Kültür Bakanlığı

Kültür Bakanlığı

Son dakika kültür bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kültür bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kültür bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kültür Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kültür bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.502 kültür bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm kültür bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ile Katar arasında 12 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Katar arasında 12 anlaşma imzalandı Türkiye ve Katar arasında çeşitli alanlarda 12 iş birliği anlaşması ile Yüksek Stratejik Komite’nin 9’uncu toplantısına ilişkin ortak bildiri imzalandı.
4.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkmenistan ile iş birliği vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkmenistan ile iş birliği vurgusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Dünyada ve özellikle bölgemizde şu anda yaşanan gelişmeler, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında birleşmemizin önemini ortaya koymuştur. Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olan Türkmenistan’ı artık aile meclisimizde tam üye olarak görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum” dedi. Ayrıca Türkmenistan ile 13 anlaşma imzalandı.
26.10.2023 Gündem
5 bin yıllık meslek eleman sorunu ile boğuşuyor
5 bin yıllık meslek eleman sorunu ile boğuşuyor Yaklaşık 5 bin yıldır var olan gümüş işçiliği yok olmak üzere. Sektör temsilcileri, “Bizler bu alanda çalışan son birkaç kişiyiz ve gençler de artık bu mesleği öğrenmek istemiyor” diyor. Bir başka ifadeyle bu mesleği öğrenen işsiz kalmaz!
8.10.2023 Ekonomi
Farah Zeynep Abdullah İtalya'da  Premio Kinéo’da ödüle layık görüldü
Farah Zeynep Abdullah İtalya'da Premio Kinéo’da ödüle layık görüldü Farah Zeynep Abdullah, bu yıl 80’inci kez düzenlenen Venedik Film Festivali’nin yan etkinliği Premio Kinéo’da ödüle layık görüldü.
1.09.2023 Magazin
Vergisiz telefonda indirim kaç para olacak? Tek tek hesaplandı
Vergisiz telefonda indirim kaç para olacak? Tek tek hesaplandı Bugünkü Kabine toplantısında birçok başlık masaya yatırılacak. Biri ise gençlere verilecek vergisiz telefon. Peki vergisiz telefonda indirim ne kadar? SGK uzmanı Emin Yılmaz, 10 bin TL, 41 bin TL ve 73 bin TL'lik 3 farklı telefon için hesap yaptı.
21.08.2023 Ekonomi
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı!
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı! Sahil ve plajların özel işletmelerde olması nedeniyle giriş ücreti alınması vatandaşı kızdırdı. 'Havlu hareketi' yapmaya başlayan tatilciler yürüyüş düzenlemeye başladı.
16.08.2023 Gündem
Dünyaca ünlü şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin hayatını kaybetti!
Dünyaca ünlü şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin hayatını kaybetti! Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin 76 yaşında hayatını kaybetti. Yıldız isim popüler kültürün en büyük efsanelerinden biriydi.
16.07.2023 Magazin
Bakanlık açıkladı: Korsana geçit yok
Bakanlık açıkladı: Korsana geçit yok 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde 182 milyon 895 bin 180 adet kitap bandrolü satışı gerçekleşirken basılan kitap sayısı geçen yıla göre yüzde 20 arttı.
6.07.2023 Kültür Sanat
Mustafa Taşpınarlı hayatını kaybetti
Mustafa Taşpınarlı hayatını kaybetti İbrahim Tatlıses ve Sibel Can gibi ünlü isimlere sahnede eşlik eden usta keman sanatçısı Mustafa Taşpınarlı yaşamını yitirdi. 79 yaşındaki usta keman virtüözünün cenaze töreniyle ilgili detaylar belli oldu.
20.06.2023 Magazin
İçki içerken parkta yakalandı! Çantasından 600 yıllık 'sevgilisi' çıktı: Benimle uyuyor
İçki içerken parkta yakalandı! Çantasından 600 yıllık 'sevgilisi' çıktı: Benimle uyuyor Parkta arkadaşlarıyla içki içen adam, ülkeyi şoke etti. Polis parkta devriye gezerken tesadüf eseri ısı yalıtımlı çanta görünce harekete geçti. Çantanın yanına giden polisler şaşkına uğradı. Çanta içinden yüzlerce yıllık skandal ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
2.03.2023 Dünya
Bestekar Erdinç Çelikkol, hayatını kaybetti
Bestekar Erdinç Çelikkol, hayatını kaybetti Bursa'da yaşayan bestekar ve ses sanatçısı Erdinç Çelikkol, 85 yaşında yaşamını yitirdi.
3.02.2023 Magazin
Şarkılar Bizi Söyler konukları kimler? 4 Şubat Şarkılar Bizi Söyler yeni bölüm konukları kim?
Şarkılar Bizi Söyler konukları kimler? 4 Şubat Şarkılar Bizi Söyler yeni bölüm konukları kim? Kanal D'de Cumartesi akşamları yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programının yeni bölüm konukları belli oldu. Her hafta farklı bir konseptle izleyicinin karşısına çıkan eğlence programında bu hafta Erdal Erzincan, Belkıs Akkale ve Sevcan Orhan konuk olacak.
3.02.2023 Televizyon
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Bakanlığı Özel Ödülleri töreninde yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz." ifadelerini kullandı.
24.01.2023 Gündem
İsmail Cem neden oldu? İsmail Cem kimdir, nereli, ölüm nedeni ne, Cem'in kurduğu parti ne?
İsmail Cem neden oldu? İsmail Cem kimdir, nereli, ölüm nedeni ne, Cem'in kurduğu parti ne? İsmail Cem kimdir, nereli, neden öldü? Sorularının yanıtı İsmail Cem’in ölüm yıldönümü nedeniyle merak ediliyor. Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi, Türkiye Üzerine, 12 Mart, TRT'de 500 Gün, Siyaset Yazıları, Gelecek İçin Denemeler ve Mevsim eserlerinin yazarı, aynı zamanda 55, 56 ve 57. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan İsmail Cem 24 Ocak 2007’te hayatını kaybetti. İşte İsmail Cem hakkında merak edilenler…
24.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya eleştiri: Böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya eleştiri: Böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalettir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da 'Gençlik Buluşmaları' programına katıldı. Gençlik Buluşması'nda tahıl koridoru ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Putin 'tahılı bilabedel gönderiyorum' dedi. Biz de 'fabrikalarımızda una çevirir fakir Afrika ülkelerinde göndeririz' dedik" açıklamasını yaparak Karadeniz tahılının yüzde 44'ünün Avrupa ülkelerine gönderildiğini belirterek bu sayının dengeleneceğini sözlerine ekledi. 6'lı masayı da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Masacıların, nasıl bir Türkiye vaat ettiğini hepiniz görüyorsunuz. Ne diyorlar, hepsi başbakan yardımcısı olacakmış, hepsi bakanlık alacakmış. Böyle memleket mi idare edilir? Bu cehalettir, cehalettir" açıklamasını yaptı.
15.01.2023 Gündem
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı Cep telefonu almayı düşünen herkes ilgilendiren gelişme! Yılın son aylarında üst segment akıllı telefon turizmi patlama yaptı. Kayıt dışı cep telefonlarını kayıt altına almak isteyenler, IMEI alabilmek için sınırlara akın etti. Konuyla ilgili ise uzmanlardan önemli uyarılar geldi.
27.12.2022 Ekonomi
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın TBMM bütçe görüşmeleri devam ediyor. 9 Aralık günü Kültür Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri Genel Kurul'da yapıldı. Peki, Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? İşte Meclis TV canlı yayın ekranı ve TBMM TV canlı yayın frekans bilgileri…
9.12.2022 Gündem
EYT'de yaş sınırıyla ilgili Bakan Bilgin'den açıklama
EYT'de yaş sınırıyla ilgili Bakan Bilgin'den açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de yaş sınırıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bilgin, EYT'de yaş sınırıyla ilgili soruya, "TBMM Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım" dedi. Öte yandan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan ise asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar...
8.12.2022 Emekli
50 D kadrosu nedir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde 50-D’li araştırma görevlileri kadro alacak mı?
50 D kadrosu nedir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde 50-D’li araştırma görevlileri kadro alacak mı? Sözleşmeli kadro düzenlemesinde kapsam genişletildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeliye kadro düzenlemesine 50-D’li araştırma görevlilerini ve Kültür Bakanlığı sanatçılarını da dahil ettiklerini açıkladı. Peki, 50 D kadrosu nedir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde 50-D’li araştırma görevlileri kadro alacak mı? 50 D araştırma görevlisi maaşı artacak mı? İşte detaylar…
1.12.2022 Çalışma Hayatı
Sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları kadroya mı alınacak, Kültür Bakanlığı sanatçılarına kadro mu verilecek?
Sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları kadroya mı alınacak, Kültür Bakanlığı sanatçılarına kadro mu verilecek? Sözleşmeliye kadro konusu 28 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.” Açıklamasının ardından bugün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro konusunda açıklamalarda bulundu. Peki, Sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları kadroya mı alınacak, Kültür Bakanlığı sanatçılarına kadro mu verilecek?
30.11.2022 Memur
Sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor? 2022 sözleşmeliye kadro düzenlemesinde kapsam genişledi!
Sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor? 2022 sözleşmeliye kadro düzenlemesinde kapsam genişledi! Sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak, sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? sorusunun yanıtı netleşti. Binlerce sözleşmeli personel sözleşmeliye kadro hakkında yapılan son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. 28 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.” Açıklamasını yaparken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro kapsamının genişletildiğini duyurdu. İşte 2022 sözleşmeliye kadro düzenlemesi hakkında merak edilenler…
30.11.2022 Çalışma Hayatı
50 D araştırma görevlisi kadroya geçecek mi? Araştırma görevlilerine kadro verilecek mi?
50 D araştırma görevlisi kadroya geçecek mi? Araştırma görevlilerine kadro verilecek mi? Bakan Bilgin'den sözleşmeliye kadro düzenlemesi hakkında yeni açıklama geldi. Açıklamada sözleşmeliye kadro kapsamının genişletildiği belirtildi. Peki, 50 D araştırma görevlisi kadroya geçecek mi? Araştırma görevlilerine kadro verilecek mi?
30.11.2022 Memur
Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsam genişledi
Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsam genişledi Yüz binlerce kişinin merakla beklediğini haber geldi. Sözleşmeliye kadro geliyor. Şartlar belli oldu. Sözleşmeli personel, kadro için Kabineden çıkacak kararı bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, düzenlemeyle ilgili yeni detayı açıklayarak kapsamın genişletildiğini duyurdu. İşte haberin detayları...
30.11.2022 Çalışan Hakları
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
Kültür ve Cemevi Başkanlığı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan cemevi açıklaması!
Kültür ve Cemevi Başkanlığı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan cemevi açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın ve mekanların tüm meselelerinin takibini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Kültür ve Cemevi Başkanlığı tüm cemevlerinin yönetimini yürütecektir. Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar kamu güvencesi, desteği ile yürütülecektir" dedi. Söz konusu Kültür ve Cemevi başkanlığı nedir? sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
7.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kültür Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kültür bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.