Kuraklık

Kuraklık

Son dakika kuraklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuraklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuraklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuraklık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuraklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.639 kuraklık haberi bulunmuştur. Tüm kuraklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ilk çilek hasadı yapıldı. Tarladan pazara inen çileğin üretiminin az olması nedeniyle kilogramı 150 TL'den satılmaya başladı.
24.04.2024 Ekonomi
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz"
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz" Türkiye tarımının başkenti Adana’nın yüzde 38’inde tarım yapıldığını yüzde 38’lik alanın da yüzde 75’inin sulanabilir alan olduğuna dikkat çeken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan; damlama sulama sistemi tebliğinin beklendiğini söyledi.
4.04.2024 Adana
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Vatan TV
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Gündem
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok Eğirdir Gölü için tedbir alınmazsa su seviyesinin 913 metreye gerileyeceği ve gölün ikiye ayrılacağını söyleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, "Mutlaka yüzde 50 sınırlı sulamayla başlamamız gerekiyor. Daha sonra ise sulamaların rehabilitasyonu ve damlama sulamaya geçmemiz gerekiyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
Gıda fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi! "Gıdaya erişim kolaylaştırılabilir"
Gıda fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi! "Gıdaya erişim kolaylaştırılabilir" Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi.
19.03.2024 Adana
Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi! “Barajlarda araba yıkanmamalı”
Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi! “Barajlarda araba yıkanmamalı” Adana’da bu sene kış mevsiminde yağışların azlığı nedeniyle barajlarda sular çekilmeye başladı. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayıp, “Yaz dönemlerinde barajlarda meydana gelen buharlaşma, tarımsal sulama ve enerji için kullanılan suyla birlikte ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir” dedi.
19.03.2024 Adana
İklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek: Kararsız kış koşulları yaşayacağız
İklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek: Kararsız kış koşulları yaşayacağız Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, "Tüm Türkiye'de 2,5 derece civarında ortalamaların üzerinde bir kış mevsimi yaşadık. 2000'li yıllardan sonra dünyada belirgin bir ısınma eğilimi var ve her sene neredeyse sıcaklık rekorları tekrarlıyor. Ama bu 'artık hiç soğuk bir kış görmeyeceğiz, kar yağmayan kış görmeyeceğiz' demek değil. Kararsız kış koşulları yaşayacağız" dedi.
6.03.2024 Gündem
Kozan Barajı'nda su seviyesi yüzde 28'e düştü! Kuraklık tehlikesi
Kozan Barajı'nda su seviyesi yüzde 28'e düştü! Kuraklık tehlikesi Adana'nın Kozan ilçesinde kuraklık nedeniyle Kozan Barajı'nda su seviyesi çok azalarak yüzde 28'e kadar düştü.
19.02.2024 Adana
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
26.01.2024 Ekonomi
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
25.01.2024 Ekonomi
100 gramı bin liradan satılıyor! İlk Türk astronot Gezenavcı’nın uzayda yapacağı 14 deneyden biri
100 gramı bin liradan satılıyor! İlk Türk astronot Gezenavcı’nın uzayda yapacağı 14 deneyden biri Burdur’da MAKÜ’lü akademisyenler geleceğin projelerinden biri olan mikroalg üretiminde dışa bağımlılığı azaltmak için kurulan laboratuvarda mikroalg üreterek satışına başladı. Proje yöneticisi Doç. Dr. Füsun Akgül, “Kuraklık ve açlık ile önem kazanan mikroalg üretiminde dışarıya bağımlılığı azaltarak kendi ürettiğimiz yerli ve milli mikroalgler sayesinde ülkemizi dünyada söz sahibi yapacağız” dedi.
25.01.2024 Gündem
İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 55.31'e yükseldi
İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 55.31'e yükseldi İstanbul'da 2023'ün son ayları yağışlı geçti. 2024 yılının ilk günlerinde yağışların da etkisiyle baraj doluluk oranlarındaki artış sürüyor. İSKİ verilerine göre İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 55.31 olarak ölçüldü. Geçtiğimiz aylarda bu oran yüzde 16’ya kadar düşmüştü. Neredeyse kurumaya yüz tutan baraj gölleri yeniden suyla dolarken yüzde 12’ye kadar gerileyen Alibeyköy barajında doluluk oranı yüzde 64.5 oldu.
10.01.2024 Gündem
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) 22 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Etiyopya’da iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle insanların kıtlık ile karşı karşıya kaldığını duyurdu.
1.01.2024 Dünya
İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 49,34'e ulaştı
İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 49,34'e ulaştı İstanbul'da aralıklarla yağan yağmur sonrası barajlardaki doluluk oranı yüzde 49,34 seviyesine yükseldi. 1 ay önce yüzde 18.4 olarak ölçülen Alibey Barajının doluluk oranı İSKİ verilerine göre bugün 59.17'ye ulaştı. Istırancalar Barajı ise yüzde 100 oranına ulaştı.
18.12.2023 Gündem
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur?
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur? Doğal Afetler, Dünya'nın herhangi bir doğal fenomeninden kaynaklanan felaket olaylarıdır. Bunlar sel ve kasırgalardan tsunami ve depremlere kadar değişebilir. Örneğin Türkiye'de meydana gelen ve pek çok can kaybına yol açan deprem doğal bir felaketti. Doğal tehlike, aktif fay hatlarının altında yaşıyor. Antropojenik nedenler bazı doğal tehlikelere neden olabilir veya bunları etkileyebilir.
16.12.2023 Eğitim
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri'nce (DSİ) yapımı tamamlanan 369 tesisin açılışında, Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyunun olmadığını söyledi. Erdoğan, "85 milyonun her bir ferdini ‘bir damla da sen ol’ parolasıyla yürüttüğümüz su verimliliği seferberliğimize destek olmaya, katkı vermeye çağırıyorum" dedi.
11.12.2023 Gündem
2024 Türkiye kehanetleri! Nostradamus ve İbni Arabi’ye göre 2024 yılında Türkiye’de ve dünyada neler olacak?
2024 Türkiye kehanetleri! Nostradamus ve İbni Arabi’ye göre 2024 yılında Türkiye’de ve dünyada neler olacak? Nostradamus ve İbni Arabi’nin 2024 yılı kehanetleri belli oldu. 2024 için az bir süre kalırken önümüzdeki yılın kehanetleri yeniden gündeme geldi. Zaman zaman kehanetleriyle öne çıkan Nostradamus ve İbni Arabi 2024 yılı için de dikkat çekici kehanetlerde bulundu. Kehanetler arasında kuraklık ve yoksulluk yer alırken, ölümlerin de artacağına işaret edildi. İşte Nostradamus ve İbni Arabi’ye göre 2024 yılında Türkiye’de ve dünyada neler olacak? Sorusunun yanıtı ve 2024 Türkiye kehanetleri…
29.11.2023 Gündem
Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir?
Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir? ABD'nin New York kentinde Filistinli yanlısı protestocular, geleneksel Şükran Günü Geçidi'ni engellemek için üzerlerine sahte kan döküp ellerini asfalta yapıştırdılar. Söz konusu gelişmenin ardından vatandaşlar “Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir?” sorularına yanıt aramaya başladı.
24.11.2023 Gündem
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi?
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi? Fiyatların yükselmesiyle zeytinyağı sahtecilik çoğaldı. Fırsatçılar zeytinyağı olarak farklı yağlardan oluşan karışımları satıyor.Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Gerçek zeytinyağının kokusu, tadı, lezzeti önemli.Zeytin kokusu veya içildiği zaman boğazı yakan bir raiyalı tadın gelmesi beklenir; bazen sahteciler de bu yolu kullanabiliyorlar. Yani zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir." diye konuştu. Sırma, "Dolayısıyla markasını bilmediğimiz denetlenmeyen bir yerden almak risklidir. O nedenle pazardan almak güvenilir bir yol değil." dedi.
21.11.2023 Gündem
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız'
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız' Tarımve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini, uluslararası geçerliliği olan 3 model ve 2 projeksiyon ile ortaya çıkardıklarını söyledi. Sever, "2030'la beraber özellikle 15 havzamızda su açığı yaşayacağız. Ama tedbir geliştirirsek, en azından birçok havzamızda su açığını yaşamayacağız" dedi.
19.11.2023 Gündem
Türkiye, son 53 yılın en sıcak 7’nci ekim ayını yaşadı
Türkiye, son 53 yılın en sıcak 7’nci ekim ayını yaşadı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ekim ayına ilişkin sıcaklık, yağış ve kuraklık analiz raporları yayımlandı. Son yılların en sıcak ve en az yağışlı senelerinden biri olan 2023'ün önceki aylarında olduğu gibi ekim ayında da, normaline göre sıcaklıklar artarken, yağışlar azaldı. Rapora göre Türkiye'nin batı kesimlerinde özellikle 'şiddetli kurak' bir ekim ayı yaşandı. 2023 yılı ekim ayı, son 53 yılın en sıcak 7'nci ekim ayı olarak kayıtlara geçti.
19.11.2023 Gündem
Murat Kurum: 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor
Murat Kurum: 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Marmara Üniversitesi’nde, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı’nda Dirençli Şehirler Paneli' ne katıldı. Panelde bir konuşma yapan Murat Kurum, "Tarihin emaneti İstanbul'umuza da baktığınızda 1.2 milyon bina, 6 milyon konuttan söz ediyoruz ve bu binalara baktığımızda 1.5 milyon konutun da riskli olduğu ortada. 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor. Bu kapsamda 2012 yılında az önce bahsettiğim çalışma çerçevesinde o günden bugüne 39 ilçede 800 bin konutun dönüşümü tamamlandı. Şu an fiilen sahada devam eden dönüşüm konutu sayımız da 171 bin" dedi. 
9.11.2023 Ekonomi
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli'
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli' Bakliyat ürünlerinin gıda sektörünün geleceğine yön vereceğinin altını çizen Duru Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği tehlikesi göz önünde bulundurulduğunda, bakliyatın sürdürülebilir gıda sistemleri açısından önemi çok büyüktür. Bu konudaki farkındalığın artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
26.09.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kuraklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuraklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.