Lyme

Lyme

Son dakika lyme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lyme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lyme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lyme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lyme gelişmeleri de dahil olmak üzere 47 lyme haberi bulunmuştur. Tüm lyme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Filistin asıllı model Bella Hadid’den yeni paylaşım: ‘Ölüm tehditleri alıyorum’
Filistin asıllı model Bella Hadid’den yeni paylaşım: ‘Ölüm tehditleri alıyorum’ Moda dünyasının aranan mankenlerinden Bella Hadid Lyme hastalığı nedeniyle kariyerine ara vermişti. Filistin konusunda sık sık destek mesajları paylaşan Bella Hadid’ten yeni açıklama geldi.
27.10.2023 Magazin
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme Filistin kökenli iş insanı Mohamed Hadid'in Hollandalı model Yolanda Hadid ile evliliğinden dünyaya gelen Bella Hadid, hastalığıyla ilgili bir süredir magazin gündeminden düşmüyor. Kusursuz bir hayat yaşıyor gibi görünen ünlü modelin sağlık sorunları hayatını kararttı. Peki Bella Hadid'in hastalığı olan Lyme hastalığı nedir? Belirtileri neler? İşte yanıtları...
13.05.2023 Magazin
Eşini acımasızca öldürdü! Akıl sağlığı oyunu tutmadı
Eşini acımasızca öldürdü! Akıl sağlığı oyunu tutmadı İki çocuk annesi Selvan Acar, eşi Tanju Acar tarafından sırtından bıçaklanarak öldürüldü. Adli Tıp Kurumu, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor verdi. Raporun ardından yeniden yapılan yargılamada, mahkeme bir kez daha sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.
30.04.2023 Yaşam
Depremzede bebekler için sütanne aranıyor
Depremzede bebekler için sütanne aranıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesini kaybederek refakatsiz kalan bebeklere sütannelik için mekanizması oluşturuldu. Bakanlık bakımında bulunan 21 depremzede bebek için ilk resmi başvuru yapıldı.
30.04.2023 Gündem
Sessiz pandemi "Lyme" 350 hastalığı taklit ediyor! 10 milyon kişide var
Sessiz pandemi "Lyme" 350 hastalığı taklit ediyor! 10 milyon kişide var Türkiye’de yüzyılın salgını olarak değerlendirilen ve pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zor olan Lyme hastalığından muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Lyme hastalığı hakkında bilgi veren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Turhan, Lyme'nin 350 civarı hastalığı taklit edebildiğini kaydetti.
15.04.2023 Gündem
Bella Hadid hastanelik oldu! Sırtını görenler şoke oldu
Bella Hadid hastanelik oldu! Sırtını görenler şoke oldu Dünyaca ünlü model Bella Hadid'in, gün içerisinde bir şey yemeyip sadece iki paket sigara ve iki adet enerji içeceği tükettiği iddia edilmişti. Ünlü model son olarak Lyme hastalığı yüzünden hastanelik oldu. Yoğun tempoda çalışan Hadid'in durumunun risk derecesi şimdilik bilinmiyor. Yatakta paylaşım yapıp sırtını gösteren modelin son hali hayranlarını üzdü.
8.11.2022 Magazin
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı İstanbul Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Türkiye ısındıkça biraz daha tropiklere benzer hastalıklarda, zoonatik hastalıklar yani hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda artış oluyor. Bunun başında dünyanın en tehlikeli hayvanı sivrisineklerde bir artış var. Yılda 1 milyon insan öldüren sivrisinekler sıtma ve benzeri hastalıklara neden oluyor." ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Yaşam
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi Zaman zamana kırsal bölgelerde kene kaynaklı hastalık ve ölümler gündeme gelirken, kene kaynaklı yeni bir bakterinin ilk kez Türkiye’de de tespit edildiği duyuruldu.
9.09.2022 Gündem
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat Ayak yanması olan kişilerde özellikle geceleri ayakta yanma, ağrı, uyuşma, karıncalanma gibi şikâyetlerin arttığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Şekip Şimşek, “Ayak yanması konusunda yakınması olan hasta sayısı dikkat çekecek kadar fazladır. Hastalar çoğunlukla 50 yaş üstünde, aylar ve yıllar içerisinde yavaş yavaş kötüleşen, vücudun sağ ve sol tarafının benzer olarak etkilendiği, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma, ağrı gibi şikâyetleri olduğunu belirten, duyusal liflerin etkilendiği vakalardır” dedi.
25.08.2022 Sağlık
Hayvandan insana geçiyor, tüm Türkiye’ye yayılacak! ‘Yılda 1 milyon insanı öldürüyor’
Hayvandan insana geçiyor, tüm Türkiye’ye yayılacak! ‘Yılda 1 milyon insanı öldürüyor’ Küresel ısınma nedeniyle tropikal hastalıklarda bir artış gözlendiğini belirten İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, 2080 yılına kadar sıtmanın tüm Avrupa'ya yayılması beklendiğini ifade etti. Kadıoğlu, "Türkiye'de tropikal hastalıklar için polikliniklerin kurulması gerekecek. Şu an Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin güney bölgesini sıtma bölgesi olarak gösteriyor. Bu daha da kuzeye doğru yayılacak" dedi. Enfeksiyon ve Tropikal Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Şiran Keske ise sıtma virüsünü taşıyan sivrisineğin, iklim değişiklikleri ve havaların ısınmasıyla birlikte daha kolay yayılmaya başladığını vurguladı.
24.08.2022 Yaşam
Uzmandan kenelerle ilgili flaş uyarı!
Uzmandan kenelerle ilgili flaş uyarı! Havaların ısınmasıyla insanların kırsal alanlarda yoğunlaşmasının kene ısırığıyla bulaşan lyme hastalığının görülme sıklığında artışa yol açabileceği uyarısında bulunan İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, “Kuzey yarım kürenin sessiz pandemisi olarak adlandırılan lyme hastalığı, genelde keneler olmak üzere bazı sokan böceklerle bulaşabilir. İlerledikçe insanlarda kalıcı hasarlar bırakabilir” dedi.
20.05.2022 Sağlık
Lyme hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Lyme hastalığı nelere yol açar?
Lyme hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Lyme hastalığı nelere yol açar? Lyme hastalığı, Borrelia burgdorferi bakterisinin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Lyme hastalığı da insanları kenelerin ısırması sonucu meydana gelen ve vücutta enfeksiyona yol açan bir hastalıktır. Peki, Lyme hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Lyme hastalığı nelere yol açar? İşte detaylar…
16.02.2022 Sağlık
Yazın en sık görülen 12 hastalık
Yazın en sık görülen 12 hastalık Pandeminin gölgesinde geçirdiğimiz yaz mevsiminde beslenmeden tatil planlarına dek birçok konuya her zamankinden fazla özen göstermek gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya “Yaz mevsimi tatil planlarının yapıldığı, sosyal mesafenin kısaldığı ve dikkatin daha çok dağıldığı bir dönem. Toplumsal aşılanma oranının artışıyla birlikte Covid-19 tedbirleri konusunda biraz daha rahatız, daha serbest hareket ediyoruz. Ancak, Covid-19 salgını hala bir risk ve aslında bu rahatlığa, sosyal mesafelerin kısalmasına da izin vermiyor! Bir yandan Covid-19’un bulaşma riski devam ederken bir yandan da, yaza özgü enfeksiyon hastalıkları hayatımızı zorlaştırıyor, kısıtlıyor. Yaz enfeksiyonlarından korunmak için bazı kurallara mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor” diyo
8.08.2021 Sağlık
Lyme hastalığı tedavi sonrası sendroma dönüşebilir
Lyme hastalığı tedavi sonrası sendroma dönüşebilir Enfekte kenelerin ısırığı ile bulaşan lyme hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Bengisu Ay “Lyme hastalığına Borrelia burgdorferi isimli bir bakteri neden olur. Enfekte kenelerin ısırığı ile bulaşır. Birçok memeli türü bu bakteri ile enfekte olabilmekle birlikte geyikler en önemli rezervuarlardır. Hastaların yüzde 10-20’sinde antibiyotik tedavisine rağmen yıllarca süren tekrarlayıcı kas ve eklem ağrıları, uyku bozuklukları, yorgunluk gibi belirtiler görülebilir. Buna ‘Tedavi sonrası lyme hastalığı sendromu’ denir” dedi.
3.09.2020 Sağlık
İstanbul için korkutan açıklama! Coronadan sonra 'Lyme' tehlikesi
İstanbul için korkutan açıklama! Coronadan sonra 'Lyme' tehlikesi Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, Türkiye’nin pek çok noktasında kene vakalarında artış yaşandı. Farklı türleri olan kenelerin bazıları, ölümcül bir hastalık olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşine neden oluyor. İstanbul’daki kene türlerinin ise, ölümlere neden olan bu enfeksiyonu taşımadığını ifade eden uzmanlar İstanbulluları, keneden bulaşan bir diğer ciddi hastalık ‘Lyme’a karşı uyardı.
16.06.2020 Gündem
Yüz felcine iyi gelen pratik egzersizler
Yüz felcine iyi gelen pratik egzersizler Yüzde bulunan kasları ve beyin fonksiyonlarını da olumsuz etkileyen yüz felci, yüzde kalıcı hasar oluşturabilir. Yüz felci birkaç saat veya gün içerisinde maksimum seviyeye ulaşabiliyor ve yüzün büyük bölümünü etkileyebiliyor. Fizyoterapist Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, yüz felcinin teşhisi ve tedavisine iyi gelen pratik egzersizler hakkında önemli bilgiler verdi. Peki, Yüz felci nedir? Yüz felci sebepleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte yüz felcine iyi gelen pratik egzersizler...
8.06.2020 Sağlık
Justin Bieber’ın hastalığı, Lyme hastalığı nedir? Keneden bulaşan Lyme, Türkiye’de de görüldü mü?
Justin Bieber’ın hastalığı, Lyme hastalığı nedir? Keneden bulaşan Lyme, Türkiye’de de görüldü mü? Lyme hastalığı, Justin Bieber’in bu hastalığa yakalanmasından sonra merak edilmeye başlandı. Deri, eklemler, kalp ve santral sinir sistemi etkileyen Lyme hastalığı, parazitler yoluyla bulaşır. Peki, Lyme hastalığı nasıl tedavi edilir?
9.01.2020 Gündem
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’ndan iklim değişikliği ve hastalık uyarısı
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’ndan iklim değişikliği ve hastalık uyarısı İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, iklim değişikliği konusunda korkutan bir açıklamada bulundu. Prof. Dr. Kadıoğlu, "İklim değişikliği hayvanlardan insanlara geçen hastalıkları artıracak" dedi.
9.08.2019 Gündem
‘İddialara gülüyorum’
‘İddialara gülüyorum’ ABD’li sanatçı Avril Lavigne, 2003 yılında öldüğü ve yerine bir başkasının geçtiği iddialarına güldüğünü söyledi.
2.11.2018 Magazin
İnatçı ağrıların nedeni bu olabilir!
İnatçı ağrıların nedeni bu olabilir! Kaslarda inatçı ağrı, yorgunluk gibi yakınmalarla yaşam kalitesini düşüren fibromiyalji ülkemizde yaklaşık 2,5 milyon insanı etkiliyor. Uzmanlara göre, aslında bu sayı çok daha fazla çünkü fibromiyalji çok sayıda belirti ile gelişmesi nedeniyle başka hastalıklarla karıştırılabiliyor.
18.10.2018 Sağlık
Uzmanlar uyarıyor: Çağın salgını
Uzmanlar uyarıyor: Çağın salgını Dokuz Eylül Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Barbaros Çetin, lupus, Alzheimer, epilepsi, kronik yorgunluk, huzursuz bacak sendromu, kalp hastalıkları ve alerji gibi birçok hastalığın nedeninin lyme virüsü olduğu iddiasında.
19.09.2018 Sağlık
Dikkat! Doktorlar uyarıyor...
Dikkat! Doktorlar uyarıyor... Dermatoloji Uzmanı Doktor Necla Eryılmaz, böcek sokmalarına karşı dikkat edilmesini isteyerek bazı uyarılarda bulundu.
29.07.2018 Sağlık
Nişanlısını öldürdükten sonra cesedine saatlerce tecavüz etti!
Nişanlısını öldürdükten sonra cesedine saatlerce tecavüz etti! Guetemalalı milyarder, gittikleri tatilde uyuşturucunun etkisine girip nişanlısını boğarak öldürdükten sonra cesedine saatlerce tecavüz etti.
30.06.2018 Dünya
Ben bir savaşçıyım!
Ben bir savaşçıyım! Dünyaca ünlü süper modeller Gigi ve Bella Hadid’in annesi eski model Yolanda Hadid, yazdığı kitabında Lyme hastalığı ile mücadelesini “Ben bir savaşçıyım, ancak teslim olmalıyım” sözleriyle anlattı
24.08.2017 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Lyme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lyme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.