Kıbrıs Müzakereleri

Kıbrıs Müzakereleri

Son dakika Kıbrıs müzakereleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kıbrıs müzakereleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kıbrıs müzakereleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıbrıs Müzakereleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıbrıs müzakereleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 401 kıbrıs müzakereleri haberi bulunmuştur. Tüm kıbrıs müzakereleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında dünyaya ilan etti: Rumların şımarıklıkları nedeniyle sonuçsuz kalmıştır
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında dünyaya ilan etti: Rumların şımarıklıkları nedeniyle sonuçsuz kalmıştır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Sulamaları İletim Tüneli Işık Görünme Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "Kıbrıs Türkü, adaletsizliğin ve çifte standardın ne demek olduğunu gayet iyi bilir. Kıbrıs Türkleri çözümsüzlüğün en büyük mağdurları olmuşlardır. Rum tarafının uzlaşmaz adadaki gerçeklerden kopuk durumu ve şımarıklıkları nedeniyle sonuçsuz kalmıştır. Kıbrıs Türk halkını katledenler müzakerelerde çözüme yaklaşıldığında masadan kaçmışlardır." dedi.
22.05.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB Komisyonu Başkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB Komisyonu Başkanı ile görüştü Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile görüştü. Telekonferans olarak yapılan görüşmeye Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar'daki Vahdettin Köşkü'nden katıldı.
19.03.2021 Siyaset
Avrupa Birliği'nden flaş Türkiye ile görüşme açıklaması!
Avrupa Birliği'nden flaş Türkiye ile görüşme açıklaması! Avrupa Birliği (AB) yetkilileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel arasında yarın yapılacak görüşmenin iş birliğine dayalı ilişkinin nasıl geliştirileceğine odaklanacağını bildirdi.
18.03.2021 Dünya
ABD'den Kıbrıs açıklaması: Yakından takip ediyoruz
ABD'den Kıbrıs açıklaması: Yakından takip ediyoruz ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin süreci yakından takip ettiklerini belirterek, "Kıbrıs'ı iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon olarak birleştirecek kapsamlı bir anlaşmayı güçlü şekilde destekliyoruz" dedi.
10.03.2021 Dünya
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Federasyon için müzakere etmeyeceğiz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Federasyon için müzakere etmeyeceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, "Biz artık Kıbrıs'ta federasyon için müzakere etmeyeceğimizi Genel Sekreter'e defaatle söyledik" dedi.
18.09.2020 Siyaset
Yunanistan: Türkiye'nin de hakları var
Yunanistan: Türkiye'nin de hakları var Yunanistan Dışişleri Bakanı Katrugalosi, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var ve biz bunların farkındayız" dedi.
21.03.2019 Dünya
Akıncı BM Temsilcisi Lute ile görüştü
Akıncı BM Temsilcisi Lute ile görüştü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute'u kabul etti.
18.12.2018 Dünya
Türk ve Rum tarafı arasında iki kapı açılacak
Türk ve Rum tarafı arasında iki kapı açılacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar'in ara bölgedeki konutunda bir araya geldi. Liderlerin bugünkü görüşmesinden Derinya ve Aplıç kapılarının karşılıklı olarak açılması kararı çıktı.
26.10.2018 Dünya
"Rum tarafında zihniyet değişimi olmadıkça..."
"Rum tarafında zihniyet değişimi olmadıkça..." Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) zihniyet değişimi olmadıkça müzakerelerin sadece zaman kaybı olduğunu söyledi.
15.10.2018 Dünya
"BM, tarafları masada görmek istiyor"
"BM, tarafları masada görmek istiyor" Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar, BM Güvenlik Konseyinin Kıbrıs müzakerelerinden beklentisinin, tarafların müzakere masasına döndüğünü ve çözüm sürecine katkı koyacak güven arttırıcı adımlar attığını görmek olduğunu söyledi.
18.09.2018 Dünya
KKTC'den Rum tarafına sitem!
KKTC'den Rum tarafına sitem! KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: "Kıbrıs Türk halkının tüm barışçı girişimlerine rağmen Rum tarafı 50 yıl süren müzakere süreci boyunca hiçbir açılım yapmadı"
14.11.2017 Dünya
Rum Yönetimi'nden "Kıbrıs müzakereleri" açıklaması
Rum Yönetimi'nden "Kıbrıs müzakereleri" açıklaması Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Anastasiadis, "BM Genel Sekreteri'ne müzakerelere hemen başlamaya hazır olduğumuzu ileteceğim" dedi.
21.09.2017 Dünya
Dışişleri Bakanı'ndan flaş Kıbrıs açıklaması!
Dışişleri Bakanı'ndan flaş Kıbrıs açıklaması! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Artık bundan sonra başka süreçler olacak Kıbrıs'ta. Ömür boyu bu şekilde bu süreç böyle gidemez"
29.09.2021 Gündem
'Kıbrıs Konferansı sonuçsuz'
'Kıbrıs Konferansı sonuçsuz' Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsviçre'de 28 Haziran'da başlayan Kıbrıs Konferansı'nın herhangi bir sonuca varılmadan sona erdiğini açıkladı.
7.07.2017 Dünya
Bakanlar Kurulu sonra flaş açıklama
Bakanlar Kurulu sonra flaş açıklama Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı
29.09.2021 Gündem
Kıbrıs için kritik görüşme!
Kıbrıs için kritik görüşme! ABD Başkan Yardımcısı Pence, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile telefonda görüşerek İsviçre'de yeniden başlayacak Kıbrıs müzakerelerine ABD'nin verdiği desteği vurguladı
21.06.2017 Dünya
Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs görüşmesi
Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs görüşmesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve Kuzey Kıbrıs adına müzakereleri yürüten Özdil Nami ile telefonda görüştü.
18.05.2017 Dünya
"BM'nin reforma ihtiyacı var"
"BM'nin reforma ihtiyacı var" Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM'nin daha etkili olması için reforma ihtiyacı olduğunu söyledi.
17.05.2017 Dünya
‘Türklerin kararı saygı duymalıyız’
‘Türklerin kararı saygı duymalıyız’ Dünya liderleri, Türkiye’deki anayasa değişikliğine ilişkin referandumdan çıkan kararın Türk halkının tercihi olduğunu ve bu karara saygı duyulması gerektiğini belirten açıklamalarda bulundu
17.04.2017 Dünya
Rum Meclisi geri adım attı
Rum Meclisi geri adım attı Rum meclisi Kıbrıs'ta kriz yaratan Enosis kararını iptal etti
7.04.2017 Dünya
Kıbrıs müzakereleri ancak...
Kıbrıs müzakereleri ancak... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının ancak Rum Meclisinin "Enosis referandumunun okullarda kutlanması" kararını tamamen bertaraf etmesi halinde mümkün olacağını bildirdi.
27.03.2017 Dünya
Devlet Bahçeli: Asker bizim, devlet bizim, hükümet bizim
Devlet Bahçeli: Asker bizim, devlet bizim, hükümet bizim MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli 'demokrasiye kayıtsız şartsız sahip çıkacağız' dedi.
28.02.2017 Siyaset
Çok sert çıkış! "Düpedüz saygısızlık"
Çok sert çıkış! "Düpedüz saygısızlık" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugünkü liderler görüşmesinde Rum lider Nikos Anastasiadis'in masadan kalkmasının, "başta Türk tarafı olmak üzere tüm uluslararası güçlere karşı düpedüz saygısızlık olduğunu" bildirdi.
29.09.2021 Gündem
Çavuşoğlu'nda sert tepki! Kabul edilemez
Çavuşoğlu'nda sert tepki! Kabul edilemez Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapılan liderler görüşmesinde Rum tarafının ortaya koyduğu tavrın müzakereye ve adadaki sürece bakış açısını gösterdiğini belirterek, "Üstelik Rum parlamentosunun kabul ettiği "Enosis" kararı Türkiye ve Kıbrıs Türkü için kabul edilemez bir karardır." dedi.
17.06.2021 Dünya
Rum lider toplantıyı terk etti
Rum lider toplantıyı terk etti Kıbrıs müzakereleri toplantısında Rum lider Anastasiadis öfkelenerek kapıyı çarpıp salonu terk etti.
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kıbrıs Müzakereleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıbrıs müzakereleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.