Mehmet Ceyhan

Mehmet Ceyhan

Son dakika mehmet ceyhan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mehmet ceyhan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mehmet ceyhan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mehmet Ceyhan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mehmet ceyhan gelişmeleri de dahil olmak üzere 514 mehmet ceyhan haberi bulunmuştur. Tüm mehmet ceyhan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı tüm Türkiye salgın zamanlarındaki açıklamaları ile tanıyor.
27.03.2024 Gündem
Koronavirüs yeniden hortladı! ‘Hiç bu kadar vaka görmemiştik’ diyerek paylaştı
Koronavirüs yeniden hortladı! ‘Hiç bu kadar vaka görmemiştik’ diyerek paylaştı Dünya dört yıldır koronavirüsle mücadele ederken son dönemde tırmanışa geçen Eris varyantıyla ilgili Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan önemli açıklamalar geldi.
23.10.2023 Yaşam
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir Türkiye'de Eris varyantının görüldüğünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurmuştu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ceyhan, varyantın ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyledi. Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi.
15.09.2023 Gündem
Eris varyantı kabusu başladı! DSÖ'den yeni açıklama geldi
Eris varyantı kabusu başladı! DSÖ'den yeni açıklama geldi Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronaviris salgını gündemden düştü. Ancak yeni varyant dünyada endişe yarattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir COVID-19 varyantının ortaya çıkma riskinin devam ettiği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise; koronavirüsün yeni varyantı Eris’in Türkiye’de yayılıp yayılmayacağı konusunda “Pandeminin artık eskisi gibi alevlenmesi söz konusu değil. Bağışıklığımız güçlendi” dedi.
10.08.2023 Sağlık
Eris Virüsü belirtileri: EG.5.1 Eris Varyantı nedir, öldürür mü, Covid 19 Varyantı Eris Türkiye’de var mı, Eris Virüsü yayılır mı?
Eris Virüsü belirtileri: EG.5.1 Eris Varyantı nedir, öldürür mü, Covid 19 Varyantı Eris Türkiye’de var mı, Eris Virüsü yayılır mı? İngiltere'de, Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in (EG.5.1) ülke genelinde yayıldığı duyuruldu. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı'na (UKHSA) göre, yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturuyor. Uzmanlar, ülkede Kovid-19 vakalarındaki artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin 21 Temmuz'da vizyona girmesinin ardından milyonlarca kişinin sinemaya akın etmesiyle bağlantılı olabileceğini öne sürdü. Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Yeni varyant Türkiye’ye de yayılır mı?" sorusunu yanıtladı. Peki, Eris Varyantı nedir, Eris Virüsü belirtileri neler? Türkiye’de Eris Virüsü var mı, EG.5.1 Eris Varyantı yayılır mı?
9.08.2023 Sağlık
Eris varyantı endişesi başladı! Tüekiye'ye gelir mi?
Eris varyantı endişesi başladı! Tüekiye'ye gelir mi? Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronaviris salgını gündemden düştü. Ancak yeni varyant dünyada endişe yarattı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün yeni varyantı Eris’in Türkiye’de yayılıp yayılmayacağı konusunda “Pandeminin artık eskisi gibi alevlenmesi söz konusu değil. Bağışıklığımız güçlendi” dedi.
9.08.2023 Sağlık
Koronavirüs aşısı olanlar için Canan Karatay'dan önemli uyarı: Bunu yapmayanların beynine pıhtı atıyor
Koronavirüs aşısı olanlar için Canan Karatay'dan önemli uyarı: Bunu yapmayanların beynine pıhtı atıyor Canan Karatay Kanal D’de yayınlanan ve sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programının bugünkü konuğu oldu. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, meslektaşı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında sert yorumlarda bulunarak Covid aşılarının yan etkilerini azaltmak için yapılması gerekenleri açıkladı.
14.06.2023 Magazin
Artan şikayetler sonrası aşı ile ilgili düğmeye basıldı
Artan şikayetler sonrası aşı ile ilgili düğmeye basıldı Çocukluk çağında zorunlu olan, yetişkinlerde ise gebelikte ya da yaralanma gibi durumlarda yapılan difteri-tetanos aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılıyor.
30.12.2022 Gündem
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı'
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsüne karşı yüzde 85 etkili olduğu belirtilen çiçek virüsü aşısının 1972'de görülen son vakanın ardından dünyada üretiminin yasaklandığını söyledi. Ceyhan, 1990'da Körfez krizinde Saddam Hüseyin'in çiçek virüsünü biyolojik silah olarak kullanacağı iddiası üzerine ABD ve Batı Avrupa ülkelerinin çiçek aşısı üretmeye başlamasıyla aşıyı sakladıklarının ortaya çıktığını belirtti. Türkiye'de o yıllarda kendisinin de içinde bulunduğu komisyon kurulduğunu belirten Ceyhan, "O zaman Refik Saydam'da çiçek aşısının çok az miktarda saklandığını söylediler sonra onu çoğaltmaya kalktık, çoğalmadı; çünkü canlı değildi virüs. Şu anda ABD ve Batı ülkelerinin birkaç tanesi bu aşıyı geliştirip çoğaltabilme imkanına sahip" dedi.
24.05.2022 Gündem
'Gizemli hepatit' açıklaması: Kovid-19 gibi yayılma beklemiyoruz
'Gizemli hepatit' açıklaması: Kovid-19 gibi yayılma beklemiyoruz Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 13 ülkede görülen 'gizemli hepatit' virüsü vakalarında birinden diğerine bulaş gösterilmediğini söyledi. Ceyhan, "Bildirilen 169 vakanın tamamı, birbirinden bağımsız hastalar. O yüzden Covid-19 salgını gibi bir ülkeden başka bir ülkeye yayılma durumu gibi bir şeyi çok beklemiyoruz" dedi.
29.04.2022 Gündem
Koronavirüs atlatanlara oruç tavsiyeleri! Mehmet Ceyhan açıkladı: Yüzde 90...
Koronavirüs atlatanlara oruç tavsiyeleri! Mehmet Ceyhan açıkladı: Yüzde 90... Kanal D’nin, hafta içi her gün canlı yayınla ekrana gelen, sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına canlı bağlanan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs olup da belirti göstermeyenlerin oruç tutmasında sakınca var mı? Hastalığı atlatanlar Ramazan ayında nelere dikkat etmeli? Koronavirüs yazın bitecek mi? Gibi sorulara canlı yayında cevap verdi.
1.04.2022 Sağlık
Prof. Dr. Ceyhan'dan Omicron açıklaması! '2 doz korumuyor, en az 3 doz aşılanmak lazım'
Prof. Dr. Ceyhan'dan Omicron açıklaması! '2 doz korumuyor, en az 3 doz aşılanmak lazım' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 25 milyon civarındaki 3'üncü doz aşılama oranının çok düşük olduğunu belirterek, "Omicron'dan şu anda 2 doz aşılanma ile korunmuyor. En az 3 doz aşılanmak lazım" dedi.
2.03.2022 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan Molnupiravir kullanımı ile ilgili açıklama
Prof. Dr. Ceyhan'dan Molnupiravir kullanımı ile ilgili açıklama Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, gelecek hafta kullanımına başlanacak 'Molnupiravir' isimli koronavirüs ilacının, virüsün RNA'sına girip çoğalmasını engelleyen ilaç grubundan olduğunu söyledi. Ceyhan, "2021 yılı sonunda acil kullanım onayı verildi. ABD’de kullanımda, AB ülkelerinin birçoğunda da acil kullanım onayı verildi; ama kullanım, beklenenin çok altında" dedi.
4.02.2022 Gündem
Molnupiravir nedir, yan etkileri nelerdir? Molnupiravir’i kim, hangi firma üretiyor?
Molnupiravir nedir, yan etkileri nelerdir? Molnupiravir’i kim, hangi firma üretiyor? Molnupiravir ilacının kullanımı haftaya başlanacak. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığı'nın gelecek hafta itibariyle kullanımına başlanacağını açıkladığı molnupiravir etken maddeli antiviral ilaçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Aynı durumda kullanılabilen %85 etkili antikor karışımı ve %90 etkili paxlovid varken, insanlara etkin olduğu bile belli olmayan molnupiravir vermek sıkıntılı olacaktır" diyen Ceyhan, Koronavirüs Bilim Kurulu'na da çağrı yaptı. Peki, Molnupiravir nedir, yan etkileri nelerdir? Molnupiravir’i kim, hangi firma üretiyor?
4.02.2022 Sağlık
Ünlü doktorları isyan ettiren sahtekarlık! Ereksiyon ilacı...
Ünlü doktorları isyan ettiren sahtekarlık! Ereksiyon ilacı... Sosyal medyada, güvenilir tıp uzmanlarının isim ve fotoğrafları kullanılarak yapılan 'ilaç' reklamları isyan ettirdi. Kiminin 'ereksiyon ilacı' kiminin de 'parazit ilacı' reklamında ismi kullanıldı. Ne olduğu bilinmeyen bu ürünlerde isimleri kullanılan Prof. Mustafa Çetiner ve Prof. Mehmet Ceyhan, bu sahtekârlığa son verilmesi çağrısında bulundu.
29.01.2022 Gündem
İstanbul'da vaka artışlarının nedeni ne? Prof. Dr. Ceyhan açıkladı: İki sebep var...
İstanbul'da vaka artışlarının nedeni ne? Prof. Dr. Ceyhan açıkladı: İki sebep var... Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, İstanbul'da Covid-19 vaka sayılarındaki artışın iki nedeni olduğunu söyleyerek, "Birincisi, odağın oradan başlaması; oraya gelen yabancı sayısı fazla. İkinci neden de İstanbul’un yaşam koşulları" dedi.
19.01.2022 Gündem
'Omicron'la ilgili korkutan açıklama! '1 ay içinde 3 defa yakalananlar var'
'Omicron'la ilgili korkutan açıklama! '1 ay içinde 3 defa yakalananlar var' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "'Omicron' maalesef daha önceki varyantlara göre daha az bağışıklık bırakıyor, bağışıklık sistemini daha az uyarıyor, bir çeşit saklanıyor ondan. Dolayısıyla 'Omicron' geçiren hasta bazen 2 hafta sonra bağışıklığının yeteri düzeyde olmaması nedeniyle ikinci bir 'Omicron' geçiriyor hatta 1 ay içinde 3 defa 'Omicron'a yakalananlar var" dedi. Öte yandan Ceyhan, 'Omicron’un daha etkili görüldüğü yaş grubuna ilişkin de, "Şu anda en çok etkilenen, en çok virüsü alan ve dolayısıyla en çok da bulaştırabilen 0-5 yaş grubu." ifadelerini kullandı.
13.01.2022 Gündem
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş grubuna aşı tanımlanabilir
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş grubuna aşı tanımlanabilir Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede vaka sayıları artmaya devam ediyor. Uzmanlar tarafından, 5-11 yaş için aşı tanımlamasının ise bu hafta içinde uygulamaya geçilebileceği iddia edildi.
13.01.2022 Yaşam
Neler Oluyor Hayatta programına bağlanan  Pr. Dr. Mehmet Ceyhan, Ateş Kara Turkovac aşısı hakkında açıklama yaptı!
Neler Oluyor Hayatta programına bağlanan Pr. Dr. Mehmet Ceyhan, Ateş Kara Turkovac aşısı hakkında açıklama yaptı! Kanal D’nin, hafta içi her gün canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programında, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara ve yerli aşı Turkovac hakkında yaptığı yorumlar konuşulmuştu.
6.01.2022 Televizyon
Omicron tehlikesine karşı peş peşe uyarılar: Delta'ya göre 70 kat fazla çoğalıyor! 'Grip ile nezle arasında...'
Omicron tehlikesine karşı peş peşe uyarılar: Delta'ya göre 70 kat fazla çoğalıyor! 'Grip ile nezle arasında...' Omicron varyantı tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınının başından beri dünya genelinde en yüksek vaka sayısının 23 Aralık’ta görüldüğünün açıklanması, Omicron varyantına dair soru işaretlerini daha da artırdı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Eğer bu varyant ağır seyretme özelliği kazanırsa işte o zaman felaket olur" derken, Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, "Grip ve nezle arasında bir tablo görülüyor" diyerek gizli tehlikeye dikkat çekti.
29.12.2021 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan: 'Molnupiravir'de kesin veri yok, beklemek lazım
Prof. Dr. Ceyhan: 'Molnupiravir'de kesin veri yok, beklemek lazım Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de Covid-19 hastalığına karşı tedavi rehberine eklenecek 'Molnupiravir' ilacının henüz Faz-3 çalışmasının tamamlanmadığını söyledi. Ceyhan, "Firma Faz-3 çalışmasındaki ara sonuçlar ile acil kullanım onayı aldı dolayısıyla ‘Molnupiravir’in henüz ne oranda etkili olduğuna dair kesin veri yok. Ara sonuçlar hep yanıltabilir insanları. Bence bu ilacın etkinliği ile ilgili Faz-3 çalışmasının bütün sonuçlarını beklemek lazım" dedi.
26.11.2021 Gündem
'Salgının bitmesi için çocukların aşılanması lazım'
'Salgının bitmesi için çocukların aşılanması lazım' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 23 ilde 44 merkezde yapılan, salgının ilk 1 yılını kapsayan araştırmada 9 bin Covid-19 hastası çocuk tespit edildiğini, bunlardan 375'inin yoğun bakımda yattığını ve 44'ünün hayatını kaybettiğini söyledi. Ceyhan, "Koronavirüs çocuklarda da ölüme yol açabilen, yoğun bakıma yatmaya neden olabilen bir tablo oluşturuyor. Bu yüzden çocukların korunması lazım. ABD'de 12 yaş altının aşılanması için ruhsat verildi. Bana sorarsanız Türkiye'nin de acilen bu uygulamaya ihtiyacı var. Salgının bitmesi için çocukların aşılanması lazım" dedi.
4.11.2021 Sağlık
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş aralığına...
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş aralığına... ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) bağlı danışma kurulu, BioNTech aşısının 5-11 yaş grubuna üçte bir doz olarak uygulanmasını tavsiye etti. Uygulama için FDA’nın onayı beklenirken Türkiye’de de Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, konuyu ilk toplantıda görüşeceklerini söyledi.
28.10.2021 Sağlık
Üçüncü doz Biontech için flaş açıklama! 6 ay dolmadan...
Üçüncü doz Biontech için flaş açıklama! 6 ay dolmadan... Koronavirüsle mücadelede aşılama süreci güçlü bir şekilde devam ediyor. Delta ve diğer varyantlar yayılmaya devam ederken, son günlerde üçüncü doz aşı tartışma konusu oldu. “İçeriği daha farklı ve güçlü olur mu?” sorusunu merak edilirken, Bilim Kurulu toplantısı öncesi, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
27.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mehmet Ceyhan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mehmet ceyhan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.