Kürtler

Kürtler

Son dakika kürtler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kürtler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kürtler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kürtler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kürtler gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.613 kürtler haberi bulunmuştur. Tüm kürtler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin mitinginde açıklamalarda bulundu. CHP'ye 'kent uzlaşısı' üzerinden tepki gösteren Erdoğan, "Karşı tarafa bakıyorsunuz ortada ne şeffaflık var ne milli iradeye saygı var. Kent uzlaşısı uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil." dedi. Filistin konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki desteğini sorguluyorsa kendi milletine hakaret ediyor demektir. Bu asılsız ithamların AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan oy koparmak için dillendirilmesi utanç vericidir. Filistin konusunda kimse bize ders vermez." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "En küçük bir vizyonları yok. Milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlerin amacı; ülkeyi tekrar eski istikrarsızlık, kavga ve terör günlerine döndürmektir. Heybelerindeki tek malzeme budur. Bizim bu millet için çok büyük hayallerimiz var. 2023 hedefleriyle ülkemizi bugünlere hazırladık." ifadelerini kullandı.
13.03.2024 Gündem
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti İsveç’in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Dışişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken, İYİ Parti hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.
26.12.2023 Gündem
Bahçeli: CHP ya HEDEP'i içlerine almalı ya da HEDEP'e katılmalıdır
Bahçeli: CHP ya HEDEP'i içlerine almalı ya da HEDEP'e katılmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''CHP Genel Başkanı'na tavsiyem, uydur gaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP'i içlerine almaları ya da derhal HEDEP'e katılmalarıdır. Bölücülük parkurunda CHP ile HEDEP'in yarışmasında öne çıkan olmaz. Çünkü HEDEP demek CHP demektir. Artık CHP'yle PKK arasındaki teğet noktaları sayılamayacak kadar fazlalaşmıştır'' dedi.
28.11.2023 Gündem
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu Türkmen şehri Kerkük'te 2008'de alınan karar yıllar sonra yürürlüğe girdi. Bunun ardından Kerkük'te artık resmi dil olarak Türkçe kullanılıyor. Peki, Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu?
21.09.2023 Gündem
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suriye, Akdeniz'in doğusundadır ve resmi ismi Suriye Arap Cumhuriyetidir. Orta doğu ülkesi olan Suriye'nin kuzey doğusunda Türkiye yer alır. 
15.09.2023 Eğitim
Göçmenlerle ilgili 'sınır güvenliği' tartışmalarına Bakan Akar'dan yanıt
Göçmenlerle ilgili 'sınır güvenliği' tartışmalarına Bakan Akar'dan yanıt Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Gazeteci Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Akar göçmenlerle ilgili 'sınır güvenliği' tartışmalarına yanıt verdi. "Biz sadece teröristleri hedef alıyoruz" diyen Bakan Akar, "Türkler ve Kürtler kardeştir. Fitne ve fesatla aramızı bozmaya çalışmasınlar" dedi.
23.05.2023 Gündem
Bahçeli: Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi ihanettir
Bahçeli: Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi ihanettir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi hakarettir, ihanettir. Şu hususun özellikle bilinmesini isterim. Kürt kökenli kardeşlerimle bölücü terör örgütü PKK'nın en küçük bağı ve bağlantısı yoktur. Kürt kökenli kardeşlerim, Türk milletinin şerefli mensuplarıdır" dedi.
13.05.2023 Gündem
Bakan Akar: 14 Mayıs’ta herkes vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkacak
Bakan Akar: 14 Mayıs’ta herkes vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkacak Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Hulusi Akar, bazı partilerin teröristlere ‘Özerklik’ sözü verdiğini belirterek, “Özerklik demek bölünmek demek. Kafalarındaki hile bu. Onlara söz verdiler. Milletimizin feraseti buna müsaade etmeyecektir. 14 Mayıs’ta herkes vatanına, milletine, bayrağına, cumhuriyetine sahip çıkacak” dedi.
9.05.2023 Gündem
Bakan Akar: Bizim yaptığımız operasyonlar sadece teröristlere karşı
Bakan Akar: Bizim yaptığımız operasyonlar sadece teröristlere karşı  Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar, "Bizim yaptığımız operasyonlar sadece teröristlere karşı. Fakat bazıları bu yaptığımız operasyonları sanki Kürt kardeşlerimize yapıyormuş gibi fitne ve fesat soktular. Bu yalandır, iftiradır, alçaklıktır. Bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir zaman bir problemimiz olmadı" dedi.
7.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama paylaştı.
6.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Kandil'deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Baronların uzantısı olan HDP'yi artık Erzurum'da siliyor muyuz? Pensilvanya'daki hain dışında kimse üzülmeyecek. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak." dedi
5.05.2023 Gündem
Bakan Akar'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar
Bakan Akar'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
3.05.2023 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir'de '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir" dedi.
29.04.2023 Gündem
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına yönelik saldırı girişimine ilişkin 'Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi. Avrupa ve Amerika'nın PKK/PYD'yi desteklediğini söyleyen Soylu, "Türkiye tek bir vatandaşı da kalsa o terör devletini kurdurmaz", ifadelerini kullandı. Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783 olduğunu duyurdu. Emniyet'teki yeni yapılanma iddialarını değerlendiren Soylu, konu hakkında 'Orada önemli bir yapı yakaladık. Bu yapıda hiç tesadüfi olmayan ilişkileri gördük' dedi.
22.04.2023 Gündem
Bakan Akar: Mehmetçik, Irak'ta girilemez denilen mağaraya girdi
Bakan Akar: Mehmetçik, Irak'ta girilemez denilen mağaraya girdi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde teröristlerin kale olarak gördüğü, girilemez diye nitelendirdiği Çemçö adı verilen mağaraya girildiğini, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi.
18.04.2023 Gündem
Bakan Akar: Kur'an yakan şerefsizlere karşı Türkiye var
Bakan Akar: Kur'an yakan şerefsizlere karşı Türkiye var Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Parasını verdiklerimizi dahi alamadık dostumuz, müttefikimiz dediğimiz ülkelerden maalesef. Bire motor problemimiz var, çözüyoruz. Uçak problemimiz var, çözüyoruz. Çatlasalar da, patlasalar da uçağımızı da yapacağız, motorumuzu da yapacağız, füzemizi de yapacağız, Kızılelma'yı da uçuracağız" dedi. Bakan Akar, İsveç'e de tepki göstererek "Haince yapılan eylemlere karşı, ahlaksızlara karşı, Kuran yakan şerefsizlere karşı Türkiye var" ifadelerini kullandı.
28.01.2023 Gündem
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Rusya'nın aracılığıyla görüştüğünü hatırlatarak, "Şimdi de dışişleri bakanlarının bir araya geleceği görüşmenin hazırlıkları yapılıyor" dedi.
18.01.2023 Dünya
Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler
Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler Fransız vatandaşı aşırı sağcı bir saldırganın Paris'te öldürdüğü üç kişinin cenaze töreni terör paçavraları ve elebaşının posteri önünde gerçekleşti. Avrupa'nın dört bir yanından kiralık otobüslerle taşınan dışarıdaki kalabalığın elinde de paçavralar ve fotoğraflar vardı.
4.01.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile görüşecek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı canlı yayında dış politikaya dair merak edilenleri yanıtladı. Kalın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Rusya Lideri Putin ve Ukrayna Lideri Zelenskiy ile görüşeceğini açıkladı.
3.01.2023 Gündem
PKK sempatizanları Paris'i savaş alanına çevirdi Fransızlar Türkiye'yi hedef aldı
PKK sempatizanları Paris'i savaş alanına çevirdi Fransızlar Türkiye'yi hedef aldı Cuma günü meydana gelen saldırı sonrası Paris sokaklarının savaş alanına çeviren PKK sempatizanlarına Fransız medyası sahip çıktı. Fransızlar PKK sempatizanları yerine Türkiye'yi hedef almayı seçti. Ülkenin en büyük gazetelerinin yaptığı akılalmaz suçlamalar 'pes' dedirtti.
26.12.2022 Dünya
AK Parti'li Çelik: Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmalı
AK Parti'li Çelik: Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmalı  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa'da yaşanan saldırı ve ardından çıkan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede,  "Herkesi bu olaylar vesilesiyle bir kere daha düşünmeye, Türkiye’nin terör konusundaki hassasiyetine destek vermeye davet ediyoruz. Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmalıdır. Avrupa’da sırf Türkiye karşıtlığı yüzünden terör örgütlerinin himaye edilmesinin, eninde sonunda Avrupa’nın başına büyük belalar açacağının ipucu olarak bu gelişmeler ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
25.12.2022 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: NATO’nun artık dur demesinin zamanı geldi
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: NATO’nun artık dur demesinin zamanı geldi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, bu yılın başından itibaren yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 3 bin 982 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Öte yandan Bakan Akar Yunanistan'a da sert tepki göstererek "NATO’nun da bu şımarıklığa artık dur demesinin zamanı gelmiştir." dedi.
24.12.2022 Gündem
Savunma Bakanı Akar: 2015'ten beri 37 bin terörist etkisiz hale getirildi
Savunma Bakanı Akar: 2015'ten beri 37 bin terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Bakan Akar, "24 Temmuz 2015ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 37 bin, bu yılın başından itibaren ise 4 bin civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.
9.12.2022 Gündem
Bakan Akar’dan müttefik ülkelere terör uyarısı
Bakan Akar’dan müttefik ülkelere terör uyarısı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, görüşmelerinde müttefik ülkelere terör örgütü PKK/KCK/YPG’ye her ne sebeple olursa olsun destek olmamaları uyarısında bulunduklarını belirterek, "Teröristlerden ayırt edilmeyi zorlaştıracak şekilde kendi bayrak ve kendi üniformalarını kullandırmamaları, bulundukları bölgelerden teröristleri uzak tutmaları ve nihayetinde terör örgütleri ile tüm ilişkilerini kesmeleri hatırlatılmakta ve gerekli uyarılar yapılmaktadır" dedi.
1.12.2022 Siyaset
Bakan Akar: 3'ü bugün 13 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar: 3'ü bugün 13 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Akar, önceki gün Türk askerlerini şehit eden teröristlere yönelik operasyonda, saldırıyı gerçekleştirenler de dahil 13 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
27.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kürtler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kürtler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.