaşlatıcı özelliği bulunuyor. Hamile, emziren anneler ve bazı hastalıklara sahip kişilerin içmesi ise önerilmiyor. Aksi taktirde insan sağlığı açısından zararları olabiliyor.
31.05.2022 Sağlık
Aylardır Hollanda'da tedavi görüyordu! Son umut Türkiye...
Aylardır Hollanda'da tedavi görüyordu! Son umut Türkiye... Aylarca Hollanda’da tedavisi gerçekleştirilemeyen, ötanazi teklif edildiği belirtilen 36 yaşındaki kanser hastası Funda Gök dün Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirildi. Genç kızın babası Halil Gök, “Bize ‘iğne vuralım, öldürelim, acı çekmesin’ dediler. Çocuğum nefes alıyor, o nefesi Allah veriyor, Allah alır dedim. İkinci defa öldürelim dediler, elimiz kolumuz bağlandı. Uçağı gönderdiler, geldik, inşallah iyi olacak” dedi.
19.04.2022 Yaşam
Tuz ile ilgili uyarı geldi! Bir çay kaşığı...
Tuz ile ilgili uyarı geldi! Bir çay kaşığı... İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hatice Karagöz; günlük tuz tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini belirterek; "Türkiye’de tuz kullanımı çok yüksek oranlarda, günlük maksimum önerilen tuz kullanım miktarı 5 gram olması gerekirken Türk Hipertansiyon Derneği'nin yaptığı çalışmalarda bu oranın maalesef 18 grama kadar çıktığı gösterilmiştir. Oysa fazla tuz, hastalıklara zemin hazırlıyor" dedi.
18.03.2022 Sağlık
Mide kanseri için 12 önemli risk faktörü! Gastrit ya da ülser sanılıyor ama...
Mide kanseri için 12 önemli risk faktörü! Gastrit ya da ülser sanılıyor ama... Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon, ülkemizde de 20 bin kişiye mide kanseri tanısı konuyor. Erken dönemde çoğunlukla herhangi bir şikayete neden olmadan sinsice ilerlediği için tehlikeli kanserler arasında yer alıyor. İlk dikkat çeken belirtileri de genellikle karın ağrısı, yemekten sonra gelişen hazımsızlık ve şişkinlik oluyor. Ancak yakınmaların ‘mide ülseri’ veya ‘gastrit’ hastalıklarından kaynaklandığı düşünülerek sorun ihmal edilebiliyor, bu durum da tedavide gecikmeye yol açabiliyor.
1.03.2022 Sağlık
Bu kan grubunda daha sık görülüyor! İlk belirtiler şişkinlik ve hazımsızlık!
Bu kan grubunda daha sık görülüyor! İlk belirtiler şişkinlik ve hazımsızlık! Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon, ülkemizde de 20 bin kişiye mide kanseri tanısı konuyor. Erken dönemde çoğunlukla herhangi bir şikayete neden olmadan sinsice ilerlediği için tehlikeli kanserler arasında yer alıyor. İlk dikkat çeken belirtileri de genellikle karın ağrısı, yemekten sonra gelişen hazımsızlık ve şişkinlik oluyor. Ancak yakınmaların ‘mide ülseri’ veya ‘gastrit’ hastalıklarından kaynaklandığı düşünülerek sorun ihmal edilebiliyor, bu durum da tedavide gecikmeye yol açabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erman Aytaç, mide kanseri için 12 önemli risk faktörünü anlattı.
24.02.2022 Sağlık
Genel cerrahi alanında robotik cerrahi kullanımının önemi nedir?
Genel cerrahi alanında robotik cerrahi kullanımının önemi nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli, robotik cerrahi sisteminin genel cerrahi alanındaki avantajlarını, nasıl ve hangi hastalıklarda uygulandığını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Kanserle mücadelede erken teşhis çok önemli!
Kanserle mücadelede erken teşhis çok önemli! Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Tıbbi Onkoloji BD. Başkanı Prof. Dr. Gamze Gököz Doğu, kanser taramalarının ise mücadelede en etkili yöntemlerin başında geldiğini belirtti.
3.02.2022 Sağlık
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Tansiyona doğal tedavi, kolesterolü düşürüyor! Kürü vücudu tamamen temizliyor
Tansiyona doğal tedavi, kolesterolü düşürüyor! Kürü vücudu tamamen temizliyor Diyabet, eklem ağrıları, kansere karşı şifa, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu baştan aşağı temizliyor. Tam bir vitamin, mineral ve antioksidan deposu, B6, C vitamini, folat, fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminleri bakımından çok zengin olduğu biliniyor. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 32 oranında azaltıyor, mide kanseri riskini de yüzde 22 oranını engelliyor. Tansiyona doğal tedavi, kolesterol düzeyini düşürerek kalp damar sağlığını geliştiriyor.
2.02.2022 Sağlık
50 yıllık evli çift aynı gün hayatını kaybetti
50 yıllık evli çift aynı gün hayatını kaybetti Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde Çetin Tuncel (76) yaşamını kaybederken, 1,5 saat sonra kalp krizi geçiren eşi Fatma Tuncel (72) de hayatını kaybetti. 50 yıllık evli çift, yan yana toprağa verildi.
31.01.2022 Yaşam
50 yıllık evli çift aynı gün hayatını kaybetti
50 yıllık evli çift aynı gün hayatını kaybetti Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde Çetin Tuncel (76) yaşamını kaybederken, 1,5 saat sonra kalp krizi geçiren eşi Fatma Tuncel (72) de hayatını kaybetti. 50 yıllık evli çift, yan yana toprağa verildi.
31.01.2022 Yaşam
Kanserle savaşıyor, cildi genç gösteriyor! Yüzde 92'ye kadar...
Kanserle savaşıyor, cildi genç gösteriyor! Yüzde 92'ye kadar... Cildi genç gösteriyor, içerisindeki antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor. Serbest radikallerin zararlı etkilerini yüzde 92'ye kadar azaltıyor, tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor. Kandaki yağ seviyelerinde düşüş sağlıyor, karaciğer sağlığına çok iyi geliyor. Kilo kaybını kolaylaştırıyor, kanser ile mücadele ediyor. Özellikle mide kanseri hücrelerini yüzde 52'ye kadar azalttığı tespit edilen bu besin, bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı oluyor. Kramp, gaz veya ishal gibi belirtilere neden olan bakterileri yok ediyor, enfeksiyonları tedavi edebiliyor.
28.01.2022 Sağlık
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir?
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, robotik cerrahi ve genel cerrahideki avantajlarını sizler için anlattı.
11.01.2022 Sağlık
Tip 2 diyabette, ameliyatla yüzde 86’ya varan iyileşme mümkün
Tip 2 diyabette, ameliyatla yüzde 86’ya varan iyileşme mümkün Dünyanın büyük sorunlarından biri haline gelen Tip 2 diyabet hastalığının tedavisinin mümkün olduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut İpek, Tip 2 Diyabet ameliyatlarıyla yüzde 86’ya varan iyileşmeler sağlanabildiğini dile getirdi.
11.11.2021 Sağlık
Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer?
Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer? Milyonlarca insan gerek yaşam alışkanlıkları gerek kötü beslenme nedeniyle mide sorunları yaşıyor. Bunun en çok görüleni ise mide yanması. Sadece beslenme alışkanlıklarınızı veya uyku şeklinizi değiştirmek, mide yanması ve asit reflü semptomlarınızı önemli ölçüde azaltabilir, yaşam kalitenizi daha da iyileştirebilirsiniz. Peki, Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer? İşte mide yanması çözümü için öneriler…
16.02.2022 Sağlık
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin Pek çok doktor ve beslenme uzmanının söylediği şey aynı: Kanserin yüzde 75’i yaptığımız tercihlerle ilgili. Ancak iyi haber şu ki belirli yiyeceklerin kanseri önlemek ve iyileştirmek için yararlı olduğuna dair kanıtlar da var! Yani alışkanlıklarımızı değiştirip alternatiflerimizi sağlıklı olandan yana kullandığımızda kansere karşı en büyük savaşı aslında açmış oluyoruz. Peki, kanseri önlemek ya da kanseri ile savaşta güçlü olabilmek için hangi besinleri beslenme listemize eklememiz gerekiyor? İşte etkisi bilimsel olarak kanıtlanan, dünyadaki pek çok uzmanın 'muhteşem' dediği 4 besin...
14.08.2021 Sağlık
Endoskopinin mide kanserinde önemi nedir?
Endoskopinin mide kanserinde önemi nedir? Endoskopinin mide kanserinin erken evrede teşhis edilmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, endoskopinin mide kanserindeki önemini açıkladı.
5.07.2021 Sağlık
Mide kanseri bu yöntemle tedavi edilebiliyor! Ensokopik Submukozal Diseksiyon(ESD) nedir?
Mide kanseri bu yöntemle tedavi edilebiliyor! Ensokopik Submukozal Diseksiyon(ESD) nedir? Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, mide kanseri tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
1.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mide Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mide kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.