Linyit

Linyit

Son dakika linyit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan linyit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını linyit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Linyit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan linyit gelişmeleri de dahil olmak üzere 331 linyit haberi bulunmuştur. Tüm linyit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akbelen kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akbelen kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Akbelen’deki 190 parselde madene izin veren kararı yürürlükten kaldırdı..
13.03.2024 Gündem
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bu yazının ana konusu olan linyit hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Linyit ülkemizde çıkarılan bir madendir ve genellikle evleri ısıtmak amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Fakat birçok sektörde linyit kullanımı devam etmektedir. Bir kömür türü olarak bilinen linyit kahverengi rengindedir. Kömür çeşitleri içerisinde en düşük sırada yerini almaktadır. En alt sırada yer almasının sebebi ise ısıtma potansiyelinin diğer kömür türlerine göre oldukça düşük olmasından kaynaklanmaktadır. 
1.02.2024 Yaşam
Madeni su basmasında 'Benim oğlum yüzme bilmez ki' sözleriyle tanınan anne yaşamını yitirdi
Madeni su basmasında 'Benim oğlum yüzme bilmez ki' sözleriyle tanınan anne yaşamını yitirdi Karaman'ın Ermenek ilçesinde 9 yıl önce su basan maden ocağında hayatını kaybeden oğlu Tezcan Gökçe'nin arama çalışmalarında "Benim oğlum suda yüzme bilmez ki" sözleriyle tanınan ve o dönem herkesi duygulandıran Ayşe Gökçe (82) hayatını kaybetti. Oğlunun cenaze törenine yırtık lastik ayakkabıyla katılan baba Recep Gökçe de 3 yıl önce koronavirüse yenik düşmüştü.
25.12.2023 Gündem
58 Plaka Neresi? 58 Hangi Şehrin Plakası? 58 Hangi İlin Plaka Kodu?
58 Plaka Neresi? 58 Hangi Şehrin Plakası? 58 Hangi İlin Plaka Kodu? Plakaları bilmek çok önemlidir. Her şehrin değişik plakaları var. Plakalar 01 den başlamaktadır. Son ilin plakası ise 81'dir. Özellikle motorlu taşıtlar için plaka numarası ciddi önem taşımaktadır. Plakalar merak edilmekte ve bazı yerlerde de kullanılmaktadır. 
28.08.2023 Yaşam
ÇANAKKALE HARİTASI ||| Çanakkale Damyeri haritada nerede? Çanakkale haritası üzerinden Çanakkale’nin ilçeleri ve köyleri…
ÇANAKKALE HARİTASI ||| Çanakkale Damyeri haritada nerede? Çanakkale haritası üzerinden Çanakkale’nin ilçeleri ve köyleri… Marmara Bölgesinin güneybatısında yer alan Çanakkale, Marmara Denizine kıyısı olan bir şehirdir. Çanakkale güneyde Balıkesir’le, diğer sınır komşuları ise Tekirdağ ve Edirne'dir. Asya ile Avrupa arasında ulaşımı sağlayan Çanakkale Boğazı ise ekonomik anlamda şehir için stratejik bir önemdedir. Peki, Çanakkale Damyeri haritada nerede? Çanakkale haritası üzerinden Çanakkale’nin ilçeleri ve köyleri…
23.08.2023 Gündem
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde...
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Nisan'da açıklayacak, gündemi değiştirecek" dedi.
8.04.2023 Ekonomi
Kömür madeni işletmesinde patlama meydana geldi: 7 yaralı
Kömür madeni işletmesinde patlama meydana geldi: 7 yaralı Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde özel bir kömür madeni işletmesinde meydana gelen toz patlaması sebebiyle 7 işçi hafif şekilde yaralandı.
20.03.2023 Gündem
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması ile maden kazasında hayatını kaybeden işçi yakınlarına, ‘destek paketini’ de içeren torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
16.11.2022 Gündem
Maden işçilerini ilgilendiren prim ve destek açıklaması: Aylık bağlanacak
Maden işçilerini ilgilendiren prim ve destek açıklaması: Aylık bağlanacak Bakan Fatih Dönmez: TBMM Genel Kurul gündeminde yer alan düzenleme ile kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda vefat eden madencilerimizin genel sağlık sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin her türlü borçları terkin edilecek ve vefat tarihinde sigortalıya ilişkin şartlar aranmaksızın hak sahiplerine aylık bağlanacak. Bu şekilde bağlanan aylıklara ilişkin primlerin eksik olan kısmı devletimizce ödenecek.
16.11.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Türkiye’nin kurulu güç kapasitesi 102 bin MW’ı aştı
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Türkiye’nin kurulu güç kapasitesi 102 bin MW’ı aştı Türkiye’nin Eylül ayı sonu itibariyle elektrik kurulu gücü, bir önceki yıla göre 3.765 MW artarak 102 bin 281 MW seviyesine yükseldi.
21.10.2022 Ekonomi
Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur?
Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur? Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında patlama meydana geldi. Madendeki patlamanın nedeninin ise grizu patlaması olduğu belirtiliyor. Peki, Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur? Grizu patlaması neden olur? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması! Merkez Bankası’nın aylık fiyat gelişmeleri raporunda enflasyondaki artışa en belirgin katkının enerji ve hizmet gruplarından geldiği belirtildi.
4.10.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez: Yıllık kömür üretimimiz 1 ile 1.5 milyon ton arasında
Bakan Dönmez: Yıllık kömür üretimimiz 1 ile 1.5 milyon ton arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin kömür rezervleri açısından son derece zengin ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Son keşiflerle birlikte yaklaşık 20 milyar ton kömürümüz var. Linyit ve taşkömürü. Bunun 1,5 milyar tonu bu havzadaki taşkömürü ve son derece kaliteli kömürden bahsediyoruz. Ama yıllık üretimimiz 1 milyon ila 1,5 milyon ton arasında değişiyor. Bu şekilde baktığımızda burayı bin yılda bitiremezsiniz” dedi.
20.09.2022 Ekonomi
Dünya rezervinin neredeyse tamamı Türkiye’de! Gübrenin alternatifi: Leonardit
Dünya rezervinin neredeyse tamamı Türkiye’de! Gübrenin alternatifi: Leonardit Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Afşin bölgesindeki linyit sahasında çıkarılan leonardit madeni, gübrenin alternatifi olacak. Gübreye göre yüzde 30 daha fazla verim sağlayan ve fiyat olarak 5’te 1 kadar ucuz olan leonardit madeni, tarımda kullanılmaya başlandı.
14.09.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 32 oldu
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 32 oldu Elektrik ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen değişti. Türkiye’nin Temmuz ayı sonu itibariyle elektrik kurulu gücü, bir önceki aya göre 296 MW artarak 101 bin 814 MW seviyesine yükseldi. Lisanssız santrallerin kurulu güç içindeki payı yüzde 8 iken, lisanslı santrallerin payı yüzde 92 oldu. Kurulu güç içinde kamunun payı yüzde 32, özel sektörün payı da yüzde 68 olarak gerçekleşti.
23.08.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 16 arttı
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 16 arttı Elektrik ile ilgili flaş gelişme. Elektrik tüketimi yüzde 6 azaldı. Temmuz'da doğal gaz santrallerinden elektrik üretimi yüzde 48 azalırken, ithal kömürden elektrik üretimi yaklaşık yüzde 16 arttı. Türkiye’nin elektrik tüketimi Temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında azalırken, üretimi yüzde 8 azaldı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 32 oranında...
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 32 oranında... Elektrik ile ilgili flaş gelişme. Resmen belli oldu. Türkiye’nin kurulu güç kapasitesi 101.5 bin MW’ı aştı. Türkiye’nin Haziran ayı sonu itibariyle elektrik kurulu gücü, bir önceki aya göre 852 MW artarak 101 bin 518 MW seviyesine yükseldi. Öte yandan Lisanssız santrallerin kurulu güç içindeki payı yüzde 8 iken, lisanslı santrallerin payı yüzde 92 oldu. Kurulu güç içinde kamunun payı yüzde 32, özel sektörün payı da yüzde 68 olarak gerçekleşti. İşte son dakika haberinin detayları...
20.07.2022 Ekonomi
Doğal gaz krizi büyüyor! Avrupa ülkesi acil durum ilan etti
Doğal gaz krizi büyüyor! Avrupa ülkesi acil durum ilan etti Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle artan enerji fiyatları nedeniyle Macaristan’ın enerji sektöründe “acil durum” ilan ettiğini duyurdu.
13.07.2022 Dünya
Dodurga seçim sonuçları 2022! Dodurga nerede, Belediye Başkanı hangi partiden oldu? Dodurga'da seçimi kim kazandı?
Dodurga seçim sonuçları 2022! Dodurga nerede, Belediye Başkanı hangi partiden oldu? Dodurga'da seçimi kim kazandı? Dodurga seçim sonuçları 2022 merak ediliyor. Çankırı Dodurga, yeniden belde statüsü kazanmasının ardından 13 yılın sonra belediye başkanını seçti. Peki, Dodurga'da seçimi kim kazandı? Dodurga Belediye Başkanı hangi partiden oldu?
4.07.2022 Siyaset
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün...
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün... Asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşlarına gelecek temmuz zamları ve artan enflasyonla birlikte asgari ücrete de ara zam beklentisi oluştu. Açıklamalar art arda geldi, detaylar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘vatandaşı enflasyona ezdirilmeyeceğiz’ mesajı sonrası başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere birçok ilgili kurumu harekete geçirdi. Bu doğrultuda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda toplanacak. Masada ise çeşitli formüller yer alıyor. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Net ve brüt 2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammı 2022 temmuz son dakika gelişmeleri...
28.06.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması TCMB enflasyon değerlendirmesinde tüketici yıllık enflasyonundaki artışın alt gruplar geneline yayılırken bu gelişmeye en belirgin katkının başta gıda olmak üzere enerji ve hizmet gruplarından geldiği belirtildi.
6.05.2022 Ekonomi
Linyit üretimi yüzde 15,7 arttı
Linyit üretimi yüzde 15,7 arttı Linyit satılabilir üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 6,6 azalırken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,7 arttı.
28.04.2022 Ekonomi
Mart 2022 kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Mart ayı kira artış oranı 2022 ne olur, tahmini nedir?
Mart 2022 kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Mart ayı kira artış oranı 2022 ne olur, tahmini nedir? Mart 2022 kira artış oranı ne olur, Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK tarafından açıklanan şubat ayı TÜFE oranlarıyla Mart ayı kira artış oranı belli olacak. Şimdi gözler şubay ayı enflasyon oranlarına çevrildi.
21.02.2022 Ekonomi
Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? 2022 Şubat ayı enflasyon rakamları Mart’ın kaçında belli olacak?
Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? 2022 Şubat ayı enflasyon rakamları Mart’ın kaçında belli olacak? Enflasyon oranları şubat ayının bitmesine az bir süre kala vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Ocak ayı enflasyon verirlerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocakta aylık bazda yüzde 11,10, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 10,45 artış gösterdi. Şimdi merakla şubat ayı enflasyon oranları bekleniyor. Peki, enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?
16.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası enflasyon değerlendirmesini yayınladı
Merkez Bankası enflasyon değerlendirmesini yayınladı Merkez Bankası aylık fiyat gelişmeleri raporunda tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı baskının sürdüğü belirtildi.
4.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Linyit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki linyit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.