Lejyoner Hastalığı

Lejyoner Hastalığı

Son dakika Lejyoner hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Lejyoner hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Lejyoner hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lejyoner Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lejyoner hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 46 lejyoner hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm lejyoner hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi Yeni salgın ülkede yayılıyor. Polonya’nın güneydoğusunda yayılan lejyoner hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi.
29.08.2023 Dünya
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar, artan sıcaklıklarda ev, iş yeri ve araçlarda daha uzun süre kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların düşük sıcaklıklarda, uzun süre ve kontrolsüz kullanılması ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
21.07.2023 Yaşam
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgası vatandaşları fena halde zorladı. Sıcak havadan bunalan çoğu kişi ev ve iş yerlerinde klima kullanımına başvuruyor. Peki masum sandığımız klimalar gerçekte bizi hasta ediyor mu? Klimaların zararlarından nasıl korunabiliriz? Klima sebebiyle hangi hastalıklara yakalanıyoruz? İşte detaylar...
17.07.2023 Sağlık
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu Yaz aylarının gelmesiyle birlikte herkes tatilde. Ancak deniz ve havuz keyfinizin kabusa dönmemesi için yaz enfeksiyonlarına karşı önlem almak şart! Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman sağlığı tehdit eden yaz enfeksiyonlarını anlattı.
1.08.2021 Sağlık
Klima çarpmasın dikkat! Lejyoner hastalığı komaya götürüyor...
Klima çarpmasın dikkat! Lejyoner hastalığı komaya götürüyor... Serinleyelim derken hasta olmayın. Klima çarpmasına dikkat. Klimaların yılda en az 1 kez özel solüsyonlarla, periyodik bakımı yapılması lazım ki bakteri üretmesin. Bu bakterinin sigara içenler, kronik rahatsızlıkları olanlar ile organ nakli hastaları gibi özellikle bağışıklığı güçlü olmayan kişilerde ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Okur, “Yaz zatürresi, Lejyoner hastalığı olarak da bilinen hastalık ilk olarak üst solunum yolunda kendini gösteriyor ve tedavi edilmediğinde de akciğere yerleşerek zatürreye sebep olabiliyor. Bu durum, kişiyi komaya kadar götürebilecek süreçlere de yol açabilir" dedi.
23.07.2021 Gündem
Memur, işçi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve açıklandı
Memur, işçi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve açıklandı Kamu, özel sektör... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş açıklama! Bakanlık duyurdu. İş kazalarıyla ilgili kapsamlı tanımlama geldi. Bakanlığın hazırladığı rehberde, işin yürütülmesi nedeniyle ortaya çıkan sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engelliliğin meslek hastalığı olarak tanımlandığı belirtilerek, “Meslek hastalıkları, etkenle çalışanın ilk temasından 1 hafta ila 40 yıl sonra ortaya çıkabilmektedir” denildi. Meslek hastalığına neden olan biyolojik etkenler arasında bakteri, virüs, mantar ve parazitlerin de olduğu ifade edilen rehberde, virüslere örnek olarak da hepatit, HIV ve H1N1 (domuz gribi) gösterildi.
6.03.2021 Memur
'Halınız varsa klimayı daha dikkatli kullanın'
'Halınız varsa klimayı daha dikkatli kullanın' Bilinçsiz klima kullanımının, günümüzde birçok hastalığa neden olabildiğini belirten uzmanlar bu hastalıkların başında ani ısı değişimlerinin yol açtığı enfeksiyon hastalıkları ve klima bakımlarının düzenli yapılmaması nedeniyle ortaya çıkan alerjik hastalıklar geldiğine dikkat çekiyor.
16.07.2020 Sağlık
Klimalardaki gizli tehlike!
Klimalardaki gizli tehlike! Prof. Dr. Finn Rasmussen, yaz sıcaklarının kendini iyice hissettirdiği şu günlerde kullanımı artan ve temizliği iyi yapılmayan klimaların sağlığı ciddi şekilde tehdit ettiğini kaydetti. Rasmussen, "Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı ülkemizde hava sıcaklıkları 40 santigrata ulaşmış, bu da klimalara duyulan ihtiyacı artırmıştır. Ev, araç ve işyeri gibi iç mekan ortamlarda yoğun klima kullanımı ise insan sağlığını tehdit eden önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılan araştırmalar gelişen sağlık sorunlarının gerekçesi olarak klimalardan kaynaklanan kötü hava kalitesini göstermektedir" dedi.
11.07.2020 Sağlık
Corona virüs ile benzerliği dikkat çekiyor: Bu hastalığa dikkat!
Corona virüs ile benzerliği dikkat çekiyor: Bu hastalığa dikkat! Kalabalık ofis ortamları, toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri gibi kalabalık ortamlarda klimalardan yayılan farklı virüsler olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, “Temizliği ihmal edilen klima filtrelerinde üreyen bakterilerin, uygun sıcaklıkta çoğalıp ortamdaki havaya yayılmasıyla ortaya çıkan bir tür zatürre olan Lejyoner hastalığı, Covid-19 virüsüne benzer belirtiler gösteriyor” dedi.
10.07.2020 Sağlık
'Lejyoner hastalığı'na dikkat
'Lejyoner hastalığı'na dikkat Bir tür zatürre olan ‘Lejyoner hastalığı’ndan korunmak için hijyen kurallarını dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Kadir Göktürk, "İçinde bulunduğumuz sıcak havalar göz önüne alındığında Covid-19 tedavisi sonrasında yaşam alanlarında klima olanların, klima bakımlarına önem vermeleri, havuz, kaplıca gibi lejyonella riski bulunan mekanlardan kaçınmaları gerekmektedir” dedi.
8.07.2020 Sağlık
Uzmanından uyarı: Bırakmak için en iyi zaman!
Uzmanından uyarı: Bırakmak için en iyi zaman! Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Karlıkaya, koronavirüs salgınının, sigaranın derhal bırakılmasını birinci öncelik haline getirdiğini söyledi.
27.03.2020 Sağlık
Tatil yolunda hasta olmayın
Tatil yolunda hasta olmayın Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Uzmanı Op. Dr. Ali Osman Aksoy, uzun bayram tatilinde yolculuklarda araç klimasının insan sağlığını etkilediğini belirterek, "Klimayı araç camına vererek ortamı soğutun" uyarısında bulundu.
2.08.2019 Sağlık
Uzmanlardan uyarı, zatürreye sebep oluyor
Uzmanlardan uyarı, zatürreye sebep oluyor Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar, küresel ısınmanın etkisiyle artan sıcaklıklarda ev, iş yeri ve araçlarda daha uzun süre kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların düşük sıcaklıklarda, uzun süre ve kontrolsüz kullanılması ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor. Klimaların bakımlarının yapılmadan kullanılması ise bu riski daha da artırıyor.
30.07.2019 Sağlık
Klimayı açıp yüz felci olmayın
Klimayı açıp yüz felci olmayın Uzmanlar, yaz sıcaklarının en yüksek seviyeye ulaştığı şu günlerde nem oranlardaki artışında etkisiyle özellikle kronik solunum ve kalp hastalıkları olanlar ve küçük çocuklar vücut ısılarında kontrolsüz artışa bağlı olarak ciddi sağlık sorunları yaşanabileceğine dikkat çekti.
30.07.2019 Sağlık
Yaz gribine dikkat
Yaz gribine dikkat Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Keleş, halk arasında ‘yaz gribi’ olarak bilinen ve klimalardaki bakteriler yoluyla insanlara geçen ‘lejyoner hastalığı’nın, ağır ve tehlikeli bir hastalık olduğunu söyledi.
15.07.2019 Sağlık
Yaz gribine dikkat
Yaz gribine dikkat Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Keleş, halk arasında ‘yaz gribi’ olarak bilinen ve klimalardaki bakteriler yoluyla insanlara geçen ‘lejyoner hastalığı’nın, ağır ve tehlikeli bir hastalık olduğunu söyledi.
14.07.2019 Sağlık
Klimalar sadece hava değil hastalık üflüyor
Klimalar sadece hava değil hastalık üflüyor K.B.B Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, yaz gribinin bilinmeyenlerini anlattı.
18.06.2019 Sağlık
Uzmanlardan klima hastalığı uyarısı
Uzmanlardan klima hastalığı uyarısı Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak, sürekli klima altında duran insanların sıcağa karşı tahammülsüzlüğünün arttığını söyledi.
6.08.2018 Sağlık
Kimsenin aklına gelmeyen evdeki gizli tehlike
Kimsenin aklına gelmeyen evdeki gizli tehlike Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sulhattin Arslan, özellikle klimalarda bulunan "lejyoner" mikrobunun duş başlıklarında da bulunabildiğini belirterek, duş başlıklarının temizliğine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
29.07.2018 Yaşam
Dikkat! Duş başlığından bile bulaşıyor...
Dikkat! Duş başlığından bile bulaşıyor... Klima yoluyla bulaşan ve klima hastalığı olarak bilinen “lejyoner hastalığı”, zatürre gibi ciddi üst solunum yolu sorunlarına yol açabiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Necla Songür, klima hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi
5.06.2018 Sağlık
Klimalardaki tehlike: Lejyoner hastalığı
Klimalardaki tehlike: Lejyoner hastalığı Özellikle yazın klimalara bağlı ortaya çıkan en önemli sağlık sorununun lejyoner hastalığı olduğu açıklandı.
25.06.2017 Sağlık
Klimalardan hasta olmamak için bu önerilere dikkat!
Klimalardan hasta olmamak için bu önerilere dikkat! Büyük ve kapalı ofislerin vazgeçilmezi olan iklimlendirme cihazlarının gerekli bakımı yapılmadığında neden olabileceği hastalıkları ve bu hastalıklardan korunma yollarını Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç...
6.11.2015 Sağlık
Antalya için 'Ebola' uyarısı!
Antalya için 'Ebola' uyarısı! KENT Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Dr. Ozan Uzkut, söz konusu salgın hastalık konusunda Antalya’nın, İstanbul’ndan çok daha fazla risk taşımakta olduğunu ileri sürdü.
29.09.2021 Gündem
Yaz gribine dikkat!
Yaz gribine dikkat! Daha çok kışın görmeye alıştığımız gribi, aslında yaz dönemlerinde de sıklıkla yaşıyoruz...
25.08.2014 Sağlık
Klima bakterisine dikkat
Klima bakterisine dikkat MAKİNE Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, yaz aylarının vazgeçilmesi olana klimalarda eksik veya hatalı bakımdan kaynaklanan klima bakterisine karşı uyardı.
21.06.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Lejyoner Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lejyoner hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.