Mesajlaşma

Mesajlaşma

Son dakika mesajlaşma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesajlaşma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesajlaşma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesajlaşma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesajlaşma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.522 mesajlaşma haberi bulunmuştur. Tüm mesajlaşma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yıllık izin, tatil ve dinlenme hakkını kapsıyor! Birçok işveren aynı yöntemi uyguluyor
Yıllık izin, tatil ve dinlenme hakkını kapsıyor! Birçok işveren aynı yöntemi uyguluyor Çalışanların en büyük şikayetlerinden biri işverenin mesai saatleri dışında Whatsapp, Telagram gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişim kurması. İletişim sürecinin ardından çoğu zaman çalışan dinlenme saatlerinde de çalışmak zorunda kalabiliyor. Birçok ülke çalışanın 'ulaşılmama hakkı' kapsamında adımlar atıyor. Son olarak Avustralya’da yasa tasarısı Senato'dan geçti. Başbakan Albanese konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Günün 24 saati ödeme almayan birinin, günün 24 saati ulaşılabilir olmaması gerekir." şeklinde konuştu. Peki ülkemizde durum nasıl? Çalışanların 'bağlantı kesme hakkı' bulunuyor mu?
12.02.2024 Çalışma Hayatı
Noktalı Virgül Nedir, Ne İşe Yarar? Noktalı Virgül Kullanımı Ve Özellikleri...
Noktalı Virgül Nedir, Ne İşe Yarar? Noktalı Virgül Kullanımı Ve Özellikleri... Noktalama işaretleri, bir yazının anlam bütünlüğü içermesine olanak sağlayan ve kullanımı açısından önem teşkil eden en önemli dilbilgisi kurallarından biridir. Noktanın, virgülün, soru işaretinin, bir cümlenin neresinde kullanılması gerektiğinin bilinmesi şarttır. Gazete ve dergi yazıları, edebiyat ürünleri, haber programları ve hatta günlük yazışmalarda bile imla kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir.
1.02.2024 Gündem
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı Whatsapp, Telegram, Signal gibi uygulamalar kullananlar dikkat. Etik hacker Tamer Şahin mesajlaşma uygulamalarının taşıdığı güvenlik risklerine değinerek, “Bu uygulamalar normal kullanıcılar için bile güvenli değil, kamu görevlileri kesinlikle kullanmamalı” uyarısında bulundu...
13.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yabancı aplikasyonlar yerine Türkiye menşeli uygulamalar kullanılmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yabancı aplikasyonlar yerine Türkiye menşeli uygulamalar kullanılmalı Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Başkanlığı'nın 97'nci kuruluş yıl dönümü etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte kamu görevlileri arasında yabancı mesajlaşma uygulamalarının kullanımının da arttığını söyleyerek, "Yabancı aplikasyonlar yerine kendi şirketlerimiz tarafından geliştirilen Türkiye menşeli uygulamaların kullanılmasının teşviki bu süreçte bir alternatif olarak değerlendirilebilir" diye konuştu.
10.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz" Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT'in 97. kuruluş yıl dönümü programında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti belki yarına bırakır ama ihaneti kimsenin yanına bırakmaz. DEAŞ'ından FETÖ'süne kadar milletimizi hedef alan yapıya hayat hakkı tanımayacağız. Devletimizin nefesi sürekli teröristlerin ensesinde olacak." dedi.
10.01.2024 Gündem
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu?
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu? Seçil Erzan davasında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık olan telefonunun bilirkişi incelemesi tamamlandı. İncelenen telefonda Seçil Erzan’ın 74 farklı kişiyle 181 bin 538 adet mesajlaşması bilirkişi raporuna yansıdı. Raporda, bir dönem Galatasaray’da tercümanlık yapan Musa Mert Çetin ve eski sevgilisi olduğu iddia edilen Avukat Candaş Gürol ile konuşmaları tespit edildi. Erzan’ın Mert Çetin’e Muslera’yı ikna etmesi için mesajlar attığı, Çetin’in de Muslera ve Podolski’yi ikna etmek için konuştuğunu söylediği mesajlar yer aldı.
3.01.2024 Gündem
Kar vaadiyle 6 milyon lira dolandırıcılık iddiası! İş arkadaşlarını tek tek avladı
Kar vaadiyle 6 milyon lira dolandırıcılık iddiası! İş arkadaşlarını tek tek avladı Fatih'te tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan Hülya Yıldırım 20 yıllık iş arkadaşı M.R.B tarafından kar vaadiyle 280 bin lira dolandırıldığını öne sürdü. Yıldırım "Kendini bize zengin olmuş gibi gösterdi. Tekstile her gün tomar tomar parayla gelirdi. 'Altın işine girdim, alım satım yapıyorum' diyordu. Bazen işe getirdiği altınları gösterip, 'Bunları karıma, kızıma hediye aldım' diye bize anlatıyordu. Onunla bu işe Eylül ayında girdik. İlk başlarda çektiği paraları kar payıyla birlikte geri veriyordu. Ben de onu 20 yıldır tanıyıp, güvendiğim için daha fazla kazanmak istedim. Toplam 30 kişi mağdur var ama 15 kişi şikayette bulunduk. Bu 30 kişi toplam 6 milyon liraya yakın dolandırıldık" dedi. Mağdurların şikayette bulunduğunu öğrenen M.R.B. cep telefonuyla Hülya Yıldırım'a ses kaydı atarak "İlk başlarda ne güzel her şeyi ödüyordum. Sonra yine oyuna döndüm, belki kazanırım diye. O iş, bu iş, altın işi hepsi yalan. Gidip birinden alıyordum, satıyordum. Oradan aldığımla başkasının parasını çıkartıyordum. Ben zaten kefenimi boynuma almışım. Ailem, çocuklarım, her şeyim gitti. Hiçbir şeyim kalmadı" dedi.
25.12.2023 Gündem
İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ Operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ Operasyonu! Çok sayıda gözaltı var İstanbul'da hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi polis ekiplerince yakalandı. Şüphelinin evinden çıkan telefondaki incelemelerde örgüt mensuplarınca kullanılan 'Signal' isimli şifreli mesajlaşma ağı tespit edildi. Bu ağ üzerinden örgütün güncel yapılanması adına faaliyette bulundukları saptanan 8 kişi ile haklarında örgüt adına çalıştıkları yönünde ifade olan 2 kişiye operasyon düzenlendi. 4 ilde 14 farklı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 10 şüpheliden 6'sı yakalandı.
28.11.2023 Gündem
Sosyal medyada gündem olan WhatsApp mesajları ortaya çıktı!
Sosyal medyada gündem olan WhatsApp mesajları ortaya çıktı! Whatsapp'ta paylaşılan mesajlar sosyal medyada gündem oldu. Paylaşılan bazı mesajlar o kadar komik ve ilginç ki kısa sürede sosyal medyada gündem olabiliyor. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta bir gencin sevgilisine attığı mesaj ise sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. İşte birbirinden komik WhatsApp mesajları...
15.11.2023 Gündem
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında Sosyal medya, borsa ve yatırım hizmetlerinde faaliyet gösteren forum sitelerindeki ücretsiz eğitim adı altındaki reklamlara cep telefon numaralarını yazarak form dolduran vatandaşları mağdur eden 29 şahıs gözaltına alındı.
26.09.2023 Yaşam
Telefonunuzun mesajları kopyalanıyor olabilir! Akıllı telefonlardaki casus nasıl yakalanır?
Telefonunuzun mesajları kopyalanıyor olabilir! Akıllı telefonlardaki casus nasıl yakalanır? Akıllı cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Sosyal medya, online alışveriş ve mesajlaşma gibi birçok özellikleriyle cep telefonları ayrılmaz bir parçamız oldu. Özel hayatı izinsiz izlemek için tasarlanan casus yazılımlar, haberiniz olmadan cep telefonunuza hem uzaktan hem fiziksel olarak yüklenebiliyor. Uygulamalar beklenmedik izin talep ediyorsa, telefon aşırı ısınıyorsa, e-posta ve mesajlarda anormallik oluyorsa cebinizde ‘casus’ olabilir.
25.09.2023 Gündem
WhatsApp üzerinden dolandırıcılık alarmı! Sakın inanmayın
WhatsApp üzerinden dolandırıcılık alarmı! Sakın inanmayın Son günlerde Whatsapp üzerinden beğeni yaparak günlük 1500 TL’ye kadar para kazanabileceğiniz yönünde mesaj aldıysanız, her an dolandırılabilirsiniz.
23.09.2023 Gündem
İhanete karşı imzalı sözleşme! Dünyayı ikiye böldü
İhanete karşı imzalı sözleşme! Dünyayı ikiye böldü ABD’de bir çift uzak mesafe ilişkilerini sürdürmek için katı kuralları olan bir sözleşme yaptı. İhlal edenin diğerinden davacı olabileceğini içeren sözleşme dünyayı ikiye böldü.
27.08.2023 Dünya
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
WhatsApp'taki şaka grubu yargıya taşındı, paylaşımı yapana 10 yıla kadar hapis istemi
WhatsApp'taki şaka grubu yargıya taşındı, paylaşımı yapana 10 yıla kadar hapis istemi İzmir'de iddiaya göre şaka amaçlı kurdukları WhatsApp grubunda esnaf arkadaşı Belma Ateş (53) hakkında, bilgisi dışında paylaşımlar yaptığı öne sürülen Volkan Y. (38) hakkında 'zincirleme biçimde yazılı bir ileti ile hakaret' ve 'zincirleme biçimde özel hayata ilişkim görüntüleri ifşa etmek' suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
29.07.2023 Gündem
Whatsapp dünya genelinde çöktü! Sorun kısa sürede çözüldü
Whatsapp dünya genelinde çöktü! Sorun kısa sürede çözüldü Mesajlaşma uygulaması Whatsapp, dünya genelinde çöktü. Kullanıcılar 23.20'den beri mesaj gönderemiyor. Konuyla ilgili Bakan Yardımcısı Sayan açıklama yaptı. Whatsapp erişim sorunu çözüldü.
19.07.2023 Gündem
İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist ilk kez savunma yaptı
İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist ilk kez savunma yaptı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılanması sürüyor. Geçen celse savunma yapmayan Albashır ilk kez savunma yaparak, "Bombayı görünce polisi aradım ama Türkçe bilmiyordum. Bombayı Suriye'den getirdiğimizi söylemiştim ancak böyle bir şey olmadı" diye konuştu.
17.07.2023 Gündem
MİT'in 'Hayalet Hücreleri' tek tek öldürdü! Terör örgütüne ağır darbe
MİT'in 'Hayalet Hücreleri' tek tek öldürdü! Terör örgütüne ağır darbe MİT 2018'in Ağustos ayı itibarıyla terörle mücadele konseptini değiştirdi. Analitik teknik ve operatif imkanlarla insan istihbaratı yeteneklerini bir araya getirerek terör örgütlerine büyük darbe vurdu. PKK ve DEAŞ terör örgütünün 400'ü üst düzey olmak üzere 2 bine yakın kritik ismi etkisiz hale getirdi. Peki MİT bu dönüşümü nasıl sağladı, terör örgütlerinin belini nasıl kırdı? Ayrıntıları CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı. Öte yandan MİT, siber tehditlere karşı yeni bir adım attı. Yurt içi ve yurt dışından gelecek tehditlere karşı Siber İstihbarat Başkanlığı kuruldu.
17.07.2023 Gündem
WhatsApp'ta spam aramalar nasıl sessize alınır?
WhatsApp'ta spam aramalar nasıl sessize alınır? WhatsApp üzerinden spam çağrılar almaktan bıktıysanız, bu haber sizi çok sevindirecek çünkü artık bu aramaları otomatik olarak engelleyebilirsiniz.
12.07.2023 Bilim ve Teknoloji
WhatsApp neden açılmıyor? 6 Temmuz 2023 WhatsApp çöktü mü?
WhatsApp neden açılmıyor? 6 Temmuz 2023 WhatsApp çöktü mü? WhatsApp neden açılmıyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. 6 Temmuz 2023 WhatsApp çöktü mü sorgusu da kullanıcıların gündeminde yerini aldı. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp an tibariyle erişim sorunu yaşıyor. Hem kişisel akıllı telefonlarda hem de webte erişim problemi yaşanan uygulamada sorun ne zaman düzelecek araştırılmaya başlandı.
6.07.2023 Gündem
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
3.07.2023 Sağlık
Snapchat Nasıl Kullanılır? Snapchat Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Snapchat Nasıl Kullanılır? Snapchat Kullanırken Yapılması Gerekenler... Mobil cihazlar için geliştirilen Snapchat bir sohbet etme uygulamasıdır. Genel olarak platformlar arası çalışma özelliğine sahip şekilde anlık mesajlaşma imkanı tanımaktadır. Aynı zamanda kullanıcılar birbirlerine video, fotoğraf, ses kaydı ya da yazılı metin gönderebilir. Özellikle de kısa videolar ya da düzenlenmiş fotoğrafları karşılıklı göndermek üzerine temel amaç altında kullanıldığını söylemek gerekir. Son yılların en popüler mobil uygulamaları içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda Snapchat uygulaması ile beraber ekrana dokunulduğu andan itibaren fotoğrafları hemen silme özelliğine sahiptir.
22.06.2023 Eğitim
WhatsApp'tan yeni gizlilik özellikleri: Şimdi ‘Bilinmeyen kişiler’ düşünsün
WhatsApp'tan yeni gizlilik özellikleri: Şimdi ‘Bilinmeyen kişiler’ düşünsün Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp “Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma ve Gizlilik Ayarı Kontrolü” özelliklerini duyurdu.
21.06.2023 Bilim ve Teknoloji
WhatsApp canlı destek özelliği nasıl kullanılır? WhatsApp canlı destek özelliği nedir, ne iş yarar?
WhatsApp canlı destek özelliği nasıl kullanılır? WhatsApp canlı destek özelliği nedir, ne iş yarar? WhatsApp canlı destek özelliği nasıl kullanılır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni canlı destek özelliğiyle kullanıcılara canlı müşteri hizmetlerinden yararlanma fırsatı sunuyor. Android'de test edilen özellik Windowsta kullanılmaya başlandı. WhatsApp canlı destek özelliği nedir, ne işe yarar? İşte detaylar..
19.06.2023 Eğitim
WhatsApp'a devrim niteliğinde yeni özellik!
WhatsApp'a devrim niteliğinde yeni özellik! Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, mesajların gönderildikten sonra 15 dakikaya kadar düzenlenebilmesine izin vereceğini açıkladı.
23.05.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Mesajlaşma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesajlaşma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.