Kürt Halkı

Kürt Halkı

Son dakika kürt halkı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kürt halkı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kürt halkı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kürt Halkı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kürt halkı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.009 kürt halkı haberi bulunmuştur. Tüm kürt halkı haberleri aşağıda listelenmiştir.
HDP'den Ümit Özdağ çıkışı: Önemli olan Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözler
HDP'den Ümit Özdağ çıkışı: Önemli olan Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu‘na desteğinin açıklamasının ardından gözlerin çevirildiği HDP vermeden Kılıçdaroğlu’na desteğini duyurmuştu. Tartışmalar devam ederken bugün HDP'den dikkat çeken bir açıklama daha geldi.
26.05.2023 Gündem
Yeşil Sol Parti'den ikinci tur kararı
Yeşil Sol Parti'den ikinci tur kararı Yeşil Sol Parti, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol sonrası bugün basın toplantısı düzenleyerek ikinci tur kararını açıkladı.
25.05.2023 Gündem
Joe Biden'in skandal sözlerine Türkiye'den sert tepki
Joe Biden'in skandal sözlerine Türkiye'den sert tepki ABD Başkanı Donald Trump'a rakip olan demokratların adayı Joe Biden'ın skandal sözlerine Türkiye'den tepki geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "NATO müttefikimiz olan ABD'nin bir başkan adayının diplomaside de yeri olmayan bu yakışıksız ifadelerinin mevcut yönetimce de kabul edilemez görüldüğüne inanıyoruz. Türkiye, siyasi oyunlara malzeme yapılacak bir ülke asla değildir." ifadelerini kullanırken, Biden'ın sözlerini CNN TÜRK'e değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da 'Bir itiraf niteliğinde.' değerlendirmesinde bulundu.
15.08.2020 Siyaset
PKK'nın Diyarbakır annelerinden rahatsızlığı teröristlerin ifadelerine  yansıdı
PKK'nın Diyarbakır annelerinden rahatsızlığı teröristlerin ifadelerine yansıdı İçişleri Bakanlığının koordinesinde güvenlik birimlerinin yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu teslim olan terör örgütü PKK mensuplarının ifadeleri, erkek çocuklara dahi tecavüz edildiğini, çocukların kandırılarak nasıl dağa götürüldüğünü, PKK ile HDP arasındaki ilişkiyi ve Diyarbakır annelerinden duyulan rahatsızlığı gözler önüne serdi.
3.08.2020 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden tartışmalı karar
Anayasa Mahkemesi'nden tartışmalı karar Anayasa Mahkemesi, "barış bildirisi" olarak adlandırılan metne imza atan akademisyenlerin yaptığı bireysel başvuruda hak ihlali kararı verdi. Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi Başkanı Av. Dr. Mehmet Sarı, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada "Meselenin problemli yanları var. Bu bildiriye soruşturma açılması tabii. Karara katılmak mümkün değil." diye konuştu.
26.07.2019 Gündem
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Oylarımızı İmamoğlu'na vereceğiz
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Oylarımızı İmamoğlu'na vereceğiz HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerine ilişkin, "Bugün AKP-MHP bloğunun karşısında Ekrem İmamoğlu vardır. O yüzden de gideceğiz oylarımızı İmamoğlu'na vereceğiz" dedi.
16.06.2019 Siyaset
MSB terörle mücadelede 1 yıllık bilançoyu açıkladı
MSB terörle mücadelede 1 yıllık bilançoyu açıkladı Milli Savunma Bakanlığı 2018'in başından bugüne kadar 74’ü sözde lider kadroda toplam 2 bin 442 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında ayrıca yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, çalışmalar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacağını ifade etti.
19.01.2019 Gündem
Brunson'un 'manevi oğlum' dediği Mohammad Ahmad bakın kim çıktı
Brunson'un 'manevi oğlum' dediği Mohammad Ahmad bakın kim çıktı İzmir’de ev hapsinde tutulan rahip Brunson hakkındaki iddianamede, Mohammad Ahmad adlı kişinin Brunson’ın manevi oğlu olduğu belirtiliyor. Ahmad’ın, Brunson adına YPG ve PKK ile temas sağlayan kişi olduğu öne sürülüyor.
28.08.2018 Gündem
Güneydoğu'da terörist başının "HDP'ye oy verin" çağrısına tepki
Güneydoğu'da terörist başının "HDP'ye oy verin" çağrısına tepki Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kanaat önderi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, terör örgütü PKK'nın Kandil'deki sözde lideri terörist başı Murat Karayılan'ın örgütün yayın organları ANF'ye verdiği röportajla "HDP'ye oy verin" çağrısında bulunmasına tepkisini dile getirdi.
21.06.2018 Gündem
Afrinli Kürtlerden kentin gerçek halkına "geri dönün" çağrısı
Afrinli Kürtlerden kentin gerçek halkına "geri dönün" çağrısı TSK ve ÖSO'nun teröristlerden temizlediği Afrin'e dönen Kürt halkı, bölgedeki durumun iyi olduğunu belirterek, hemşehrilerine evlerine dönme çağrısı yaptı. Afrinli sivillerden 51 yaşındaki Türko: "Evimize dönmemize izin vermediler. Bize dediler ki 'Sizi kesecekler. Zar zor ellerinden kaçtık. Sağ salim köyümüze döndük." Başka bir sivil Culusi: Afrin'de çete var.' diyorlar. Oysa ki burada bir şey yok. Herkes evinde. Hiçbir sorun yok"
30.03.2018 Gündem
PYD'nin muhalif Kürt siyasilere tahammülü yok
PYD'nin muhalif Kürt siyasilere tahammülü yok PYD/PKK terör örgütü, elindeki silah gücü sayesinde bölge halkı ile muhalif Kürt grupları baskı altında tutuyor ve kendilerini Kürtlerin tek temsilcisi olarak ilan ediyor.
24.03.2018 Gündem
"PYD Kürtler’i değil PKK’yı temsil eder"
"PYD Kürtler’i değil PKK’yı temsil eder" Rejim muhalifi Suriyeli Kürt entelektüel ve Gelecek Partisi lideri Siamend Hajo: PYD Kürtlerin değil PKK’nın çıkarlarını temsil ve takip eder. Bölgede PKK baskısı çok büyük. Beni de tehdit ettiler.
26.02.2018 Gündem
Kandil'in talimatları boşa çıktı, örgüt bitme noktasında!
Kandil'in talimatları boşa çıktı, örgüt bitme noktasında! Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasının ardından Kürt halkını bir çok kez sokağa dökmek için Kandil’den gelen talimatlar boşa çıktı. Bölücü terör örgütünün sosyal medya üzerinden eylem çağrıları da etkisiz kaldı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı sayesinde PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişine yönelik eylemlere katılım sadece 400 kişi de kaldığı istihbarat raporlarına yansıdı.
20.02.2018 Gündem
Son dakika: ÖSO Komutanı: Kürtleri temsil etmiyorlar
Son dakika: ÖSO Komutanı: Kürtleri temsil etmiyorlar PKK’nın arasında İngiltere, Amerika, Fransa ve Almanya gibi ülkelerden çok sayıda teröristin olduğunu belirten ÖSO Komutanı Ali Siccu bu örgütün bütün Kürtleri temsil etmediğini söyledi.
12.02.2018 Dünya
"Kürt halkı da artık oyunun farkında"
"Kürt halkı da artık oyunun farkında" SELMAN TÜR -Batman'daki kanaat önderleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.
8.02.2018 Gündem
"Suriye'deki Kürtler de PYD/PKK'nın temizlenmesini istiyor"
"Suriye'deki Kürtler de PYD/PKK'nın temizlenmesini istiyor" PYD/PKK'nın zulmünden kaçan Suriyeli Firas Said Ahmet, terör örgütünün baskılarını gören ülkesindeki Kürtlerin PKK/PYD'ye destek vermediğini söyledi.
2.02.2018 Gündem
'ABD iki yüzlü, Türkiye'yi destekliyoruz!'
'ABD iki yüzlü, Türkiye'yi destekliyoruz!' Endonezya’nın en büyük İslami organizasyonlarından Endonezya Ulema Meclisi (MUI) Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.
26.01.2018 Dünya
ÖSO'nun Kürt komutanından Afrin mesajları
ÖSO'nun Kürt komutanından Afrin mesajları TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren ÖSO'nun Kürt komutanı Şabo, 'Afrinli Kürtler, Kürt unsurlarının ÖSO ile gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. Afrin'de halk örgütten kurtulacağı günü iple çekiyor. Afrinliler örgütün ilçedeki ihlallerinden ve zorla silah altına alma uygulamarından bıkmış durumda. Örgüt insanların özgürlüğünü çaldı. Rejim ve DEAŞ ile savaştık, şimdi de PKK zulmüne karşı mücadele ediyoruz. Çok şükür Afrin'den başladık. İnşallah Kamışlı'ya kadar gideceğiz.' dedi.
23.01.2018 Gündem
ÖSO'nun Kürt savaşçılarından Afrin'e mesaj
ÖSO'nun Kürt savaşçılarından Afrin'e mesaj Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren Suriye Özgür Ordusu'nun (ÖSO) Kürt mensupları, terör örgütü PYD/PKK'nın Kürtleri temsil etmediğini, Afrin'i örgütün işgalinden kurtaracaklarını belirtti.
22.01.2018 Gündem
HDP şaşırtmadı! Afrin harekatına 'işgal' dediler
HDP şaşırtmadı! Afrin harekatına 'işgal' dediler Partinin eş genel başkanı Kemalbay, Afrin'in Suriye savaşında çatışma yaşanmayan yegane yerlerden biri olduğunu savundu.
20.01.2018 Gündem
İtiraf! 'Barzani'yi yanlış yönlendirdik'
İtiraf! 'Barzani'yi yanlış yönlendirdik' Fransız diplomat Frederic Tissot, Barzani'nin istifası sonrası tarihi bir itirafta bulundu.
30.10.2017 Dünya
‘Dondurmakla olmaz kökten iptal edilsin!’
‘Dondurmakla olmaz kökten iptal edilsin!’ Kürt Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’deki referandumun sonuçlarının ‘dondurulması’ karşılığında diyalog ve ateşkes teklifini reddetti ve “Referandumun iptalinden başka bir şeyi kabul edemeyiz” dedi
26.10.2017 Dünya
Irak Kerkük’te PKK varlığının savaş ilanı olduğunu duyurdu
Irak Kerkük’te PKK varlığının savaş ilanı olduğunu duyurdu Irak Milli Güvenlik Konseyi (MGK), Kerkük’te resmi güvenlik mekanizması dışında silahlı grupların bulunmaması uyarısı yaparak, terör örgütü PKK’nın Kerkük'teki varlığının, savaş ilanı olduğunu duyurdu
15.10.2017 Dünya
Meclisten 'güçlü' evet!
Meclisten 'güçlü' evet! Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek için olağanüstü toplanan TBMM’den yaklaşık 3 saat sonra Ak Parti, CHP ve MHP’nin ortak oyuyla ‘onay’ kararı çıktı. Hükümet adına konuşan Milli Savunma Bakanı Canikli, “Referandum yok hükmünde olacaktır” dedi
23.09.2017 Siyaset
İbadi: Ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz!
İbadi: Ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz! Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladığı bağımsızlık referandumunu reddettiklerini yineleyerek, ülkenin bölünmesine izin vermeyeceklerini söyledi. İbadi, "Kürt liderleri diyalog için Bağdat'a davet ediyorum" dedi.
12.09.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kürt Halkı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kürt halkı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.