Kızıl Gezegen

Kızıl Gezegen

Son dakika kızıl gezegen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kızıl gezegen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kızıl gezegen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kızıl Gezegen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kızıl gezegen gelişmeleri de dahil olmak üzere 246 kızıl gezegen haberi bulunmuştur. Tüm kızıl gezegen haberleri aşağıda listelenmiştir.
NASA helikopterinden bilim kurgu filmlerinden fırlamış görüntü
NASA helikopterinden bilim kurgu filmlerinden fırlamış görüntü Ingenuity, bilim kurgu filminden fırlamış fotoğraflar ile Dünya'ya "hava atıyor!"
6.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! Altıgen şekiller ortaya çıktı
Heyecanlandıran keşif! Altıgen şekiller ortaya çıktı NASA'nın Curiosity keşif aracı Mars'taki Sharp Dağı'nın üzerinden geçerken garip bir çatlak arazi buldu.
17.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Çin'in uzay aracı kanıt buldu: Mars'a kar yağmış
Çin'in uzay aracı kanıt buldu: Mars'a kar yağmış Çin'in Kızıl Gezegen'deki uzay aracı Zhurong'un verilerini inceleyen bilim insanları, Mars'ın düşük enlemlerinde yaşanabilir ortamlara işaret eden sıvı su kanıtları buldu.
3.05.2023 Dünya
Nostradamus'un dehşete düşüren 2023 kehaneti: İnsanlar birbirini yiyecek
Nostradamus'un dehşete düşüren 2023 kehaneti: İnsanlar birbirini yiyecek Kahin Nostradamus'un kehaneti dünyayı dehşete düşürdü. Fransız kahin Nostradamus dünyamızı şekillendiren birçok olayı önceden tahmin etmiş olmasıyla biliniyor. Yeni yıla günler kala ünlü kahinin 2023 tahminleri duyanları ürpertti; 'İnsanlar birbirini yiyecek' dedi. İşte detaylar...
24.12.2022 Dünya
Mars'ta yaşam aranırken bakın ne bulundu?
Mars'ta yaşam aranırken bakın ne bulundu? Mars'ta yaşam izlerini arayan Perseverance, gümüş renkte bir materyal buldu. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Mars'a gönderilen uzay aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'in yüzeyinde insan çöpleri tespit etti.
16.06.2022 Dünya
Mars'ta gizemli kapı göründü! NASA fotoğrafla paylaştı, Kızıl Gezegen'de yaşam var mı?
Mars'ta gizemli kapı göründü! NASA fotoğrafla paylaştı, Kızıl Gezegen'de yaşam var mı? ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kızıl Gezegen Mars'ta Curiosity keşif aracı sayesinde önemli bilimsel çalışmalara imza atıyor. NASA'nın yayımladığı Mars'ta çekilmiş fotoğrafların arasında mağara kapısını andıran fotoğraf merak uyandırdı. Sosyal medyada gündem olan fotoğrafla ilgili komplo teorileri de ortaya atıldı. Kızıl Gezengen'de yaşamın kanıtı olduğu iddiaları ortaya atılırken, bilim insanları ise Mars depremlerine işaret etti
13.05.2022 Dünya
Mars'ta deprem olur mu? Mars'ta 94 dakika süren deprem olayı gerçek mi?
Mars'ta deprem olur mu? Mars'ta 94 dakika süren deprem olayı gerçek mi? Mars’ı inceleyen Insight uzay aracı tarafından, Kızıl Gezegen'de iki büyük deprem tespit edilirken, depremlerden birinin 94 dakika sürdüğü belirlendi. Söz konusu gelişmelerin ardından “Mars'ta deprem olur mu?” ve “Mars'ta 94 dakika süren deprem olayı gerçek mi?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
27.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Cambridge sözlüğü yılın kelimesini açıkladı! Perseverance ne demek?
Cambridge sözlüğü yılın kelimesini açıkladı! Perseverance ne demek? Oxford İngilizce Sözlüğü’nün ardından Cambridge Sözlüğü de yılın sözcüğünü açıkladı. İngiliz kuruluş, son yıllardaki artan uzay girişimlerine atıfta bulunarak yılın kelimesini “perseverance” (azim) olarak açıkladı. NASA’nın Mars keşif aracının adı olan sözcüğün bu yıl dünya çapında yaklaşık 250 bin kez arandığı belirtildi.
17.11.2021 Dünya
Çin'in Mars keşif araçları 'güneş kesintisi' nedeniyle faaliyetlerine ara verdi
Çin'in Mars keşif araçları 'güneş kesintisi' nedeniyle faaliyetlerine ara verdi Çin'in Tienvın-1 görevi kapsamında Mars'a gönderdiği keşif araçlarının, "güneş kesintisi" nedeniyle faaliyetlerine ara verdiği bildirildi.
6.10.2021 Bilim ve Teknoloji
İnsanların Mars'a gitmesi için en uygun zaman belirlendi!
İnsanların Mars'a gitmesi için en uygun zaman belirlendi! Gökbilimciler, insanların Mars’a seyahat edebileceği en uygun zamanın Güneş’in "solar maksimum" evreleri olduğunu keşfetti.
30.08.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA, Mars görevi için personel arıyor
NASA, Mars görevi için personel arıyor NASA, Mars'a yapılacak insanlı seferler için kamp başlatacağını duyurdu. Mürettebata alınan kişiler, bir yıl sürecek Mars simülasyonlarında görev yapacak.
8.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Mini helikopterin uçuşu sırasındaki ses kayıtlara geçti
Mini helikopterin uçuşu sırasındaki ses kayıtlara geçti ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Mars'a gönderdiği Perseverance keşif aracında bulunan "Ingenuity" adlı mini helikopterin uçuşu sırasında çıkardığı ses kayıtlara geçti.
8.05.2021 Bilim ve Teknoloji
'Bu tarihi olayın bir parçası olmaktan onur duyuyorum'
'Bu tarihi olayın bir parçası olmaktan onur duyuyorum' NASA'nın Mars'a gönderdiği Persevarence keşif aracında bulunan "Ingenuity" adlı mini helikopteri tasarlayan ekipte yer alan Filistinli mühendis Loay Elbasyouni, “Bu tarihi olayın bir parçası” olmaktan onur duyduğunu belirtti.
1.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Çin Uzay İstasyonu'nun çekirdek modülü uzaya gönderildi
Çin Uzay İstasyonu'nun çekirdek modülü uzaya gönderildi Çin, 10 yıl boyunca görev yapacak uzay istasyonunun çekirdek modülü "Tienhı"yı (Gök Uyumu) uzaya yolladı.
29.04.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA, Mars'taki ilk helikopter uçuşundan görüntü paylaştı
NASA, Mars'taki ilk helikopter uçuşundan görüntü paylaştı Tarihinde bir ilke imza atan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) keşif aracı Perseverance ile Mars'a gönderdiği mini helikopter Ingenuity'nin uçuşuyla ilgili yeni görüntü yayınladı.
26.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk'tan kan donduran itiraf: Hepsi ölecek
Elon Musk'tan kan donduran itiraf: Hepsi ölecek Özel Uzay şirketi SpaceX'in sahibi Elon Musk Mars kolonisi ile ilgili oldukça ilginç açıklamalara imza attı. Musk, 'Mars'a gidecek insanlar muhtemelen ölecek' dedi.
25.04.2021 Dünya
NASA'dan Mars'ta tarihi uçuş! İlk kez...
NASA'dan Mars'ta tarihi uçuş! İlk kez... Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bir ilke daha imza atarak, Mars'a gönderdiği helikopter Ingenuity' ile bir uçuş gerçekleştirdi.
19.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Mars keşif aracı Tienvın-1 fotoğraf gönderdi
Mars keşif aracı Tienvın-1 fotoğraf gönderdi Çin’in Mars’a gönderdiği Tienvın-1 keşif aracı, kızıl gezegenin iki yarım küresinden fotoğraf gönderdi.
26.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın ilk dijital evi 515 bin dolara satıldı
Dünyanın ilk dijital evi 515 bin dolara satıldı Son dönemlerde bir çok kişinin gitmek için hayal ettiği Kızıl Gezegen'de gibi hayal edilen ve şeffaf cam duvarlarla kaplı büyük bir alan olan sanal NFT evi ‘Mars House’ 500 bin doların üzerinde fiyatla alıcı buldu.
26.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Mars'tan bir ilk daha: Perseverance'ın seyir sesi paylaşıldı
Mars'tan bir ilk daha: Perseverance'ın seyir sesi paylaşıldı ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) keşif aracı Perseverance'ın, Mars'ta yaptığı sürüşe ait ses kaydı yayımlandı.
18.03.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA Mars'tan ilk kez yayınladı! Toz şeytanı görüntülendi
NASA Mars'tan ilk kez yayınladı! Toz şeytanı görüntülendi NASA'nın Mars'a gönderdiği Perseverance uzay aracı ilk toz şeytanını görüntüledi. Hem Kızıl Gezegen'de hem de Dünya'da meydana gelebilen doğa olayına ait görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı.
18.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Perseverance Mars'ta ilk sürüşünü gerçekleştirdi
Perseverance Mars'ta ilk sürüşünü gerçekleştirdi ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) keşif aracı Perseverance, Mars yüzeyindeki ilk sürüşünü gerçekleştirdi.
6.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Araştırma yapıldı! Mars'ın uyduları Phobos ve Deimos...
Araştırma yapıldı! Mars'ın uyduları Phobos ve Deimos... Zürih Federal Teknoloji Enstitüsünde yapılan çalışmada, geçmişte bir bütün olan Phobos ve Deimos'un, başka bir cismin çarpması sonucu parçalanarak ayrılmış olabileceği sonucuna varıldı.
25.02.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA, Mars'taki Jezero Krateri'nin panoramik fotoğrafını paylaştı
NASA, Mars'taki Jezero Krateri'nin panoramik fotoğrafını paylaştı ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Mars’ta keşif yapan uzay aracı Perseverance, Jezero Krateri'nin fotoğrafını çekti. O fotoğraf, NASA tarafından paylaşıldı.
25.02.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kızıl Gezegen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kızıl gezegen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.