Mercimek

Mercimek

Son dakika mercimek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mercimek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mercimek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mercimek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mercimek gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.083 mercimek haberi bulunmuştur. Tüm mercimek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da bulundu! Tam 3 bin yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı
Adana'da bulundu! Tam 3 bin yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı Adana'daki Misis Antik Kenti kazılarında, 3 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen üzüm, mercimek, bakla, bezelye, buğday ve arpa tohumlarına ulaşıldı.
11.04.2024 Adana
10 dakikada salata oluyor; Ne bulgur ne pirinç bu kadar faydalı, etkisi 5 kat fazla
10 dakikada salata oluyor; Ne bulgur ne pirinç bu kadar faydalı, etkisi 5 kat fazla Bir kez yenildiğinde vücudu ele geçiren ve vitaminlerle saran yeşil mercimek salatası diyet yapanların da favori yiyeceği.
28.03.2024 Yaşam
İftara ne pişirsem - 4: Ramazan'ın dördüncü günü iftar sofrasında Mercimek, Ispanaklı Tavuk Dolma, gavurdağı salatası var! Tatlı da şekerpare...
İftara ne pişirsem - 4: Ramazan'ın dördüncü günü iftar sofrasında Mercimek, Ispanaklı Tavuk Dolma, gavurdağı salatası var! Tatlı da şekerpare... Pratik ve lezzetli bir iftar menüsüyle orucunu açmak isteyenler için Ramazan'ın dördüncü gününe özel bir menü hazırladık. Ana yemek, salata, çorba ve tatlıdan oluşan bu menü bugün iftara ne pişirsem diyenler için.
14.03.2024 Gündem
Ülke genelinde üretimde birinci! Yozgat'ın göz bebeği oldu
Ülke genelinde üretimde birinci! Yozgat'ın göz bebeği oldu Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya, Yozgat’ın yeşil mercimek üretiminde ülke genelinde ilk sırada yer aldığını ve il genelinde geçen yıl 170 bin 807 dekar alanda 19 bin 764 ton yeşil mercimek üretiminin gerçekleştirildiğini vurguladı.
7.03.2024 Gündem
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek.
3.03.2024 Gündem
Vergi sıfıra düştü! Geçici bir süre için uygulanacak
Vergi sıfıra düştü! Geçici bir süre için uygulanacak Ticaret Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi geçici bir süreyle sıfıra indirildi
13.02.2024 Ekonomi
Mazot gübre desteği sorgulama 2024! Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek 2024, hesaplara yattı mı, mazot gübre desteği ne kadar olacak?
Mazot gübre desteği sorgulama 2024! Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek 2024, hesaplara yattı mı, mazot gübre desteği ne kadar olacak? Şubat 2024 Mazot ve gübre desteği ödemelerinin yatıp yatmadığına dair detayları sorgulanmaya başlandı. Çiftçilere ödenen destekler arasında yer alan mazot ve gübre ödemeleri takvimi destekten yararlanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, mazot ve gübre desteği yattı mı, E devlet mazot gübre desteği sorgulama nasıl yapılır? İşte Ziraat Bankası mazot gübre desteği Şubat 2024…
8.02.2024 Ekonomi
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Şifayı ve lezzeti kat kat artıran tüyo: Tarhana çorbasından bile faydalı - Doktorlar da öneriyor!
Şifayı ve lezzeti kat kat artıran tüyo: Tarhana çorbasından bile faydalı - Doktorlar da öneriyor! Hepimizin faydası ve lezzeti konusunda hemfikir olduğumuz tarhana çorbasından bile faydalı olan yeşil mercimek çorbasının şifası ve lezzetini kat kat artıran bir tüyo var.
1.02.2024 Yaşam
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi... Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir. 
26.01.2024 Yaşam
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Ağrı kültür ve turizm bakımından zengin illerimiz arasındadır. Yaz aylarının gelmesiyle beraber en çok araştırılan iller arasında yer alır. Ağrı soğuk bir iklime sahip olduğu için yaz aylarında daha çok tercih edilir.
18.01.2024 Eğitim
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B6 vitamini Piridoksin vitamini olarak da bilinir. B grubu vitaminlerinden birisidir. Dışarıdan alınabilen, vücutta depolanmayan ve enerji takviyesi olarak alınabilir. Işığa ve ısıya karşı hassas bir yapısı vardır. Herkes B6 vitaminini dışarıdan almalıdır özellikle sporcular tarafından etkin bir şekilde kullanılması önerilir.
16.01.2024 Sağlık
Rüyada Mercimek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Mercimek Çorbası İçmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Mercimek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Mercimek Çorbası İçmek Nasıl Yorumlanır? Rüyada mercimek görmek iyi işlere işaret olarak kabul edilir. Rüyasında mercimek gören kişilerin kısa süre içinde bütün sıkıntılarından kurtulacakları rivayet edilmektedir.
13.01.2024 Eğitim
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Geçiş elementleri arasında yer alan çinko madeni çok sert ve kırılgan yapısıyla dikkat çekmektedir. Renk olarak maviye çalan bir gridir ve düşük sıcaklıklarda kaynayan bir yapısının olmasıyla da oldukça ilgi çekicidir. Periyodik tablo içerisinde atam numarası 30 olan çinkonun sembolü ise '' Zn '' şeklinde gösterilmektedir. Günlük kullanımda demir, alüminyum ve diğer metallerle birlikte kullanılmaktadır. Doğada katı bir halde bulunmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024 Sağlık
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi... Vücut için en önemli kimyasal elementlerden birisi de kalsiyum olarak bilinmektedir. Özellikle insan vücudunda da en bol bulunan minerallerden birisi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sağlık açısından vücutta yeterli kalsiyum bulunmasının hayati işlevlere sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. Kalsiyumun sağlığa birçok açıdan fayda sağladığını söylemek mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Besinler, canlı organizmaların hayatta kalması için gereklidir. Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebilmemiz ve herhangi bir hasar durumunda vücut parçalarımızı geliştirebilmemiz, büyütebilmemiz ve onarabilmemiz için bize enerji sağlar. Bu nedenle doğru türde gıda tüketmenin önemini anlamak bir zorunluluk haline geliyor.
25.12.2023 Eğitim
Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Şehriye Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Şehriye Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi... Şehriye çorbası, yaz kış tüketilebilen Türk mutfağı lezzetlerindendir. Domates soslu ya da yoğurt terbiyeli olarak iki çeşidi olsa da isteyen herkes farklı lezzetler ile de deneyebilir. Şehriye çorbası içeriğinde birçok farklı ürün olmasından dolayı yüksek kalorili ve besleyicidir. Şehriye çorbasını besin değerleri ve kalorisi, tüketme şekline, porsiyonuna göre değişebilir.
20.12.2023 Sağlık
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mercimek köftesinin 100 gramında ortalama 130 kalori bulunur. 1 porsiyon mercimek köftesi ortalama 225 grama denk geldiğinden 291 kalori olur.
18.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mercimek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mercimek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.