Kurucu Meclis

Kurucu Meclis

Son dakika kurucu meclis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kurucu meclis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kurucu meclis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kurucu Meclis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kurucu meclis gelişmeleri de dahil olmak üzere 631 kurucu meclis haberi bulunmuştur. Tüm kurucu meclis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Referandum mu olacak, başörtüsü referandumu mu yapılacak? Referandum nedir, nasıl yapılır?
Referandum mu olacak, başörtüsü referandumu mu yapılacak? Referandum nedir, nasıl yapılır? Malatya'daki toplu açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında yatırımlara değinirken muhalefete tepki göstererek başörtüsü meselesine de değindi. "İlk defa bugün Malatya'da açıklıyorum" dedi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'referandum' çağrısında bulundu. Peki, Referandum nedir, nasıl yapılır?
22.10.2022 Gündem
Bastille günü nedir, 14 Temmuz neden Bastille günü olarak kutlanıyor? Bastille hapishanesi baskını neden önemlidir?
Bastille günü nedir, 14 Temmuz neden Bastille günü olarak kutlanıyor? Bastille hapishanesi baskını neden önemlidir? Bastille günü ne demek, Bastille günü ne anlama gelir? 14 Temmuz 1789 Bastille hapishanesi baskınıyla kraliyetin hükmüyle hapse atılan ve itiraz hakkı bulunmayan mahkumlar serbest bırakıldı. İnsan ve Yurttaş Hakları bildirisinin yayınlamasında bir dönüm noktası olan Bastille hapishanesi baskını ile ilgili merak edilenler günün anlam ve önemi nedeniyle arttı. Peki, Bastille Hapishanesi olayı nedir, neden gerçekleşti? Bastille Hapishanesi nerede? Bastille Günü nedir, neden kutlanır?
14.07.2022 Gündem
Bülent Ecevit şiirleri ve sözleri! Karaoğlan ölümünün 15. Yılında anılıyor: Bülent Ecevit kaç yaşında öldü, nereli?
Bülent Ecevit şiirleri ve sözleri! Karaoğlan ölümünün 15. Yılında anılıyor: Bülent Ecevit kaç yaşında öldü, nereli? 4 kez Başbakanlık görevini üstlenen Bülent Ecevit ölümünün 15. ölüm yılında anılıyor. 5 Kasım 2006 yılında kaybeden Bülent Ecevit siyasete 1954 yılında CHP’de başladı, 2004 yılında yapılan 6. Olağan Kurultay ile de aktif siyaseti bıraktı. Ölümünün 15. Yılında onu kendi şiirleri ve sözleriyle anmak isteyenler arama motorlarına yöneldi. İşte Bülent Ecevit şiirleri ve sözleri…
5.11.2021 Gündem
Meclis'te 23 Nisan özel oturumu! Şentop'tan önemli açıklamalar
Meclis'te 23 Nisan özel oturumu! Şentop'tan önemli açıklamalar TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında, TBMM'nin açılışının 101. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı.
23.04.2021 Siyaset
ABD'den Maduro için 15 milyon dolar ödül!
ABD'den Maduro için 15 milyon dolar ödül! ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hakkında, "uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı" suçlamasıyla iddianame hazırlarken, Maduro'nun yakalanması veya tutuklanması için bilgi verilmesi karşılığında 15 milyon dolar ödül koydu.
26.03.2020 Dünya
MHP lideri Bahçeli'den Ozan Ceyhun çıkışı
MHP lideri Bahçeli'den Ozan Ceyhun çıkışı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Bahçeli, "PKK'nın yan kolu olan HDP'nin kongresindeki rezillikler rahatsız etmiştir. Cumhuriyet savcıları HDP'nin bölücü kongresi hakkında mutlaka soruşturma açmalıdır" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Viyana Büyükelçiliği'ne atanan Ozan Ceyhun'la ilgili de konuştu ve "Bizim Viyana Büyükelçiliği'ne atanan şahısla ilgili ortak hiçbir noktamız yoktur. Geldiği yer bellidir, hüviyeti bellidir, mazisi bellidir. Sorumluluk elbette hükümetindir" ifadesini kullandı.
25.02.2020 Siyaset
Maduro, ABD ile görüştüklerini doğruladı
Maduro, ABD ile görüştüklerini doğruladı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Aylardır Donald Trump hükümetiyle benim başkanlığını ettiğim Bolivarcı hükümet arasında, benim yetkim altında, Kuzey Amerika imparatorluğuyla aramızdaki çatışmaya bir çözüm bulabilmek için çeşitli görüşmeler yapılıyor." dedi.
21.08.2019 Dünya
'Cehennem yaşanacak' uyarısı işe yaramadı! Kabul edildi...
'Cehennem yaşanacak' uyarısı işe yaramadı! Kabul edildi... Hindistan'da Cammu Keşmir'i iki birlik toprağına ayıran yasa tasarısı, federal parlamentonun üst kanadı Rajya Sabha'da (Eyaletler Meclisi) 61 ret oyuna karşı 125 evet oyuyla kabul edildi. Hindistan, yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan anayasa maddesini iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırdı. Cammu Keşmir eyaletiyle ilgili yaşanan gelişmelerin ardından bölgenin eski başbakanlarından Omar Abdullah ve Mehbuba Mufti tutuklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan son gelişmelerle ilgili Pakistan Başbakanı İmran Han ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraflara diyalog sürecinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'ın Cammu Keşmir kararına tepki gösterdi.
5.08.2019 Dünya
Son dakika... Venezuela'da darbe girişimi! ABD...
Son dakika... Venezuela'da darbe girişimi! ABD... Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı. Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello, halkı, Devlet Başkanı Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayında toplanmaya çağırdı. ABD'den darbeye tam destek geldi. Maduro'dan da ilk açıklama geldi: Halkı sokağa davet ediyorum.
30.04.2019 Dünya
AB'den Venezuela'ya tepki
AB'den Venezuela'ya tepki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido’nun dokunulmazlığının kaldırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.
4.04.2019 Dünya
Venezuela’da Guaido’nun dokunulmazlığı kaldırıldı!
Venezuela’da Guaido’nun dokunulmazlığı kaldırıldı! Venezuela’da, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido’nun dokunulmazlığı kaldırıldı.
3.04.2019 Dünya
Son dakika... ABD saldırdı, ülke karanlığa gömüldü!
Son dakika... ABD saldırdı, ülke karanlığa gömüldü! Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkeyi yaklaşık iki gün karanlıkta bırakan elektrik kesintisine ilişkin, "Bugün ülkedeki elektrik kesintisinin neredeyse yüzde 70'ini gidermiştik ancak elektrik hatlarına, yalnızca ABD hükümetinin sahip olduğu yüksek teknoloji kullanılarak yapılmış bir saldırı düzenlendi." dedi.
10.03.2019 Dünya
Ve Maduro tarih verdi! Bu yıl yapılacak
Ve Maduro tarih verdi! Bu yıl yapılacak Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu yıl içerisinde yeni bir Kurucu Meclis için parlamento seçimlerinin düzenleneceğini açıkladı.
3.02.2019 Dünya
Maduro'dan askerlere birlik ve disiplin talimatı!
Maduro'dan askerlere birlik ve disiplin talimatı! Carabobo eyaletindeki 41. Zırhlı Tugayı ziyaret eden Devlet Başkanı Maduro, darbe girişimine karşı askerlere birlik ve disiplin içinde olmaları talimatı verdi.
28.01.2019 Dünya
Venezuela'da Maduro yeniden aday
Venezuela'da Maduro yeniden aday Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet başkanlığı seçiminde yeniden aday olacağını açıkladı.
24.01.2018 Dünya
'ABD'yi destekleyen vatana ihanetle yargılanacak'
'ABD'yi destekleyen vatana ihanetle yargılanacak' Venezuela'da muhalefet vatan hainliğiyle yargılanabilecek. Muhalifler, ABD yaptırımlarını desteklemekle suçlanıyor.
30.08.2017 Dünya
Venezuela lideri Maduro, Putin ile görüşecek
Venezuela lideri Maduro, Putin ile görüşecek Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yakın zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini duyurdu.
22.08.2017 Dünya
Beyaz Saray’ı tehdit etti
Beyaz Saray’ı tehdit etti Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, son seçimlerde yeni kurucu meclise vekil seçilen oğlu Nicolas Maduro Guerra, ülkesine askeri müdahalede bulunabileceği mesajını veren ABD lideri Trump’ı tehdit etti.
13.08.2017 Dünya
Askeri seçenek de masada!
Askeri seçenek de masada! ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'daki iç karışıklıkla ilgili olarak bu ülkeye yönelik askeri seçeneğin de masada olduğunu söyledi.
12.08.2017 Dünya
Meydan okudu: İşte buradayım!
Meydan okudu: İşte buradayım! Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kurucu Meclis'te yaptığı 3 saatlik konuşmada ABD Başkanı Donald Trump'la yüz yüze konuşmak isteğini söyledi.
11.08.2017 Dünya
Son dakika... Haberler kötü! Ortalık daha da karıştı! Muhalif...
Son dakika... Haberler kötü! Ortalık daha da karıştı! Muhalif... Aylardır Maduro hükümetine yönelik sokak protestolarıyla sarsılan Venezuela'da sular durulmak bilmiyor. Gelen bir son dakika haberine göre, Venezuela'da yüksek mahkeme muhalefetteki siyasetçilerden Caracas Belediye Başkanı Ramon Muchacho'ya tutuklama emri çıkardı.
8.08.2017 Dünya
Venezuela'da başsavcı görevden alındı
Venezuela'da başsavcı görevden alındı Venezuela'da yeni seçilen Kurucu Meclis, Başsavcı Luisa Ortega Diaz'ın görevden alınmasına oy birliğiyle karar verdi.
5.08.2017 Dünya
Venezuela'da askerler başsavcılığın etrafını sardı
Venezuela'da askerler başsavcılığın etrafını sardı Venezuela'da yeni seçilen Kurucu Meclis'in yapacağı toplantı öncesinde ulusal muhafızlara mensup bir grup asker, meclis tarafından görevden alınması beklenen Başsavcı Luisa Ortega Diaz'ın ofisinin çevresini kuşattı.
5.08.2017 Dünya
Venezuela'da yolsuzluk iddialarına soruşturma
Venezuela'da yolsuzluk iddialarına soruşturma Venezuela'da Başsavcılık, kurucu meclis üyelerinin belirlendiği seçimlerde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak soruşturma başlattı.
3.08.2017 Dünya
Venezuela'da katılım oranıyla oynandı!
Venezuela'da katılım oranıyla oynandı! Ülkede kurucu meclis temsilcilerinin belirlenmesi için pazar günü yapılan seçime katılım oranlarıyla oynandığı iddia edildi
2.08.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kurucu Meclis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kurucu meclis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.