Kore Gazisi

Kore Gazisi

Son dakika kore gazisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kore gazisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kore gazisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kore Gazisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kore gazisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 93 kore gazisi haberi bulunmuştur. Tüm kore gazisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ayla filminde herkesi ağlatmıştı! Yeni fotoğrafları ortaya çıktı
Ayla filminde herkesi ağlatmıştı! Yeni fotoğrafları ortaya çıktı Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Rezzan Ak, Koreli Ayla başta olmak üzere Koreli yetim çocukları yetiştiren ekipte yer alan Kore Gazisi Eşi İbrahim Ak’ın anılarını paylaştı. Paylaşılan anılarda bir dönem ülkenin gündemine oturan Ayla’nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı.
7.10.2023 Yaşam
Tuğba Büyüküstün'ün acı günü!
Tuğba Büyüküstün'ün acı günü! Ünlü oyuncu Tuğba Büyüküstün'ün dedesi Kore Gazisi Ali Büyüküstün hayatını kaybetti. Kore Gazisi, Değirmendere Garipler Mezarlığı'nda toprağa verildi.
6.02.2022 Magazin
Ermeni asıllı Kore gazisinin son isteği yerine getirildi: Türk  bayrağıyla son yolculuğuna uğurlandı
Ermeni asıllı Kore gazisinin son isteği yerine getirildi: Türk bayrağıyla son yolculuğuna uğurlandı Almanya'nın Bremen kentinde 91 yaşında vefat eden Kore Gazisi Ermeni asıllı Minas Kaya, son yolculuğuna Türk bayrağıyla uğurlandı.
16.03.2021 Dünya
Savaş kahramanı emekli Kıdemli Yüzbaşı Kamil Celkan hayatını kaybetti
Savaş kahramanı emekli Kıdemli Yüzbaşı Kamil Celkan hayatını kaybetti Kore Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklar dolayısıyla Cumhurbaşkanlığınca takdirname verilen emekli Kıdemli Yüzbaşı Kamil Celkan, İzmir'de kaldığı huzurevinde 97 yaşında vefat etti.
13.04.2020 Gündem
Ekrem İmamoğlu: YSK'dan son derece kararlı bir duruş bekliyoruz
Ekrem İmamoğlu: YSK'dan son derece kararlı bir duruş bekliyoruz CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "YSK'dan son derece kararlı bir duruş bekliyoruz" dedi.
12.04.2019 Siyaset
İstanbul Maratonu'nda parkur rekoru geldi!
İstanbul Maratonu'nda parkur rekoru geldi! Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai, kadınlarda Kenyalı atlet Ruth Chepngetich parkur rekoru kırarak kazandı.
10.11.2021 Diğer Sporlar
89 yaşındaki Kore Gazisi vefat etti
89 yaşındaki Kore Gazisi vefat etti Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Bozlar Mahallesi’nde ikamet eden Kore Gazisi Ali Bayat vefat etti.
8.11.2018 Yaşam
Hollanda’nın Türk kahramanı
Hollanda’nın Türk kahramanı Amsterdam’da, Hollandalı komşularını yangından kurtaran Türk kökenli Hollanda Subayı Ekrem Karadeniz, kahramanlık ödülüne layık görüldü. Karadeniz, “İnsani görevimi yerine getirdim” dedi
21.10.2018 Dünya
Amerikan filmlerine özenip soygun yapıyordu, yakalandı!
Amerikan filmlerine özenip soygun yapıyordu, yakalandı! Adana'da filmleri aratmayacak bir operasyon gerçekleşti. Yakalanan zanlı polislere şunu sordu:'ABD filmlerini izledim, beni nasıl buldunuz?'
29.09.2018 Gündem
Hak ettikleri vefa Kore’den...
Hak ettikleri vefa Kore’den... Ankara’da gaziler dövülürken, İstanbul’da otobüsten atılırken dünyanın bir ucundan gelen heyet Kore gazilerinin önünde saygıyla eğildi.
30.07.2018 Gündem
Onu gördükleri anda yere kapaklandılar!
Onu gördükleri anda yere kapaklandılar! Festival için Büyükçekmece’ye gelen Güney Kore Cheonan Belediye Başkanı Koo Bon Young ve beraberindekiler, ilçede yaşayan Kore gazilerine saygılarını göstermek için yere kapaklandı. Kore gazileri bu manzara karşısında gözyaşlarına boğuldu.
30.07.2018 Gündem
"Kore, Türkan'ı aradı ama bulamadı"
"Kore, Türkan'ı aradı ama bulamadı" İzmit'te yaşayan 86 yaşındaki Kore Gazisi Kamil Başer, Ayla'nın hikayesi gibi kendisinin da çocuğu gibi benimsediği ve Türkan ismini verdiği 3-3,5 yaşlarındaki kız çocuğuyla dönüşte vedalaşamadığını belirterek, "Çok alışmıştık birbirimize. Güney Kore hükümeti Türkan'ı bulmak için çalışma yaptı ama bulamadılar." dedi.
26.07.2018 Kültür Sanat
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce Çanakkale'de
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce Çanakkale'de CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, robotun beynini yapmaya talip olduğunu belirterek, "Çünkü ben matematik biliyorum, fizik biliyorum." dedi.
28.05.2018 Siyaset
Bakan Bak PyeongChang'ta milli sporcularla buluştu
Bakan Bak PyeongChang'ta milli sporcularla buluştu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2018 Kış Olimpiyatları için Güney Kore'nin PyeongChang kentinde bulunan Alper Uçar ve Alisa Agafonova ile bir araya geldi.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Belediye Başkanı askerlik başvurusunda bulundu
Belediye Başkanı askerlik başvurusunda bulundu Manisa'nın Kula ilçesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kula Şubesine kayıtlı gaziler ile Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından icra edilen Zeytin Dalı Harekatı'na destek için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.
30.01.2018 Gündem
Kore gazisinden 'Ayla'yı ilk ben buldum' iddiası
Kore gazisinden 'Ayla'yı ilk ben buldum' iddiası Kore gazisi Halil Bekki, "Yolda bir kız çocuğu gördük. Tir tir titriyor. Hemen onu alıp battaniyeye sarp birliğe götürdük. Adını getirdiğimiz gün İsmet Yüzbaşı koydu" dedi
11.12.2017 Yaşam
65 yıllık eşi 12 saat dayanabildi  son yolculuğa birlikte çıktılar
65 yıllık eşi 12 saat dayanabildi son yolculuğa birlikte çıktılar Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 91 yaşındaki Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin ardından 65 yıllık eşi Nimet Dilbirliği de 12 saat sonra hayatını kaybetti. Süleyman Dilbirliği ve eşi Nimet Dilbirliği’nin cenaze töreni aynı anda gerçekleşti
8.12.2017 Yaşam
Bir gün arayla iki acı! Süleyman Dilbirliği'nin eşi de vefat etti
Bir gün arayla iki acı! Süleyman Dilbirliği'nin eşi de vefat etti Hikayesi Ayla filmine konu olan ve dün hayatını kaybeden Kore Gazisi Emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin eşi Nimet Dilbirliği, eşinin acısına dayanamayarak bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
29.09.2021 Gündem
İsmail Hacıoğlu'ndan son veda!
İsmail Hacıoğlu'ndan son veda! Türkiye'nin Oscar adayı filminde Süleyman Dilbirliği karakterine hayat veren İsmail Hacıoğlu sosyal medya hesabından hayatını kaybeden Dilbirliği'ne veda mesajı yayınladı.
8.12.2017 Kültür Sanat
Son dakika! Ayla filminin esin kaynağı Süleyman Dilbirliği hayatını kaybetti
Son dakika! Ayla filminin esin kaynağı Süleyman Dilbirliği hayatını kaybetti "Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Kim'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği vefat etti.
29.09.2021 Gündem
Ayla filmine konu olan Süleyman Astsubay yoğun bakımda
Ayla filmine konu olan Süleyman Astsubay yoğun bakımda Milyonları ağlatan Ayla filmine konu olan 91 yaşındaki Kore gazisi Süleyman Dilbirliği'den kötü haber geldi. Kore gazisinin yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.
29.09.2021 Gündem
Bakan Kaya: Şehit ailelerinin istihdamı ile ilgili yeni düzenleme yapacağız
Bakan Kaya: Şehit ailelerinin istihdamı ile ilgili yeni düzenleme yapacağız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Önümüzdeki günlerde, eğer şehit yakınımızın kardeşleri ya da anne-babasından istihdam hakkını kullanmayan olursa, iki hakkının da çocukları tarafından kullanabilmesi için bir düzenleme yapılacağının müjdecisi olayım" dedi.
29.09.2021 Gündem
Korelilerden gazilere  ağlatan saygı secdesi
Korelilerden gazilere ağlatan saygı secdesi 18’inci Kültür ve Sanat Festivali için Büyükçekmece’ye gelen Kore heyeti, ilçede yaşayan Kore gazisi Yaşar Erkanlı ve Ahmet Özkan’ı evlerinde ziyaret ederek önünde secde etti.
31.07.2017 Yaşam
Kore gazisi kiliseden askeri törenle uğurlandı
Kore gazisi kiliseden askeri törenle uğurlandı Kore gazisi Ilya Banago 64 yıl ‘Ölsem şehit olur muydum?’ sorusuna yanıt aradı, dün şehit gibi toprağa verildi
27.02.2017 Yaşam
Kore şehit ve gazilerinin torunlarına burs
Kore şehit ve gazilerinin torunlarına burs Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliğince, Kore'de şehit veya gazi olan Türk askerlerinin torunlarına eğitim yardımı yapıldı
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kore Gazisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kore gazisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.