Maske Uyarısı

Maske Uyarısı

Son dakika maske uyarısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maske uyarısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maske uyarısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maske Uyarısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maske uyarısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 206 maske uyarısı haberi bulunmuştur. Tüm maske uyarısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'yi iki gün boyunca kötü etkileyecek! Prof. Dr. Orhan Şen'den maske uyarısı geldi
Türkiye'yi iki gün boyunca kötü etkileyecek! Prof. Dr. Orhan Şen'den maske uyarısı geldi Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor. Yurdun batısında toz taşınımı etkili olacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, toz taşınımı beklenen illeri uyararak "Buradaki değer 250'nin üzerine çıkarsa maske takılması gerekiyor. Yağan tozu Teneffüs yoluyla almamamız lazım" dedi.
27.03.2024 Gündem
65 yaş üstü vatandaşlara kritik maske uyarısı!
65 yaş üstü vatandaşlara kritik maske uyarısı! Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü açıklaması pek çok soruyu da beraberinde getirdi. "Çok daha bulaşıcı ama korkmayın" çağrıları ne anlama geliyor? Eris varyantının en sık görülen belirtisi ne? Uzmanlar değerlendirdi.
27.09.2023 Sağlık
Maske uyarısı! Eris varyantında riski azaltıyor
Maske uyarısı! Eris varyantında riski azaltıyor Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü açıklaması pek çok soruyu da beraberinde getirdi. Prof. Dr. Azap risk grubundaki vatandaşlar için maske uyarısında bulundu.
26.09.2023 Sağlık
Tutuklu müteahhit sayısı 134’e çıktı
Tutuklu müteahhit sayısı 134’e çıktı Adıyaman’da yıkılan Huzur Apartmanı’nın müteahhiti Yıldıray Varki İstanbul Havaalanı’ndan İsviçre’ye gitmeye çalışırken yakalandı. Yıkılan binalarla ilgili tutuklu sayısı 134’e ulaştı. Adıyaman barosu konteynerde şikayetleri topluyor.
21.02.2023 Gündem
Hatay’da hastalık ve maske uyarısı
Hatay’da hastalık ve maske uyarısı Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaları yüzünden ortaya çıkan tozdan dolayı göz gözü görmüyor. Ağır bir kokunun hâkim olduğu şehirde hastalıklara karşı maske takılması için uyarı yapılıyor.
21.02.2023 Gündem
Restoranlar fiyatları sabitlesin çağrısı
Restoranlar fiyatları sabitlesin çağrısı Marketlerden gelen “fiyat sabitleme” hamlesinin ardından restoran ve lokantaların çatı örgütü TÜRES’ten de çağrı geldi. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, son dönemde birçok girdi fiyatında gerileme yaşandığını belirterek, “Buradan tüm restoran ve lokantalara ramazanda fiyatları sabitleme çağrısında bulunuyoruz” dedi. TÜRYİD’den ise “Fiyat sabitleme Don Kişot’luk olur” yanıtı geldi.
13.01.2023 Ekonomi
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı Son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan deprem hareketliliği, özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanları tedirgin etti. Prof. Dr. Ziyadin Çakır, "Yakın bir fayda oluşacak orta büyüklükte bir deprem dahi İzmir için yıkıcı sonuçlara neden olabilir" derken, Prof. Dr. Naci Görür ise İzmir Fayı'nın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. İşte o 4 il için önemli uyarı.
13.01.2023 Gündem
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi Türkiye genelinde geçtiğimiz kasım ayından bu yana birçok kişiyi hasta eden, ancak son on gündür azalma gözlenen viral hastalıklar yeniden tırmanışa geçti. Acil servisler ve polikliniklerde hasta yoğunluğu yine yükselişe geçerken, uzmanlar çocuklar başta olmak üzere, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı olan kişileri etkileyen viral salgının mart ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve “Mart sonuna kadar maske, mesafe ve hijyene uyulmalı” diyor.
13.01.2023 Gündem
Metrodaki bıçaklı saldırgana 11 yıl 2 ay hapis cezası
Metrodaki bıçaklı saldırgana 11 yıl 2 ay hapis cezası Kadıköy-Tavşantepe metrosunda elinde bıçakla tehditler savurduğu gerekçesiyle yargılanan Emrah Yılmaz'a hakaret, silahlı tehdit, kasten yaralama ve halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlarından 11 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verildi. 
11.10.2022 Gündem
Türkiye'de koronavirüs vakaları hızla arttı, 3 maddelik ilk tedbir kararı geldi
Türkiye'de koronavirüs vakaları hızla arttı, 3 maddelik ilk tedbir kararı geldi Son dakika gelişmesi. Son dönemde artan koronavirüs vaka sayıları herkesi endişelendirdi. 4-10 Temmuz haftasında 117 bin 95 vaka görülürken vakaların hızla yükselmesiyle beraber ilk tedbir Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'ndan geldi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 3 maddelik yeni kararı aldı. İşte haberin tüm detayları...
20.07.2022 Gündem
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı Koronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022 Yaşam
Maske ile ilgili flaş açıklama! Omicron varyantından korumuyor, N95, KN95, KF94 ve FFP2 tipi...
Maske ile ilgili flaş açıklama! Omicron varyantından korumuyor, N95, KN95, KF94 ve FFP2 tipi... Omicron varyatı ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar yeni varyantın daha hızlı yayıldığı ortaya koydu. Omicron varyantında maske kullanımı da daha önemli hale geldi. Bez maskelerin Omicron'dan korumadığı tespit edildi. California Üniversitesi'den yapılan açıklamada Omicron'a karşı N95, KN95, KF94 ve FFP2 tipi maskelerin kullanılması önerildi.
3.01.2022 Sağlık
Omicron ile ilgili flaş maske uyarısı! Böylesi görülmedi
Omicron ile ilgili flaş maske uyarısı! Böylesi görülmedi ABD'li bilim insanı Dr. Jonathan Reiner, Omicron varyantının bulaşıcılığı hakkında önemli uyarılarda bulundu. Omicron varyantının eskiye oranla hiper bulaşıcı bir hale geldiğini belirten Reiner, çok kısa süreli bir görüşme ya da maskeyi çok az indirmenin bulaşa neden olduğunu kaydetti.
2.01.2022 Gündem
Rusya'da eski asker dehşet saçtı! Maske uyarısı alınca ortalığı kana buladı
Rusya'da eski asker dehşet saçtı! Maske uyarısı alınca ortalığı kana buladı Son dakika haberi... Rusya'da bir devlet dairesine giden eski asker silahıyla 2 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı.
7.12.2021 Dünya
Metrobüste kör eden maske uyarısı!
Metrobüste kör eden maske uyarısı! İstanbul Avcılar'da metrobüste maske takması için uyarıda bulunduğu kişi tarafından darbedilen güvenlik görevlisi Şükrü Turan, kırılan gözlük camlarının batmasıyla tek gözünü kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Ömer Senem, emniyette ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olay anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Tek gözünü kaybetmesinin ardından işinden de olduğunu belirten Şükrü Turan, "Göğsünü gere gere gezmesi beni mahvetti. O insanın bir an önce içeriye atılmasını, cezasını neyse çekmesini istiyorum. Öncelikle Allah'a sonra Türk adaletine güveniyorum" dedi.
20.09.2021 Haber
Metrobüste kör eden maske uyarısı! Dehşet anları böyle görüntülendi
Metrobüste kör eden maske uyarısı! Dehşet anları böyle görüntülendi İstanbul Avcılar'da metrobüste maske takması için uyarıda bulunduğu kişi tarafından darbedilen güvenlik görevlisi Şükrü Turan, kırılan gözlük camlarının batmasıyla tek gözünü kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Ömer Senem, emniyette ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olay anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Tek gözünü kaybetmesinin ardından işinden de olduğunu belirten Şükrü Turan, "Göğsünü gere gere gezmesi beni mahvetti. O insanın bir an önce içeriye atılmasını, cezasını neyse çekmesini istiyorum. Öncelikle Allah'a sonra Türk adaletine güveniyorum" dedi.
20.09.2021 Gündem
Orman yangınları akciğerleri tehdit ediyor! Uzmanlar maske uyarısı yaptı!
Orman yangınları akciğerleri tehdit ediyor! Uzmanlar maske uyarısı yaptı! Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarını tehdit eden orman yangınları, hava kirliliğine yol açması sonucu akciğer sağlığı açısından da risk oluşturuyor. Havaya saçılan partikül ve gazlardan korunmak için maske kullanımı uyarısında bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Selvi, “Partikülden korunmada N95 adı verilen maskeler daha etkili. Bunların 6 saatte bir değiştirilmesi gerekli” dedi.
10.08.2021 Sağlık
Maske denetiminde söyledikleri 'pes' dedirtti: İnanıyor musunuz?
Maske denetiminde söyledikleri 'pes' dedirtti: İnanıyor musunuz? Çorum'da maskesini çenesinin altında tuttuğu için durdurulan gurbetçi, polislere “Siz koronaya inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum” dedi.
28.07.2021 Yaşam
Meteoroloji son dakika olarak duyurdu! Pazar gününe kadar sürecek, resmen gübre...
Meteoroloji son dakika olarak duyurdu! Pazar gününe kadar sürecek, resmen gübre... Meteoroloji tek tek sayıp son dakika olarak duyurdu. Çarşamba günü çok yoğun olacak ve pazar gününe kadar sürecek. Hafta sonu başlayan çamur yağmurunu uzmanlar doğal gübre olarak niteliyor. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ile Yalova'da pazar akşamına kadar çamur yağması bekleniyor.Yurt genelinde yağışlar devam ederken, Afrikadan taşınan çöl tozları ülkemizde çamur yağışlarına sebep oluyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Çarşamba gününe kadar ülkemiz üzerinde bol miktarda Afrikadan gelen çöl tozu hakim. Gözle görülmüyor ancak çamur yağışları şeklinde etkili olacak. Solunum için zararlı, çok fazla maruz kalmamakta fayda var. Ancak bitkiler için doğal gübre" dedi.
19.04.2021 Gündem
Çamur yağacak! Flaş uyarı, cumartesi ve pazar günü...
Çamur yağacak! Flaş uyarı, cumartesi ve pazar günü... Meteorolojik verilere göre, hafta sonu Sahra Çölü'nden Türkiye'ye toz taşınımı bekleniyor. Maske uyarısı yapan Prof. Dr. Doğan Yaşar, hafta sonu beklenen yağmurla araçların üzerinin de çamur olabileceğini belirterek, "Bu dönemlerde özellikle bahar alerjisi olanlar, partikül tutucu maske takmalı, mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı. Biz o tozu gözle görmüyoruz, soluyoruz. O tozun içindeki minicik partiküllerle magnezyumdan kalsiyuma kadar birçok elementin fazlalığı, sağlık sorunlarına yol açabiliyor" dedi.
16.04.2021 Yaşam
Maske ile ilgili korkutan açıklama! Mavi maske uyarısı
Maske ile ilgili korkutan açıklama! Mavi maske uyarısı Koronavirüs salgını ile birlikte hayatımızın bir parçası haline gelen maskelerle ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Bilim insanları mavi renkli maskelerin bir kısmında kobalt maddesi keşfettiklerini duyurdu.
2.04.2021 Gündem
İş yerleriyle ilgili flaş maske uyarısı!
İş yerleriyle ilgili flaş maske uyarısı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanımıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "İş yerinde maskesini çıkaranlar olduğu bilgisini alıyoruz. Oysa risk, dışarıda olduğu gibi, iş ortamında da sürüyor. İşteyken, gözden uzak da değilsiniz: Aldığınız riskle 83 Milyonun gözü önündesiniz. Lütfen sorumlu davranın. Maskenizi çıkarmayın." ifadelerini kullandı.
22.03.2021 Gündem
Maske uyarısı yapan sağlık çalışanlarına saldırı
Maske uyarısı yapan sağlık çalışanlarına saldırı Ordu’nun Altınordu ilçesinde koronavirüs olduğundan şüphelendiğini söyleyen S.G. (43), kendisine maske takması konusunda uyarı yapan 112 Acil sağlık ekiplerine saldırdı, hakaret etti. 3 sağlık çalışanının şikayeti üzerine gözaltına alınan şüphelinin, 1.91 promil alkollü olduğu belirlendi.
14.03.2021 Yaşam
Koronavirüse karşı 'özel tim' görevde! Vaka sayılarında korkutan artış...
Koronavirüse karşı 'özel tim' görevde! Vaka sayılarında korkutan artış... ÇORUM’da artan koronavirüs vakalarına karşı tedbirler sıkılaştırılırken, kentin en işlek cadde ve sokaklarında denetimler ise İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan 'özel tim' tarafından yapılıyor. Sivil ekipler, sokakta salgın tedbirleri kurallarını denetliyor.
26.02.2021 Gündem
Merdiven altı maske uyarısı
Merdiven altı maske uyarısı Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, koronavirüsten korunmak için merdiven altı üretilen maskelerin kullanılmaması gerektiğini belirterek, "Cüzi fiyatta satılan ve sağlıksız malzemeden olduğunu hissedebileceğiniz maskelerin kullanımını önermiyoruz. Bu virüsten korumasının dışında, yüzümüzde bulunmasından kaynaklı başka rahatsızlıklara neden olabilir" dedi.
19.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Maske Uyarısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maske uyarısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.