Çinko

Çinko

Son dakika çinko haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çinko ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çinko haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çinko

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çinko gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.025 çinko haberi bulunmuştur. Tüm çinko haberleri aşağıda listelenmiştir.
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor... Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024 Adana
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Rengi gümüşümsü bir beyaz olan magnezyum tek başına kullanılabildiği gibi diğer metallerle alaşım şeklinde de tercih edilmektedir. Hafif bir metal olmasıyla beraber kolayca da alev alabilen bir maden olarak dikkat çekmektedir. Sembolü '' Mg '' olan magnezyumun atom numarası ise 12'dir. Alkalinler grubunda yer alan bu maden katımsı bir halde çıkarılmaktadır. Oksijenli bir ortamda az da olsa kararma yapabilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Geçiş elementleri arasında yer alan çinko madeni çok sert ve kırılgan yapısıyla dikkat çekmektedir. Renk olarak maviye çalan bir gridir ve düşük sıcaklıklarda kaynayan bir yapısının olmasıyla da oldukça ilgi çekicidir. Periyodik tablo içerisinde atam numarası 30 olan çinkonun sembolü ise '' Zn '' şeklinde gösterilmektedir. Günlük kullanımda demir, alüminyum ve diğer metallerle birlikte kullanılmaktadır. Doğada katı bir halde bulunmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Silisyum, yer kabuğunun %25'ini meydana getiren ve dünyada oksijenden sonra en çok bulunan elementtir. Denizlerde yaşayan diatomların hücre duvar yapılarında, bitki dokularında ve hayvan iskeletlerinde de bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi...
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi... Bakır, vücut sağlığını korumak için ihtiyaç duyulan bir mineraldir. Kemik, bağ dokusu, kırmızı kan hücreleri ve önemli enzimlerin oluşması için vücut tarafından bakıra ihtiyaç duyulur.
5.01.2024 Sağlık
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Güneş lekesi, güneşin cilt üzerindeki yan etkilerinden biri olarak kendini göstermektedir. Düzenli cilt bakımları ve zararlı güneş ışınlarından korunarak, güneş lekelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.
2.01.2024 Sağlık
Bakanlıktan poşet fiyatı kararı! Resmen değişti
Bakanlıktan poşet fiyatı kararı! Resmen değişti Marketlerin alışveriş poşeti için devlete ödeyeceği tutar, 60 kuruşa yükseldi. Müşteriler ise poşet başına 25 kuruş ödemeye devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ merak edilen soruları yanıtladı.
25.12.2023 Gündem
Yağda Yumurta Kaç Kalori? Yağda Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Yağda Yumurta Kaç Kalori? Yağda Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi... Günümüzde yumurtalar kalori bakımından şimdiye kadar en çok tartışılan yiyeceklerden biri olmaktadır. Yumurtayı diyet yaparken bile bol bol yiyenler vardır. Aynı zamanda spor salonunda da mükemmel proteinli bir yiyecek olarak kabul edilirler.
25.12.2023 Sağlık
Tarhana Çorbası Kaç Kalori? Tarhana Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Tarhana Çorbası Kaç Kalori? Tarhana Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi... Tarhana çorbası özellikle kış aylarında sevilerek tüketilen bir çorba türüdür. Tarhana çorbasının bit kasesinde toplam 121 kalori bulunur.
21.12.2023 Sağlık
Kuyumcular yeni madeni 5 lirayı değerlendirdi
Kuyumcular yeni madeni 5 lirayı değerlendirdi Eskişehir’de kuyumcular tedavüle giren sınırlı sayıdaki madeni 5 liraların gramajına göre kullanımının daha avantajlı olduğunu belirterek ellerinde olduğu sürece vatandaşlara bu özel parayı sağladıklarını söyledi.
21.12.2023 Ekonomi
Nohut Kaç Kalori? Nohut Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nohut Kaç Kalori? Nohut Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nohut salatalarda ve yemeklerde tüketilen besinlerden biridir. Bakliyatlar arasında en sık tüketilen yiyecek olarak da bilinir. Yüksek besin değerine sahip olan bu ürün potasyum ve kalsiyum açısından da zengindir. 100 gr nohut içerisinde 364 kalori bulunmaktadır. Yapılma şekli ve kullanılan malzemelere göre kalori oranı da farklılık göstermektedir. Fosfor kaynağı olarak bilinen nohut ülkemizde yemeklerde de sıkça kullanılmaktadır. Kemik gelişiminde etkili olan nohut aynı zamanda lif ve C vitamini içermektedir. Bu sayede vücudun bağışıklık sistemi de direnç kazanmaktadır.
19.12.2023 Sağlık
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mercimek köftesinin 100 gramında ortalama 130 kalori bulunur. 1 porsiyon mercimek köftesi ortalama 225 grama denk geldiğinden 291 kalori olur.
18.12.2023 Sağlık
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi... Brokoli daha çok kış ayında tüketilen bir sebzedir. Bir porsiyon brokoli 39 kalori, bir kase brokoli ise 26 kaloridir.
16.12.2023 Sağlık
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir?
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir? Üretim sektörleri veya ekonomik sektörler çok farklı alanlara göre sıralamalara ayrılmaktadır. Birincil ekonomik faaliyet tarım, balıkçılık ve madencilik faaliyetlerini kapsamaktadır. Birincil ekonomik faaliyet, doğal kaynakların kullanılmasına ve karşılığında hammadde elde edilmesine yönelik tüm ekonomik faaliyetleri içerir.
15.12.2023 Ekonomi
Beyaz Peynir Kaç Kalori? Beyaz Peynir Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Beyaz Peynir Kaç Kalori? Beyaz Peynir Besin Değerleri Ve Kalorisi... Beyaz peynir kahvaltıların vazgeçilmez besinlerinden biridir ve bir ince dilimi 93 kaloriye denk gelir. Az yağlı beyaz peynirin bir diliminde ise 46 kalori bulunmaktadır. 
15.12.2023 Sağlık
Samsun’a 3 bin 600 metrekarelik Ar-Ge merkezi
Samsun’a 3 bin 600 metrekarelik Ar-Ge merkezi 2018’den beri faaliyet gösteren Eti Bakır Ar-Ge Merkezi 3 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip yeni yerine taşındı.
11.12.2023 Ekonomi
Libidoyu zıplatıyor! İşte afrodizyak etkisi ile cinsel gücü artıran besinler...
 Libidoyu zıplatıyor! İşte afrodizyak etkisi ile cinsel gücü artıran besinler...   Çinko bakımından çok zengin, erkeklerde testosteron seviyesini yükseltiyor, afrodizyak etkisi göstererek cinsel gücü artırıyor. Tam bir B vitamini deposu, uykuyu ve orgazmı kontrol eden histamin salınımını artırıyor. Erkeklerde hormonal aktivite seviyesini yükseltiyor, enerji veriyor ve dayanıklılık sağlıyor. C vitamini açısından çok zengin, kadınlarda libidoyu arttırıcı özelliğe sahip. Kalp atışlarını hızlandırıyor, endorfin salgılanmasını tetikliyor. Antioksidan özelliği bulunuyor, içerdiği feniletlamin maddesi ile cinsellikten alınan hazzı yükseltiyor. Vücudun yağ yakmasına da yardımcı oluyor. Protein deposu, libidoda adeta patlama yapıyor. Klitorise kan toplanmasını hızlandırıyor, kadın ve erkekte cinsel uyumu sağlıyor. Kolestrolü de dengede tutan bu besinin içerisinde cinsel gücü artıran ilaçlarda bulunan madde de yer alıyor. İşte cinsel hayata canlandıracak o besinler...
24.11.2023 Yaşam
Vitamin takviyelerinde büyük tehlike! Bu iki vitamin kullananı zehirliyor
Vitamin takviyelerinde büyük tehlike! Bu iki vitamin kullananı zehirliyor Gıda takviyeleri özellikle pandemide birçok kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Vücutta yetersiz olduğunda kullanılan takviyeler son derece yararlıyken gereksiz yere kullanılanlar da bir o kadar zararlı ve insan sağlığı açısından tehlikeli. Probiyotikler, demir, magnezyum, çinko gibi mineraller, multivitaminler derken her gün bir avuç takviye yutan var. Ancak uzmanlar bazı takviyelerin bilinçsiz kullanımının düşük miktarlarda bile sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. İşte ayrıntılar...
22.11.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Çinko ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çinko haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.