Klasik Müzik

Klasik Müzik

Son dakika klasik müzik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan klasik müzik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını klasik müzik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Klasik Müzik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan klasik müzik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.062 klasik müzik haberi bulunmuştur. Tüm klasik müzik haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnsanların neden farklı müzik zevkleri var? Şarkılar kişiliğinizi ele veriyor!
İnsanların neden farklı müzik zevkleri var? Şarkılar kişiliğinizi ele veriyor! Radyonuzu açtınız ve en sevdiğiniz şarkı çalıyor. Bazen de bu kadar şanslı olmayıp hiç umursamadığınız bir sanatçının sesini de duyabilirsiniz. Ancak sevmediğiniz şarkıcının bile hayranları olduğunu unutmamak gerek. İnsanların müzik tercihleri üzerine araştırmalar yapan Aubum Üniversitesi'nden Doç. Dr. Jane Kuehne, "İnsanların neden farklı müzik zevkleri var?" sorusunun yanıtını açıkladı.
28.04.2024 Yaşam
“Atatürk’ü Anlamak” konseri 13 Aralık’ta İzmir’de gerçekleşecek
“Atatürk’ü Anlamak” konseri 13 Aralık’ta İzmir’de gerçekleşecek Cumhuriyetimizin 100. yılında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü klasik müzikle anlatmayı ve anlamayı hedefleyen “Atatürk’ü Anlamak” başlıklı çok özel konser, 13 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek! Milliyet gazetesi ve Türkiye’nin en köklü kültür-sanat dergisi Milliyet Sanat işbirliğiyle düzenlenen bu çok özel konserde Cihat Aşkın, Cana Gürmen, Faik Mansuroğlu ve Burcu Hancı, Atatürk’ün sevdiği Türk ve yabancı bestecilerinin yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserlerini seslendirecekler. Cihat Aşkın ise her parça öncesinde çalınacak eser ve bu eserin Atatürk için önemi üzerine bir açıklama yapacak. “Atatürk’ü Anlamak” konserinin biletleri Mobilet’te ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi gişesinde!
29.11.2023 Yaşam
Festival gibi konser! Tekfen Filarmoni, kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’i anıyor
Festival gibi konser! Tekfen Filarmoni, kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’i anıyor Tekfen Filarmoni, kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’i iki özel konserle anıyor. Daimî Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki orkestra, Bulgar Liya Petrova ile seslendireceği Erich Korngold’un Keman Konçertosunu’nun ardından kemança, kanun, ud ve ney ustaları Mehri Arifqızı, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan ve Ercan Irmak ile Gökyiğit’in en sevdiği eserlerin icra edileceği konserde İstanbul ve İzmir’deki klasik müzik severler, unutulmaz bir geceye şahit olacak.
24.11.2023 Kültür Sanat
Adra’Fest’te konserler ve etkinlikler ilgiyle izlendi
Adra’Fest’te konserler ve etkinlikler ilgiyle izlendi Balıkesir’de gerçekleşen Adra’Fest’te, bir hafta boyunca dokuz konser ve bir panel gerçekleşti.
25.08.2023 Vitrin
Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yapay zeka sohbet arkadaşı
Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yapay zeka sohbet arkadaşı Girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech’in piyasaya sürdüğü yapay zekalı sohbet arkadaşı Cere, 3 ayda 1 milyon soruya yanıt üretti. Cere’ye en çok sorulan sorular arasında dünya mutfağı, müzik ve tatil önerileri ilk 3’e girdi. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkul, “İlk 3 ayda ulaştığımız 200 bin kullanıcımızın yüzde 65’ini genç bireyler oluşturuyor. Gençler yapay zeka teknolojilerini kullanarak öğrenmeyi ve üretmeyi sevdi” dedi.
26.06.2023 Ekonomi
YKS adaylarının en çok sorduğu soru! Uygularsanız kendinize güveniniz gelecek
YKS adaylarının en çok sorduğu soru! Uygularsanız kendinize güveniniz gelecek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) az bir zaman kala aday öğrencilerden en çok gelen sorunun “Acaba süreyi yeterli kullanabilecek miyim?” olduğunu söyleyen Eğitim Koçu ve Tercih Danışmanı H. Nilgün Akçay, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Akçay, “Hedefiniz net ise, konularınıza hâkimseniz ve deneme sınavlarınızda hangi derste netleriniz iyi ise o dersten başlamanızı önemlidir. Soruları hızlı ve kolay çözdüğünüzü gördüğünüzde kendinize güveniniz gelecektir. Bu da rahatlamanıza ve sınavınıza odaklanmanıza, sınav süresini iyi değerlendirmenize neden olacaktır” dedi.
9.06.2023 Eğitim
Tekfen Filarmoni, bu yaz festivalden festivale koşuyor!
Tekfen Filarmoni, bu yaz festivalden festivale koşuyor! Tekfen Filarmoni, haziran ayı konserleri ile festivalden festivale koşuyor. Festival turnesi kapsamında orkestra, ilk olarak yıldız piyanist Jan Lisiecki ile birlikte 51. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri ile seyirci karşısına çıkacak. Tekfen Filarmoni, 4 Haziran’da 36. Uluslararası İzmir Festivali’nde keman sanatçısı Veriko Tchumburidze ile dinleyicisiyle büyülü Efes Antik Tiyatro’da buluşacak. “O da Tekfen” oluşumuyla ise 8 Haziran’da 9. AIMA Müzik Festivali’ni bakır üflemeli beşlisinin renkli programıyla açacak.
22.05.2023 Kültür Sanat
BTS üyesi J-Hope askere gidiyor!
BTS üyesi J-Hope askere gidiyor! K-pop müzik türünün dünyada en çok dinlenen grubu BTS, üyelerinin zorunlu askerlik yaşının gelmesi yüzünden Güney Kore gündemine yerleşmişti. Ülke bu konuda adeta ikiye bölünürken; grubun en büyük üyesi Kim Seok-Jin, 13 Aralık'ta askerlik görevine başlamıştı. Son olarak BTS'in bir diğer üyesi J-Hope'un da askere gideceği açıklandı.
28.02.2023 Magazin
Ayşe Gencer hayatını kaybetti
Ayşe Gencer hayatını kaybetti Türkiye’nin ilk piyanist şantörlerinden İlham Gencer ve caz müziğin öncülerinden Ayten Alpman’ın kızı, Ayşe Gencer hayatını kaybetti.
31.12.2022 Magazin
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş? 6 Aralık ne günü diye araştırmalar başladı. Tarihte hangi önemli olayların yaşandığı, kimlerin öldüğü ve doğduğu merak ediliyor. Peki, 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6.12.2022 Gündem
BTS askere mi gidiyor? Jin ne zaman askere gidecek 2022, kaç ay kalacak, Kore'de askerlik süresi ne kadar?
BTS askere mi gidiyor? Jin ne zaman askere gidecek 2022, kaç ay kalacak, Kore'de askerlik süresi ne kadar? Jin askere gidecek mi, Jin ne zaman askere gidiyor 2022? Güney Kore'de askerlik yasası değişince, dünyaca ünlü müzik grubu BTS'nin üyelerinden birinin bu yıl zorunlu askerlik yapacağı bildirildi. Peki, Kore’de askerlik süresi ne kadar?
17.10.2022 Dünya
Dünyanın yaşayan en usta keman sanatçısı Türkiye'de konser verecek
Dünyanın yaşayan en usta keman sanatçısı Türkiye'de konser verecek 5 Ekim’de İstanbul, 6 Ekim’de ise Ankara’da sahne almaya hazırlanan Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki orkestra, dünyanın en sevilen keman sanatçılarından Roby Lakatos ve günümüzün önde gelen kanun virtüözlerinden Göksel Baktagir’i ağırlayacak.
16.09.2022 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak
Bakan Ersoy: Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolları tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Ersoy "Dünyada bu kadar geniş çapta, kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştiren ender ülkelerden biriyiz. Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak" dedi.  
6.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Rusya-Ukrayna savaşı çok yönlü bir insani trajedidir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Rusya-Ukrayna savaşı çok yönlü bir insani trajedidir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Bugün Rusya-Ukrayna savaşı sadece sivilleri değil bölgedeki kültür hazinelerini de katleden çok yönlü bir insani trajedidir. Biz bu trajedinin her yönüyle bir an önce sona ermesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
23.03.2022 Gündem
Cem Mansur ile CRR'nin yolları ayrıldı
Cem Mansur ile CRR'nin yolları ayrıldı İBB ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur’un yolları ayrıldı. Yeni genel sanat yönetmeninin adının kamuoyu ile kısa süre içinde paylaşılacağı bildirildi.
29.11.2021 Kültür Sanat
Ünlü sanatçı Mikis Theodorakis hayatını kaybetti
Ünlü sanatçı Mikis Theodorakis hayatını kaybetti 'Zorba the Greek' filminin ikonik müziği ile de bilinen dünyaca ünlü Yunan besteci Mikis Theodorakis, 96 yaşında hayatını kaybetti.
2.09.2021 Dünya
Deniz Baykal sessizliğini bozdu! Zülfü Livaneli...
Deniz Baykal sessizliğini bozdu! Zülfü Livaneli... CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, sessizliğini bozdu. Zülfü Livaneli'nin kendisine yönelik suçlamaları hakkında konuşan Baykal, "Kendime diyorum ki 'Deniz iyi ki Zülfü’ye cevap vermedin" ifadelerini kullandı.
27.07.2021 Siyaset
Hadise O Ses Türkiye’den ayrıldı mı, neden? O ses Türkiye’de Hadise yerine kim geçti, belli mi?
Hadise O Ses Türkiye’den ayrıldı mı, neden? O ses Türkiye’de Hadise yerine kim geçti, belli mi? O Ses Türkiye'de Ebru Gündeş ile arası bozulan Hadise'nin O Ses Türkiye'den ayrılacağı ortaya çıkmıştı. Hadise'nin 'O Ses Türkiye'de olmayacağının açıklanmasından sonra yerine kimin geleceği merak konusuydu. O ses Türkiye’de Hadise yerine kim geçti, belli mi?
24.05.2021 Gündem
Özdemir Erdoğan'dan yeni Zeki Müren çıkışı!
Özdemir Erdoğan'dan yeni Zeki Müren çıkışı! Zeki Müren için daha önce "Onu izleyen küçük erkek çocukları travmalar yaşadı” iddiasında bulunan Özdemir Erdoğan, iddiasının arkasında olduğunu söyledi.
8.03.2021 Magazin
Seminer programı 2021 (8-12 şubat) linki ve EBA öğretmen girişi! EBA mesleki çalışma programı merak ediliyor!
Seminer programı 2021 (8-12 şubat) linki ve EBA öğretmen girişi! EBA mesleki çalışma programı merak ediliyor! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin mesleki gelişim programlarının başlayacağını duyurdu. EBA üzerinden öğretmenlere sesleneceğini duyuran Bakan Selçuk, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yarıyıl tatilinin son haftasında, meslektaşlarımızla çevrim içi mesleki çalışma programına başlıyoruz. Yüz yüze ve uzaktan eğitim hazırlıklarımızı, öğrenme kayıplarına yönelik tamamlayıcı eğitim planlamalarımızı ele alacağız. 8 Şubat Pazartesi saat 10.10'da EBA'dayım." dedi. 8-12 Şubat seminer programı linki ve EBA öğretmen girişi
8.02.2021 Eğitim
EBA öğretmen seminer izle canlı yayın 2021: EBA’dan seminer nasıl izlenir 8 Şubat 2021? Şubat seminer programı…
EBA öğretmen seminer izle canlı yayın 2021: EBA’dan seminer nasıl izlenir 8 Şubat 2021? Şubat seminer programı… Milli Eğitim Bakanı Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mesleki eğitim programı kapsamında paylaşımda bulundu. Yaptığı açıklamada EBA üzerinden öğretmenlere sesleneceğini belirten Selçuk, "8 Şubat Pazartesi saat 10.10'da EBA'dayım" ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı farklı türdeki kurumlarda görev yapan tüm okul/kurum yöneticileri ve öğretmenler 16-20 Kasım tarihleri arasında ara tatil döneminde çevrim içi seminerlere katılacak. Peki, EBA’dan seminer nasıl izlenir? EBA seminer canlı yayın izleme linki ve Şubat seminer programı…
8.02.2021 Eğitim
Mesleki Çalışma Programı başlıyor! 8-12 Şubat öğretmenlerin seminer programı…
Mesleki Çalışma Programı başlıyor! 8-12 Şubat öğretmenlerin seminer programı… Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), "Yarıyıl Tatili Dönemi Mesleki Çalışma Programı" bugün başlayacak. Bakan Ziya Selçuk, çevrim içi düzenlenecek programın açılışında, EBA üzerinden öğretmenlere seslenecek. İşte 8-12 Şubat seminer programı…
8.02.2021 Eğitim
Öğretmenlerin 2021 Şubat dönemi mesleki çalışma programı belli oldu!
Öğretmenlerin 2021 Şubat dönemi mesleki çalışma programı belli oldu! MEB duyurdu. Öğretmenlerin mesleki gelişim programını çevrim içi düzenleyecek. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü öğretmenlerin mesleki gelişim programını paylaştı. Peki, Öğretmen seminerleri 2021 ne zaman? Seminerler nasıl olacak? MEB öğretmen seminer programı...
3.02.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, yeni tarih...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, yeni tarih... Milyonlar merakla bekliyordu. MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Tarihler açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı. Bakan Selçuk "Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde 15 Şubat'ta yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. 1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık" dedi. '1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak" diyen Selçuk, "Onların verimli bir şekilde sınavlara hazırlık yapmaları ve öğretmenleriyle birebir çalışmaları çok önemli" ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk "Öğretmenlerimiz Kovid-19 aşısının uygulama sıralamasında öncelikli gruba alınmıştı. Süreci hızlandırmak adına yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır" şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin mesleki gelişim programlarının 8-12 Şubat'ta çevrim içi düzenlenmesine karar verdi.
2.02.2021 Eğitim
Kayıhan Güven hayatını kaybetti
Kayıhan Güven hayatını kaybetti İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Kayıhan Güven, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Marmara Üniversitesi’nde üç defa 'Yılın Hocası' ödülüne layık görülen Güven, öğrencileriyle birlikte 30’a yakın fotoğraf sergisine ve birçok kitaba imza attı.
4.01.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Klasik Müzik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki klasik müzik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.