Koronavirüs Bilim Kurulu

Koronavirüs Bilim Kurulu

Son dakika Koronavirüs Bilim Kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Koronavirüs Bilim Kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Koronavirüs Bilim Kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koronavirüs Bilim Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koronavirüs bilim kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.431 koronavirüs bilim kurulu haberi bulunmuştur. Tüm koronavirüs bilim kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023 Sağlık
Deprem sonrası ‘enfeksiyon’ uyarısı!
Deprem sonrası ‘enfeksiyon’ uyarısı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, deprem sonrası oluşan koşulların pek çok enfeksiyon hastalığının yayılması için elverişli olduğunu belirtip, “Deprem sırasında pek çok kişi bir şekilde yaralandı. Bazıları depremden kaçarken ya da depreme müdahale ederken de elini veya herhangi bir yüzeyini çizdirebiliyor, yaralanabiliyor. Tetanos aşısı yaptırılmalı” dedi.
17.02.2023 Sağlık
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam
Koronavirüs geçirenler dikkat! 3 ay içerisinde ortaya çıkıyor
Koronavirüs geçirenler dikkat! 3 ay içerisinde ortaya çıkıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası ortaya çıkan sağlıkla ilgili uzayan sorunların sadece akciğerle ilgili olmadığına dikkat çekerek "Koronavirüs sonrası ciddi bir unutkanlık problemi yaşayan hastalar var” dedi. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sibel Velioğlu da “Koronavirüs sonrası hastalarımızın yüzde 20’sine ulaşan oranlarda unutkanlık görülüyor” diye konuştu.
13.11.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, öksürüğün birçok hastalığın habercisi olduğunu belirterek, “Yani öksürük bir alarmdır. Aslında bize bir yerlerde sorun olduğunu gösteriyor. Bu sorunu yakalamamız lazım, araştırılması lazım, öksürüğün sebebini bulmamız lazım" dedi.
27.10.2022 Yaşam
Koronavirüs ve grip ile ilgili kritik uyarı geldi
Koronavirüs ve grip ile ilgili kritik uyarı geldi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Virüs mutasyon geçirerek kendini değiştirdi ve daha hafif bir hastalığa yol açıyor. Şu anda Covid'in ölümcüllük oranı griple aynı, belki gripten daha düşük. O açıdan rahat olabilirsiniz ama risk grubundaysanız dikkatli olmanız lazım" dedi.
18.10.2022 Yaşam
Bilim Kurulu Üyesi Ünal: Gribi soğuk algınlığı ile karıştırmayın
Bilim Kurulu Üyesi Ünal: Gribi soğuk algınlığı ile karıştırmayın Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, mevsim değişikliği nedeniyle gribal enfeksiyon hastalıklarında artış olduğunu belirterek, "Koronavirüs solunum yolu ile bulaşan bir enfeksiyon ve koronavirüs de artacak. Tabi koronavirüsün yanında influenzanın (grip) da altını çizmekte fayda var. Grip hastalığının soğuk algınlığı ile karıştırılmaması gerekiyor" dedi.
13.10.2022 Sağlık
Koronavirüs vaka artışına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan 'eylül' uyarısı!
Koronavirüs vaka artışına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan 'eylül' uyarısı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, 'Haftalık Koronavirüs Tablosu'ndaki vaka sayısı artışına ilişkin, "Şu anda yavaş bir artış söz konusu. Belki 2-3 hafta sonra eylül gibi bu sayılar artabilir ancak aşı varken bu pikin daha yavaş bir seyirle yükseleceği düşüncesindeyim" dedi.
16.08.2022 Gündem
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar...
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar... Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, yaz tatili ve Kurban Bayramı'nın etkisiyle koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek, "Geçtiğimiz haftaya göre yoğun bakım yatak ve servis yatak sayımızı yüzde 30 oranında artırdık" dedi.
4.08.2022 Ekonomi
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüs, soğuk algınlığına döndü
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüs, soğuk algınlığına döndü Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün artık genellikle akciğerlere inmediğini belirterek, “Gençseniz, kronik bir hastalığınız yoksa ve aşılıysanız çok sorun yok. Hastalanabilirsiniz ama hafif atlatacaksınız; yani endişelenmeye gerek yok. Nasıl ki nezle, grip, soğuk algınlığı nasıl bir hastalıksa bu da öyle bir hastalık haline dönmüş durumda" dedi. 
26.07.2022 Gündem
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu...
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19'un çok yaygınlaştığını belirterek, "Gençseniz ve bağışıklık sisteminiz sağlamsa, yeterli doz aşı olduysanız; tekrar hatırlatıcı doz yaptırmaya bilirsiniz. 'Hatırlatıcı dozu yaptırın' diye ısrar etmiyorum illa. Fakat risk grubundaysanız ve son aşı dozundan itibaren en az 6 aylık bir süre geçmişse; hemen gidin ve aşınızı yaptırın" dedi.
24.07.2022 Gündem
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu sebeple 'Zorunlu kapanma olacak mı?' sorusu da gündeme geliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamalarda bulundu. 2020- 2021’deki gibi tekrar kaotik bir ortama geri dönülmesine ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirten Özlü, "Tekrar kapanma beklentim yok. Yani zorunlu bir kapatma ya da o öyle bir ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Öyle bir şey gündemde değil. Zaten tüm dünyada da böyle bir beklenti yok. Sadece bazı ülkelerden maske kullanımı konusunda tavsiyeler var." dedi.
21.07.2022 Gündem
Bilim Kurulu üyesi Turan'dan 'hatırlatma dozu' uyarısı
Bilim Kurulu üyesi Turan'dan 'hatırlatma dozu' uyarısı Covid-19 vaka sayısı 57 bin 113'e yükselirken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, kısıtlamaların şu anda gündemde olmadığını söyledi. Turan, vaka sayılarının servislere ve yoğun bakıma yansımadığını belirterek, "Hatırlatma dozu çok önemli. Yaz sonuna doğru hatırlatma dozlarının tamamlanmış olması gerekir" dedi.
5.07.2022 Sağlık
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı...
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı... Türk Klinik Mikrobiyolji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs vakalarında artışa dikkat çekerek, "İstanbul'da ciddi bir patlama var. Şu an test pozitifliği benim bildiğim birçok kurumda yüzde 30'un üzerine çıkmış durumda. Sevindirici haber, en azından tam aşılılarda hafif seyrediyor. maymun çiçeğinin Kovid gibi büyük bir salgına yol açacağını düşünmüyoruz" dedi.  Maymun çiçeğinde ilk vakaya da değinen Yavuz, "Kimlerle temas etmiş, hastalığı ilk nereden kapmış, ciddi bir filyasyon çalışması yapılmalı" diye konuştu.
1.07.2022 Gündem
Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyor
Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar ve yaz aylarında etkisini artıran solunum yolu alerjilerinin, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırıldığı için yanlış tedavi uygulandığını belirterek, "Çoğu maalesef alerji değil de sanki enfeksiyon gibi tedavi ediliyor. Ezbere ilaçları da çok kullanmamak lazım" dedi.
18.06.2022 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili kritik uyarı! Risk büyük
Koronavirüs ile ilgili kritik uyarı! Risk büyük Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19’un toplumsal tehdit olmaktan çıktığını belirterek, "Tehlike bizler için azaldı, normalleşti, sıradanlaştı ama 65 yaş üzeri için kronik hastalığı olanlar ve özellikle bağışıklığı baskılayan hastalığı olanlar için yine de risk yüksek" dedi.
9.06.2022 Gündem
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs tablosu artık haftalık olarak açıklanacak!
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs tablosu artık haftalık olarak açıklanacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük yayınlanan Covid-19 tablosunun, 1 Haziran'dan itibaren haftalık olarak yayınlanacağını duyurdu.
1.06.2022 Gündem
Maske ile ilgili yeni karar! 81 ile yazı gönderildi
Maske ile ilgili yeni karar! 81 ile yazı gönderildi Maske kullanımıyla ilgili flaş gelişme! 81 ile yazı gönderildi. İçişleri Bakanlığından valiliklere maske genelgesi; covid-19 vaka sayılarındaki düşüşle birlikte, toplu ulaşım araçlarında maske kullanımına son verilirken, sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilecek.
30.05.2022 Gündem
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Pandeminin lokomotifi hastanede 120 koronavirüs hastası kaldı
Pandeminin lokomotifi hastanede 120 koronavirüs hastası kaldı Koronavirüs salgını sürecinde lokomotif görevi üstlenen ve hastalığın pik yaptığı dönemde 1000'den fazla Covid-19 hastası bulunan Ankara Şehir Hastanesi'nde 30'u yoğun bakımda olmak üzere toplam 120 kişi kaldı.
24.05.2022 Sağlık
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 10 gün içerisinde...
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 10 gün içerisinde... Yasaklar ile ilgili flaş gelişme! Maske zorunluluğunun pek çok alanda kaldırılmasının ardından kısıtlamalar ile ilgili yeni açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, sağlık kuruluşları ve toplu taşımalardaki maske uygulaması kısıtlamalarının vaka sayıları aşağı trendde olduğundan bir hafta, 10 güne kadar kalkabileceğini söyledi.
2.05.2022 Gündem
Yaşlılar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? Yaşlı ve kronik hastalar maske takacak mı?
Yaşlılar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? Yaşlı ve kronik hastalar maske takacak mı? Milyonlar bekliyordu! Ve belli oldu. Maske zorunluluğu ile ilgili beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası, üyelerle birlikte açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğunun tamamen kaldırıldığını açıkladı. Peki, Yaşlılar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? Yaşlı ve kronik hastalar maske takacak mı? Yaşlı ve kronik hastalar için maske zorunluluğu devam ediyor mu? İşte detaylar…
26.04.2022 Gündem
Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kalktı mı? Maske yasağı nerelerde devam edecek, maske zorunluluğu kaldırıldı mı?
Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kalktı mı? Maske yasağı nerelerde devam edecek, maske zorunluluğu kaldırıldı mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Kurulun en önemli toplantılarından biri olacak" dediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün yapıldı. Bilim Kurulu toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Peki, Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kalktı mı? Maske zorunluluğu nerelerde kalktı? Maske zorunluluğu kaldırıldı mı?
26.04.2022 Gündem
Bilim kurulu toplantısı bitti mi? 26 Nisan Bilim kurulu toplantısı sonuçları açıklandı mı?
Bilim kurulu toplantısı bitti mi? 26 Nisan Bilim kurulu toplantısı sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararlara ilişkin Bilim Kurulu üyeleriyle açıklama yapıyor. Peki, Bilim kurulu toplantısı bitti mi? 26 Nisan Bilim kurulu toplantısı sonuçları açıklandı mı?
26.04.2022 Gündem
Kapalı mekanda maske şartı kalktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu kararlarını açıkladı...
Kapalı mekanda maske şartı kalktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu kararlarını açıkladı... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplanan Bilim Kurulu Toplantısı son kez düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından kapalı alanlardaki maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.
26.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Koronavirüs Bilim Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koronavirüs bilim kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.