Lenin

Lenin

Son dakika lenin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lenin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lenin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lenin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lenin gelişmeleri de dahil olmak üzere 193 lenin haberi bulunmuştur. Tüm lenin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cengiz Aytmatov Eserleri Nelerdir? Cengiz Aytmatov Eserleri'nin Özellikleri
Cengiz Aytmatov Eserleri Nelerdir? Cengiz Aytmatov Eserleri'nin Özellikleri Kırgız Edebiyatının en önemli isimlerinden birisi de Cengiz Aytmatov olmaktadır. Pek çok edebi esere sahip olan Cengiz Aytmatov dünya edebiyatının da yakında tanıdığı isimlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Eserlerini Kırgızca ve Rusça olarak kaleme alan Cengiz Aytmatov eserlerinde genellikle aşk, dostluk ve savaş dönemindeki kahramanları ele almıştır. Eserleri ile tüm dünyada adını duyuran önemli isimlerden birisi olarak karşımıza çıkan yazarlardan birisidir. 
17.08.2023 Eğitim
Sitare Akbaş'tan eski sevgilisi Murat Dalkılıç'a gönderme!
Sitare Akbaş'tan eski sevgilisi Murat Dalkılıç'a gönderme! Sitare Akbaş ile yeni bir aşka yelken açan ve her fırsatta ilişkilerinin çok iyi gittiğini söyleyen Murat Dalkılıç'ın, ilişkisini sessiz sedasız noktaladığı ortaya çıkmıştı. Ünlü popçu, sonrasında Çağla Boz ile yeni bir aşka yelken açmıştı. Yaşananların ardından Sitare Akbaş, geçtiğimiz akşam katıldığı bir etkinlikte gazetecilerle bir araya geldi. 2022 yılını değerlendiren güzel oyuncu, eski sevgilisine göndermede bulundu.
18.12.2022 Magazin
Rusya yüzyıl sonra ilk kez temerrüde düştü!
Rusya yüzyıl sonra ilk kez temerrüde düştü! Rus ekonomisi ile ilgili son dakika gelişmesi! Rusya-Ukrayna savaşının başladığı dönemde ruble değer kaybetmişti. Ancak Rusya'dan gelen doğal gaz hamlesi ile birlikte ruble savaş öncesi döneme göre bir miktar değer kazanmişti. Rusya'nın ekonomik durumu ile ilgili gelen son haber ise dikkat çekici niyelikte. Yüzyıl sonra ilk kez oluyor. Ruya borçlarını ödeyemez noktaya geldi ve resmi açıklama yapıldı. Rusya uluslararası borçlarından birini ödeyememesi nedeniyle temerrüde düştüğünü duyurdu.
27.06.2022 Ekonomi
Prof. Dr. Ortaylı: “Şehirlere göç çekmek cehalettir”
Prof. Dr. Ortaylı: “Şehirlere göç çekmek cehalettir” Kocaeli'de düzenlenen Kartepe Zirvesi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın özel oturumuyla son buldu. Ortaylı, “Şehirlere göç çekmek bir cehalettir. Bereketli bir ülkede açımdan öleceğim, böyle bir şey olabilir mi? Şehirleri düzenlememizin zamanı geldi” dedi.
27.03.2022 Gündem
18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi, 18 Mart'ta okullar tatil mi?
18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi, 18 Mart'ta okullar tatil mi? 18 Mart Çanakkale Zaferi okullar tatil mi, 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi tatil mi? 18 Mart Çanakkale Zaferi cuma günü kutlanacak. Çanakkale Zaferi’nin 107. Yılı büyük bir coşkuyla beklenirken, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü 18 Mart’ta tatil olup olmadığı sorgulanmaya başlandı.  
16.03.2022 Eğitim
Starbucks, Pizza Hut, Mcdonald’s, IKEA,  Apple ve onlarca firma tek tek duyurdu! Dünya devleri çekiliyor
Starbucks, Pizza Hut, Mcdonald’s, IKEA, Apple ve onlarca firma tek tek duyurdu! Dünya devleri çekiliyor Onlarca firma tek tek açıkladı. Dünya devleri birer birer çekiliyor. Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ülkeyi adeta bir zaman tünelinden geçirerek 32 yıl geriye taşıdı. İlk kez 31 Aralık 1990’da Moskova’da Rus halkına kapılarını açan McDonald’s ülkedeki 850 şubesini kapatma kararı aldı. Rusya’ya yaptırım uygulayan şirketler arasında Starbucks, Pizza Hut ve KFC gibi birçok dünyaca ünlü zincir restoran ile Coca Cola ve Pepsi gibi sembolik markalar da bulunuyor.
10.03.2022 Ekonomi
Ukrayna'dan sonra Putin'in yeni hedefi Moldova mı? Korku içinde bekliyorlar, ülke hazırlıklara başladı...
Ukrayna'dan sonra Putin'in yeni hedefi Moldova mı? Korku içinde bekliyorlar, ülke hazırlıklara başladı...   Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi Moldova'da korkulu bekleyişe neden oldu. Tüm dünya Rus lider Putin'in bu işgali başlatmasının altında yatan niyetleri ve nihai hedefinin ne olduğunu merak etmeye devam ediyor. Kendisini Putin'in hedef tahtasında gören Moldova ise çoktan yaklaşan tehlikeye hazırlanmaya başladı bile...
8.03.2022 Dünya
ABD'nin Kiev Büyükelçiliği'nden sosyal medyayı sallayan paylaşım
ABD'nin Kiev Büyükelçiliği'nden sosyal medyayı sallayan paylaşım Ukrayna toprağı Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıyan Rusya lideri Vladimir Putin'in, yaklaşık bir saat süren basın toplantısında tarihi kendi penceresinden yeniden yazması tüm dünyayı sarstı.
23.02.2022 Dünya
Putin kimdir? Vladimir Putin kaç yaşında? Putin kaç yıldır başkan? Putin ne zaman geldi? İşte bilinmeyen yönleriyle Putin’in hayatı!
Putin kimdir? Vladimir Putin kaç yaşında? Putin kaç yıldır başkan? Putin ne zaman geldi? İşte bilinmeyen yönleriyle Putin’in hayatı! Tüm dünya Vladimir Putin’i konuşuyor! Rusya-Ukrayna krizi ile birlikte pek çok kişinin merak ettiği isimlerin başında gelen Putin son 20 yıla damga vuran siyasetçilerin başında geliyor. Tüm dünyanın gözü Rusya – Ukrayna gerilimine çevrilirken, Putin’in hayatı da en çok merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Putin kimdir? Vladimir Putin kaç yaşında? Putin ne zaman geldi? Putin kaç yıldır başkan? İşte Putin’in hayatı!
24.02.2022 Gündem
Rusya Ukrayna savaşı başladı mı? Rusya Ukrayna savaşı son durum! Rusya Ukrayna neden savaşacak?
Rusya Ukrayna savaşı başladı mı? Rusya Ukrayna savaşı son durum! Rusya Ukrayna neden savaşacak? Rusya Ukrayna savaşı başladı mı, Rusya Ukrayna neden savaşacak? Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve tek taraflı bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'nin Rusya tarafından tanınması sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus halkına seslendi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzaladı ve Putin Rus askerlerinin Ukrayna'ya girmesi talimatını verdi. İşte Rusya Ukrayna savaşı son durum…
22.02.2022 Dünya
Bige Önal ve Aras Bulut İynemli sessiz sedasız barıştı! Amsterdam'da aşk tazeliyorlar...
Bige Önal ve Aras Bulut İynemli sessiz sedasız barıştı! Amsterdam'da aşk tazeliyorlar... 6 yıllık ilişkilerini noktaladıktan sonra sessiz sedasız barışan Bige Önal ve Aras Bulut İynemli, 1 aylığına Amsterdam’a giderek İstanbul’un kaosuna kısa bir mola verdi.
22.11.2021 Magazin
Bestemsu Özdemir'den Yağız İzgül açıklaması
Bestemsu Özdemir'den Yağız İzgül açıklaması Geçtiğimiz haftalarda böbrek iltihabı nedeniyle zor günler geçiren Bestemsu Özdemir, önceki gün ‘Sen Ben Lenin’ filminin galasında görüntülendi. Muhabirlerin sorularını yanıtlayan güzel oyuncu, ünlü şef Yağız İzgül ile yeni başlayan ilişkisi hakkında da konuştu.
19.11.2021 Magazin
Ekvador karıştı! Hükümet karşıtı protestolarda olaylar çıktı...
Ekvador karıştı! Hükümet karşıtı protestolarda olaylar çıktı... Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, hükümet karşıtı protestolarda çıkan olaylar nedeniyle 18 kişi gözaltına alındı.
27.10.2021 Dünya
Prof. Aygün Attar: Haydar Aliyev'in vasiyeti gerçekleşti
Prof. Aygün Attar: Haydar Aliyev'in vasiyeti gerçekleşti Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Azerbaycan'ın mimarı Haydar Aliyev doğumunun 98. yılında andı. Attar, “Bugün Azerbaycan’ın dünya siyasetinde söz sahibi olabilmesinin mimarı Haydar Aliyev takdirle anılıyor. Türk halkının önemli liderleri arasına adını yazdıran Aliyev’in politikalarının sadece Azerbaycan’ın değil aynı zaman da Türkiye’nin de önceliklerinin dünya gündeminde tutulmasındaki katkısı unutulamaz. Şuşa’sız Karabağ, Karabağ’sız ise umumiyetle Azerbaycan yoktur’ demişti vasiyeti gerçekleşti” ifadelerini kullandı.
10.05.2021 Siyaset
Kadınlar Günü ne zaman ortaya çıktı? 8 Mart Dünya Kadınlar günü nasıl başladı, Kadınlar Günü’nün tarihçesi ve önemi…
Kadınlar Günü ne zaman ortaya çıktı? 8 Mart Dünya Kadınlar günü nasıl başladı, Kadınlar Günü’nün tarihçesi ve önemi… Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm dünyada her yaştan ve her milletten kadının birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak biliniyor. Kadınlar, hayattaki duruşlarını, kendileri ile ilgili yaklaşımlara itirazlarını, toplumdan ve siyasilerden beklentilerini 8 Mart’ta en güçlü şekilde dile getirirecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde pek çok kişi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? sorusunu araştırıyor. Peki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı? Kadınlar Günü neden 8 Mart? İşte Kadınlar Günü tarihçesi ve önemi...
8.03.2021 Gündem
Ekvador'da cezaevlerinde isyan çıktı! Çok sayıda mahkum öldü...
Ekvador'da cezaevlerinde isyan çıktı! Çok sayıda mahkum öldü... Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 3 ayrı kentteki cezaevlerinde isyan çıktığı ve polisin müdahalesi sonucu en az 50 mahkumun öldüğü bildirildi.
23.02.2021 Dünya
Putin evli mi? Putin’in kaç kızı var? Rusya lideri Putin’in korona aşısı açıklaması sonra merak ediliyor! İşte Putin ailesi…
Putin evli mi? Putin’in kaç kızı var? Rusya lideri Putin’in korona aşısı açıklaması sonra merak ediliyor! İşte Putin ailesi… Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamasına göre, Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını tescil etti. Rusya böylece koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke oldu. Aşıyı ilk deneyen isimlerden biri de Putin'in kızı oldu. Putin’in aşı açıklaması dışında, aşının kızına da yapılması dikkatleri Putin’in ailesine çevirdi. Putin’in evli olup olmadığı, kaç tane çocuğu olduğu araştırılmaya başladı. Peki, Putin evli mi?
11.08.2020 Gündem
Ekvador'da, Kovid-19'un merkez üssü Guayaquil'de ev ve hastanelerden  1424 ceset toplandı
Ekvador'da, Kovid-19'un merkez üssü Guayaquil'de ev ve hastanelerden 1424 ceset toplandı Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, ülkesinde yeni tip corona virüsün (Kovid-19) "merkez üssü" olarak nitelenen ve geçen ay halkın ölen yakınlarını sokağa bıraktığı Guayaquil'de ev ve hastanelerden 1424 cesedin toplandığını açıkladı.
16.04.2020 Corona Virüsü
Atatürk kılığına bürünüyor! Tepki çeken görüntüler
Atatürk kılığına bürünüyor! Tepki çeken görüntüler Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Atatürk kılığına bürünen Göksel Kaya’nın bu benzerliğini istismar ettiğini açıkladı.
9.11.2019 Gündem
Efsane isimlerin izinde Başka Şehirler
Efsane isimlerin izinde Başka Şehirler Şehirlerin dününe uzanan yolculuklar, iz bırakan efsane isimlerden geriye kalan hatıralar, geçmişin derinliklerinde unutulan masal tadında hikâyeler…
17.09.2019 Kültür Sanat
Ekvador'da kaçak madene ordu müdahalesi
Ekvador'da kaçak madene ordu müdahalesi 2 bin 400 polis ve asker, ülkenin kuzeyinde Buenos Aires bölgesindeki kaçak altın madeni ve çevresinin kontrolünü ele geçirdi.
3.07.2019 Dünya
Assange gözaltına alındı!
Assange gözaltına alındı! Wikileaks kurucusu Assange, Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nden çıkartılarak gözaltına alındı.
11.04.2019 Dünya
Trump'a BM Genel Kurulu'nda büyük şok!
Trump'a BM Genel Kurulu'nda büyük şok! ABD Başkanı Donald Trump, Esed rejiminin kimyasal silah kullanması durumunda ABD'nin harekete geçeceği uyarısında bulundu. Ayrıca Trump'ın kürsüdeki ilk sözlerini kimse alkışlamadı, şaşkınlık yaşayan Trump "Beklediğim reaksiyon bu değildi" dedi.
25.09.2018 Dünya
'Ülke için iyi bir haber' ded! Örgüt lideri...
'Ülke için iyi bir haber' ded! Örgüt lideri... Kolombiya'da eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne (FARC) operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt lideri Guacho ağır yaralandı. Ekvador Devlet Başkanı Moreno, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonun 'kendi ülkeleri için iyi bir haber' olduğunu belirtti.
16.09.2018 Dünya
"Assange İngiliz makamlarına her an teslim edilebilir"
"Assange İngiliz makamlarına her an teslim edilebilir" Wikileaks’in kurucusu Julian Assange'ı İngiliz makamlarına teslim etmeyi planladığı iddia edilen Ekvador hükümetinin Londra ile anlaştığı ortaya atıldı.
23.07.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Lenin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lenin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.