Kitap Okuma

Kitap Okuma

Son dakika kitap okuma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kitap okuma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kitap okuma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kitap Okuma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kitap okuma gelişmeleri de dahil olmak üzere 752 kitap okuma haberi bulunmuştur. Tüm kitap okuma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fatih Kütüphanelerinin üye sayısı 250 bine ulaştı
Fatih Kütüphanelerinin üye sayısı 250 bine ulaştı Fatih Belediyesi'nin gençlere ‘eğitimde fırsat eşitliği’ sunma amacıyla hizmete açtığı kütüphanelerin, üye sayısı 250 bine ulaştı. Fatih ve İstanbul’un diğer ilçelerinden  gelen 7’den 70’e her yaştaki ziyaretçiler kütüphaneye büyük ilgi gösteriyor.
15.11.2023 Kültür Sanat
Uzmanından ara tatili verimli geçirmenin yolları!
Uzmanından ara tatili verimli geçirmenin yolları! Okullarda ara tatil başlıyor. 2 aylık eğitim sürecinin ardından öğrenciler eğitime kısa bir mola verecek. Tatil ile birlikte uzmanlar da ebeveynlere ara tatil için önerilerde bulunuyor. Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, çocukla beraber zaman geçirmek için tatilin bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirterek ailelere tavsiyelerde bulundu. Peki, Kısa ara tatil nasıl verimli geçirilir? İşte uzmanından ara tatil önerileri…
11.11.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Öğrenci ve öğretmen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı, öğrenciler, ders kitapları, öğretmen atamaları, yaz okulları, uzman öğretmenlik başvuruları ve daha birçok konuda açıklamada bulunan Bakan Özer, 12 Eylül'de okulların başlayacağını belirterek, öğretmenler için de güzel bir haber verdi. İşte Bakan Özer'in yeni açıklamaları...
17.08.2022 Eğitim
Bakan Özer: Kütüphanesi olmayan okul kalmadı
Bakan Özer: Kütüphanesi olmayan okul kalmadı BAŞAKŞEHİR M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi Mustafa Kutlu Kütüphanesinin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "İki ay gibi kısa sürede 16 bin 361 kütüphane yaptık. Yani günde 272 kütüphane yapıldı. 2021 yılı sonu itibariyle eğitim sistemimizde kütüphanesi olmayan hiçbir okul kalmadı" dedi.
2.08.2022 Eğitim
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi Erzurum’da Avrupa ve Türkiye’nin en büyük teleskopunun bulunduğu Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) eteklerinde gökyüzü şöleni yaşandı. Üç gün süren Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi, teleskopların başına geçerek gökyüzünü izledi.
25.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yolları! Elektronik kitaplar tercih edilmeli mi?
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yolları! Elektronik kitaplar tercih edilmeli mi? Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yaz tatili en önemli zaman dilimlerinden. Dijitalleşme ile birlikte kitap okuma alışkanlıkları da değişti. Uzmanlar elektronik ortamda yer alan kitapların yeni bir okuma alışkanlığı formunun ilk adımları olduğunu söylüyor. Peki, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ne yapmalıyız? Ebeveynler, çocuklarının kitap okuma şeklinde ne gibi değişiklikler yapmalı? Eğitimci Zerbeliz Esra Avgören anlattı.
20.06.2022 Eğitim
2022 LGS sorularının detaylı analizi! LGS’de hangi sorular eledi, hangi sorular belirleyici oldu?
2022 LGS sorularının detaylı analizi! LGS’de hangi sorular eledi, hangi sorular belirleyici oldu? 2022-LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavı 5 Haziran’da yapıldı. Dr. Özge Aslan, sınavda beklenilene paralel sorularla karşılaşıldığı belirterek okuduğunu anlama ve çıkarım yapma becerisi yüksek öğrencilerin bu sınavda başarılı olacağını ifade etti. Peki, LGS’de hangi sorular eledi, hangi sorular belirleyici oldu? LGS’de en çok hangi sorular zorladı? İşte uzmanlardan 2022 LGS sorularını detaylı analizi!
5.06.2022 Eğitim
'Gaziantep Kitap Fuarı' başladı
'Gaziantep Kitap Fuarı' başladı Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel anısına düzenlenen 'Gaziantep Kitap Fuarı' açıldı.
21.05.2022 Kültür Sanat
MEB harekete geçti! Bakan Özer 'başlattık' dedi ve duyurdu: İlkokul, ortaokul ve liselerde...
MEB harekete geçti! Bakan Özer 'başlattık' dedi ve duyurdu: İlkokul, ortaokul ve liselerde... MEB resmen harekete geçti. İlkokul, ortaokul ve liselerde başladı. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Bakan Özer tek tek açıkladı. Beşiktaş Yenilevent Anadolu Lisesi'ndeki Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2 ay gibi kısa bir sürede 16 bin 361 kütüphane yaptık. Türkiye'de 81 ilde 922 ilçede kütüphanesi olmayan tek bir okul kalmadı. Kütüphanelerin okulların kalbi olmasını istiyoruz. Bundan sonra her kütüphanemize, edebiyatçı, kültür, sanat, ilim erbabı insanlarımızın ismini vereceğiz " dedi.  
20.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yarın...
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yarın... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beklenen açıklama yapıldı. Milyonlarca öğrenciyi doğrudan ilgilendiriyor. Ara tatil ile ile ilgili MEB tarafından değişiklik yapıldı mı? Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim takvimini duyurdu. İlk ara tatil dönemini 19 Kasım'da sona erdiren öğrenciler ikinci ara tatilin ne zaman biteceğini merak ediyor. Bilindiği üzere nisan ara tatil döneminin 11 Nisan başlayacağı açıklandı. Nisan ara tatili ile birlikte binlerce öğrenci hafta sonlarının da eklenmesiyle toplamda 9 günlük tatil yapacak. Uzmanlar, çocukların tatilde aileleriyle vakit geçirmelerini önerirken, tatil süresine sosyal faaliyetlerin eklenmesinin büyük önem taşıdığını vurguluyor. Peki ara tatil ne zaman bitiyor? MEB 2022 takvimi ile Nisan ara tatili uzayacak mı? İşte ara tatil bitiş tarihi ile ilgili detaylar...
10.04.2022 Eğitim
Dünyanın gözü bu görüşmede! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu...
Dünyanın gözü bu görüşmede! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in İstanbul'da bir araya gelebileceğini belirterek, "Eğer İstanbulumuzda liderler zirvesini gerçekleştirebilir ve neticesinde de olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek Türkiye olarak büyük mutluluk duyacağız" dedi.
1.04.2022 Siyaset
Kütüphane Haftası’nda Fatih Belediyesi’ne yılın işbirliği ödülü
Kütüphane Haftası’nda Fatih Belediyesi’ne yılın işbirliği ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün 58. Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlediği ödül töreninde Fatih Belediyesi’ne Yılın İşbirliği ödülü layık görüldü. Bu yıl “Kütüphanede Hayat Var” ana temasıyla düzenlenen 58. Kütüphane Haftası açılış programı ve ödül töreni Ankara CSO Tarihi Salon’da, kütüphaneciler, araştırmacılar, akademisyenler, yayıncılar, yazarlar, yerel yönetimler, meslek birliklerinin katılımı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
28.03.2022 Kültür Sanat
Yeni hizmet modeli devreye alındı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu
Yeni hizmet modeli devreye alındı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocukları her türlü riskten koruyarak psikososyal gelişimlerini desteklemek amacıyla yeni bir hizmet modelini uygulamaya koyduklarını belirterek, “Dezavantajlı çocuklarımız için Gündüzlü Çocuk Hizmet Merkezlerimizi hizmete sunacağız. İlkini bu yıl Bursa’da açacağımız bu merkezlerimizden çocuklarımızın yararlanabilmesi için halka açık bir sistem uygulayacağız” dedi.
24.03.2022 Gündem
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri!
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri! Bebeklerde ve çocuklarda uykuya geç dalma, gündüz kısa uykular, gece ortasında sık sık uyanma gibi uyku düzensizlikleri görülebiliyor. Anne ve babaların, 0-3 yaş arası bebeklerde görülen uyku sorunlarını dikkatli ve sabırlı bir süreçle atlatabileceklerine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Kutlu, “Bebeklere kendi başlarına uyumayı öğretirken şunu unutmamalıyız ki, ağlamaları çok doğal bir tepkidir. Ancak ağlarken yanlarında olup destek verirsek, kuracağımız güven ve sevgi bağı da bundan zarar görmez” dedi.
1.02.2022 Sağlık
MEB resmen duyurdu! Tarih belli oldu 7 Şubat ve...
MEB resmen duyurdu! Tarih belli oldu 7 Şubat ve... Milyonlar bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Tarih belli oldu. 81 ilde yapılacak. Öte yandan bir ilk yaşanacak. Herkes yarıyıl tatili uzatılacak mı? sorusunu soruyordu. Bakan Özer iddiaya yanıt verdi. Öğretmenler 24 Ocak 6 Şubat arası eğitime uzaktan katılacak. Okullar 7 Şubat'ta yeniden eğitime başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev yapanların alan değişikliği takvimi açıklandı. Alan değişikliği için başvurular 7-11 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacak. MEB, 2022 BİLSEM öğretmen seçme ve atama kılavuzu yayımladı. BİLSEM başvuru ve onay işlemleri 24-28 Ocak arasında bakanlığın resmi internet sitesinden yapılabilecek.
22.01.2022 Eğitim
Yarıyıl tatili uzatılacak mı? MEB'den son dakika açıklaması, ikinci dönem...
Yarıyıl tatili uzatılacak mı? MEB'den son dakika açıklaması, ikinci dönem... 'Yarıyıl tatili uzayacak mı?' Milyonlarca öğrenci bu sorunun yanıtını merak ediyordu. MEB resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için harekete geçti. Yarıyıl tatilinin süresi bugün netlik kazandı. Yarıyıl tatili ile ilgili son dakika açıklaması Bakan Özer'den geldi. 6 Eylül'de okullarda başlayan yüz yüze eğitimde ilk yarıyıl bugün itibarı ile sona erdi. Öğrenci ve öğretmenler için sömestr tatili başladı. Koronavirüs salgınında yeni varyantların ortaya çıkması nedeni ile bir süredir yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği konusu gündemdeydi. Özellikle bazı üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmasının ardınsan ilkokul, ortaokul ve liselerde de benzer bir uygulamanın yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte de iki haftanın uzatılabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugün yaptığı açıklamada yarıyıl tatilinin uzatılacağı yönündeki iddialara son noktayı koydu. Özer, "Şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir. İnşallah hiçbir sıkıntı olmadan 7 Şubat tarihinde 2. döneme kaldığımız yerden aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam etmek için okullarımızı açacağız.” ifadelerini kullandı.
21.01.2022 Eğitim
Yarıyıl tatili başlıyor! Milyonlarca öğrenci karne alacak, saatler erkene çekildi
Yarıyıl tatili başlıyor! Milyonlarca öğrenci karne alacak, saatler erkene çekildi Türkiye'de milyonlarca öğrenci bugün karne alacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi bugün sona erecek. Yarıyıl tatili başlıyor. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün yarıyıl tatiline çıkacak. İstanbul Valiliği ise, öğrencilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için karnelerin dağıtım saatlerinin erkene çekildiğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Öte yandan notları iyi olanlar tatile keyifli girecek ancak içlerinde düşük notları olduğu için mutsuz olanlar da bulunacak. Peki, dersleri iyi olanlar tüm tatili dinlenerek mi geçirecekler ya da kötü olanlar sadece ders mi çalışacaklar? İyi karnenin ödülü ne olmalı, karnesi kötü olana nasıl yaklaşmalı? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalar ve uzmanlardan karnelerle çocuk-ebeveyn iletişimi uyarıları...
22.01.2022 Eğitim
Kitaplardaki kötü karakterler çocuk okurlara zarar veriyor mu?
Kitaplardaki kötü karakterler çocuk okurlara zarar veriyor mu? Çocuk kitaplarında yer alan kötü karakterlerin çocuklara zararları olup olmadığı ebeveynlerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, kitapları okuyan çocuklar, iyi ve kötü karakterlerden neler öğreniyor? Zerbeliz Esra Avgören anlattı.
28.12.2021 Sağlık
Diyanet’ten personele zorla kitap aldırılması iddialarıyla ilgili açıklama
Diyanet’ten personele zorla kitap aldırılması iddialarıyla ilgili açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı, personele zorla kitap aldırılması iddialarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.
14.12.2021 Gündem
Türkiye'nin ilk yapay zekâ destekli yerli hibrit e-Kitap ve sesli kitap uygulaması Boodio, Kolay Kampüs'te!
Türkiye'nin ilk yapay zekâ destekli yerli hibrit e-Kitap ve sesli kitap uygulaması Boodio, Kolay Kampüs'te! Türkiye’nin en hızlı büyüyen girişimlerinden Boodio, yeni nesil dijital eğitim platformu Kolay Kampüs’te (www.kolaykampus.com)! Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen sistemiyle okumaya hibrit bir soluk getiren Boodio uygulaması ile, okurlar bundan sonra beğendikleri kitapları ister dijital mecrada okuyacak isterse sesli olarak dinleyecekler. Beğendikleri bölümlerin altını çizip sosyal medyada paylaşabilecekler.
17.09.2021 Eğitim
Kovid-19 sürecinde unutkanlığı önlemek için öneriler
Kovid-19 sürecinde unutkanlığı önlemek için öneriler Pandemi döneminde nöroloji polikliniklerine başvuru yakınmaları arasında unutkanlığın ciddi artış gösterdiğini Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Aksoy Özmenek, “Gerek Kovid-19 enfeksiyonu geçiren hastalarda tanımlanan beyin sisi, gerek sosyal izolasyonun kaçınılmaz sonucu olarak unutkanlık sık karşımıza çıkıyor. Beyin sağlığını korumak, hafızamızı kuvvetlendirmek, zihnimizi açık tutmak için günlük hayat içinde egzersize, besin seçimlerine, içilen su miktarına ve uyku düzenine dikkat etmeliyiz” dedi.
5.09.2021 Sağlık
Çocuklarda kitap okuma alışkanlığının önemi
Çocuklarda kitap okuma alışkanlığının önemi Kitap okuma alışkanlığının çocukların gelişiminde oldukça önemli bir yeri bulunmaktadır. Peki, çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi nasıl aşılanır? Eğitimci Can Uysal, kitap okuma alışkanlığı hakkında tavsiyelerde bulundu.
29.06.2021 Eğitim
Düşük göz kapağı yaşam kalitenizi düşürebiliyor
Düşük göz kapağı yaşam kalitenizi düşürebiliyor Düşük göz kapağının görmeyi olumsuz etkilerken, kişinin yaşından daha büyük görünmesine neden olabildiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, “Estetik göz kapağı ameliyatı genellikle 35 yaş sonrası ihtiyaç duyulan cerrahi uygulamalar olup, cerrahi riskleri az, estetik cerrahi sonuçları çarpıcı uygulamalardır. Kalıtsal nedenlerle daha genç yaşta göz kapaklarında rahatsız edici torbalanmalar olan kişilerde daha genç yaşta da uygulanabilir” dedi.
23.06.2021 Sağlık
2021 LGS'de MEB örnek sorular ve çalışma fasikülleri etkili oldu!
2021 LGS'de MEB örnek sorular ve çalışma fasikülleri etkili oldu! Eğitimciler 2021 LGS değerlendirdi. Eğitimci Adil Kurt LGS'ye ilişkin "Sınavda Milli Eğitim Bakanlığının yıl boyunca yayımlamış olduğu örnek sorular ve çalışma fasikülü sorularıyla genel anlamda uyumlu sorular sorulduğu gözlemlenmiştir" değerlendirmesinde bulundu. LGS ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan eğitim uzmanları, matematiğin uzun ve zaman alıcı sorulardan oluşması nedeniyle öğrencilerin matematikte zorlandığını, fen bilimlerinde ise soruların geçen seneye göre zorluk derecesinin daha fazla olduğunu dikkat çekiyor.
6.06.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu! Bu ay hepsi tamamlanacak
Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu! Bu ay hepsi tamamlanacak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugüne kadar 813 bin öğretmenin aşılandığını, bu ay da geriye kalan eğitim çalışanlarının aşısının tamamlanacağını açıkladı. Bakan Selçuk okulların eylül başında açılmasını istediklerini belirterek, "Her zaman açmaktan yana riski gördüğümüzde de kapatırız. Toplum, bireyler, kurumlar ne derse desin, bilimsel veriler olduğunda okulu kapatırız. Öğretmenimizin, çocuklarımızın sağlığını riske sokacaksak bunun adı eğitim olmaz, risk olur" dedi.
3.06.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Kitap Okuma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kitap okuma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.