Küf

Küf

Son dakika küf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan küf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını küf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küf gelişmeleri de dahil olmak üzere 260 küf haberi bulunmuştur. Tüm küf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Küflenince yenen besinler hangileri? Bir nokta bile olsa çöpe atın!
Küflenince yenen besinler hangileri? Bir nokta bile olsa çöpe atın! Her yıl dünya genelinde milyonlarca ton yiyecek çöpe atılmaktadır. Evde küflenmiş ya da rengi değişmiş yiyecekleri çöpe attığımız için kaynaklanıyor. Küflü besin konusunda hassas olanlara, " Küflenmeiş hangi besin yenir?" sorusuna yanıt aradık.
25.04.2024 Yaşam
Domateste bu hata 'akciğer hastalığına neden oluyor' - Sakın bu şekilde tüketmeyin
Domateste bu hata 'akciğer hastalığına neden oluyor' - Sakın bu şekilde tüketmeyin Mevsiminden tadına doyum olmayan domatesi bu şekilde sakın tüketmeyin. Akciğer hastalığına neden olan bu tüketim alışkanlığı, başka hastalıkların da kapısını aralıyor.
17.04.2024 Yaşam
Bu tüyoyu banyoda mutlaka kullanın: Küfü yok ediyor ama nasıl? İşin sırrı bezde!
Bu tüyoyu banyoda mutlaka kullanın: Küfü yok ediyor ama nasıl? İşin sırrı bezde! Evin en ıslak ve fakat en çok kullanılan bölümü şüphesiz banyodur. Buharın çıkması zorlaşır. Küçük pencereler de banyolarda kurutulması en zor bölümlerdir. Dolayısıyla küf oluşumu da kaçınılmazdır. Ama bunun nasıl önüne nasıl geçilir? İşte detaylar...
7.03.2024 Yaşam
'Senden Önce' için nefesler tutuldu! Büyük sır açığa çıkıyor
'Senden Önce' için nefesler tutuldu! Büyük sır açığa çıkıyor Aşk, sadakat ve ihanet üçgeninde geçen, izleyenleri daha ilk bölümünde ‘ters köşe’ yapmaya hazırlanan Senden Önce için nefesler tutuldu. Bu akşam 20.00’de Kanal D ekranında izleyici karşısına çıkacak olan dizi, iki kadın ve tuzağa çekilmeye çalışılan bir adamın tutkulu öyküsünü anlatacak.
13.02.2024 Magazin
Temizlik keşfi: Kağıt havluya biraz sürün ve duş başlığına yapıştırın! Bu yöntem duş başlığında küf bırakmıyor
Temizlik keşfi: Kağıt havluya biraz sürün ve duş başlığına yapıştırın! Bu yöntem duş başlığında küf bırakmıyor Banyoda akmayan duş başlığı can sıkar. Sert suyun neden olduğu küf, duş başlığında tıkanmaya sebep olur. Kireç ve küfü yok etmenin pratik bir yolu var.
25.01.2024 Yaşam
Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları
Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları Yiyeceklerin raf ömürleri, paketlenmesi, saklama koşulları gibi etkenler bozulma sürecini etkiliyor. Özellikle her öğünün vazgeçilmezi olan ekmekler, çabuk bayatladığı için kolay gözden çıkarılan yiyecekler arasında yer alabiliyor. Ekmeklerin raf ömrünü etkileyen başlıca faktörler olduğunu söyleyen Toptan ekmek imalatı markası Chef Morkoç Gıda Kurucusu Ulaş Morkoç, “Ekmekler serin ve kuru yerlerde, hava almayan kaplarda saklanmalıdır. Bu şekilde saklanan ekmeklerin raf ömrü uzar” dedi.
9.01.2024 Gündem
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024 Gündem
“Burun tıkanıklığı bebeklerde huzursuzluğa neden olabilir”
“Burun tıkanıklığı bebeklerde huzursuzluğa neden olabilir” Bebeklerde burun tıkanıklığının oldukça yaygın bir durum olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Seringeç, “Burun tıkanıklığında genellikle bebeğin burnundan hışıltılı bir ses çıkar ve bebeğin emerken zorlanmasına, beslenirken güçlük çekmesine ve uyku düzeninin bozulmasına neden olabilir. Bu da bebekte huzursuzluğa yol açar” dedi.  
22.12.2023 Yaşam
Eritilen katı yağla salçayı küften koruyun! Küf sorununa son veren yöntem
Eritilen katı yağla salçayı küften koruyun! Küf sorununa son veren yöntem Salça, neredeyse her yemeğe vazgeçilmez bir lezzet sunar, ancak herkesin şikayet ettiği bir sorun var. Salça kapağı açıldığında engellenemeyen bir şekilde küflenmeye başlar. Konyalı köylülerin sırrı sayesinde salçanın küflenmesini önlemek ise artık daha kolay. Eritilen katı yağ, salçayı koruyarak doğal bir bariyer oluşturur. Salçanızı taze ve sağlıklı tutmanın pratik yöntemlerini deneyin…
26.10.2023 Sağlık
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar, artan sıcaklıklarda ev, iş yeri ve araçlarda daha uzun süre kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların düşük sıcaklıklarda, uzun süre ve kontrolsüz kullanılması ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
21.07.2023 Yaşam
Polen Filtresi Nedir, Ne İşe Yarar? Polen Filtresi Nasıl Değiştirilir?
Polen Filtresi Nedir, Ne İşe Yarar? Polen Filtresi Nasıl Değiştirilir? Polen filtresi ihmal edilmesi kolay bir şeydir. Ne de olsa, gözden uzak bir yere gizlenmiştir ve muhtemelen düzenli olarak kontrol edeceğiniz bir şey değildir. Ancak hava kirliliğinin arttığı bu günlerde, aracınızın içindeki havanın olabildiğince temiz olduğundan emin olmanız önemlidir, bu nedenle filtrenizi önerilen aralıklarla değiştirmeniz gerekmektedir.
6.06.2023 Gündem
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun”
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun” Kulak Burun Boğaz Uzmanı Emel Peru, mevsimsel alerjik rinit nedeniyle polenlerin uçuştuğu mevsimlerde kapı ve pencerelerin kapalı tutulması gerektiğini belirtti.
15.05.2023 Sağlık
Faturada yüzde 60 tasarruf sağlıyor! Kritik uyarı geldi
Faturada yüzde 60 tasarruf sağlıyor! Kritik uyarı geldi Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularını ele alan Anadolu Buluşmaları toplantılarının 30’uncusu Çanakkale’de gerçekleştirildi. VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz doğru bir ısı yalıtımıyla yüzde 60'a varan enerji tasarrufu sağlanabildiğini ifade ederek, “Özellikle yapı statiğinde, yapı fiziğinin devamlılığı konusunda ısı yalıtımının çok büyük katkısı var. Bir bina inşa edilirken mutlaka ilgili yönetmeliklere göre inşa edilmeli” dedi.
12.05.2023 Ekonomi
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir'de '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir" dedi.
29.04.2023 Gündem
"Deprem bölgelerinde yeterli miktarda temiz su sağlanmazsa hastalıklar çoğalabilir"
"Deprem bölgelerinde yeterli miktarda temiz su sağlanmazsa hastalıklar çoğalabilir" İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Öğr. Gör. Nazife Koç, "Afetlerden sonra salgın hastalıkların hem görülme riski hem de yayılım hızı artar. Ama bu her afetten sonra salgınların olacağı anlamına gelmez. Dört haftadan daha uzun süre kalabalık ortamda yaşanmak zorunda kalınması, enfeksiyon hastalıklarının yayılma riskini arttırır. Salgınların oluşmasında kalabalık faktörü ile bazı başka birtakım koşullarda etkilidir. Enfeksiyon ajanının daha önceden bölgede var olması, yeteri miktarda sağlıklı suyun sağlanamaması, evsel ve insan atıkları gibi çevresel riskler, salgın riskini arttırır" dedi.
27.03.2023 Yaşam
Prof. Dr. Kadıoğlu: İklim değişikliği afetlerin sayısı ve süresini artırıyor
Prof. Dr. Kadıoğlu: İklim değişikliği afetlerin sayısı ve süresini artırıyor İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Anabilim Dalı Profesörü Mikdat Kadıoğlu, iklim değişikliğine dikkati çekerek, "İklim değişikliği mevcut problemlerimizi de artırıyor. Normalde sel, dünya var olduğundan beri sürekli var olan bir olay. Kuraklık da vardı ama iklim değişikliği bunların sayısını ve süresini artırıyor" dedi.
15.03.2023 Gündem
Binalarda sinsi tehlike! 5 yılda binayı bitiriyor
Binalarda sinsi tehlike! 5 yılda binayı bitiriyor Türkiye derinden sarsan 'Asrın felaketi' sonrası vatandaşlar binalarının güvenliğiyle ilgili endişeye düştü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, binaların ömrünü çürüterek güvensiz hale getiren sinsi tehlike hakkında bilinmeyenleri anlatarak uyarılarda bulundu.
20.02.2023 Gündem
Hava kirliliği araştırmasında dikkat çeken sonuçlar
Hava kirliliği araştırmasında dikkat çeken sonuçlar 2022 Air Quality & Health in Cities raporuna göre küresel ortalama NO2 (Azot Dioksit) maruziyetinin araştırmaya katılan ülkelerin en büyük şehirlerinde yüksek düzeyde olduğu görülüyor. İstanbul, 35.3’lük NO2 maruziyeti seviyesi ile dünya çapında 20 şehir arasında 9. Sırada yer alıyor. PM2.5 (Partikül Madde) kirliliğine bakıldığında ise düşük ve orta gelirli ülkelerdeki şehirlerdeki seviyelerin yüksek olduğu görülüyor.
5.01.2023 Sağlık
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor Kış aylarında alerjik çocukları kapalı ortamda bekleyen tehlikelere karşı ebeveynleri uyaran Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Evde hava kirleticiler arasında; ocak ve fırınlardan kaynaklanan yanma kaynaklı emisyonlar, gaz veya gaz yakıtı ile çalışan ısıtıcılar, odun sobası veya şömineler, kül, pişirme kokuları, küf sporları, duş buharı, tütün ürünleri dumanı bulunur. Hava kirleticilerine maruz kalan alerjik çocuklarda burun ve geniz akıntısı, hapşırık, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetler artar" dedi.
3.01.2023 Sağlık
Sofralardaki tehlike! Zehir miktarını yüzde 15 artırıyor, kansere neden oluyor
Sofralardaki tehlike! Zehir miktarını yüzde 15 artırıyor, kansere neden oluyor Baharat, kuruyemiş hatta süt ürünlerinde dahi görülebilen aflatoksin maddesinin kansere davetiye çıkardığını belirten Gıda Mühendisi Murat Doğan, bu maddenin görüldüğü sütlerin işlendiğinde zehir miktarının 15 kat arttığını kaydetti.
18.11.2022 Sağlık
Bakan Varak: Yatırımcılar artık girişimcilerin peşinden koşmaya başladı
Bakan Varak: Yatırımcılar artık girişimcilerin peşinden koşmaya başladı Türkiye’nin yüksek teknolojili alanlardaki yenilikçi fikirleri TechAnkara Proje Pazarı’nda buluştu. Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı, inovatif girişimler ile yatırımcıları bir araya getirdi. 10’uncu yılda jüri tarafından belirlenen 100 proje, ATO Congresium’da görücüye çıktı. 350 start-up’ın yatırımcılarla B2B görüşme gerçekleştirdiği etkinliğin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı.
27.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Taslak hazır! Yeni standart geliyor
Taslak hazır! Yeni standart geliyor Simit satışında yeni dönem başlıyor. Taslak hazır, yeni standart geliyor. Taslak halindeki standarta göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak.
27.09.2022 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: Tarihimize ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz.
MHP lideri Bahçeli: Tarihimize ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince düzenlenen "2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı'nda konuşuyor. MHP lideri Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sözlerine tepki gösterirken "Biz tarihimizi ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. Türk tarihi onların tarihi değildir" ifadelerini kullandı.
18.09.2022 Siyaset
Bahçeler QUA Granite’in Vitoria Anthracite ürünü ile yenileniyor
Bahçeler QUA Granite’in Vitoria Anthracite ürünü ile yenileniyor Qua Granite’in taş görünümlü, mat yüzeyli çevre dostu Vitoria Anthracite ürünü ile bahçelerinizde fark yaratın.
9.08.2022 Advertorial
Faturalar yüzde 60'a kadar düşüyor! Yapan karlı çıkıyor
Faturalar yüzde 60'a kadar düşüyor! Yapan karlı çıkıyor  Dalmaçyalı İleri Isı Yalıtım Sistemleri, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ortak çalışmaları ile yürütülen, ısı yalıtımının termal konfora, enerji tasarrufuna ve insan sağlığına etkilerinin araştırıldığı projenin ilk verileri açıklandı. Cari açıktan, insan sağlığına, iklim değişikliğinden, enerji tasarrufuna kadar birçok konunun incelendiği çalışmada, yalıtımlı binanın enerjide yüzde 60’lara kadar tasarruf oluşturduğu, yalıtımsız evde ortaya çıkan küf oluşumunun insan sağlığı açısından çok riskli olduğu ve termal konforun insanı her anlamda etkilediği gibi önemli sonuçlara ulaşıldı.
26.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Küf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.