Laiklik

Laiklik

Son dakika laiklik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan laiklik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını laiklik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Laiklik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan laiklik gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.144 laiklik haberi bulunmuştur. Tüm laiklik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek?
Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendiler ne demek? Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, kızını liseye ve üniversiteye gönderen ailelere 'Bir adamın kızını götürüp liseye, üniversiteye vermesi ne demek? Zerre kadar haysiyeti, şerefi olan adam kızını üniversiteye verebilir mi?' ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından Aczmendi tarikatı nedir, Aczmendi lideri Müslüm Gündüz kimdir? Aczmendi nedir, ne demek, Aczmendiler kimlerdir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
9.11.2023 Gündem
Genel Başkanlık yarışı nefes kesti
Genel Başkanlık yarışı nefes kesti CHP’de Genel Başkanlık yarışı inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu. İlk turda Özgür Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Özel, 2 oy fark ile salt çoğunluğu kaçırınca seçim ikinci tura kaldı. Kıran kırana geçen oylama geç saatlere kadar sürerken kazananı ikinci tur sonuçları belirledi.
5.11.2023 Gündem
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni çıkış: Toplum lider değişimi istiyor
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni çıkış: Toplum lider değişimi istiyor Seçim sonrası CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken yeni açıklamalar geldi.
27.07.2023 Gündem
Fatih Erbakan: Milli Görüş çizgisi gericilik değildir
Fatih Erbakan: Milli Görüş çizgisi gericilik değildir Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, CNN Türk canlı yayınında 'milli görüş' ve 'laiklik' ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
17.06.2023 Gündem
Aytun Çıray İYİ Parti'den istifa etti
Aytun Çıray İYİ Parti'den istifa etti İYİ Parti 27. dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. Çıray, istifa mektubunda dikkat çeken ifadeler kullandı.
6.06.2023 Gündem
Dünyada manşet oldu! BBC'den dikkat çeken Erdoğan yorumu: Kalabalıkları bir orkestra şefi gibi yönetiyor
Dünyada manşet oldu! BBC'den dikkat çeken Erdoğan yorumu: Kalabalıkları bir orkestra şefi gibi yönetiyor Dünyanın gözü kulağı Türkiye'den gelen haberlerde... Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için geri sayıma sürerken dünya basını Erdoğan'ın favori olduğunu yazdı. Erdoğan'ın seçim performansını değerlendiren BBC 'kalabalıkları bir orkestra şefi gibi yönetiyor' derken New York Times'tan itiraf gibi bir analiz geldi.
26.05.2023 Dünya
'Erdoğan nasıl kazanıyor' sorusuna çarpıcı yanıt! Zaferin formülünü madde madde açıkladı
'Erdoğan nasıl kazanıyor' sorusuna çarpıcı yanıt! Zaferin formülünü madde madde açıkladı Dünyanın gözü kulağı Türkiye'den gelen haberlerde... Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için geri sayıma sürerken dünya basını 'Erdoğan nasıl kazanıyor' sorusunu sordu ve zaferin formülünü madde madde açıkladı. Alman Frankfurter Rundschau gazetesi ise haberinde son anket sonuçlarına yer verdi.
24.05.2023 Dünya
Muharrem İnce'den 6'lı masadaki adaylık tartışması yorumu: Bu karşılıklı restleşme
Muharrem İnce'den 6'lı masadaki adaylık tartışması yorumu: Bu karşılıklı restleşme Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçim sürecini Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında yorumladı. 6'lı masayı eleştiren İnce "Muhalefet bu ülkede umut olamıyor. Gerçeklikten kopmuş bir muhalefet var" ifadelerini kullandı. İnce, 6'lı masanın mutabakat metnine ilişkin "Tarım, hayvancılık yok, baştan savma yazılmış bir metin" dedi. İnce adaylık tartışmalarına ilişkinse "2 bin 300 vaadi olanların bir adayı olacaktır, herhalde 15 Mayıs'a bırakmayacaklardır. Karşılıklı birbirlerine ayar veriyorlar. Yardımcılar üzerinden ayar veriyorlar. Bu karşılıklı restleşme. Diğer partiler de pastadan pay kapma telaşında" dedi.
4.02.2023 Gündem
Mustafa Kemal Atatürk'ün Fikir Hayatını Etkileyen Yazarlar Ve Düşünürler Hangileridir?
Mustafa Kemal Atatürk'ün Fikir Hayatını Etkileyen Yazarlar Ve Düşünürler Hangileridir? Kurtuluş Savaşı'na öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk, oldukça geniş bir dünya görüşüne sahipti. Özellikle sahip olduğu fikirler onu özel kılmaktaydı. Ayrıca yaşamında onu etkileyen birçok yazar ve düşünür olmuştur.
17.11.2022 Eğitim
Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi, temel hak ve özgürlükleri koruyor
Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi, temel hak ve özgürlükleri koruyor Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi, anayasanın üstünlüğü ilkesini hayata geçiren, varlık nedeni olan temel hak ve özgürlükleri koruyan bir mahkeme olarak yoluna devam etmektedir” dedi.
31.10.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: Başörtüsü için Anayasa'nın 24. maddesi değişecek
Bakan Bozdağ: Başörtüsü için Anayasa'nın 24. maddesi değişecek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı canlı yayında "Başörtüsü için tek maddede ek maddede 24. maddede değişiklik yapılmasına karar verildi." dedi. Bakan Bozdağ, "CHP'nin de destek vermemek için fazlaca bir bahane bulacağını düşünmüyorum. İki maddelik bir düzenleme yapılacak. İkincisi de 41. madde. Aile Türk toplumunun temelidir. Türk toplumunun, devletinin güçlü olmasını istiyorsak ailenin güçlü olması gerekir." dedi.
24.10.2022 Siyaset
İstanbul Barosu yeni başkanını seçiyor, iki avukat İranlı kadınlara destek için saçlarını kesti
İstanbul Barosu yeni başkanını seçiyor, iki avukat İranlı kadınlara destek için saçlarını kesti  İstanbul Barosu'nun yeni başkanının seçileceği 52'nci Genel Kurul toplantısının ilk gününde, 2 kadın avukat İranlı kadınlara destek vermek amacıyla saçlarını kesti.
22.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı ne dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıkladı? Cumhurbaşkanı grup konuşması!
Cumhurbaşkanı ne dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıkladı? Cumhurbaşkanı grup konuşması! Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıklandı, cumhurbaşkanı grup konuşması bitti mi? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis’te yaptığı grup konuşmasında hak ve özgürlüklerle ilgili açıklama yapacağını söyleyerek, herkesi ekran başına davet etmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen konuşmaya başladı. Peki, Cumhurbaşkanı ne dedi?
5.10.2022 Gündem
Adalet Bakanı Bozdağ’dan CHP’nin başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ilişkin değerlendirme
Adalet Bakanı Bozdağ’dan CHP’nin başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ilişkin değerlendirme Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’nin başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ilişkin, “Bu teklif, bu zihniyetin değiştiğini değil, seçime dönük kamufle edildiğinin ifadesidir” dedi.
4.10.2022 Gündem
CHP, başörtüsüyle ilgili kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu
CHP, başörtüsüyle ilgili kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Başörtüsü' kanun teklifi TBMM’ye sunuldu.
4.10.2022 Siyaset
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu? 28 Şubat davası hükümlüsü  Çevik Bir'in sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi. Bir'in cezasının infazı 1 yıl süreyle ertelendi. Peki, Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
2.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! NATO zirvesi sonrası İsveç ve Finlandiya'ya net mesaj...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! NATO zirvesi sonrası İsveç ve Finlandiya'ya net mesaj... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'de gerçekleşen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonunda medya mensuplarıyla söyleşi gerçekleştirdi. NATO Zirvesi'nin Türkiye için büyük bir diplomatik zafer olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonraki süreç özellikle İsveç ve Finlandiya’ya aittir. Herhangi bir yanlışları vesaire olduğu zaman zaten kapı gibi belgeler elde, oradan gereğini yaparız" dedi. Erdoğan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız." dedi.
1.07.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yerde her durumda nefretini kusan bir kesim mevcut
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yerde her durumda nefretini kusan bir kesim mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde hala milletimizin inancına, kültürüne, tarihine, değerlerine karşı kin duyan fırsat bulduğu her yerde ve her durumda nefretini kusan bir kesim mevcuttur. Her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da mankurtların nefret suçlarına maruz kaldık." dedi.
30.04.2022 Siyaset
Macron ve Le Pen seçim düellosunda karşı karşıya geldi
Macron ve Le Pen seçim düellosunda karşı karşıya geldi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Ulusal Birlik parti lideri Marine Le Pen televizyonda yayınlanan bir düelloda karşı karşıya geldi.
20.04.2022 Dünya
Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti
Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti. Zekeriya Beyaz'ın cenazesinin yarın kaldırılacağı öğrenildi.
12.04.2022 Gündem
Muharrem İnce: Seçimlere tek başımıza gireceğiz
Muharrem İnce: Seçimlere tek başımıza gireceğiz Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Seçimlere tek başımıza gireceğiz. Sloganımız belli; ne cumhur ne millet, tek yol memleket" dedi.
27.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Kadına karşı şiddet suçlarında cezalar artıyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Kadına karşı şiddet suçlarında cezalar artıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, kadına karşı şiddetle mücadelede yeni düzenlemeler yapıldığını söyledi ve kadına karşı işlenen suçlarda cezaların artacağını açıkladı.
4.03.2022 Siyaset
Postmodern darbe ne demek, nedir? 28 Şubat 1997 darbesine neden postmodern darbe deniliyor, Postmodern darbe ne anlama gelmektedir?
Postmodern darbe ne demek, nedir? 28 Şubat 1997 darbesine neden postmodern darbe deniliyor, Postmodern darbe ne anlama gelmektedir? Postmodern darbe nedir? 28 Şubat süreci Türkiye siyasi tarihinde postmodern darbe olarak adlandırıldı. Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin kurduğu koalisyon hükümetinin dağıldığı, Refah Partisi’nin kapatılıp, Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı konulması sürecinin üzerinden 25 yıl geçti. Peki, 28 Şubat 1997 darbesine neden postmodern darbe deniliyor, Postmodern darbe ne demek?
28.02.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Şentop, "bizim tarihimizde ve İslam düşüncesi ve hukukunda teokrasi olmadığını düşünüyorum. Bahsettiğimiz Batılı anlamda. Teokratik iktidar yapısı olmadığı kanaatindeyim." dedi. Şentop, "Eskiden ulusal hükümetlerin ülke sınırları içerisinde demokrasiye, özgürlüklere karşı tehdit ve risk oluşturan uygulamaları vardı. Şimdi ise çok uluslu şirketlerin demokratik davranışları, siyasi kararları etkileyen tutumları var. Bence tedbir alınmazsa, bu tedbiri uluslararası bazı sözleşmelerle, ülkelerin birlikte hareket etmesi suretiyle yapabiliriz." ifadelerini kullandı. "Demokasinin modası geçmiş değil, geçmeyecektir" diyen Şentop, sözlerine şöyle devam etti: Demokrasinin şablon ve kavram olarak kalacağını düşünüyorum ama içeriğinin boşaltılması, bozulması, manipüle edilmesi riskiyle karşı karşıyayız
6.02.2022 Siyaset
Necip Hablemitoğlu suikasti nasıl oldu? Necip Hablemitoğlu kimdir, aslen nereli, ölümü?
Necip Hablemitoğlu suikasti nasıl oldu? Necip Hablemitoğlu kimdir, aslen nereli, ölümü? Necip Hablemitoğlu suikastinin katil zanlılarından kırmızı bültenle aranan Nuri Gökhan Bozkır, MİT tarafından yurt dışından Türkiye'ye getirilerek Emniyet'e teslim edildi. Söz konusu gelişme sonrası Necip Hablemitoğlu kimdir? Necip Hablemitoğlu suikasti nasıl oldu? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
27.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Laiklik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki laiklik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.