Kuyum

Kuyum

Son dakika kuyum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuyum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuyum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuyum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuyum gelişmeleri de dahil olmak üzere 148 kuyum haberi bulunmuştur. Tüm kuyum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmemiş altın ithalatında uygulanan kotaya ilişkin bir bilgilendirme duyurusu yayınladı.
6.05.2024 Ekonomi
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.
27.03.2024 Ekonomi
Altın fiyatları için kritik uyarı! Fark bir anda gram başına 250 lirayı geçti
Altın fiyatları için kritik uyarı! Fark bir anda gram başına 250 lirayı geçti Altın fiyatları son dakika alış-satış rakamları en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, Kapalı Çarşı verileri ile güncel ve anlık rakamları yakından takip ediyor. Mart ayında yükseliş trendini güçlendiren sarı madende hareketli seyir devam ediyor. Birkaç hafta içerisinde gram altının serbest piyasa fiyatı ile Kapalıçarşı’da, kuyumcularda satılan fiyatı arasında makas 250 lirayı aştı. Peki altın fiyatları kuyumcularda neden daha da yükseldi? Konuyla ilgili merak edilenler haberin detayında...
21.03.2024 Ekonomi
Altın fiyatlarında son  dakika gelişmesi! Rekor fark 250 TL'yi aştı
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Rekor fark 250 TL'yi aştı Altın fiyatları son dakika alış-satış rakamları en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, Kapalı Çarşı verileri ile güncel ve anlık rakamları yakından takip ediyor. Mart ayında yükseliş trendini güçlendiren sarı madende hareketli seyir devam ediyor. Birkaç hafta içerisinde gram altının serbest piyasa fiyatı ile Kapalıçarşı’da, kuyumcularda satılan fiyatı arasında makas 250 lirayı aştı. Peki altın fiyatları kuyumcularda neden daha da yükseldi? Konuyla ilgili merak edilenler haberin detayında...
21.03.2024 Ekonomi
Altın fiyatları ile ilgili kritik tarih açıklandı! Ons altın için bu rakam ilk kez telaffuz edildi
Altın fiyatları ile ilgili kritik tarih açıklandı! Ons altın için bu rakam ilk kez telaffuz edildi Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle altın ve piyasa uzmanlarının tahminleri doğrultusunda yatırım kararı alan pek çok yatırımcı bulunuyor. Öte yandan altın fiyatları ABD'den gelecek verilere odaklandı. Altın gram fiyatı ons tarafındaki hareketle yön bulacak. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları beklentisine ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, 'O tarih kritik' diyerek altın için rakam verdi. İşte piyasadaki fiyatlamalarda öne çıkanlar...
25.01.2024 Ekonomi
Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel “Çocuk fenomen” çıkışı sonrası açıklama yaptı: Kızlarımdan özür diliyorum!
Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel “Çocuk fenomen” çıkışı sonrası açıklama yaptı: Kızlarımdan özür diliyorum! 14 yaşında şöhreti yakalayıp büyük bir beğeni kitlesine ulaşan; 'Sen Olsan Bari', 'Dipsiz Kuyum' ve 'Yalnız Çiçek' gibi şarkılarıyla milyonlara ulaşan Aleyna Tilki’nin çok konuşulan v tepkisi sonrası anne Havva Öztel'den açıklama geldi.
23.09.2023 Magazin
Aleyna Tilki'nin bikinili pozlarında ayak detayı kaçmadı! "Ayakları başka bir gezegenden!"
Aleyna Tilki'nin bikinili pozlarında ayak detayı kaçmadı! "Ayakları başka bir gezegenden!" 'Sen Olsan Bari', 'Dipsiz Kuyum' ve 'Yalnız Çiçek' gibi şarkılarıyla yıldızı parlayan, son olarak da 'Serdar Ortaç Vol 2' albümünde seslendirdiği 'Ayrı Gitme' parçasıyla adından söz ettiren pop müziğin başarılı ismi Aleyna Tilki, son olarak nehir kenarında bikinisiyle poz verdi. Aleyna Tilki’nin bikinili paylaşımında en çok ise ayaklarındaki değişim dikkat çekti.
30.08.2023 Magazin
Kuyumcu ürünleri ve mücevher ithalatına yeni düzenleme!
Kuyumcu ürünleri ve mücevher ithalatına yeni düzenleme! Bazı kuyumculuk ürünlerinin ve mücevherlerin AB dışındaki ülkelere ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük getirildi.
8.08.2023 Gündem
Sinan Oğan CNN Türk'te: Türkiye'de linç kültürü bitmeli
Sinan Oğan CNN Türk'te: Türkiye'de linç kültürü bitmeli Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayan Sinan Oğan, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Oğan, "Hakaret eden herkese dava açacağım, eleştirenlere değil. Bu linç kültürüyle hesaplaşacağım ben. Linç kültürünün demokrasiye bir tehdit olduğunu düşünüyorum" dedi Oğan, "Benim Kılıçdaroğlu'ndan talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı. Makam, mevki talep etmedim" diye konuştu. Oğan, Erdoğan'ı destekleme kararıyla ilgili de "Bir pazarlık asla olmadı. Biz ortaya birtakım ilkeler koyduk. Ortada pazarlık değil, ilkeler var" ifadelerini kullandı.
26.05.2023 Gündem
Nakit avans limiti kalktı mı, açıldı mı, nakit avans limitini kullanamıyorum neden? Kredi kartı nakit avans açıldı mı?
Nakit avans limiti kalktı mı, açıldı mı, nakit avans limitini kullanamıyorum neden? Kredi kartı nakit avans açıldı mı? Merkez Bankası kredi kartlarıyla belirli bir limitin üzerinde yapılan nakit avans ve kuyum harcamalarının büyük kısmının yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar vermişti. Karar tepkiler üzerine kaldırıldı ancak bilmece devam ediyor. Bankalar nakit avans sınırlamasını sürdürüyor. Kafaları karışık olan vatandaşlar arama motorlarına yönelerek “Nakit avans limiti kalktı mı, nakit avans limitini kullanamıyorum neden?” sorularına yanıt arıyor. Peki, Kredi kartı nakit avans açıldı mı?
25.05.2023 Ekonomi
Kuyumcu ile Alman turist arasında altın krizi! 5 gram yerine 50 gram alınca ortalık karıştı
Kuyumcu ile Alman turist arasında altın krizi! 5 gram yerine 50 gram alınca ortalık karıştı Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kuyum mağazasından parasını ödedikleri 5 gram altının yerine 50 gram altın alarak ayrıldıkları iddiasıyla yakalanan Alman karı-koca, Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. Alman karı-kocayı uzun zamandır tanıdıklarını belirten kuyumcu Mustafa Metin, olayı fark ettiğinde geri çağırdığını, almadıklarını belirterek mağazadan ayrıldıklarını, dost bildiği ailenin bunu yapmasına anlam veremediğini söyledi.
24.05.2023 Yaşam
Nakit avans açıldı mı, kredi kartı nakit avans ne zaman açılacak? Taksitli nakit avans limiti ne kadar, nakit avans kaldırıldı mı?
Nakit avans açıldı mı, kredi kartı nakit avans ne zaman açılacak? Taksitli nakit avans limiti ne kadar, nakit avans kaldırıldı mı? TCMB'nin kuyum kararı sonrasında Vakıfbank, Garanti, Ziraat ve Akbank gibi bankalar kredi kartı nakit avans işlemlerini durdurmuştu. Nakit avans kararına yönelik tartışmalar artınca Merkez Bankası kararı iptal etti. Kredi kartına nakit avansı kaldıran bankalar TCMB kararının ardından yeniden maaş ve vadesiz hesap üzerinden nakit avans vermeye başladı. Peki, Banka kredi kartı nakit avans kararı iptal mi edildi, nakit avans iptal mi? Nakit avans kararı kalktı mı? Kredi kartı nakit avans açıldı mı?
23.05.2023 Ekonomi
CHP'li Öztrak: Bu seçimde 'kırıldım', 'küstüm' yok
CHP'li Öztrak: Bu seçimde 'kırıldım', 'küstüm' yok CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu seçimde 'korktum' yok, 'kırıldım' yok, 'küstüm' yok. Biz önce seçimi alacağız. Varsa kırgınlıkları, küskünlükleri ve diğer her şeyi sonra konuşacağız" dedi.
20.05.2023 Gündem
Kredi kartı nakit avans kaldırıldı mı, neden? Kredi kartı nakit avans nedir, neden kapatıldı? Kredi kartına nakit avans kapandı mı?
Kredi kartı nakit avans kaldırıldı mı, neden? Kredi kartı nakit avans nedir, neden kapatıldı? Kredi kartına nakit avans kapandı mı? Kredi kartıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olacağının açıklandı. Bankacılık kaynakları, tüketicilerin nakit avansla ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, “Kredi kartından nakit avans 1,36 faiz oranıyla çekiliyordu. Menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” dediler. Merkez Bankası bugün tarihli yeni bir talimatı bankalara gönderdi. Peki, Kredi kartı nakit avans kaldırıldı mı, neden? Kredi kartı nakit avans nedir, neden kapatıldı?
19.05.2023 Ekonomi
Nakit avans kararı! Merkez Bankası'ndan bankalara talimat
Nakit avans kararı! Merkez Bankası'ndan bankalara talimat Kredi kartlarındaki nakit avans uygulamasıyla ilgili yeni bir karar verildi. Merkez Bankası, kredi kartlarında makro ihtiyati tedbir uygulaması kaldırıldı. Nakit avans çekiminde menkul kıymet tesisi şartı da kaldırıldı.
19.05.2023 Ekonomi
'Efsane indirim'ler sonrası bakanlık harekete geçti!
'Efsane indirim'ler sonrası bakanlık harekete geçti! Ticaret Bakanlığı, Türkiye'de kasım ayında 'efsane cuma', 'şahane kasım', 'şahane cuma' gibi sloganlar kullanılarak gerçekleştirilen indirim kampanyalarını mercek altına aldı. Bakanlığa bildirilen şikayetler arasında kampanyalarda belirtilen indirim tutar ve oranlarının gerçeği yansıtmaması, indirimli fiyatların uygulandığı tarih aralığının belirtilmemesi yoğunlukta yer aldı. Kasım indirimlerine ilişkin incelemelerin sonucu ocak ayında toplanacak Reklam Kurulu'nda karara bağlanacak.
3.12.2022 Ekonomi
İş yeri açma ve ruhsat alma şartlarında değişiklik
İş yeri açma ve ruhsat alma şartlarında değişiklik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, doğaya zarar vermesi muhtemel iş yerindeki tali faaliyet konularının, ana faaliyet veya alt düzeyde değerlendirileceği, atık işleme sanayi tesislerinin etrafına koruma bandı bırakılması zorunluluğu getirildiğini, güzellik salonları, spor tesisleri ve kuyumcularla ilgili yeni düzenlemelerin hayata geçirildiğini açıkladı.
25.08.2022 Gündem
Güzellik salonları ile ilgili son dakika kararı! Bakanlık duyurdu, artık değişti
Güzellik salonları ile ilgili son dakika kararı! Bakanlık duyurdu, artık değişti İş yeri olan ve iş yeri açmayı düşünen milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tamamen değişti, yeni kararlar tek tek açıklandı. Resmî Gazete’de yayımlandı, İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarında değişiklik yapıldı. Buna göre geçici faaliyet belgesinin; başvuru, açılma ruhsatı, yer seçimi ve tesis kurma izni uygulamalarında çevre izin ve lisans belgesi yerine geçmesi sağlandı. Meslekî yeterlilik belgesine sahip kişilerin güzellik salonlarında da sorumlu müdür olarak görev alabilmesi sağlandı ve hizmet alanları genişletildi. İşte bakanlığın duyurduğu değişikliğin detayları...
25.08.2022 Ekonomi
Kuyumculuk sektöründe yeni dönem! Bir ilk, nöbetçi kuyumcu sistemi...
Kuyumculuk sektöründe yeni dönem! Bir ilk, nöbetçi kuyumcu sistemi... Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. Yoğun talebi karşılamak için 'nöbetçi kuyumcu' dönemi başladı. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı (DİKO) Mehmet Yüksel, oda olarak ilk projelerini faaliyete koydu. Kentte yoğun turist gelmesiyle birlikte Türkiye’de bir ilk yapılarak “Nöbetçi kuyumcu” sistemini faaliyete geçirdi.
17.05.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarıyla ilgili rekor tahmin! Bu rakamlar ilk kez telaffuz ediliyor, gram, çeyrek, yarım, tam altın...
Altın fiyatlarıyla ilgili rekor tahmin! Bu rakamlar ilk kez telaffuz ediliyor, gram, çeyrek, yarım, tam altın...  Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika rekor tahmini! Yeni altın yorumu piyasayı altüst etti. Altın fiyatlarında yeni rekor geliyor. Altın alımı için tarih verildi. Altın ne kadar olacak? Bu fiyattan altın alınır mı? Altın kaç paraya düşer? Altın yıl sonu ne kadar olacak? soruları yanıtını buldu. Altın fiyatları son dakika gelişmeleri yatırım yapmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Yeni tahminler altın yatırımlarına yön veriyor. Uzmanlar tarafından art arda açıklamalar geldi. Altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahmin piyasada bomba etkisi yarattı. Tarih verildi. Gram altın 1.450 lira olacak. Şu anki altın fiyatları alım fırsatı olarak değerlendiriliyor. Alım satım ve kar amacı güden vatandaşlar ise altın fiyatları bugün ne kadar, kaç TL, 3 Nisan 2022 bugün cumhuriyet, yarım, tam, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu sorularına yanıt arıyor. Kapalıçarşı'dan canlı ve güncel rakamların takibi yapılabiliyor. Ons altın 2 bin dolar seviyelerinden uzaklaşarak bin 900 dolar seviyelerinde işlem görüyor. İşte altın fiyatları son dakika canlı rakamlar....
3.04.2022 Ekonomi
1915 Çanakkale Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçiş ücretini açıkladı: Bir hafta ücretsiz olacak...
1915 Çanakkale Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçiş ücretini açıkladı: Bir hafta ücretsiz olacak... 1915 Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. 6 dakikada köprüden geçişin tamamlanacağını belirten Erdoğan, 'Ülkemizin bu yatırımla sadece zamandan akaryakıt tüketiminden ve karbon salınımızı azalımından kazancı yıllık 415 milyon euro.' dedi. Öte yandan köprüden geçişlerin bir hafta ücretsiz olacağını paylaşan Erdoğan, geçiş ücretini de açıkladı.
18.03.2022 Siyaset
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında flaş tahmin! Tarih verdi! Gram altın 1000 lira...
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında flaş tahmin! Tarih verdi! Gram altın 1000 lira... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Altında yükseliş başladı. Altın fiyatlarıyla ilgili flaş tahmin geldi! Gram altın ne zaman 1000 lira olacak? Uzman isim açıkladı. Ons altın haftanın ilk işlem gününe 1862 dolardan başladı. Ukrayna ordusunun Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmaya girmesi, Rusya’nın Ukrayna’ya olası bir işgal girişimi ihtimalini kuvvetlendirdi. Bu gelişmeyle birlikte cuma günü 1904 doları aşan ons altın 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve 1900 dolar seviyesinden kapandı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ise ons altın yüzde 3.1 oranında değerlendi. Ons altın son 3 haftadır primli bir seyir izleyerek yatırımcısına kazandırıyor.Ons altında görülen sert yükseliş hareketi yurt içinde gram altın fiyatının yukarı yönlü seyretmesinde etkili oldu. Pazartesi gününe 808 liradan başlayan gram altın, cuma günü 834 lirayı aştı ve 833 liradan kapandı. Gram altın bu hafta yatırımcısına yüzde 3.2 oranında kazandırdı. Son 3 haftalık fiyat hareketine bakıldığında gram altındaki primli seyir de dikkat çekti. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
19.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altın bir anda yükseldi! Altın 8 ayın zirvesine yerleşti! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...
Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altın bir anda yükseldi! Altın 8 ayın zirvesine yerleşti! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altın fiyatları birden fırladı. Altın fiyatlarıyla ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Ons altın fiyatları sabah saatlerinde sert yükseliş hareketi gösterdi. 1876 dolara kadar çıkan ons altın böylece yeniden 8 ayın zirvesine ulaşmış oldu. Altın fiyatları jeopolitik risklerden etkilenmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda ons altın fiyatları sabah erken saatlerde ivme kazanmaya başladı. Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin azalmaması, Koronavirüs salgınının yayılmasını sürdürmesi, küresel çapta enflasyon sorunu, Fed'in faizleri artırsa da reel faizin altında kalacağı beklentisi altın fiyatlarını destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
17.02.2022 Ekonomi
Şarkılar Bizi Söyler’de arabesk gecesi!
Şarkılar Bizi Söyler’de arabesk gecesi! Şarkılar Bizi Söyler’e bu hafta Ayhan Aşan, Tuğçe Tayfur, Ümit Yaşar, Cevher ve Sefa Doğanay konuk oldu.
6.02.2022 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Kuyum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuyum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.