Gazete Vatan Logo

58 Plaka Neresi? 58 Hangi Şehrin Plakası? 58 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plakaları bilmek çok önemlidir. Her şehrin değişik plakaları var. Plakalar 01 den başlamaktadır. Son ilin plakası ise 81'dir. Özellikle motorlu taşıtlar için plaka numarası ciddi önem taşımaktadır. Plakalar merak edilmekte ve bazı yerlerde de kullanılmaktadır. 

58 Plaka Neresi? 58 Hangi Şehrin Plakası? 58 Hangi İlin Plaka Kodu?

58 Plaka Neresi?

Merak edilen plakalar arasında 58 olan plaka numarası da var. 58 plaka Sivas iline bağlıdır. Motorlu araçlarda bulunan plakaya göre sorgulama yapılmaktadır. Özellikle trafikte plaka numaraları ile araçlar tarif edilmektedir. 

58 Hangi Şehrin Plakası?

Ülkenin her bir ilinde 58 plakalı araç görmek mümkün. Doğal olarak bu plaka hemen merak edilmeye başlanıyor. 58 plakası sadece Sivas şehrinde görülebilecek bir plaka değildir. Plaka aracın hangi ile kayıtlı olduğunu göstermektedir. Ancak 58 olan plaka farklı illerde de görülebilir. 

58 Hangi İlin Kodu?

Uzun yıllardan beri plaka kodu kullanmak zorunluluk haline gelmiştir. İlk başlarda il sayısı daha düşüktü. Ancak ilçeler il olarak kabul edilmeye başlandığında artık il numaraları da artmaya başlandı. Bunun için günümüzde il olarak geçen 81 şehir mevcuttur.

İlk plaka kodu Fransa ülkesinde kullanılmaya başlandı. Plaka kodların sunmuş olduğu avantajlar sayesinde artık tüm dünya üzerinde bu sistem kullanılmaya başlandı. 

58 İl kodu daima bilinmek istenir. Çünkü her bir şehirde bu kodu görme imkanı var. Bu kod Sivas iline ait bir plakadır. 

Haberin Devamı

Sivas İlinin Plakası

Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Sivas ilinde çok sayıda taşıt bulunmaktadır. Her taşıtın kendine göre bir plakası vardır. Ancak Sivas'ta bulunan araçlar bu plaka numaraları 58 ile başlamaktadır. Her il farklı kod ile kayıt edilmektedir. 58 plaka kodu olan Sivas ili de son derece güzel ve gelişmiş bir şehirdir. Özellikle tarım ve sanayi sektörü çok gelişmiştir.

Türkiye'nin en büyük linyit işletmesi de bu şehirde yer almaktadır. Haberleşme, ticaret ve ulaştırma da yine ekonomik faaliyetler içerisinde yer almaktadır. Sivas şehrine kayıtlı olan motor ve araç taşıtların plaka kodları 58 olarak başlamaktadır. Bu plaka çok biliniyor ve de merak ediliyor. 1413 yılında Osmanlı Döneminde Sivas topraklara dahil oldu.